Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari si sfaturi
Curs Valutar BNR 2018-02-16 EUR - 4.6595 USA - 3.7306
, °
8 februarie 2018
de CelMaiBun

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari si sfaturi

Incercam astazi sa raspundem la intrebare: Care este cel mai bun scaun auto pentru copii? Pe langa asta, vom propune si cateva sfaturi practice pentru o alegere corecta. 

De multe ori, in trafic, putem vedea cum un copil se plimba liber prin habitaclul masinii ori sta lipit de unul din geamuri. Prin urmare e usor de inteles ca orice franare brusca, nemaivorbind de un accident poate avea urmari fatale pentru micut. Astazi, transportarea copiilor in brate nu este in niciun caz  acceptabila. Asta din cauza traficului mai incarcat, dar mai ales din cauza vitezelor crescute. In plus, statistica le bate pe toate – peste 40% din pasagerii mici primesc traume in timpul accidentelor rutiere. Anume din acest motiv este absolut necesara achizitia unui scaun auto. Iar pentru a alege produsul cel mai bun, cititi materialul ce urmeaza.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: impartirea pe grupe

Grupa 0: e destinata copiilor cu greutatea pana in 10 kg si cu varsta maxima de 6 luni. Modalitatea montarii: cu fata in directia miscarii. Urmatoarea este grupa 0+. Ea e destinata copiilor cu masa de pana in 13 kg, respectiv si varsta admisibila a crescut pana la 12 luni. Modalitatea montarii: impotriva directiei de miscare.

Grupa 1. Ea e destinata pasagerilor cu greutatea intre 9 si 18 kg si varste intre 9 luni si 4 ani. Acest tip de scaune auto se monteaza atat cu fata in directia miscarii cat si impotriva ei.

Grupa 2. Este adresata copiilor cu varste prescolare – 3-7 ani si greutatea intre 15 si 25 kg. Modalitatea de montare – doar in sensul miscarii.

Grupa 3. Aceasta e destinata copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si greutatea intre 22 si 36 kg. Montarea se face doar cu fata in directia miscarii.

Sfat: dupa parerea noastra cel mai bun scaun auto recomandat de achizitie ar trebui sa fie unul universal, respectiv corespunde ar corespunde mai multor categorii de greutate si varsta.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: recomandari pentru o alegere reusita

De cele mai multe ori, parintii aleg scaunul auto in functie de pret. Insa, deseori aceasta strategie este gresita. Astfel, decat sa achizitionati un scaun ieftin provenit de la un producator necunoscut, mai bine optati pentru un brand cu renume pe piata. Puteti alege un model de scaun mai vechi, dar sa stiti sigur ca produsul e de calitate si corespunde standartului ECE R 44/01.

Atentia la centurile cu care este fixat copilul pe scaun. Acestea trebuie sa fie cat mai late, pentru a nu lasa vanatai pe corpul copilului. Este recomandabil ca carcasa scaunului sa fie fabricata din plastic, peretii laterali sa fie cat mai inalti, iar speteaza cat mai rigida.

Cel mai bun scaun auto pentru copii: top 5 scaune auto

1. Mandara Crocodile – verifica pretul aici – probabil cel mai bun scaun auto pentru copii universal. Produsul s-a recomandat foarte bine. Scaunul a trecut o serie de teste a calitatii, in cadrul carora a fost confirmat gradul de protectie ridicat. Unitatea se monteaza usor in masina, oferind 2 modalitati de prindere de bancheta automobilului. Materialul din care este fabricata captuseala este unul rezistent si usor de curatat. Spatarul are 4 pozitii pentru ajustare, centura poate fi ajustata in 3 pozitii, iar greutatea scaunului nu depaseste 8 kg.

2. Chicco Eletta Comfort – locul 2 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Scaunul face parte din categoria produselor de top, fiind fabricat din materiale de inalta calitate ce asigura un design placut, confort, dar mai ales siguranta. Pierre Cardin venus este destinat copiilor cu greutatea maxima de 18 kilograme si detine un sistem de prindere in 5 puncte si 3 nivele de reglare dupa inaltime. Husa scaunului este usor detasabila si poate fi curatata manuala la 30 de grade celsius. Verifica pretul aici.

Cel mai bun scaun auto pentru copii Chicco Eletta Comfort pareri

3. Graco Milestone – un scaun auto destinat copiilor din grupele 0-1-2-3, 0-36 kilograme. Produsul se instaleaza cu ajutorul centurilor din masina, iar pentru pozitionare dupa inaltime a scunului sunt accesibile 4 pozitii. Graco Milestone detine un sistem de protectie in cazul unui impact lateral – un impact ce poate fi in unele cazuri mai periculos decat cel frontal. Graco Milestone nu a primit titlul de cel mai bun scaun auto pentru copii din cauza pretului ce poate depasi 1000 de lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici. 

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Graco Milestone

4. Chicco YOUniverse Isofix – verifica pretul aici – locul 4 in top-ul ce desemneaza cel mai bun scaun auto pentru copii. Produsul are o ergonomie foarte bine gandita, respectiv un nivel al confortului foarte inalt. Instalarea scaunului in masina a fost foarte simpla (are sistem Isofix), lucru care poate fi spus si despre scoaterea scaunului din automobil. Captuseala scaunului s-a dovedit a fi de calitate, patandu-se destul de greu si curanandu-se foarte usor. Unitatea este destinata copiilor cu greutatea cuprinsa intre 9 si 36 kilograme.

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Chicco YOUniverse Isofix

5. Scaun Auto Coccolle Vela-Fix – locul 4 in top-ul pentru cel mai bun scaun auto pentru copii, produsul de marca Coccolle fiind destinat copiilor din grupa 9-36 kg. Unitatea este montata pe bancheta masinii in 3 puncte cu ajutorul centurii de siguranta sau cu sistemul Isofix, iar confortul este asigurat de cele 4 pozitii in care poate fi reglat scaunul, precum si de materialele utilizate la fabricarea captuselii. Husa scaunului se indeparteaza si curata simplu, iar daca petele nu sunt foarte mari, puteti curata scaunul si fara sa detasati husa. Unicul minus al scaunului ramane a fi pretul de achizitie. Verifica pretul AICI.

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Cel mai bun scaun auto pentru copii - Coccolle Vela-Fix

Cel mai bun scaun auto pentru copii

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.192)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne