Cea mai buna camera video sport: top 5 camere de actiune
(Imagine: Cea mai buna camera video sport - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.494)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 martie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere video actiune

Compacte, usoare si simple in utilizare. Asa sunt descrise camerele video de actiune sau camerele video sport. Astazi, piata ofera o gama extrem de variata de astfel de produse. Nu toate insa sunt de calitate, astfel incat, unele din ele chiar daca au preturi foarte accesibile, nu merita nici macar discutate. Prin urmare, am decis sa cream un top, ce desemeneaza cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret, dar care ar mai contine cateva unitati din diferite segmente de pret, toate cu un nivel al calitatii de filmare si fotografiere cel putin acceptabil.

Camerele video sport ocupa un loc special printre aparatele de filmat. Ele au dimensiuni mici spre foarte mici, sunt usor de utilizat si pot fi montate pe casti de protectie, automobile, biciclete, placi de surf si multe altele, devenind astfel un instrument excelent de redare a senzatiilor prin care trece un parasutist in timpul zborului sau un ciclist ce coboara cu viteza dementiala de pe o stanca. Camerele video sport, mai sunt utilizatele de bloggeri, si chiar de televiuni atunci cand filmarile se realizaeaza in conditii ce nu permit utilizarea echipamentului standard.

GoPro este considerat liderul pietii si un fel de iPhone printre camerele de actiune. Exact ca iPhone-unul, produsele GoPro sunt detestate de unii si practic idolatrizate de altii. Noi am decis sa lasam emotiile deoparte si am analizat fiecare produs doar prin prisma raportului calitate/pret. Cand spunem calitate, avem in vedem in primul rand calitatea filmarilor facute static, dar si a celor facute in miscare, plus calitatea pozelor, greutatea, unghiul de filmare, autonomia oferita de baterie s.a..

Cea mai buna camera video sport: tabel comparativ

 Produsul Eken H9+ GoPro Hero 6 Black GoPro Hero 7 Silver Kmax Sport One Xiaomi Yi 4K Sony FDR-X3000
 Greutate  65 grame  119,1 grame  94,4 grame  55 grame 90,7 grame  114grame
Rezolutie senzor  14 MP  12 MP  10 MP  12 MP  12MP 8,2 MP
Filmare 4K Da/Nu       Da Da  Da Da Da Da
Cadre pe secunda (cps sau fps)- filmare FullHD 60 fps in FullHD 240 fps in FullHD 60 fps in FullHD  60 fps in FullHD 120 fps in FullHD  120 fps in FullHD
Autonomie baterie in FullHD 90 min 100 min 120 -150 min 80 min 120 min  135 min
Calitatea filmarilor FullHD apreciata de la 1 la 10 8,0  9,5 10  7,5  9,0 9,5
Pretul de achizitie 500 lei 2000 lei  1300 lei  470 lei 1100 lei 2000 lei
Locul in clasament 5 4 1  mentiune 3  2

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere de actiune

1. GoPro HERO7 Silver

verifica pretul aici 

Anul trecut nu a fost unul foarte reusit pentru GoPro, dar se pare ca producatorul a gasit solutii pentru problemele sale, iar acum lucrurile intra pe fagasul normal.

Noua camera GoPro este un produs mai mult decat reusit, HERO 7 Silver este probabil cea mai buna camera video sport a momentului.

GoPro HERO 7 are un senzor de 10MP si o viteza maxima de filmare de 30 fps in 4K si 60 fps in rezolutie FullHD. Cel mai mare avantaj alui Hero 7 Silver este stabilizarea aproape ireprosabila. Modelul nu e dotat cu stabilizatorul Hypersmooth (HERO 7 Black e dotat), dar si cu un stabilizator standard, rezultatele sunt cate se poate de bune.

Comenzile vocale sunt in continuare valabile, camera fiind capabila sa recunoasca 14 comenzi distincte.

GoPro HERO 7 Silver e modelul mediu din gama GoPro Hero 7. Modelul de top este Hero 7 Black. Acesta are o viteza de filmare mai mare, stabilizator mai avansat si ofera mai mult control asupra procesului de filmare. HERO 7 Silver insa e un pic mai simplu, dar are un pret mult mai mic si este lipsit de probleme tehnice intalnite la modelul Black (blocarea si supraincalzirea la filmarea in 4K).

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 7 silver

2. Sony Action Cam FDR-X3000

verifica pretul aici 

Lupta pentru pozitiile de top a fost una crancena si de la inceput credeam ca clasamentul va arata altfel.
Cum am ajuns la concluzia ca FDR-X3000 e aproape cea mai buna camera video sport?

A fost nevoie de multe experimente si de peste 15 GB de material video analizat, ca intr-un final sa concluzionam ca atunci cand vine vorba despre calitatea stabilizarii optice si a redarii culorilor, camera Sony e cea mai buna. Sistemul de stabilizare BOSS e fenomenal. Unitatea GoPro Hero 6 e buna si ea, dar cei de la Sony sunt cu o treapta mai sus.  Pe langa asta, Sony Action Cam FDR-X3000 are o autonomie mai buna decat Hero 6, se descurca minunat si pe intuneric, nu are probleme cu temperaturile scazute si nu se blocheaza.

Cea mai buna camera video sport - Sony Action Cam FDR-X3000

3. Xiaomi Yi 4K

verifica pretul aici 

o camera de actiune lansata relativ recent de un producator fara prea multa experienta in domeniu. Cu toate acestea, Yi 4K a iesit foarte bine pentru pretul sau.
Rezultatele sunt asigurate de mai multi facturi, dar cele mai importante sunt probabil procesorul Amba H2 SOC si senzorul Sony IMX377 de 12,3 MP. Cu ele camera este capabila sa filmeze cu viteza de 120 cadre pe secunda in FullHD si sa ofere niste imagini de o calitate aproape ireprosabila. Spunem aproape pentru ca mai este loc pentru imbunatatiri la redarea culorilor si la fluiditatea imaginii in slow motion.

La capitolul sunet, Xiaomi Yi 4K sta de asemenea aproape excelent. Unicul lucru de reprosat este calitatea inregistrarii sunetului cand bate vantul.

Una peste alta, Yi 4K este un produs reusit si o evolutie clara fata de modelele anterioare Xiaomi, iar pozitia cu numarul doi in clasamentul ce anunta cea mai buna camera de actiune este cat se poate de meritata.

Cea mai accesibila oferta poate fi gasita aici.

Cea mai buna camera video sport - Xiaomi YI 4K Action +

4. GoPro Hero 6

verifica pretul aici 

GoPro Hero e o mica bijuterie, iar titlul de cea mai buna camera video sport a fost ratat la mustata. Hero 6 ofera niste imagine de o calitate fenomenala, culori vii, detaliere spectaculoasa si o stabilizare buna. In plus, aparatul este capabil sa filmeze in rezolutie FullHD la viteza de 24o cadre pe secunda si in 4K la 120 cadre pe secunda, deci daca aveti nevoie de niste secvente slow motion, o camera mai reusita nici nu puteti gasi.

Profesionistii foarte des opteaza pentru Hero 6. Fenomenul poate fi explicat prin numarul mare de optiuni de setari si de capacitatea camerei de a filma cu 120 cadre pe secunda in 4K si 240 cadre pe secunda in FullHD. Pe cealalta parte a monedei se afla insa stabilizarea optica mai rea decat la Sony Action Cam FDR-X3000, performantele destul de slabe pe timpul noptii (mult zgomot) si unele probleme tehnice (ex. blocari aleatorii la temperaturi mici).

Cea mai buna camera video sport - GoPro Hero 6

5. Eken H9+

Unitatea de pe locul 5 din top-ul ce anunta cea mai buna camera video sport cantareste 65 grame, poate face filmari 4K la 25 cadre pe secunda si FullHD la 60 fps.

Intr-o oarecare masura Eken H9+ a fost o revelatie pentru noi. Pentru pretul sau, camera ofera foarte mult. E adevarat, pana la performantele camerelor de pe primele doua locuri e ceva distanta, insa printre produsele accesibile Eken H9+ nu are rivali.

Acumulatorul de 900 mAh asigura 90 minute de functionare a camerei intre incarcari, un rezultat considerat mediu. Pretul camerei in schimb este cat se poate de satisfacator, Eken H9+ putand fi gasit in magazine la preturi ce nu depasesc prea mult 500 lei. Pretul actual poate fi verificat aici.

Cea mai buna camera video sport eken h9

Cea mai buna camera video sport: mentiune

Kmax Sport One – este camera care credem ca merita macar sa fie mentionata. Aceasta este extrem de usoara – doar 55 grame, poate face filmari cu rezolutia 4K, in FullHD inregistreaza cu 60 fps, autonomia variaza intre 80 si 90 de minute, iar pretul este cel mai mic printre unitatile prezentate in material. Kmax Sport One nu a intrat in top-ul principal din cauza calitatii clipurilor fimate cu ea, ce poate fi catalogata maxim drept satisfacatoare. Pretul lui Kmax Sport poate fi consultat aici.

Cea mai buna camera video sport kmax sport one

Cea mai buna camera video sport

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.494)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne