(Imagine: Beko B3T68230 - recenzie)
Comentarii (0)
Vizualizari (75)
(Nu există încă evaluări)
14 martie 2024
de CelMaiBun

Beko B3T68230 review – cel mai popular uscator marca Beko

Subiectul acestui review este uscatorul de rufe Beko B3T68230. Vedem cum e construit acesta, cum se pozitioneaza pe piata, dar mai important, incercam sa intelegem ce il face sa fie popular printre cumparatori. 

Cum e construit Beko B3T68230

Beko B3T68230 este un uscator de rufe cu pompa de caldura si capacitate maxima de 8 kg. Acesta a fost lansat cu vreo 2 ani in urma, intre timp devenind unul dintre cele mai populare uscatoare de pe piata. Dispozitivul a fost inzestrat cu 15 programe de functionare, plus cateva tehnologii ce promit sa imbunatateasca calitatea uscarii (ex Optisense, Gentlecare etc).

Vorbind despre design si calitatea materialelor, avem in mare parte cuvinte bune. Beko B3T68230 are interfata mixta, formata dintr-un buton rotativ pentru alegerea programului si un display tactil, care pe langa afisarea timpului, mai contine butoane pentru personalizarea procesului de uscare. Una pesta alta, dispozitivul arata destul de bine, dar mai important, e cat se poate de solid. Printre altele, Beko, ca producator de electrocasnice, se poate lauda cu progrese importante la capitolul calitatea materialelor. Cele mai noi dispozitive marca Beko sunt foarte aproape ca calitate de producatori mult mai renumiti (ex. Samsung sau LG).

Click aici pentru pret

Cat de bune sunt uscatoarele Beko

Programe de uscare

Beko B3T68230 are 15 programe de uscare presetate, si anume:

1. Hygienic Refresh – capacitate maxima 1,5 kg, durata – 120 minute si se foloseste la improspatarea hainelor fara spalare.

2. Hygienic Drying – capacitate 5 kg, durata – 200 min si e utilizat pentru uscarea rufelor ce necesita igienizare ireprosabila (ex. hainute bebe, prosoape baie).

3. Daily Express – capacitate 0,5 kg, durata 30 min, program rapid.

4. Shirts – 1,5 kg, durata 50 min, utilizat pentru uscarea camasilor.

5. Downwear – durata 165 minute, folosit pentru uscarea produselor umplute cu pene sau puf.

6. Outdoor/Sports – capacitate 2 kg, durata 135 minute, program pentru uscarea hainelor fabricate din materiale sintetice, bumbac sau materiale mixte rezistente la apa.

7. Jeans – capacitate 4 kg, duarata 125 min, program destinat uscarii pantalonilor, camasilor, rochiilor si a hainelor din denim.

8. Time Programmes /Steamcure – permite utilizatorului singur sa aleaga durata programului, iar uscare are loc la temperaturi scazute.

9. Daily – capacitate 4 kg,  durata 110 minute, destinat uscarii hainelor sintetice sau din bumbac

10. GentleCare – capacitate 2 kg, durata 55 min, program pentru hainele delicate (ex. din matase).

11. Towel – capacitate 5 kg, durat 175 min, destinat uscarii prosoapelor de baie si bucatarie.

12. Mix – capacitate 4 kg, durata 115 min, program ce permite uscarea hainelor sintetice impreuna cu cele din bumbac.

13. Synthetics – capacitate 4 kg, durata 70 min, program pentru uscarea rufelor sintetice, rezistente la temperaturi inalte.

14. Cottons Eco – capacitate 8 kg, durata 197 min, pentru rufe subtiri fabricate din bumbac.

15. Cottons – capacitate 8 kg, durata 205 min, pentru rufe din bumbac groase, adica rezistente la temperaturi inalte.

Review Beko B3T68230 - cel mai popular uscator Beko

Consumul de curent

Beko B3T68230 este un uscator cu clasa energetica A++, respectiv un consum anual de 236 kWh. Valoare consumului este una estimativa, dar ne permite  sa judecam eficienta dispozitivului. Ei bine, pentru un uscator cu pompa, Beko B3T682o are o eficienta energetica medie, clasandu-se sub unele modele mai noi (ex. Beko B3T42242 sau Samsung DV80T5220AE/S7), care consuma mai putin de 180 kWh pe an. Diferenta nu e una covarsitoare si am spune ca se compenseaza cu pretul mai mic a lui Beko B3T682o.

De ce e popular Beko B3T68230?

Popularitatea lui Beko B3T68230 se explica prin raportul calitate/pret foarte bun. Dispozitivul usuca bine si nu sifoneaza hainele. Mai mult, daca e ales programul potrivit, rufele nu se micsoreaza. Printre altele, Beko B3T68230 e unul din putinele uscatoare care garantat nu micsoreaza hainele. Daca nu stiati, micsorarea sau alterarea rufelor in timpul uscatului, are la baza 2 motive: 1. caldura excesiva face ca fibrele sa se contracteze, cele mai expuse aici fiind rufele din bumbac si lana. Pentru contracararea fenomenului, Beko B3T68230 are Optisense, o tehnologie pe baza de senzori ce ajusteaza in timp real temperatura si durata programului de uscare. 2. rotirea prea brusca a tamburului poate cauza frictiune intre rufe, fenomen care impreuna cu temperatura inalta poate chiar sa altereze rufele. Din nou, Beko B3T68230 are un raspuns, si anume tamburul Aquawave care asigura o miscare fluenta a rufelor.

Opiniile cumparatorilor

Cumparatorii au opinii foarte bune spre excelente. Se remarca nu doar calitatea uscarii, ci si constructia solida, plus pretul bun pentru ce ofera uscatorul. La minusuri, am intalnit cateva recenzii care mentioneaza nivelul de zgomot destul de mare. E adevarat, Beko B3T68230 nu e chiar cel mai silentios uscator, dar nu depaseste media dispozitivelor de pe piata.

Review Beko B3T68230: concluzie

Beko B3T68230 e un uscator cu calitati incontestabile si calificative foarte bune din partea cumparatorilor. Pe langa functionarea ireprosabila, dispozitivul se poate lauda cu o constructie solida, care la randul ei contribuie foarte mult la fiabilitatea aparatului.

Consumul de curent putea fi mai mic, iar nivelul sonor ceva mai redus, dar sa nu uitam ca pretul uscatorului rareori trece de 2500 lei, valoare care in contextul actual al pietii e considerata modesta, chiar mica.

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Usuca foarte bine
  • Are programe pentru toate tipurile de rufe
  • Nu micsoreaza hainele
  • E solid si fiabil
  • Pret foarte bun
  • Interfata intuitiva
CONTRA
  • Exista uscatoare mai silentioase ca Beko B3T68230

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 75)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne