(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (31.507)
(72 evaluare, 72 voturi)
16 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi, pareri

Astazi cautam cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Alegerea unui astfel de produs s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru cumparatorii ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare

1. Whirlpool AKZ9 6230 S – cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret

verifica pretul aici

Whirlpool AKZ9 6230 S este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 73 litri si 16 functii de gatit, putere – 3650W (al doilea ca putere din clasament), sine telescopice (pe un nivel), panou de control tactil, functia al 6-lea simt – monitorizeaza starea bucatelor si adapteaza in timp real parametrii de functionare a cupotorului, curatare catalitica, are pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A+. Perechea ideala pentru Whirlpool AKZ9 6230 S este plita incorporabila Whirlpool GOWL628NBEEL.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZ9 6230 S, pareri

2. Beko BBIE12300XD – cel mai ieftin cuptor din top

verifica pretul aici

Beko BBIE12300XD este cu siguranta cel mai bun cuptor incorporabil din gama producatorului turc, dar si cel mai ieftin produs din clasament. Beko BBIE12300XD are o capacitate de 72 litri, putere maxima de 2400W, 6 functii de gatit si un pret de sub 1300 de lei. Interfata cuptorului (butoanele) este mixta, adica are 2 butoane mecanice rotative si 6 tactile. Cuptorul functioneaza excelent. Se incalzeste repede, are functii suficiente si coace uniform. In plus, Beko BBIE12300XD e un dispozitiv cat se poate de solid. Nu te astepti ca un cuptor atat de ieftin sa arate si sa fie construit atat de bine.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Beko BBIE12300XD

3. Bosch HBA554EB0 – cel mai bun cuptor incorporabil Bosch

verifica pretul aici

Bosch HBA534EB0 e probabil cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret din gama Bosch.

Bosch HBA534EB0 este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 71 litri si 7 programe de gatit, 5 niveluri de coacere, putere – 3400W, panou de control mixt mecanic/electronic, design elegant, curatare EcoClean, temperatura maxima – 275 grade, pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A. Bosch HBA534EB0 este un cuptor elegant, cu unul din cele mai bune sisteme de convectie de pe piata, multe programe de copt si o temperatura maxima ce deschide „usa” spre posibilitati gastronomice aproape nelimitate (ex. pizza).

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBA534EB0

4. Samsung NV7B4345VAS/U2 – cel mai bun cuptor incorporabil cu doua zone

verifica pretul aici 

Samsung NV7B4345VAS/U2 este un produs unic in felul sau, fiind si probabil si cel mai bun cuptor incorporabil prevazut cu 2 zone de gatit, ce pot fi folosite simultan. Samsung NV7B4345VAS/U2 are o capacitate de 76 litri, design foarte elegant, 40 de programe de gatit cu control de pe smartphone, incalzire rapida, autocuratare catalitica  si vine la pachet cu o interfata in care aproape toate butoanele sunt tactile. Inca ceva, design-ului placut si constructiei solide, Samsung NV7B4345VAS/U2 e unul din cele mai placute cuptoare incorporabile. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Samsung NV7B4345VAS/U2

5. Bosch HBG633NB1 – cel mai bun cuptor incorporabil dupa performante

Verifica pretul aici

Bosch HBG633NB1 ar fi probabil liderul clasamentului daca nu s-ar lua in calcul pretul. Afirmatia se bazeaza pe 7 argumente:

1. Se controleaza usor si ofera posibilitati multiple pentru personalizarea gatitului, inclusiv Abur, Air Fry, Sous Vide.
2. Cel mai puternic din top. Cu cei 3650W, Bosch HBG633NB1 atinge pragul de 180 grade sub 2 minute.
3. Suprafetele interioare se curata foarte usor.
4. Gratie convectie 4D, caldura e distribuita uniform, respectiv nu o sa aveti parte de zone unde mancarea e aproape arsa si zone unde bucatele inca nu sunt coapte suficient.
5. Daca luam in calcul pretul de achizitie, Bosch HBG633NB1 se alegea cu titlul de cel mai bun cuptor incorporabil.
6. Cu o temperatura maxima de 300 grade celsius, Bosch HBG633NB1 e numai bun pentru pizza.
7. Bosch HBG633NB1 foarte bine si e fabricat din materiale de calitate. Am spune chiar ca Bosch HBG633NB1 e cel mai frumos cuptor incorporabil de pe piata.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBG633NB1

Concluzie:

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Whirlpool AKZ9 6230 S. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Bosch HBG633NB1. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucruri ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functii si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 31.507)
(72 evaluare, 72 voturi)

Comentarii (2)

Petronela spune:

A folosit cineva un cuptor Arctic? Cat de bune sunt? Au preturi tare bune si am vazut unul in magazin si mi-a placut. Imi puteti recomanda ceva?

CelMaiBun spune:

Buna ziua. Noua generatie de cuptoare incorporabile Arctic e una reusita. Ne referim aici atat la fiabilitate cat si la calitatea gatitului. Dintre toate recomandam cuptorul Arctic AROIM25603X. La mai putin de 900 de lei e o varianta foart buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne