(Imagine: Cea mai buna coasa electrica - top 5 trimmere de iarba)
Comentarii (0)
Vizualizari (76)
(Nu există încă evaluări)
22 mai 2024
de CelMaiBun

Cea mai buna coasa electrica: top 5 trimmere de tuns iarba

O coasa electrica buna este intrumentul ideal pentru tunderea ierbii fine ori a gazonului. Pentru ca e alimentat cu curent electric si nu cu benzina, trimmerul e foarte usor de folosit. Greutatea mica te ajuta sa te adaptezi imediat, iar pentru a incepe taiere, trebuie doar sa apesi butonul. Haideti deci sa vedem care ar fi cea mai buna coasa electrica dupa raportul calitate/pret.

Inainte de toate, nu strica sa discutam despre avantajele/dezavantajele coaselor electrice, dar si cum acestea se pozitioneaza fata de motocoasele pe benzina.

Avantajele coasei electrice

– O coasa electrica buna poate sa taie chiar si la un diametru mai mare de 30 centimetri.

– Coasele electrice sunt mai silentioase, nu scot fum, iar pornirea si oprirea se fac instant.

– Coasele electrice sunt mai compacte si mai usoare, prin urmare taiere e ceva mai precisa.

– Motorul coasei electrice (spre deosebire de cel al unei motocoase) nu necesita reglaje sau intretinere.

– Coasa electrica nu are lichide, deci depozitarea e mai simpla, la fel si repunerea in functiune.

– Unele coase electrice au reglaje telescopice, care permit taieri si mai precise.

Dezavantajele coasei electice

– Ca varietate de utilizari, coasele electrice cedeaza clar in fata celor cu motoare pe benzina.

– Raza de actiune a unei coase electrice alimentate de la priza este limitata de lungimea firului. Coasele electrice cu acumulator nu au aceasta problema, insa aici raza de actiune e dictata de autonomia acumulatorului.

Ca preturi, coasele electrice si cele pe benzina sunt destul de apropiate. In ambele cazuri, modelele de baza incep undeva la 250 lei, iar unitatile premium se apropie si chiar trec de 1000 lei.

Daca aveti de ales intre o coasa electrica si una pe benzina, in primul rand trebuie sa treceti in revista lucrarile ce vor fi executate. Coasa electrica e buna pentru o gospodarie fara gradina mare, fara pomi ce dau puieti si fara tufisuri. Pentru lucrari extensive, care implica taierea ierbii cu tulpina lemnoasa, cea mai buna solutia e motocoasa. In alta ordine de idei, o coasa electrica buna si o motocoasa pe benzina se pot completa reciproc. Prima se foloseste pentru lucrari rapide in jurul casei, iar cea de-a doua este tinuta pentru sarcini mai complicate si mai departe de casa.

Cea mai buna coasa electrica: top 5

1. Bosch ART 27

Verifica pretul aici

Bosch ART 27 e probabil cel mai bun trimmer de tuns iarba dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are motor de 450W, cu viteza maxima de 10500 rpm. Bosch ART 27 poate sa taie iarba/gazonul la un diametrul maxim de 27 mm, iar manerul cu ajustare telescopica face utilizare mai confortabila.

Coasa e e fabricata din materiale de o calitate buna spre foarte buna, are fiabilitate dovedita, iar utilizarea este extrem de simpla. In plus, Bosch ART 27 costa in jur de 400 lei, deci si pretul e cat se poate de avantajos.

Bosch ART 27 - cea mai buna coasa electrica

2. Bosch AFS 23-37

Verifica pretul aici

Bosch AFS 23-37 e cea mai puternica coasa electrica din top si poate singura care se apropie ca performante de o motocoasa.

Bosch AFS 23-37 este inzestrata cu un motor de 950W, care taie nu doar iarba moale, ci si buruienile inlemnite, dar si lastarii crescuti pe langa copaci. Coasa taie precis, e foarte usor de manevrat si nu produce zgomot in exces. Mai mult, spre deosebire de alte modele, Bosch AFS 23-37 vine in set si cu un cutit metalic.

La minusuri ar fi de mentionat doar pretul cam mare.

Cea mai puternica coasa electrica - Bosch AFS 23-37

3. Einhell GE-CT 18/30 – cea mai buna coasa electrica cu acumulator

Verifica pretul aici

Einhell Power-X-Change GE-CT 18/30 este un trimmer cu alimentare de la acumulator, capabil sa asigure un diametru de taiere de 30 cm. Capul rotativ are 3 pozitii de inclinare, cu un unghi maxim de 90 grade, util pentru indreptarea marginilor. Mai mult, pentru precizie sporita au fost prevazute  si doua rotite ce asigura taierea la o inaltime constanta.

Einhell Power-X-Change GE-CT 18/30 cantareste putin peste 2 kilograme si are maner telescopic, deci aparatul se manevreaza foarte usor.

Trebuie sa mentionam ca setul standard nu include acumulator si nici incarcator. Acestea se vand separat, iar sfatul meu este sa optati pentru un set din 2 baterii de 4 Ah (pret sub 350 lei pe set).

Una peste alta, Einhell Power-X-Change GE-CT 18/30 e probabil cea mai buna coasa electrica cu acumulator, dupa raportul calitate/pret.

Cea mai buna coasa electrica - Einhell GE-CT 18 30

4. Bosch EasyGrassCut 23 – coasa electrica buna pentru lucrari mici

Verifica pretul aici

Bosch EasyGrassCut 23 e printre cele mai ieftine coase electrice de pe piata. Dispozitivul e dotat cu motor de 280W, capabil sa asigure o taiere cu diametrul de 23 cm.

Bosch EasyGrassCut 23 e si foarte compacta, iar greutatea nu trece de 2 kg. Calitatea materialelor e decenta, iar asamblarea se face in cateva secunde. Cu Bosch EasyGrassCut 23 nu veti tunde suprafete mari de gazon, insa pentru retusarea parcelelor mici, trimmerul e foarte potrivit.

Cel mai bun trimmer de iarba - Bosch EasyGrassCut 23

5. Makita DUR192LZ

Vezi pretul aici

Makita DUR192LZ e un produs premium si una dintre cele mai bune coase electrice cu alimentare de la acumulator. Dispozitivul e dotat cu motor de 46oW, fara perii, silentios si foarte eficient, ce permite trimmerului sa taie la un diamentru maxim de 30 cm.

Gratie constructiei solide, dispozitivul e foarte stabil si simplu in manevrare.

Coasa electrica Makita DUR192LZ vine fara acumulator, deci va trebui sa cumparati unul. Cea mai buna varianta aici ar fi bateria de 6 Ah – Makita 632F69-8, care asigura o autonomie de peste 60 minute si se incarca in aproximativ 50 minute. Incarcatorul tot separat se cumpara.

Top coase electrice cu acumulator - Makita DUR192LZ

Citeste si:

Top masini de tuns iarba

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 76)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne