Cea mai buna camera video auto dvr: top 5 camere de bord
(Imagine: Cea mai buna camera video auto - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (67.283)
(5 evaluare, 5 voturi)
10 iunie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna camera video auto dvr: top 5 camere de bord

O camera de bord este un gadget foarte util din mai multe motive. Insa care e cea mai buna camera video auto dupa raportul calitate/pret? Aceasta e intrebarea la care ne propunem sa gasim astazi un raspuns. Mai mult, intentionam sa dam si cateva sfaturi utile la alegerea unei camere video auto bune.

Cea mai buna camera video auto: Top 5 dupa raportul pret/calitate

1. Camera video auto Mio MiVueC540 – verifica pretul AICI –  cea mai buna camera video auto dupa raportul calitate/pret. Specificatii tehnice: senzor de soc cu 3 axe, detectare miscari, rezolutie maxima filmare – FullHD, viteza de filmare in FullHD – 30 cadre pe secunda, display de 2 inch, unghi de filmare – 130 grade, capacitate maxima card memorie – 128 GB, montare simpla. Calitatea filmarilor, ziua – 8,5 din 10 si tot 8,5 pentru filmarile de noapte. Mio MiVueC540 e o camera destul de avansata, cu o aplicatie gandita bine, design elegant si materiale de calitate. Un clip filmat cu Mio MiVueC540 poate fi vizionat aici.

Cea mai buna camera video auto - Mio MiVueC540

2. Camera video auto Mio MiVue 785 – verifica pretul aici –  Mio MiVue 785 putea sa devina cea mai buna camera auto insa pretul cam mare, nu i-a permis. Aceasta filmeaza excelent cat ziua atat si noapte, are ecran tactil si gratie senzorului G camera salveaza salveaza automat clipurile in care s-au detectat schimbari bruste de directie. Specificatii: rezolutie maxima video 1080p, senzor Sony, senzor de impact, display tactil de 2,7 inch, GPS integrat, capacitate maxima de stocare – 128 GB cu card SD, dimensiuni mici, materiale de calitate, foarte buna cat ziua atat si noaptea (9,5 din 10).

Cea mai buna camera video auto - Mio MiVue 785

3. NOVATEK/OnCam T810 – verifica pretul aici – Novatek T810 e ceva mai accesibila decat unitatile de pe primele doua pozitii, insa si calitatea filmarilor nu e la fel de buna (9 din 10), de aceea modelul a pierdut locul de varf din top-ul pentru cea mai buna camera video auto. Unitatea are un senzor video de 12MP, unghi de vizualizare de 170 grade, filmeaza FullHD la viteza 30 cadre pe secunda, ecran de 4 inch, senzor impact etc.. Atentie, camera este dubla,  adica are o unitate pentru spatele masinii.

4. Camera video auto Garmin Dash Cam 45 – verifica pretul aici – cu siguranta una din cele mai bune camere auto DVR ale momentului, care a pierdut 3 pozitii din cauza pretului (intre 750 si 800 lei). Specificatii: rezolutie maxima video 1080p, senzor de 2,1 MP, display de 2,0 inch, GPS integrat, capacitate maxima de stocare – 64 GB cu card SD, dimensiuni mici, materiale de calitate, foarte buna cat ziua atat si noaptea (9,0din 10).

Cea mai buna camera video auto - Garmin Dash Cam 45

5. Garmin Dash Cam 55 – verifica pretul aici – o camera de bord demna de multe laude. Garmin Dash Cam 55 face capturi video cu rezolutia 1440p, dar mai importanta e viteza de 60 cadre pe secunda. Aceasta asigura o claritate buna a elementelor mici, dar foarte importante – spre exemplu simbolurile de placutele de inmatriculare. Garmin Dash Cam 55 e singura camera din clasament capabila de 60 fps (9,5 pentru calitatea filmarilor). Unitatea se mai poate lauda cu senzor de impact, GPS, Wi-Fi, dar si control prin comenzi vocale. Cam 55 are un ecran de 2 inch de o calitate buna spre foarte buna. Stocarea are loc pe un card MicroSD, a carui capacitate nu trebuie sa depaseasca 64 inch.

Cea mai buna camera video auto - Garmin Dash Cam 55

Camera video auto: concluzie

Daca ati decis sa procurati o camera video auto atunci:aveti nevoie de minim 300-350 lei pentru o camera cu unghi de filmare suficient, cu o baterie de minim 450 mAh, tehnologie WDR si senzorul G. Pentru o mai multa siguranta asupra alegerii facute, cautati  filmulete inregistrate cu camera aleasa.

Cea mai buna camera video auto - Novatek T810

Cea mai buna camera video auto: de ce as avea nevoie de una?

Necesitatea achizitiei unei camere auto are mai multe argumentari. Cea mai importanta e ca filmarile de pe camera de bord sunt dovezi aproape incontestabile atunci cand trebuie sa va dovediti nevinovatia intr-un accident ce are ca scop frauda cu asigurarile auto.
O camera dotata cu senzori de miscari si impact poate inregistra chiar si atunci cand nu va aflati in masina. Doar asa aveti sansa sa recuperati paguba cauzata de accidentele din parcare, care de cele mai multe ori au loc fara martori, iar vinovatii prefera sa paraseasca locul faptei.
Si nu in ultimul rand, cu o camera video auto buna puteti face filmulete frumoase atunci cand iesiti duminica cu masina la o plimbare.

Cea mai buna camera video auto: sfaturi de achizitie

Atunci cand alegeti cea mai buna camera video auto trebuie sa atrageti atentia la mai multe aspecte.

1. Pentru o calitate sporita a materialelor video, aveti grija ca camera video auto sa filmeze cu o rezolutie cat mai mare. E de dorit ca alegerea dvs., sa cada pe o unitate cu specificatia Full HD.

2. Urmatorul sfat ar tine de unghiul de filmare al camerei. O mare parte din aparate ofera un unghi de 120 grade, noi am recomanda totusi un minim de 130 grade. In acest fel veti obtine mai multa “imagine”, respectiv evenimentul care se doreste a fi filmat, are mai multe sanse sa intre in zona de vedere a camerei auto.

3. Ar fi necesar ca camera video auto aleasa sa fie dotata cu senzorul G. In caz de impact acesta salveaza fisierul ce contine accidentul in alt folder. Astfel, filmarea in cauza este protejata de rescriere.

4. Tehnologia WDR. Tehnologia in cauza permite filmarea in conditii dificile. O camera lipsita de aceasta tehnologie este aproape inutila in momentele prost iluminate ori prea iluminate.

5. Bateria. Volumul bateriei dicteaza lungimea perioadei de timp in care va fi posibila utilizarea camerei auto fara ca aceasta sa fie conectata la vreo sursa de curent. Am recomanda o camera video auto ce detine o baterie cu un volum de minim 450-500 mAh.

6. Infrarosu. Ledurile cu infrarosu permit filmare pe timp de noapte. Ar fi recomandabila o camera cu infrarosu mai ales pe timp de noapte.

7. Senzori de miscare si impact. Acestea pornesc automat camera dupa un impact indiferent de gravitatea acestuia. Doar aveti sansa sa identificati vinovatul in cazul unui astfel de accident.

8. Pretul. Internetul inunda cu camere auto cu pretul cuprins intre 90 si 150 lei. Tristul adevar e ca aceste camere sunt aproape inutile. De cele mai multe ori calitatea filmarilor este foarte proasta, iar majoritatea inscriptiilor fastuase de pe cutia camerei se dovedesc a fi niste minciuni. Pretul minim ce ar asigura o camera video auto de calitate ar fi de 300 lei, pretul mediu pentru o camera auto buna se incadreaza in intervalul 500-700 lei.

Citeste si:

Cea mai buna camera video auto tip oglinda

Cel mai bun aparat de aer conditionat

Cea mai buna camera video auto

Camera video auto

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 67.283)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne