Cel mai bun cuptor incorporabil: top cuptoare incorporabile
(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.785)
(5 evaluare, 5 voturi)
9 iulie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi de cumparare

Alegerea celui mai bun cuptor incorporabil s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru persoanele ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5

1. Arctic AROIM25603X – verifica pretul aici – probabil cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Modelul AROIM25603X are o capacitate de 71 litri, putere maxima de 3100W, 12 functii de gatit si un pret de sub 1000 de lei. Interfata cuptorului (butoanele) este tactila si functioneaza foarte bine. Si inca ceva, producatorul este atat de increzut in produsul sau ca ofera o garantie standard de 36 luni. Mai mult decat atat, garantia poate fi extinsa pana la 5 ani.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Arctic AROIM25603X

2. Whirlpool AKZM 8420 IX – verifica pretul aici – un cuptor incorporabil de capacitatea de – 73 litri si 16 functii de gatit, putere – 3650W, panou de control tactil, functia al 6-lea simt – monitorizeaza starea bucatelor si adapteaza in timp real paramentrii de functionare a cupotorului, curatare pirolitica, are pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A+.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Whirlpool AKZM 8420 IX

3. Beko BIM24301ZGCS – verifica pretul aici –  probabil ce mai bun cuptor incorporabil Beko al momentului. Modelul BIM24301ZGCS are o capacitate de 71 litri, putere de 2700 wati – mai mult decat suficient, pret bun, suprafete usor de curatat, 8 functii de gatit, gril puternic, suprafete antiamprenta, convectie de aer fierbinte, iar incalzirea pana la 180 grade are in mai putin de 3 minute.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Beko BIM24301ZGCS

4. Samsung NV75N5641RS/OL – verifica pretul aici – este un cuptor incorporabil unic in felul sau. Samsung NV75N5641RS/OL are o capacitate de 75 litri, panouri catalitice, putere de 2800 wati si e dotat cu functia Dual Cook. Aceasta imparte interiorul cuptorului in doua zone distincte, unde puteti gati simultan doua feluri de mancare. Pentru fiecare puteti seta propria temperatura si propriul timp de gatit.
Cel mai bun cuptor incorporabil - Samsung NV75N5641RS/OL

5. Bosch HBG633NB1 – verifica pretul aici – un cuptor foarte bun, poate chiar cel mai bun cuptor incorporabil daca s-ar pune pe primul loc calitatea. Bosch HBG633NB1 are 10 de functii de gatit, putere maxima de 3650W, capacitate de 71 litri, sistem inteligent de distribuire a caldurii, pereti cu autocuratare si design foarte placut. Toate bune si frumoase, dar pretul de aproape 3300 lei nu i-a permis sa ocupe o pozitie mai buna in clasament.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBG633NB1

Cel mai bun cuptor incorporabil: concluzia

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Arctic AROIM25603X. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Bosch HBG633NB1. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucru ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functiile si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.785)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne