(Imagine: Cea mai buna bormasina cu acumulator foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (13.257)
(Nu există încă evaluări)
15 decembrie 2022
de CelMaiBun

Cea mai buna bormasina cu acumulator: top 5 masini de gaurit si insurubat cu baterie

A venit timpul sa aflam care este cea mai buna bormasina cu acumulator. In „cinstea” acestui obiectiv, am analizat produsele prezente astazi pe piata, efort ce s-a incununat cu realizarea unui clasament in care masinile de gaurit si insurubat sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

Bormasinile cu acumulator sunt prezente de ani buni pe rafturile magazinelor, dar la inceput nu au fost primite cu prea mult entuziasm. Aveau mult mai putina putere ca aparatele cu fir, acumulatorii erau greu de gasit si ofereau autonomie redusa, iar capacul era pus de pretul destul de mare. De aceea, meseriasii preferau mai degraba o bormasina standard, acompaniata de un tambur cu cateva zeci de metri de cablu. Insa lucrurile au inceput sa se schimbe repede. Producatorii montau motoare tot mai puternice, bateriile creasteau in capacitate si tot mai des erau incluse in set, iar pretul mai mare era compensat de mobilitatea aproape.

Iata ce conteaza la alegerea unei bormasini cu acumulator.

Cum aleg cea mai buna bormasina cu acumulator?

La alegerea unei masini de gaurit cu fir conteaza cuplul dezvoltat de motor, viteza maxima, mandrina si manevrabilitate. Cumpararea unei bormasini cu acumulator, pe langa cele enumerate anterior, mai presupune si masurarea peformantelor bateriei. In primul rand, recomand insistent ca bormasina sa vina din start insotita de o baterie sau chiar doua. Acumulatorul este un dispozitiv destul de scump si cumpararea sa separata deseori e mai dezavatajoasa. Mai mult, daca alegeti un set cu doua baterii, asigurati continuitatea muncii. Cat despre bateriile in sine, recomand ca aceastea sa fie de macar 2 Ah, iar incarcatorul sa fie rapid.

Puterea unei masini de gaurit este reprezentata de cuplul dezvoltat, care la randul sau se masoara in Nm. Din propria experienta pot spune ca orice trece de 30 Nm poate fi considerat un aparat puternic, iar daca cuplul se apropie de 50 Nm, setul contine doi acumulatori, iar pretul nu trece prea tare de 500 lei, nu mai stati pe ganduri, aceasta e singura bormasina de care aveti nevoie.

Cea mai buna bormasina cu acumulator: top 5

1. Bosch Professional GSR 180 Li

verifica pretul aici

Bosch Professional GSR 180 Li este fara indoiala un aparat de exceptie, poate chiar cea mai buna bormasina cu acumulator dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul este capabil sa functioneze la viteza maxima de 1900 rotatii pe minut si sa dezvolte un cuplu de 54 Nm. Ambele valori sunt impresionante si promit sa asigure perfomantele necesare indiferent de specificul lucrarii. Bosch Professional GSR 180 Li este perfect pentru insurubat sau dat gauri in lemn, zidarie si metal. Partea si mai buna e ca bormasina vine insotita de 2 acumulatori de 2 Ah si un incarcator rapid. Testele releva ca o baterie alimentata la maxima asigura chiar si 3-4 ore de autonomie, inclusiv la utilizarea intensiva, respectiv doi acumulatori sunt suficienti pentru o intreaga zi de munca. Mandrina are deschidere maxima pana la 13 mm, iar pentru functionarea bormasinii au fost prevazute 20 de trepte de viteza, plus o treapta cu cuplu maxim destinata gauririi. Recomand Bosch Professional GSR 180 Li cu toata increderea.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Bosch Professional GSR 180 Li

2. Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI

verifica pretul aici

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI era foarte aproape sa devina cea mai buna bormasina cu acumulator. Motorul acesteia dezvolta un cuplu maxim de 44 Nm, viteza de pana la 1250 rotatii pe minut, mandrina se deschide pana la 10 mm, are 21 de trepte pentru reglarea cuplului, iar in cutie o sa gasiti si doua baterii.

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI are o mica problema, si anume faptul ca bateriile sunt de 1,5 Ah, respectiv puteti conta pe 2-2,5 ore de functionare pentru fiecare acumulator din set. Nu e rau, dar dispozitivul de pe prima pozitie e net superior la acest capitol. Din fericire, incarcarea dureaza cel mult 35 de minute, deci numai bine de facut o pauza si de luat masa. Una peste alta, Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI este o bormasina foarte reusita si din propria experienta cu alte scule de la acest producator, pot spune ca si fiabilitatea e pe masura.

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI - pareri bormasina cu acumulator

3. Einhell TC-CD 18-2 Li – cea mai buna bormasina cu acumulator pentru lucrari ocazionale

verifica pretul aici

Daca cel mai important factor de achizitie e pretul sau daca intentionati sa folositi dispozitivul pentru lucrari ocazionale, cea mai buna bormasina cu acumulator  ar fi probabil Einhell TC-CD 18-2 Li. Unitate ce se gaseste la preturi cuprinse intre 240 si 270 lei, dezvolta 38 Nm de cuplu maxim, 1250 rpm viteza, are mandrina de 10 mm si 19 trepte pentru reglarea cuplului.

Pretul modest aduce cu sine si cateva minusuri. Astfel, bormasina Einhell TC-CD 18-2 Li este insotita de o singura baterie de 1,5 Ah, iar incatorul nu e rapid, procesul durand intre 4 si 5 ore. Mai mult, in locul cutiei de transport din plastic, primiti una din carton. In rest insa, nu prea ai ce sa reprosezi aparatului. E puternic, ieftin, se manevreaza usor, iar calitatea materialelor e peste medie.

Cea mai buna bormasina cu baterie - Einhell TC-CD 18-2 Li

4. Bosch GSR 18V-50 Professional

verifica pretul aici

Bosch GSR 18V-50 Professional este una dintre cele mai performante bormasini cu baterie de pe piata. Aceasta este dotata cu motor fara perii, capabil sa dezvolte 50 Nm de cuplu maxim si 1800 rotatii pe minut. Mandrina metalica are deschidere de 13 milimetri, iar cei doi acumulatori inclusi in pachet asigura o durata cumulativa de functionare ce depaseste 7 ore. Bormasina Bosch GSR 18V-50 Professional este compatibila cu toti acumulatorii Bosch Professional de 18V, deci daca aveti deja scule Bosch cu astfel de baterii, puteti opta pentru setul fara acumulatori si incarcator.

Bosch GSR 18V-50 Professional s-a dovedit un dispozitiv foarte rezistent, iar greutatea redusa (aprox. 1 kg) duce manevrabilitatea la niveluri pe care rivalii nu prea au sanse sa le atinga.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Bosch GSR 18V-50 Professional

5. Dewalt DCD796P2-QW – cea mai puternica bormasina din clasament

verifica pretul aici

In aproape toata lumea, DeWalt este unul dintre cei mai populari producatori de scule electrice. Fondata in anii 20 ai secolului trecut, compania este astazi parte a Stanley Black & Decker, un gigant industrial portofoliul caruia include cateva zeci de brand-uri.

Judecand dupa raportul calitate/pret, Dewalt DCD796P2-QW este probabil cea mai buna bormasina cu acumulator din gama Dewalt. Motorul (fara perii) din dotare dezvolta un cuplu de 70 nm, iar la turatie maxima, iar madrina poate atinge chiar si 2000 rotatii pe minut. Milwaukee M18 CBLPD-422C este singura bormasina cu percutie din top. In plus, dispozitivul este livrat impreuna cu doi acumulatori, ambiii de 5 Ah.

Din pacate Dewalt DCD796P2-QW este si cea mai scumpa bormasina cu acumulator din clasament, fiind de cele mai mult ori disponibila la preturi ce trec de 1400 lei.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Dewalt DCD796P2-QW

Citeste si:

Top 5 cele mai bune fierastraie circulare

Cea mai buna bormasina cu acumulator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 13.257)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne