(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (27.158)
(72 evaluare, 72 voturi)
3 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi, pareri

Astazi cautam cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Alegerea unui astfel de produs s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru cumparatorii ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare

1. Whirlpool AKZ9 6230 S – cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret

verifica pretul aici

Whirlpool AKZ9 6230 S este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 73 litri si 16 functii de gatit, putere – 3650W (cel mai puternic din clasament), sine telescopice (pe un nivel), panou de control tactil, functia al 6-lea simt – monitorizeaza starea bucatelor si adapteaza in timp real parametrii de functionare a cupotorului, curatare catalitica, are pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A+. Perechea ideala pentru Whirlpool AKZ9 6230 S este plita incorporabila Whirlpool iXelium GMA 6422 IXL.422 IXL.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZ9 6230 S, pareri

2. Arctic AROIM25603X – cel mai ieftin cuptor din top

verifica pretul aici

Cu siguranta cel mai bun cuptor incorporabil Arctic al momentului si cel mai ieftin produs din clasament. Modelul AROIM25603X are o capacitate de 71 litri, putere maxima de 3100W, 12 functii de gatit si un pret de sub 1000 de lei. Interfata cuptorului (butoanele) este tactila si functioneaza foarte bine. Si inca ceva, producatorul este atat de increzut in produsul sau ca ofera o garantie standard de 36 luni. Mai mult decat atat, garantia poate fi extinsa pana la 5 ani.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Arctic AROIM25603X

 3. Samsung NV7B4245VAS/U2 – cel mai bun cuptor incorporabil cu doua zone

verifica pretul aici 

Samsung NV7B4245VAS/U2 este un produs unic in felul sau, fiind si probabil si cel mai bun cuptor incorporabil cu gatit Dual Cook. Modelul NV7B4245VAS/U2 are o capacitate de 76 litri, doua zone separate de copt (fiecare cu propriul ventilator si timer pe afisaj), 40 de programe de gatit cu control de pe smartphone, incalzire rapida, autocuratare catalita a panoului din spate si vine la pachet cu o interfata in care toate butoanele sunt tactile. Mai e ceva, Samsung NV7B4245VAS/U2 e unul din putinele cuptoare incoprorabile din clasament cu A+ in dreptul clasei energetice. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Samsung NV7B4245VAS/U2

4. Bosch HBA534EB0 – cel mai bun cuptor incorporabil Bosch

verifica pretul aici

Bosch HBA534EB0 e probabil cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret din gama Bosch. Bosch HBA554EB0 este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 71 litri si 7 programe de gatit, 5 niveluri de coacere, putere – 3400W, panou de control mixt mecanic/electronic, design elegant, curatare EcoClean, temperatura maxima – 275 grade, pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A. Bosch HBA534EB0 este un cuptor elegant, cu unul din cele mai bune sisteme de convectie de pe piata, multe programe de copt si o temperatura maxima ce deschide „usa” spre posibilitati gastronomice aproape nelimitate (ex. pizza).

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBA534EB0

5. Electrolux EOB8S39X A++

Verifica pretul aici

Cel mai performant cuptor din top

Electrolux EOB8S39X ar fi probabil liderul clasamentului daca nu s-ar lua in calcul pretul. Afirmatia se bazeaza pe 7 argumente:

1. Cuptorul corespunde clase energetice A++ si are cel mai mic consum de curent din top.
2. E foarte puternic. Cu cei 3500W, Electrolux EOB8S39X atinge pragul de 180 grade sub 2 minute.
3. Suprafetele interioare se curata foarte usor.
4. Gateste foarte bine. Caldura e distribuita uniform, respectiv nu o sa aveti parte de zone unde mancarea e aproape arsa si zone unde bucatele inca nu sunt coapte suficient.
5. Electrolux EOB8S39X vine impreuna cu un termometru pentru masurarea temperaturii din interiorul preparatului.
6. Arata foarte bine si e fabricat din materiale de calitate.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Electrolux EOB8S39X

Cel mai bun cuptor incorporabil: concluzie

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Arctic AROIM25603X. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Whirpool AKZM 8420 S. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucruri ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functii si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 27.158)
(72 evaluare, 72 voturi)

Comentarii (2)

Petronela spune:

A folosit cineva un cuptor Arctic? Cat de bune sunt? Au preturi tare bune si am vazut unul in magazin si mi-a placut. Imi puteti recomanda ceva?

CelMaiBun spune:

Buna ziua. Noua generatie de cuptoare incorporabile Arctic e una reusita. Ne referim aici atat la fiabilitate cat si la calitatea gatitului. Dintre toate recomandam cuptorul Arctic AROIM25603X. La mai putin de 900 de lei e o varianta foart buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne