(Imagine: Aer conditionat ieftin - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (880)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Aer conditionat ieftin: top 4 aparate de aer conditionat ieftine si bune

De data aceasta cautam un aparat aer conditionat ieftin si bun – adica silentios, cu capacitate de racire decenta si cat mai eficient energetic. Din fericire, piata s-a adaptat la nevoia de astfel de produse, astfel incat oferta de actuala AC-uri ieftine e destul de mare si include aparate diverse ca specificatii.

Aer conditionat ieftin sub 2000 lei: top 4

1. Yamato Optimum YW12T2

2. Tesla TT34TP21-1232IAWUV

3. Yamato Optimum YW09T2

4. Star-Light ACT-18WIFI

1. Yamato Optimum YW12T2 – aer conditionat ieftin si bun

Verifica pretul aici

Yamato Optimum YW12T este un aparat de aer conditionat ieftin, dar cu specificatii decente si o popularitate semnificativa printre cumparatori. YW12T are capacitate de 12000 BTU, compresor cu modul Inverter, conexiune WiFi si kit de instalare inclus.

Pe langa toate, aparatul e fabricat din materiale de calitate, arata bine, iar afisajul incorporat in unitatea interna s-a dovedit informativ si elegant. In mod racire, Yamato Optimum YW12T are un consum de curent electric anual estimat undeva la 190 – 200 kWh. Nu e mult, dar nici foarte putin, e o valoare medie pentru aparatele de 12000 BTU.

Nivelul de zgomot produs de Yamato Optimum YW12T depinde in mare parte de treapta aleasa. Daca ventilatorul e setat pe prima treapta, unitatea interioara a aerului conditionat va produce aprox. 22 db. In treapta superioara, nivelul de zgomot va atinge 40 db, adica cam cat un frigider.

Aer conditionat ieftin - Yamato Optimum YW12T2

2. Tesla TT34TP21-1232IAWUV

Verifica pretul aici

In ultimii ani, brand-ul Tesla (nu are nimic comun cu producatorul de masini electrice) s-a facut destul de cunoscut pe piata prin faptul ca ofera dispozitive accesibile ca pret, fiabile si destul de performante. Tesla TT34TP21-1232IAWUV este la randul sau un aer conditionat ieftin, dar cu randament bun, WiFi inclus, modul Inverter, lampa UV si functie ionizare. In plus, aparatul e cat se poate de silentios, iar fiabilitatea e demonstrata direct prin review-urile pozitive lasate de cumparatori si indirect prin garantia de 36 luni pe care o ofera producatorul.

Tesla TT34TP21-1232IAWUV are si o telecomanda compacta, dar bine gandita, pe care printre altele se gaseste butonul Clean, care porneste functia de autocuratare a evaporatorului.

Aer conditionat ieftin - Tesla TT34TP21-1232IAWUV

3. Yamato Optimum YW09T2 – aer conditionat ieftin de 9000 BTU

Verifica pretul aici

Daca vreti sa raciti o camera mica (ex. un dormitor), are rost sa cumparati un aparat ca Yamato Optimum YW09T2, adica un aer conditionat ieftin, cu capacitatea de 9000 BTU, plus WiFi si kit de insalare inclus (din cupru).

Yamato Optimum YW09T2 este un dispozitiv foarte compact, dar cu eficienta decenta. Ca si fratele mai mare, YW09T2 e foarte silentios, iar consumul de curent electric anual e undeva la 150 kWh (mod racire).

Daca camera nu e mare, racirea are loc foarte repede, iar aparatul poate fi controlat si din smartphone, prin aplicatia SmartLife Smart Living.

Recomandam cu incredere.

Aer conditionat ieftin - Yamato Optimum YW09T2

4. Star-Light ACT-18WIFI – aer conditionat ieftin de 18000BTU

Verifica pretul aici

Star-Light ACT-18WIFI este unul dintre cele mai ieftine aparate de aer conditionat de 18000 BTU de pe piata. Acesta vine fara kit de instalare, dar are WiFi si modul Inverter.

Star-Light este un brand si nu un producator. Acesta apartine Emag si pana acum s-a recomandat in mare parte pozitiv. Aparatele arata binisor, sunt fiabile si au preturi mici spre foarte mici. Star-Light ACT-18WIFI este exact asa. AC-ul raceste bine, e silentios si beneficiaza de garantie de 60 de luni (pentru persoane fizice).

Vorbind despre minusurile acest aer conditionat ieftin, trebuie sa mentionam neaparat telecomanda, care arata si se simte ieftin. De functionat, functioneaza bine, dar ca design si gandire, parca a ramas blocata in timp.

Aer conditionat ieftin - Star-Light ACT-18WIFI

Aer conditionat ieftin: necesarul de capacitate

Inainte sa cumparati un aparat de aer conditionat, este imperativ sa calculati necesarul de racire de care aveti nevoie. Cu alte cuvinte, trebuie sa aflati cat de puternic va fi viitorul aparat.

Necesarul de racire, se calculeaza/aproximeaza destul de simplu, fiind nevoie de urmatoarea formula Q=Q1+Q2 unde, Q1 = S * h * k. Q1, este cantitatea de caldura emanata de soare si care trebuie neutralizata. S, este suprafata in metri patrati a incaperii ce urmeaza sa fie racita. H, este inaltimea incaperii, iar K, este un coeficient de reglare ce poate lua valori intre 25 si 45, in dependenta de marimea si pozitionarea fata de soare a geamurilor.  Daca soarele bate direct in camera, iar geamurile au dimensiuni mari, atunci k, va fi foarte apropiat de 45 ori chiar va lua valoarea 45. Iar daca geamurile sunt mai mici si razele solare au interferente in calea lor spre incapere, k va cobora. De cele mai multe ori, k ia valori intre 35 si 45.
Q2, este cantitatea de caldura produsa de agentii interni ai camerei  – oameni, televizoare, calculatoare. Q1 si Q2 se masoara in Wati termici.

Pentru o intelegere mai usoara, va prezentam un exemplu.

Spre exemplu, avem un apartament cu o camera, situat la etajul 5, al unui bloc cu 8 nivele. Urmeaza sa calculam necesarul de putere, pentru racirea unei incaperi cu suprafata de 21 m2 si inaltimea de 2,75 metri. Camera are geamuri mari cu iesire spre rasaritul soarelui, deci coeficientul k va primi 45. Respectiv, Q1=21*2,75*45=2600 wati.

Pentru Q2, presupunem existenta in incapere a unui om si a unui televizor. Legile fizicii spun ca omul emana 100 wati, iar un TV de dimensiuni medii, aproximativ 300 wati. Facem o simpla adunare si obtinem ca Q2=400 wati.

Q=Q1+Q2=3000 wati.

Prin urmare, avem nevoie sa neutralizam 3000 wati de caldura.

Aparatele de aer conditionat, au puterea de racire exprimata in BTU. Convertirea watilor in BTU se face foarte simplu. Rezultatul obtinut pentru Q se inmulteste cu 3,412. Cu alte cuvinte, pentru racirea eficenta a incaperii noastre avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu puterea de: 3000*3,412=10.236 BTU.

Aparatele, sunt impartite de obicei pe grupe de capacitati de racire: 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU. Acum dvs., trebuie sa alegeti un produs din categoria conforma cu rezultatul calculelor. In cazul exemplului nostru, ar fi recomandabil ca aparatul de aer conditionat sa aiba o capacitate de racire de 12000 BTU.

Citeste si:

Top aparate de aer conditionat – clasamentul general

Aer conditionat ieftin: top 4

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 880)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne