Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare incorporabile - forum
(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (11.080)
(68 evaluare, 68 voturi)
3 mai 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi, pareri

Astazi cautam cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Alegerea unui astfel de produs s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru cumparatorii ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare

1. Whirlpool AKZ9 6230 S – cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret

verifica pretul aici

Whirlpool AKZ9 6230 S este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 73 litri si 16 functii de gatit, putere – 3650W (cel mai puternic din clasament), sine telescopice (pe un nivel), panou de control tactil, functia al 6-lea simt – monitorizeaza starea bucatelor si adapteaza in timp real paramentrii de functionare a cupotorului, curatare catalitica, are pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A+. Perechea ideala pentru Whirlpool AKZ9 6230 S este plita incorporabila Whirlpool iXelium GMA 6422 IXL.422 IXL.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZ9 6230 S, pareri, forum

3. Arctic AROIE24300RBC – cel mai ieftin cuptor din top

verifica pretul aici

Cu siguranta cel mai bun cuptor incorporabil Arctic al momentului si cel mai ieftin produs din clasament. Modelul Arctic AROIE24300RBC are o capacitate de 66 litri, temperatura maxima – 250 grade, 7 functii de gatit si un pret mult sub 1000 de lei. AROIE24300RBC este un cuptor incorporabil simplu, foarte ieftin, dar care isi face treaba surprinzator de bine, dovada fiind si parerile foarte bune ale cumparatorilor. Se incalzeste repede, e incapator si nu consuma mult curent electric (are mod de functionare eco). Arctic AROIE24300RBC nu are ghidaje telescopice, in rest chiar nu avem ce sa-i reprosam.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Arctic AROIE24300RBC

2. Bosch HBF153BS0 – cel mai bun cuptor incorporabil Bosch

verifica pretul aici

Probabil cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret din gama Bosch. Bosch HBF153BS0 este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 66 litri si 7 functii de gatit, putere – 3300W, panou de control mixt mecanic/electronic, design elegant, curatare EcoClean, temperatura maxima – 275 grade, pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A. Bosch HBF153BS0 este un cuptor elegant, cu unul din cele mai bune sisteme de convectie de pe piata, multe programe de copt si o temperatura maxima ce deschide „usa” spre posibilitati gastronomice (ex. pizza).

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBF153BS0

 4.  Electrolux EOE7C31X

verifica pretul aici 

Electrolux EOE7C31X este un produs unic in felul sau, fiind probabil si cel mai bun cuptor incorporabil din gama Electrolux. Modelul EOE7C31X are o capacitate de 72 litri, panouri catalitice, putere de 2500 wati, are o temperatura maxima de 300 grade si vine la pachet cu un senzor de temperatura. Aceasta masoara temperatura din interiorul bucatelor pentru gatitul cu precizie maxima.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Electrolux EOE7C31X

5. Bosch HBG633NB1

Verifica pretul aici

Cel mai performant cuptor din top

Bosch HBG633NB1 ar fi probabil liderul clasamentului daca nu s-ar lua in calcul pretul. Afirmatia se bazeaza pe 7 argumente:

1. Cuptorul are o capacitate de 71 litri si consuma putin curent electric – clasa A+.
2. E foarte puternic. Cu cei 3650W, Bosch HBG633NB1 atinge pragul de 180 grade in aproximativ 2 minute.
3. Are temperatura maxima mare – 300 grade, foarte bun pentru pizza. Majoritatea cuptoarelor sunt limitate la 250 grade.
4. Suprafetele interioare se curata foarte usor.
5. Gateste foarte bine. Caldura e distribuita uniform, respectiv nu o sa aveti parte de zone unde mancarea e aproape arsa si zone unde bucatele inca nu sunt coapte suficient.
6. Arata foarte bine si e fabricat din materiale de calitate.
7. E un cuptor fabricat in Germania.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBG633NB1

Cel mai bun cuptor incorporabil: concluzie

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Arctic AROIM25603X. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Whirpool AKZM 8420 S. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucruri ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functii si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 11.080)
(68 evaluare, 68 voturi)

Comentarii (2)

Petronela spune:

A folosit cineva un cuptor Arctic? Cat de bune sunt? Au preturi tare bune si am vazut unul in magazin si mi-a placut. Imi puteti recomanda ceva?

CelMaiBun spune:

Buna ziua. Noua generatie de cuptoare incorporabile Arctic e una reusita. Ne referim aici atat la fiabilitate cat si la calitatea gatitului. Dintre toate recomandam cuptorul Arctic AROIM25603X. La mai putin de 900 de lei e o varianta foart buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne