(Imagine: Cea mai buna camera video sport - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.762)
(2 evaluare, 2 voturi)
5 septembrie 2022
de CelMaiBun

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere video actiune

Compacte, usoare si simple in utilizare. Asa sunt descrise camerele video de actiune sau camerele video sport. Astazi, piata ofera o gama extrem de variata de astfel de produse. Nu toate insa sunt de calitate, astfel incat, unele din ele chiar daca au preturi foarte accesibile, nu merita nici macar discutate. Prin urmare, am decis sa cream un top, ce desemeneaza cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret, dar care ar mai contine cateva unitati din diferite segmente de pret, toate cu un nivel al calitatii de filmare si fotografiere cel putin acceptabil.

Camerele video sport ocupa un loc special printre aparatele de filmat. Ele au dimensiuni mici spre foarte mici, sunt usor de utilizat si pot fi montate pe casti de protectie, automobile, biciclete, placi de surf si multe altele, devenind astfel un instrument excelent de redare a senzatiilor prin care trece un parasutist in timpul zborului sau un ciclist ce coboara cu viteza dementiala de pe o stanca. Camerele video sport, mai sunt utilizatele de bloggeri, si chiar de televiuni atunci cand filmarile se realizaeaza in conditii ce nu permit utilizarea echipamentului standard.

GoPro este considerat liderul pietii si un fel de iPhone printre camerele de actiune. Exact ca iPhone-unul, produsele GoPro sunt detestate de unii si practic idolatrizate de altii. Noi am decis sa lasam emotiile deoparte si am analizat fiecare produs doar prin prisma raportului calitate/pret. Cand spunem calitate, avem in vedem in primul rand calitatea filmarilor facute static, dar si a celor facute in miscare, plus calitatea pozelor, greutatea, unghiul de filmare, autonomia oferita de baterie s.a..

Cea mai buna camera video sport: tabel comparativ

 Produsul DJI Osmo Pocket 2 GoPro Hero 9 Black GoPro HERO 11 Black Insta360 One X3 GoPro HERO 10 Black DJI Action 2
 Greutate  117 grame  158 grame  154 grame  180 grame 153 grame  57 grame
Rezolutie senzor  64 MP  23,6 MP  27 MP  48 MP  23 MP 12 MP
Viteza max. filmare 4K      60 fps 60 fps  120 fps 60 fps 120 fps 120 fps
Viteza max. filmare FullHD 60 fps 240 fps 240 fps  100 fps in 3K 240 fps  240 fps
Autonomie baterie 140 min 94 min 82 min 80 min 62 min  65 min
Nota claritate filmare – de la 1 la 10 9,4  9,5 10  9,7  9,8 9,9
Nota stabilizare – de la 1 la 10 9,5 9,6 min 10 9,7 10  9,9
Pretul de achizitie 1900 lei 1930 lei  2500 lei  2800 lei 2200 lei 1400 lei
Locul in clasament 5 4 1  mentiune 3  2

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere de actiune

1. GoPro Hero 11 – cea mai buna camera video sport

verifica pretul aici 

GoPro Hero 11, cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret, a fost lansata recent de cel mai mare si important producator din industrie.
Performantele sunt asigurate de mai multi factori, dar cei mai importanti sunt probabil senzorul de 27 MP, cu stabilizarea Hypersmooth 5.0 si noua lentila digitala HyperView. Astfel, camera este capabila sa filmeze cu viteza de 120 cadre pe secunda in 4K, 60 fps in 5,3K, 240 fps in FullHD si sa ofere niste imagini de o calitate ireprosabila. Si inca ceva, la capitolul stabilizare, GoPro Hero 11 probabil ca nu are rivali. In plus, camera a fost dotata si cu Horizon Lock (blocare orizont), iar bateria Enduro de 1720 mAh asigura lejer peste o ora de filmari.

La capitolul sunet, GoPro Hero 11 sta aproape excelent. Camera are 3 microfoane incorporate, care capteaza cate se poate de natural vocile si sunetul ambiental

Una peste alta, Hero 11 este un produs foarte reusit si o evolutie buna fata de modelele anterioare GoPro, iar pozitia de lider din clasamentul ce anunta cea mai buna camera de actiune este cat se poate de meritata.

Oferta cu cel mai mic pret poate fi gasita aici.

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 11 Black

2.  DJI Action 2 – cea mai buna camera video sport ieftina

Unitatea de pe locul 2 din top-ul ce anunta cea mai buna camera video sport cantareste 57 grame, poate face filmari 4K la 120 cadre pe secunda si FullHD la 240 fps.

DJI Action 2 a fost pentru toata lumea o revelatie intr-o oarecare masura. Pentru pretul sau, camera ofera foarte mult. E mica, are display OLED cu touch, functie blocare orizont (HorizonSteady), iar stabilizarea si claritatea imaginilor sunt la niveluri comparabile cu GoPro Hero 11. E adevarat, senzorul de 12MP limiteaza rezolutia maxima la 4K, dar nu vedem nimic grav in asta.

Acumulatorul de 580 mAh (varianta Dual Screen Combo) asigura peste 50 minute de functionare a camerei intre incarcari. Daca optati pentru varianta Dual Power Combo, veti avea la dispzoitie 1300 mAh, respectiv o autonomie de peste 120 minute. In plus, pretul camerei este mult sub concurenta din top, DJI Action 2 Dual Scree. Combo fiind disponibil in magazine la preturi ce nu depasesc prea mult 1500 lei. Pretul actual poate fi verificat aici.

Cea mai buna camera video sport - DJI Action 2

3. GoPro HERO 10 Black

verifica pretul aici 

Noua camera GoPro HERO 10 este  u siguranta una dintre cele mai bune camere sport ale momentului, chiar daca are unele neajunsuri.

GoPro HERO 10 Black are un senzor de 23 MP cu viteza maxima de filmare de 120 fps in 4K si 240 fps in rezolutie FullHD. Unul din marele avantaje ale lui Hero 10 Black este stabilizarea aproape ireprosabila. Camera e dotata cu Hypersmooth 4, cea mai avansata stabilizare la momentul lansarii si un adevarat gamechanger.

In miscare, GoPro HERO 10 Black se prezinta perfect. Capacitatea de a filma la 120 fps si stabilizarea Hypersmooth formeaza o echipa de vis.

Ecranul din spate masoara 2,27 inch, iar partea mai buna la el ca a fost rezolvata problema raapunsurilor intarziate prin adaptarea senzitivitatii ecranului, dar mai ales prin integrarea noului procesor GP2.

La neajunsuri am mentiona numai bateria. Volumul acesteia a fost marit pana la 1720 mAh, dar a crescut si numarul de consumatori, iar la final avem o autonomie care atinge in cel mai bun caz 70 de minute (filmare 4K cu 30 fps).

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 10 black, pareri

4. GoPro Hero 9

verifica pretul aici 

GoPro Hero 9 este si ea o mica bijuterie, iar titlul de cea mai buna camera video sport a fost ratat la mustata. Hero 9 ofera niste imagine de o calitate fenomenala, culori vii, detaliere spectaculoasa si o stabilizare buna. In plus, aparatul este capabil sa filmeze in rezolutie FullHD la viteza de 24o cadre pe secunda si in 4K cu 60 cadre pe secunda, deci daca aveti nevoie de niste secvente slow motion, o camera mai reusita nici nu puteti gasi.

Profesionistii foarte des opteaza pentru Hero 9. Fenomenul poate fi explicat prin noul senzor de 23,6 MP, stabilizarea ireprosabila, numarul mare setari si de capacitatea camerei de a filma cu 60 cadre pe secunda in 4K si 240 cadre pe secunda in FullHD. Pe cealalta parte a monedei se afla insa pretul destul de mare, GoPro Hero 9 fiind cea mai scumpa camera de actiune din clasament.

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 9

5. DJI Osmo Pocket 2

verifica pretul aici 

Lupta pentru pozitiile de top a fost una crancena si de la inceput credeam ca clasamentul va arata altfel. Cum am ajuns la concluzia ca DJI Osmo Pocket 2 merita un loc in topul ce anunta cea mai buna camera video sport?

A fost nevoie de multe teste si de peste 7 ore de material video analizat, ca intr-un final sa concluzionam ca Osmo Pocket 2 este o camera care merita sa ajunta in clasament, si ca atunci cand vine vorba despre stabilizare si usurinta utilizarii, noua camera DJI aproape ca nu are concurenta. Stick-ul de control este genial, camera se manevreaza usor, iar filmarile se primesc fluente si placute ochiului. Pe piata mai sunt camere de acest gen, dar cei de la DJI sunt cu o treapta mai sus. Pe langa asta, DJI Osmo Pocket 2 are o autonomie buna spre foarte buna, se descurca minunat si pe intuneric, nu are probleme cu temperaturile scazute si nu se blocheaza.

Cea mai buna camera video sport - DJI Osmo Pocket 2 (1)

Cea mai buna camera video sport: mentiune

Insta360 One X3 – este camera care credem ca merita macar sa fie mentionata, fiind dupa parerea noastra cea mai bun camera de actiune cu filmare la 360°. Dotata cu un senzor de 48Mp, camera poate filma in 4K la viteza maxima de 60 fps, iar in slow motion se pot atinge 180 fps (in 3K). Deloc rau pentru o camera 360. Pretul lui Insta360 One X3 poate fi consultat aici.

Cea mai buna camera de actiune - Insta360 One X3

Cea mai buna camera video sport

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.762)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne