Cea mai buna camera video sport: top 5 camere video actiune
Curs Valutar BNR 2017-12-11 EUR - 4.6332 USA - 3.9274
, °
(Imagine: Cea mai buna camera video sport eken h9)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.197)
Rate it!
5 octombrie 2017
de CelMaiBun

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere video actiune

Compacte, usoare si simple in utilizare. Asa sunt descrise camerele video de actiune sau camerele video sport. Astazi, piata ofera o gama extrem de variata de astfel de produse. Nu toate insa sunt de calitate, astfel incat, unele din ele chiar daca au preturi foarte accesibile, nu merita nici macar discutate. Prin urmare, am decis sa cream un top, ce desemeneaza cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret, dar care ar mai contine cateva unitati din diferite segmente de pret, toate cu un nivel al calitatii de filmare si fotografiere cel putin acceptabil.

Camerele video sport ocupa un loc special printre aparatele de filmat. Ele au dimensiuni mici spre foarte mici, sunt usor de utilizat si pot fi montate pe casti de protectie, automobile, biciclete, placi de surf si multe altele, devenind astfel un instrument excelent de redare a senzatiilor prin care trece un parasutist in timpul zborului sau un ciclist ce coboara cu viteza dementiala de pe o stanca. Camerele video sport, mai sunt utilizatele de bloggeri, si chiar de televiuni atunci cand filmarile se realizaeaza in conditii ce nu permit utilizarea echipamentului standard.

GoPro este considerat liderul pietii si un fel de iPhone printre camerele de actiune. Exact ca iPhone-unul, produsele GoPro sunt detestate de unii si practic idolatrizate de altii. Noi am decis sa lasam emotiile deoparte si am analizat fiecare produs doar prin prisma raportului calitate/pret. Cand spunem calitate, avem in vedem in primul rand calitatea filmarilor facute static, dar si a celor facute in miscare, plus calitatea pozelor, greutatea, unghiul de filmare, autonomia oferita de baterie s.a..

Cea mai buna camera video sport: top 5

 Produsul Eken H9+ TomTom Bandit GoPro Hero5 Black Kmax Sport One Sony AS50 Sony HDR-AS200V
 Greutate  65 grame  190 grame  117 grame  55 grame 58 grame 93 grame
Rezolutie senzor  14 MP  16 MP  12 MP  12 MP  11,1MP 8,8 MP
Filmare 4K Da/Nu       Da Da  Da Da Nu Nu
Cadre pe secunda (cps sau fps)- filmare FullHD 60 fps in FullHD 60 fps in FullHD 120 fps in FullHD  60 fps in FullHD 60 fps in FullHD  60 fps in FullHD
Autonomie baterie 90 min 180 min 120 min 80 min 150 min  60 min
Calitatea filmarilor FullHD apreciata de la 1 la 10 8,0  9,5 10  7,5  9,0 9,0
Pretul de achizitie 500 lei 1690 lei  1999 lei  470 lei 650 lei 1425 lei
Locul in clasament  4 3  2  mentiune  1  5

1. Sony HDR-AS50 – probabil cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret. Sony Action Cam HDR-AS50 este foarte compacta si usoara, bateria asigura o autonomie de peste doua ore indiferent de regimul utilizarii. Imaginile si clipurile captate sunt de o calitate buna spre foare buna chiar si in conditiii de iluminare redusa. Sony Action Cam AS50 nu poate filma la rezolutia 4K, in schimb poate captura fotografii 4K la anumite intervale de timp. Pretul lui Sony Action Cam AS50 variaza intre 800 si 900 lei, insa cu un pic noroc, camera poate fi gasita cu o reducere destul de buna. Pretul actualizat a lui Sony Action Cam AS50 poate fi consultat aici.

Cea mai buna camera video sport sony action cam as50

2. GoPro Hero5 Black – o camera video sport de exceptie. Lentilele lui Hero5 sunt amplasate langa un un afisaj monocromatic, iar in spate, a fost montat un ecran tactil de 2 inch. GoPro Hero5 este capabil sa filmeze cu rezolutia 4K la o viteza de 30 cadre pe secunda, iar in regim FullHD, camera poate inregistra cu 120 fps. Avem deplina siguranta ca la capitolul calitatea filmarilor, anume GoPro Hero5 este cea mai buna camera video sport printre aparatele din top. In acelasi timp, Hero5 este si cel mai scump produs din clasament, pretul de achizitie variind de cele mai multe ori intre 2000 si 2100 lei, motiv pentru care, camera a si fost lipsita de o pozitie. Pretul lui GoPro Hero5 Black poate fi verificat aici.

Cea mai buna camera video sport gopro hero5 black
3. TomTom Bandit – o camera video cu senzor de 16 MP, ce permite realizarea de fotografii si clipuri 4K la 15 cadre pe secunda, iar in FullHD, unitatea este capabila sa inregistreze cu 60 fps. TomTom Bandit are forma unui glonte si poate fi montata pe orice suprafata, indiferent de forma acesteia. In plus, inginerii au facut ca TomTom Bandit sa fie compatibila cu accesoriile de fixare ale camerelor GoPro. Din pacate camera de actiune TomTom Bandit nu este lipsita de minusuri. Unitatea cantareste 190 grame, fiind cea mai grea camera din top. Calitatea materialelor video este buna, dar nu de exceptie, drept urmare si pretul de aproape 1700 lei, poate fi inclus in lista punctelor slabe. Pretul lui TomTom Bandit poate fi vazut aici.

Cea mai buna camera video sport tomtom bandit

4. Eken H9+ – unitatea de pe locul 4 din top-ul ce anunta cea mai buna camera video sport cantareste 65 grame, poate face filmari 4K la 25 cadre pe secunda si FullHD la 60 cps (fps). Suna foarte bine, insa in conditii reale, Eken H9+ se prezinta vizibil mai rau decat unitatile de pe primele 3 locuri.

Acumulatorul de 900 mAh asigura 90 minute de functionare a camerei intre incarcari, un rezultat considerat mediu spre slab. Pretul camerei in schimb este cat se poate de satisfacator, Eken H9+ putand fi gasit pe site-urile magazinelor online la preturi ce nu depasesc prea mult 500 lei. Pretul actual poate fi verificat aici.

Cea mai buna camera video sport eken h9

5. Sony HDR-AS200V – ocupantul locului cinci are o greutate de 93 de grame si in regim FullHD poate filma cu 60 cadre pe secunda. Calitatea inregistrarilor este foarte buna, la momentul lansarii sale, Sony HDR-AS200V fiind chiar printre liderii pietii la acest capitol. Totusi camera nu poate efectua filmari 4K, iar autonomia oferita de bateria lasa si ea loc pentru mai bine. Mai adaugati aici si pretul ce depaseste 1400 lei si veti intelege motivul pentru care Sony HDR-AS200V a fost clasata doar pe locul 5. Verifica pretul aici.

Cea mai buna camera video sport sony action cam hdr as200v

Cea mai buna camera video sport: mentiune

Kmax Sport One – este camera care credem ca merita macar sa fie mentionata. Aceasta este extrem de usoara – doar 55 grame, poate face filmari cu rezolutia 4K, in FullHD inregistreaza cu 60 fps, autonomia variaza intre 80 si 90 de minute, iar pretul este cel mai mic printre unitatile prezentate in material. Kmax Sport One nu a intrat in top-ul principal din cauza calitatii clipurilor fimate cu ea, ce poate fi catalogata maxim drept satisfacatoare. Pretul lui Kmax Sport poate fi consultat aici.

Cea mai buna camera video sport kmax sport one

Cea mai buna camera video sport

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.197)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne