Cea mai buna camera video sport: top 5 camere de actiune
(Imagine: Cea mai buna camera video sport - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (11.304)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 septembrie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere video actiune

Compacte, usoare si simple in utilizare. Asa sunt descrise camerele video de actiune sau camerele video sport. Astazi, piata ofera o gama extrem de variata de astfel de produse. Nu toate insa sunt de calitate, astfel incat, unele din ele chiar daca au preturi foarte accesibile, nu merita nici macar discutate. Prin urmare, am decis sa cream un top, ce desemeneaza cea mai buna camera video sport dupa raportul calitate/pret, dar care ar mai contine cateva unitati din diferite segmente de pret, toate cu un nivel al calitatii de filmare si fotografiere cel putin acceptabil.

Camerele video sport ocupa un loc special printre aparatele de filmat. Ele au dimensiuni mici spre foarte mici, sunt usor de utilizat si pot fi montate pe casti de protectie, automobile, biciclete, placi de surf si multe altele, devenind astfel un instrument excelent de redare a senzatiilor prin care trece un parasutist in timpul zborului sau un ciclist ce coboara cu viteza dementiala de pe o stanca. Camerele video sport, mai sunt utilizatele de bloggeri, si chiar de televiuni atunci cand filmarile se realizaeaza in conditii ce nu permit utilizarea echipamentului standard.

GoPro este considerat liderul pietii si un fel de iPhone printre camerele de actiune. Exact ca iPhone-unul, produsele GoPro sunt detestate de unii si practic idolatrizate de altii. Noi am decis sa lasam emotiile deoparte si am analizat fiecare produs doar prin prisma raportului calitate/pret. Cand spunem calitate, avem in vedem in primul rand calitatea filmarilor facute static, dar si a celor facute in miscare, plus calitatea pozelor, greutatea, unghiul de filmare, autonomia oferita de baterie s.a..

Cea mai buna camera video sport: tabel comparativ

 Produsul DJI Osmo Pocket 2 GoPro Hero 9 Black GoPro Hero 7 Silver Kmax Sport One Eken H6S+ GoPro Hero 8
 Greutate  117 grame  158 grame  94,4 grame  55 grame 66 grame  117grame
Rezolutie senzor  64 MP  23,6 MP  10 MP  12 MP  14MP 12 MP
Filmare 4K Da/Nu       Da Da  Da Da Da Da
Cadre pe secunda (cps sau fps)- filmare FullHD 60 fps in FullHD 240 fps in FullHD 60 fps in FullHD  60 fps in FullHD 60 fps in FullHD  240 fps in FullHD
Autonomie baterie in FullHD 140 min 94 min 120 -150 min 80 min 90 min  72 min
Calitatea filmarilor FullHD apreciata de la 1 la 10 9,0  9,5 9,0  7,5  8,0 9,5
Pretul de achizitie 1900 lei 2100 lei  1300 lei  470 lei 600 lei 1700 lei
Locul in clasament 3 2 4  mentiune 5  1

Cea mai buna camera video sport: top 5 camere de actiune

1. GoPro Hero 8 – cea mai buna camera video sport

verifica pretul aici 

GoPro Hero 8 este o camera de actiune lansata anut trecut de cel mai mare producator din industrie. Drept urmare, Hero 8 a iesit foarte bine pentru pretul sau.
Rezultatele sunt asigurate de mai multi facturi, dar cele mai importante sunt probabil senzorul de 12 MP, stabilizarea Hypersmooth 2.0 si 4 lentile digitale. Cu ele camera este capabila sa filmeze cu viteza de 240 cadre pe secunda in FullHD (60 fps in 4K) si sa ofere niste imagini de o calitate ireprosabila pentru un dispozitiv atat de mic. Si inca ceva, la capitolul fluiditate, GoPro Hero 8 probabil ca nu are rivali

La capitolul sunet, GoPro Hero 8 sta de asemenea aproape excelent. In plus, camera poate fi controlata si vocal.

Una peste alta, Hero 8 este un produs foarte reusit si o evolutie clara fata de modelele anterioare GoPro, iar pozitia de lider din clasamentul ce anunta cea mai buna camera de actiune este cat se poate de meritata.

Oferta cu cel mai mic pret poate fi gasita aici.

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 8

2. GoPro Hero 9

verifica pretul aici 

GoPro Hero 9 este si ea o mica bijuterie, iar titlul de cea mai buna camera video sport a fost ratat la mustata. Hero 9 ofera niste imagine de o calitate fenomenala, culori vii, detaliere spectaculoasa si o stabilizare buna. In plus, aparatul este capabil sa filmeze in rezolutie FullHD la viteza de 24o cadre pe secunda si in 4K cu 60 cadre pe secunda, deci daca aveti nevoie de niste secvente slow motion, o camera mai reusita nici nu puteti gasi.

Profesionistii foarte des opteaza pentru Hero 9. Fenomenul poate fi explicat prin noul senzor de 23,6 MP, stabilizarea ireprosabila, numarul mare setari si de capacitatea camerei de a filma cu 60 cadre pe secunda in 4K si 240 cadre pe secunda in FullHD. Pe cealalta parte a monedei se afla insa pretul destul de mare, GoPro Hero 9 fiind cea mai scumpa camera de actiune din clasament.

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 9

3. DJI Osmo Pocket 2

verifica pretul aici 

Lupta pentru pozitiile de top a fost una crancena si de la inceput credeam ca clasamentul va arata altfel. Cum am ajuns la concluzia ca DJI Osmo Pocket 2 merita un loc in topul ce anunta cea mai buna camera video sport?

A fost nevoie de multe teste si de peste 7 ore de material video analizat, ca intr-un final sa concluzionam ca Osmo Pocket 2 este o camera care merita sa ajunta in clasament, si ca atunci cand vine vorba despre stabilizare si usurinta utilizarii, noua camera DJI aproape ca nu are concurenta. Stick-ul de control este genial, camera se manevreaza usor, iar filmarile se primesc fluente si placute ochiului. Pe piata mai sunt camere de acest gen, dar cei de la DJI sunt cu o treapta mai sus. Pe langa asta, DJI Osmo Pocket 2 are o autonomie buna spre foarte buna, se descurca minunat si pe intuneric, nu are probleme cu temperaturile scazute si nu se blocheaza.

Cea mai buna camera video sport - DJI Osmo Pocket 2 (1)

4. GoPro HERO 7

verifica pretul aici 

Ultima perioada nu a fost una foarte bun pentru GoPro, dar se pare ca producatorul a gasit solutii pentru problemele sale, iar acum lucrurile intra pe fagasul normal.

Noua camera GoPro este un produs mai mult decat reusit, HERO 7 este cu siguranta una dintre cele mai bune camere sport ale momentului

GoPro HERO 7 are un senzor de 10MP si o viteza maxima de filmare de 60 fps in 4K si 240 fps in rezolutie FullHD. Cel mai mare avantaj alui Hero 7 Silver este stabilizarea aproape ireprosabila. Modelul nu e dotat cu stabilizatorul Hypersmooth (HERO 7 Black e dotat), dar si cu un stabilizator standard, rezultatele sunt cate se poate de bune.

Comenzile vocale sunt in continuare valabile, camera fiind capabila sa recunoasca 14 comenzi distincte.

GoPro HERO 7 Silver e modelul mediu din gama GoPro Hero 7. Modelul de top este Hero 7 Black. Acesta are o viteza de filmare mai mare, stabilizator mai avansat si ofera mai mult control asupra procesului de filmare. HERO 7 Silver insa e un pic mai simplu, dar are un pret mult mai mic si este lipsit de probleme tehnice intalnite la modelul Black (blocarea si supraincalzirea la filmarea in 4K).

Cea mai buna camera video sport - GoPro HERO 7 silver

5.  Eken H6S+ – cea mai buna camera video sport ieftina

Unitatea de pe locul 5 din top-ul ce anunta cea mai buna camera video sport cantareste 66 grame, poate face filmari 4K la 30 cadre pe secunda si FullHD la 60 fps.

Intr-o oarecare masura Eken H6+ a fost o revelatie pentru noi. Pentru pretul sau, camera ofera foarte mult. E adevarat, pana la performantele camerelor de pe primele patru locuri e ceva distanta, insa printre produsele accesibile Eken H6+ nu are rivali.

Acumulatorul de 1050 mAh asigura 90 minute de functionare a camerei intre incarcari, un rezultat considerat mediu. Pretul camerei in schimb este cat se poate de satisfacator, Eken H6+ putand fi gasit in magazine la preturi ce nu depasesc prea mult 500 lei. Pretul actual poate fi verificat aici.

Cea mai buna camera video sport - Eken H6S+

Cea mai buna camera video sport: mentiune

Kmax Sport One – este camera care credem ca merita macar sa fie mentionata. Aceasta este extrem de usoara – doar 55 grame, poate face filmari cu rezolutia 4K, in FullHD inregistreaza cu 60 fps, autonomia variaza intre 80 si 90 de minute, iar pretul este cel mai mic printre unitatile prezentate in material. Kmax Sport One nu a intrat in top-ul principal din cauza calitatii clipurilor fimate cu ea, ce poate fi catalogata maxim drept satisfacatoare. Pretul lui Kmax Sport poate fi consultat aici.

Cea mai buna camera video sport kmax sport one

Cea mai buna camera video sport

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 11.304)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne