(Imagine: Cea mai buna bormasina cu acumulator foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (13.819)
(Nu există încă evaluări)
1 aprilie 2024
de CelMaiBun

Cea mai buna bormasina cu acumulator: top 5 masini de gaurit si insurubat cu baterie

A venit timpul sa aflam care este cea mai buna bormasina cu acumulator. In „cinstea” acestui obiectiv, am analizat produsele prezente astazi pe piata, efort ce s-a incununat cu realizarea unui clasament in care masinile de gaurit si insurubat sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

Bormasinile cu acumulator sunt prezente de ani buni pe rafturile magazinelor, dar la inceput nu au fost primite cu prea mult entuziasm. Aveau mult mai putina putere ca aparatele cu fir, acumulatorii erau greu de gasit si ofereau autonomie redusa, iar capacul era pus de pretul destul de mare. De aceea, meseriasii preferau mai degraba o bormasina standard, acompaniata de un tambur cu cateva zeci de metri de cablu. Insa lucrurile au inceput sa se schimbe repede. Producatorii montau motoare tot mai puternice, bateriile creasteau in capacitate si tot mai des erau incluse in set, iar pretul mai mare era compensat de mobilitatea aproape.

Iata ce conteaza la alegerea unei bormasini cu acumulator.

Cum aleg cea mai buna bormasina cu acumulator?

La alegerea unei masini de gaurit cu fir conteaza cuplul dezvoltat de motor, viteza maxima, mandrina si manevrabilitate. Cumpararea unei bormasini cu acumulator, pe langa cele enumerate anterior, mai presupune si masurarea peformantelor bateriei. In primul rand, recomand insistent ca bormasina sa vina din start insotita de o baterie sau chiar doua. Acumulatorul este un dispozitiv destul de scump si cumpararea sa separata deseori e mai dezavatajoasa. Mai mult, daca alegeti un set cu doua baterii, asigurati continuitatea muncii. Cat despre bateriile in sine, recomand ca aceastea sa fie de macar 2 Ah, iar incarcatorul sa fie rapid.

Puterea unei masini de gaurit este reprezentata de cuplul dezvoltat, care la randul sau se masoara in Nm. Din propria experienta pot spune ca orice trece de 30 Nm poate fi considerat un aparat puternic, iar daca cuplul se apropie de 50 Nm, setul contine doi acumulatori, iar pretul nu trece prea tare de 500 lei, nu mai stati pe ganduri, aceasta e singura bormasina de care aveti nevoie.

Cea mai buna bormasina cu acumulator: top 5

1. Bosch Professional GSR 180 Li

verifica pretul aici

Bosch Professional GSR 180 Li este fara indoiala un aparat de exceptie, poate chiar cea mai buna bormasina cu acumulator dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul este capabil sa functioneze la viteza maxima de 1900 rotatii pe minut si sa dezvolte un cuplu de 54 Nm. Ambele valori sunt impresionante si promit sa asigure perfomantele necesare indiferent de specificul lucrarii. Bosch Professional GSR 180 Li este perfect pentru insurubat sau dat gauri in lemn, zidarie si metal. Partea si mai buna e ca bormasina vine insotita de 2 acumulatori de 2 Ah si un incarcator rapid. Testele releva ca o baterie alimentata la maxima asigura chiar si 3-4 ore de autonomie, inclusiv la utilizarea intensiva, respectiv doi acumulatori sunt suficienti pentru o intreaga zi de munca. Mandrina are deschidere maxima pana la 13 mm, iar pentru functionarea bormasinii au fost prevazute 20 de trepte de viteza, plus o treapta cu cuplu maxim destinata gauririi. Recomand Bosch Professional GSR 180 Li cu toata increderea.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Bosch Professional GSR 180 Li

2. Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI

verifica pretul aici

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI era foarte aproape sa devina cea mai buna bormasina cu acumulator. Motorul acesteia dezvolta un cuplu maxim de 44 Nm, viteza de pana la 1250 rotatii pe minut, mandrina se deschide pana la 10 mm, are 21 de trepte pentru reglarea cuplului, iar in cutie o sa gasiti si doua baterii.

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI are o mica problema, si anume faptul ca bateriile sunt de 1,5 Ah, respectiv puteti conta pe 2-2,5 ore de functionare pentru fiecare acumulator din set. Nu e rau, dar dispozitivul de pe prima pozitie e net superior la acest capitol. Din fericire, incarcarea dureaza cel mult 35 de minute, deci numai bine de facut o pauza si de luat masa. Una peste alta, Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI este o bormasina foarte reusita si din propria experienta cu alte scule de la acest producator, pot spune ca si fiabilitatea e pe masura.

Einhell Power X-Change TE-CD 18-2 LI - pareri bormasina cu acumulator

3. Steinhaus PRO-CD18P – cea mai buna bormasina cu acumulator pentru lucrari ocazionale

verifica pretul aici

Daca cel mai important factor de achizitie e pretul mic sau daca intentionati sa folositi dispozitivul pentru lucrari ocazionale, Steinhaus PRO-CD18P ar fi probabil cea mai buna bormasina cu acumulator.

De cele mai multe ori, Steinhaus PRO-CD18P se gaseste la preturi sub 250 lei, fiind deci si una din cele mai ieftine bormasini de pe piata. Si totusi, dispozitivul are motor cu 2 trepte de viteza (max. 1400 rpm) si dezvolta un cuplu maxim de 32 Nm. In set, mai intra un acumulator de 2.0 Ah, 10 accesorii (6 biti), incarcator de baterie si cutie de transport.

Puterea bormasinii e decenta, insa bitii din set, se uzeaza destul de repede la utilzari intense. Cu alte cuvinte, Steinhaus PRO-CD18P e o bormasina potrivita pentru lucrari hobby (ex. asamblari ocazionale de mobila, montare plafoane, montare galerii pentru draperii etc.).

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Steinhaus PRO-CD18P

4. Makita DDF453SYX4 – cea mai buna bormasina Makita

verifica pretul aici

Makita e unul dintre cei mai apreciati producatori de scule electrice, iar Makita DDF453SYX4 e probabil cea mai buna bormasina cu acumulator din gama acestuia. Dispozitivul are motor cu viteza maxima de 1300 rpm si cuplu de 42 Nm.

Makita DDF453SYX4 s-a dovedit o bormasina puternica si rezistenta, insa pentru ca are maner cam gros, lasa un pic de dorit la capitolul ergonomie. In plus, butonul de schimbare a sensului de rotire intra in zona de actiune a palmei cand vrei sa apesi principal. Aceste doua aspecte nu afecteaza performantele bormasinii, dar au fost suficient de importante cat sa nu-i permita lui Makita DDF453SYX4 sa urce mai sus in top.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Makita DDF453SYX4

5. Dewalt DCD796P2-QW – cea mai puternica bormasina din clasament

verifica pretul aici

In aproape toata lumea, DeWalt este unul dintre cei mai populari producatori de scule electrice. Fondata in anii 20 ai secolului trecut, compania este astazi parte a Stanley Black & Decker, un gigant industrial portofoliul caruia include cateva zeci de brand-uri.

Judecand dupa raportul calitate/pret, Dewalt DCD796P2-QW este probabil cea mai buna bormasina cu acumulator din gama Dewalt. Motorul (fara perii) din dotare dezvolta un cuplu de 70 Nm, iar la turatie maxima, iar madrina poate atinge chiar si 2000 rotatii pe minut. Milwaukee M18 CBLPD-422C este singura bormasina cu percutie din top. In plus, dispozitivul este livrat impreuna cu doi acumulatori, ambiii de 5 Ah.

Din pacate Dewalt DCD796P2-QW este si cea mai scumpa bormasina cu acumulator din clasament, fiind de cele mai mult ori disponibila la preturi ce trec de 1400 lei.

Cea mai buna bormasina cu acumulator - Dewalt DCD796P2-QW

Citeste si:

Top 5 cele mai bune fierastraie circulare

Cea mai buna bormasina cu acumulator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 13.819)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne