(Imagine: Top anvelope de iarna)
Comentarii (0)
Vizualizari (71.919)
(63 evaluare, 63 voturi)
25 octombrie 2023
de CelMaiBun

Top 5 anvelope de iarna: cele mai bune cauciucuri de iarna

Iarna nu atat de departe pe cat ai crede, prin urmare ar fi timpul pentru cautarea unor anvelope de iarna bune si de dorit nu tare scumpe. Cu asta am fost ocupati in ultimele zile, iar rezultatul efortului este un top cu cele mai bune cauciucuri de iarna pentru anul 2023, dupa raportul calitate/pret. 

Un clasament asemanator am realizat si anul trecut, anul acesta insa am decis sa revizuim metoda de apreciere, drept urmare top-ul obtinut este unul diferit.

Ce e DOT? Cum citesc DOT-ul?

Asigurati-va ca anvelopele ce urmeaza sa fie livrate sunt produse cat mai recent. Incercati sa evitati cauciucurile ce au stat in depozit mai mult de doi ani. E chiar de dorit ca anvelopele alese sa fie din anul curent. Data fabricarii poate fi verificata chiar pe anvelopa. Cautati acolo DOT-ul, un cod incadrat intr-un chenar si format din 4 cifre. Primele doua, indica saptamana fabricarii, iar ultimele doua, anul. Spre exemplu 0219, arata ca pneurile au fost fabricate in saptamana cu numarul 2 din anul 2019. O poza cu DOT gasiti mai jos.

Cela mai bune anvelope de iarna 2017-2018 - exemplu DOT

Anvelope de iarna: top 5 cauciucuri de iarna

Ar fi util probabil sa mentionam ca in calitate de reper pentru „cercetarile” noastre, am utilizat anvelopele cu 2 dimensiuni: 195/65/R15 si 205/55 R16 91H.

1. Falken Eurowinter HS02 – anvelope de iarna

verifica pretul aici 

(Franare pe suprafete umede – B, economie carburant – C, nivel zgomot – 69 dB) parerea noastra este ca Falken Eurowinter HS02 sunt cele mai bune anvelope de iarna dupa raportul calitate/pret. Modelul HS02 a fost lansat anul trecut, fiind in aceasta perioada printre cele mai laudate anvelope de iarna cand vine vorba de rularea pe zapada si gheata. Mai mult decat atat, daca va doriti anvelope ieftine, dar bune, Falken Eurowinter HS02 e raspunsul. Acestea s-au prezentat foarte bine in cadrul testelor de performanta, inregistrand rezultate mult peste media pietii la rularea pe gheata, zapada, asfalt umed ori asfalt uscat. Rezultatele rezistentei la uzura sunt un pic mai slabe, dar acesta e un lucru comun pentru toate anvelopele cu aderenta ridicata. Recomandam cu incredere.
Cele mai bune anvelope de iarna - Falken Eurowinter HS02

2. Michelin Alpin 6 – cele bune cauciucuri de iarna dupa performante

verifica pretul aici 

(Franare pe suprafete umede – B, economie carburant – C, nivel zgomot – 69 dB) Michelin Alpin 6 ocupa locul 2 in clasamentul cu cele mai bune anvelope de iarna dupa raportul calitate/pret. Alpin 6 sunt de multe ori preferatele expertilor in siguranta auto. In plus, cauciucurile sunt foarte laudate pe forumurile de specialitate, performantele fiind cel putin la nivelul Alpin 5, considerate un fel de etalon in industrie. Recomandam cu toata increderea.

Un set de 4 anvelope 195/65 R16 91T rareori trece de 1550 lei, iar un set 205/55/R16, se vinde pentru aproximativ 2100-2200 lei.

Top anvelope de iarna - Michelin Alpin 6

3. Continental Wintercontact TS 870

verifica pretul aici 

(Franare pe suprafete umede – B, economie carburant – C, nivel zgomot – 70 dB). Continental Wintercontact TS 870 s-au prezentat excelent la testele de performanta, dar mai important, s-au recomandat foarte bine in utilizarea de zi cu zi. Capitolele l-a care anvelopele de pe locul 4 stau cel mai bine, sunt aderenta pe suprafete uscate si mai ales aderenta pe suprafete umede (acolo unde si testele oficiale a livrat rezultate maxime). Performante foarte bune au mai fost inregistrate si la capitolul manevrabilitate, iar majoritatea cumparatorilor spun ca intentioneaza sa repete achizitia. Inca o veste buna tine de pretul propriu-zis, care pentru un set de anvelope cu dimensiunile 205/55 R16 si indicele de viteza H, nu ar trebui sa depaseasca 2200 lei, adica 530 lei pe unitate.

Cele mai buna anvelope de iarna - Continental Wintercontact TS 870

4. Bf Goodrich G-force Winter 2 – anvelope de iarna

verifica pretul aici 

(Franare pe suprafete umede – B, economie carburant – C, nivel zgomot – 69 dB). Bf Goodrich G-force Winter 2 sunt cauciucuri de iarna ce au obtinut rezultate bune in cadrul testelor de calitate, iar experientele relatate de soferi pe diferite forumuri, releva si ele un comportament aproape excelent pe carosabilul uscat si bun spre foarte bun pe cel umed ori acoperit cu zapada/gheata. Pe langa toate, Bf Goodrich G-force Winter 2 sunt anvelope de iarna destul de ieftine, un set 195/65 R15, incepand undeva de la 1200 lei.

Cele mai buna anvelope de iarna - Bf Goodrich G-force Winter 2

5. Debica Frigo HP2 – cele mai ieftine anvelope de iarna

Verifica pretul aici 

(Franare pe suprafete umede – C, economie carburant – C, nivel zgomot – 71 dB) – Debica Frigo HP2 sunt cele mai ieftine cauciucuri de iarna din top si printre cele mai accesibile de pe piata. Debica este un brand detinut de Goodyear, facandu-se reamarcat prin produse destul de ieftine, dar cu performante decente. Debica Frigo HP2 nu face exceptie, anvelopele prezentandu-se cat se poate de bine la testele de specialitate, in special la capitole precum aderenta pe asfalt ud si zapada.

Top anvelope de iarna - Debica Frigo HP2

Anvelope de iarna: sfaturi de achitizitie

Cand le cumpar?

Nu lasati achizitia anvelopelor pana la prima zapada. In acea perioada preturilor sunt mai mari, iar stocurile mai mici. Daca zapada a venit pe neprins de veste si in cantitati mari, s-ar putea sa aveti probleme cu gasirea pneurilor dorite.

Cum aleg producatorul?

Multe publicatii recomanda cauciucuri ce apartin marcilor cu nume mare. E foarte bine daca va puteti permite acest lucru, insa nu e nimic grav in achizitionarea unor anvelope mai putin cunoscute. Mai toti producatorii de anvelope, chiar si cei mici, au realizat in ultimul timp succese importante, in ceea ce priveste performanta produselor lor.

Cand se schimba anvelopele?

Schimbati pneurile inainte de prima zapada. Este necesar chiar sa va incalatati automobilul in anvelope de iarna dupa ce temperatura a coborat sub 7 grade celsius. Acesta este pragul sub care aderenta cauciucurile de vara se reduce semnificativ.

Cele mai bune anvelope de iarna

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 71.919)
(63 evaluare, 63 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne