Cel mai bun cuptor incorporabil: top cuptoare incorporabile
(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.169)
Rate it!
9 februarie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi de cumparare

Alegerea celui mai bun cuptor incorporabil s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru persoanele ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Inainte sa trecem la clasamentul propiu-zis, va propunem o luare in revista a aspectelor demne de tinut in minte atunci cand aveti de ales cel mai bun cuptor incorporabil.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucru ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functiile si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5

1. Whirlpool AKZM 8420 S – verifica pretul aici – cu siguranta cel mai bun cuptor incorporbil dupa raportul calitate/pret. Whirlpool AKZM 8420 S are o capacitate de 73 litri, putere de 3650 wati – foarte puternic, suprafete usor de curatat, 8 functii de gatit, gril eficient, suprafete antiamprenta, convectie de aer fierbinte, iar incalzirea pana la 180 grade are in mai putin de 3 minute.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZM 8420 S

2. Whirlpool AKZ9 6270 IX – verifica pretul aici – un alt cuptor incorporabil de capacitatea de – 73, litri, ce detine 116 functii de gatit, panou de control tactil, functia al 6-lea simt – monitorizeaza starea bucatelor si adapteaza in timp real paramentrii de functionare a cupotorului, curatare pirolitica, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZ9 6270 IX

3. Hansa BOES60475 – verifica pretul aici – un cuptor incorporabil foarte bun cu o capacitate de 66 litri, 10 functii de gatit, panouri extrem de usor de curatat, gril, convectie, consum mic de energie, o putere de 3100 wati si 2 tave de gatit. De cele mai multe ori pretul nu depaseste 1600 lei.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Hansa BOES60475
4. Bosch HBG633NB1 – verifica pretul aici – un cuptor foarte bun, poate chiar cel mai bun cuptor incorporabil daca s-ar pune pe primul loc calitatea. Bosch HBG633NB1 are 10 de functii de gatit, putere maxima de 3650W, capacitate de 71 litri, sistem inteligent de distribuire a caldurii, pereti cu autocuratare si design foarte placut. Toate bune si frumoase, dar pretul de aproape 3300 lei nu i-a permis sa ocupe o pozitie mai buna in clasament.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBG633NB1

5. Arctic AROIE21300C – verifica pretul aici – este un cuptor incorporabil ce vine insotit uneori si de o plita incorporabila cu 4 arzatoare. Arctic AROIE21300C are o capacitate de 66 litri, panouri catalitice, putere de 2400 wati, 7 functii de gatit printre care: gril si convectie aer fierbinte, clasa energetica A, iar pretul este destul de bun pentru un astfel de produs.
Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKP 235 IX 05

Cel mai bun cuptor incorporabil: concluzia

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Whirlpool AKZM 8420 S. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Bosch HBG633NB1. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Daca pretul de achizitie este factorul decisiv, cea mai buna alegere ar fi cuptorul Arctic AROIE21300C. Acesta are o capacitate medie si corespunde tutoror cerintelor de bucatarie ale momentului.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric.

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.169)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne