(Imagine: Apple Watch 9 review - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (58)
(Nu există încă evaluări)
21 noiembrie 2023
de CelMaiBun

Apple Watch 9 review: la fel de bun, la fel de scump

Noul Apple Watch 9 vine cu un display mai luminos, procesor mai puternic si noua functie Double Tap, care iti permite sa controlezi unele functii ale smartwatch-ului, prin dubla atingere a doua degete (a mainii pe care se afla ceasul). Lista schimbarilor nu e masiva, dar asa a fost timpul cu producatorii de top. Nu strica daca functioneaza. 

Noul Apple Watch 9: design

Cum era de asteptat, Apple nu incearca sa reinventeze chibritul, de aceea, noul Watch arata in mare parte la fel ca predecesorii sai. Deci avem o carcasa care arata ca inainte, acelasi buton Crown, acelasi buton lateral, iar microfonul si difuzorul se afla tot acolo. Lipsa modificarilor stilistice inseamna, printre altele, ca ceasul ramane foarte usor de setat si utilizat. Singura modificare cat de cat importanta la acest capitol e compozitia materialelor. Apple vorbeste cu mandrie ca toate modelele Apple Watch sunt produse din materiale reciclate, si vorbim aici nu doar de curelusa, ci si de carcasa si chiar unele piese interne, (ex. bateria).

Verifica pretul aici

Apple Watch 9 - pareri

Noul Apple Watch 9: performante si functii

Noul Apple Watch a primit chip-ul Apple S9, 64 GB de stocare interna, dar si un display OLED cu luminozitatea maxima de 2000 niti. Modelul cu carcasa de 45mm are afisaj de 1,9 inch, iar varianta de 41 mm a fost inzestrata cu display de 1,69 inch. Bateriile sunt si ele doua la numar, respectiv una de 308 mAh pentru ceasul de 45 mm si una de 282 mAh pentru cel de 41 mm.

Watch 9 ruleaza impecabil, iar functia Double Tap s-a dovedit cat se poate de utila. S-a vorbit mult desprea ea inainte de lansarea oficiala, dar lipseau detaliile care sa explice cum functioneaza tehnologia. Ei bine, acum stim ca Double Tap foloseste accelerometrul si giroscopul din smartwatch, pentru a detecta cat mai exact intentia utilizatorului, care trebuie doar sa ridice mana, de parca ar vrea sa vada ora si sa faca o atingere dubla cu oricare doua degete. Atingerea dubla garanteaza ca functia nu va fi declansata accidental. Senzorii detecteaza acele doua atingeri si declanseaza o actiune, in functie de ce se intampla la moment pe smartwatch. Ex. daca ai un apel de intrare, raspunzi cu Double Tap, daca ti-a venit un mesaj, doua atingeri si vizualizezi mesajul, daca suna alarma – Tap – Tap – opresti alarma fara sa atingi ceasul.

Display-ul este superb, sigur cel mai bun printre smartwatch-urile de pe piata. Foarte luminos, raspunde instantaneu, dar mai important, se pare ca autonomia nu a avut de suferit din cauza luminozitatii sporite. Bine, nu vorbim despre valori impresionante, mai ales ca ceasurile Apple niciodata nu au fost lideri la capitolul autonomie, dar Watch 9 rezista intre 18 si 20 ore la o utilizare normala.

Pro:

  • Performantele noului procesorul sunt remarcabile.
  • Display luminos si rapid
  • Functii noi utile
  • In continuare foarte usor de utilizat.

Contra:

  • Pretul destul de mare. Varianta de 41 mm incepe de la 2150 lei, iar cea de 45 mm, de la 2300 lei.
  • Autonomia e ok, dar nu impresioneaza. De cele mai multe ori, ceasul trebui incarcat o data pe zi.

Apple Watch 9 review

Concluzie: Noul Apple Watch 9, merita?

Pe scurt, daca sunteti la primul smartwatch, noul Apple Watch 9 e perfect. Functioneaza ireprosabil, monitorizeaza cam tot ce ar fi de monitorizat, se sincronizeaza imediat si arata cat se poate de bine. Daca insa detineti un Watch 8, sfatul ar fi sa ramaneti acolo. Nu cred ca noutatile de pe Watch 9 merita schimbarea.

Vezi si:

Top cele mai bun smartphone-uri

Samsung Galaxy Watch6 – review

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 58)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne