Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare incorporabile - forum
(Imagine: Cel mai bun cuptor cu incorporabil - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (9.965)
(51 evaluare, 51 voturi)
3 februarie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cele mai bune cuptoare si sfaturi de cumparare

Astazi cautam cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Alegerea unui astfel de produs s-ar putea dovedi un proces destul de complex, mai ales pentru cumparatorii ce fac acest lucru pentru prima data. Sunt de luat in calcul mai multe aspecte, printre care: volumul, puterea, eficienta energetica, numarul de functii si desigur pretul.

Alegerea unui cuptor incorporabil are doua cai: 1. se fixeaza un buget maxim, iar apoi se cauta cel mai bun cuptor incorporabil ce nu depaseste nivelul setat si 2. se fixeaza anumite cerinte fata de cuptor: dimensiuni, volum, putere, functii, brand, ca apoi sa se aleaga cel mai accesibil produs ce ar corespunde cerintelor.

In acest material veti gasi si un top 5 cu cele mai bune cuptoarelor incorporabile, in carul caruia venim in ajutorul celora ce isi doresc un cuptor incorporabil ieftin dar bun, cat si in ajutorul celor ce isi doresc un cuptor cu caracteristici avansate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: top 5 cuptoare

1. Bosch HBA534ES0 – cuptor incorporabil

verifica pretul aici 

Probabil cel mai bun cuptor incorporabil dupa raportul calitate/pret. Bosch HBA534ES0 este un cuptor incorporabil de capacitatea de – 71 litri si 7 functii de gatit, putere – 3400W, panou de control mixt mecanic/electronic, design elegant, curatare EcoClean, temperatura maxima – 275 grade, pret bun, iar eficienta energetica se incadreaza in clasa A. Bosch HBA534ES0 este un cuptor elegant, cu unul din cele mai bune sisteme de convectie de pe piata si o temperatura maxima peste medie.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBA534ES0

2. Arctic AROIM25603X – cel mai bun cuptor incorporabil printre unitatile ieftine

verifica pretul aici 

Cu siguranta cel mai bun cuptor incorporabil Arctic al momentului. Modelul AROIM25603X are o capacitate de 71 litri, putere maxima de 3100W, 12 functii de gatit si un pret de sub 1000 de lei. Interfata cuptorului (butoanele) este tactila si functioneaza foarte bine. Si inca ceva, producatorul este atat de increzut in produsul sau ca ofera o garantie standard de 36 luni. Mai mult decat atat, garantia poate fi extinsa pana la 5 ani.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Arctic AROIM25603X

3. Bosch HBG633NB1

Verifica pretul aici

HBG633NB1 este probabil cel mai bun cuptor incorporabil Bosch dupa raportul calitate/pret. Afirmatia se bazeaza pe 7 argumente:

1. Cuptorul are o capacitate de 71 litri.
2. E foarte puternic. Cu cei 3650W, HBG633NB1 atinge pragul de 180 grade in aproximativ 2 minute.
3. Are temperatura maxima mare – 300 grade. Majoritatea cuptoarelor sunt limitate la 250 grade.
4. Suprafetele interioare se curata foarte usor.
5. Gateste foarte bine. Caldura e distribuita uniform, respectiv nu o sa aveti parte de zone unde mancarea e aproape arsa si zone unde bucate inca nu sunt coapte suficient.
6. Arata foarte bine si e fabricat din materiale de calitate.
7. E un cuptor fabricat in Germania.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Bosch HBG633NB1

4. Hotpoint FI6 871 SC IX HA

verifica pretul aici 

Al doilea reprezentant Hotpoint-Ariston din clasament. Cuptorul are o capacitate de 73 litri, 8 programe de gatire, ghidaje telescopice, putere mare, e usor de folosit si arata foarte bine. Mai mult decat atat, cand vine vorba de distributia temperaturii in interior, modelul FI6 871 SC IX HA e unul dintre cele mai bune cuptoare incorporabile de pe piata. Performanta are la baza tehnologia Multi-flow. Probabil suna complicat, dar nu e. Pentru a distribui cat mai uniform caldura generata de convectie, inginerii au prevazut mai multe canale in peretele din spate, dar si in peretii laterali. Solutia e simpla, dar foarte eficienta.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Hotpoint FI6 871 SC IX HA

5. Samsung NV75N5641RS/OL – Dual Cook

verifica pretul aici

Samsung NV75N5641RS/OL este un cuptor incorporabil unic in felul sau. Samsung NV75N5641RS/OL are o capacitate de 75 litri, panouri catalitice, putere de 2800 wati si e dotat cu functia Dual Cook. Aceasta imparte interiorul cuptorului in doua zone distincte, unde puteti gati simultan doua feluri de mancare. Pentru fiecare puteti seta propria temperatura si propriul timp de gatit.

Cel mai bun cuptor incorporabil - Samsung NV75N5641RS/OL

Cel mai bun cuptor incorporabil: concluzia

Daca va doriti un cuptor incorporabil cu o capacitate medie spre mare, puternic si la un pret corect, recomandam cu toata increderea Arctic AROIM25603X. Anume el reprezinta compromisul perfect in lupta pretului cu specificatiile tehnice. Insa cazul in care pretul nu are o importanta prea mare, puteti opta pentru Whirpool AKZM 8420 S. Acesta este un cuptor incorporabil aproape perfect, se incalzeste repede, se curata usor etc., insa si pretul este ceva mai mare.

Cel mai bun cuptor incorporabil: temperatura

La capitolul temperatura, sunt doua lucruri ce trebuie luate in calcul: primul este viteza de incalzire, iar cel de-al doilea acuratetea, sau mai bine zis cat de conforma este temperatura afisata pe panou cu cea din interiorul cuptorului.

Cat despre timpul de incalzire, este recomandabil un cuptor incorporabil capabil ce sa se incalzeasca pana la temperatura de 180 grade celsius in cel mult 5-6 minute. In acest fel, economisiti timp important, dar mai ales energie electrica.

Un alt lucru demn de luat in considerare este conformitatea temperaturii afisate pe panou cu cea efectiva din interiorul cuptorului. Unele diferente sunt admisibile +/- 5°C, insa atunci cand ecranul indica 180°C, dar in cuptor temperatura trece de 210 °C, e clar ca avem o problema.

Va asiguram ca toate cuptoarele ce vor fi prezentate in top-ul de mai jos, se incalzesc repede spre extrem de repede, iar temperaturile indicate cu cele efective sunt cat se poate de apropiate.

Cel mai bun cuptor incorporabil: functiile si curatare

Functiile adaugatoare ale unui cuptor incorporabil vin sa descopere posibilitati gastronomice noi, fiind posibila astfel gatirea unor mancaruri ce erau accesibile doar in restaurante. Pe langa asta, unele functii (ex. decongelare), pot salva minute ori chiar ore, timp ce poate fi redirectionat spre o alta activitate. Totusi, este important ca functiile sa fie eficiente. Spre exemplu grilul, ar trebui sa aiba o raza de acoperire de minim 90% din tava. Sa stiti ca am intalnit produse ce acopereau chiar mai putin de 30% din suprafata tavei.

Un cuptor incorporabil ce se curata greu, se tranforma intr-un suvenir, frumos si inutil. Mai bine nu-l utilizezi decat sa speli ore intregi in el. Din acest motiv este foarte important ca materialele din care este fabricat cuptorul sa se curate usor.

Citeste si:

Top 5 plite incorporabile

Cel mai bun cuptor electric

Cel mai bun cuptor incorporabil

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 9.965)
(51 evaluare, 51 voturi)

Comentarii (2)

Petronela spune:

A folosit cineva un cuptor Arctic? Cat de bune sunt? Au preturi tare bune si am vazut unul in magazin si mi-a placut. Imi puteti recomanda ceva?

CelMaiBun spune:

Buna ziua. Noua generatie de cuptoare incorporabile Arctic e una reusita. Ne referim aici atat la fiabilitate cat si la calitatea gatitului. Dintre toate recomandam cuptorul Arctic AROIM25603X. La mai putin de 900 de lei e o varianta foart buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne