Cea mai buna cutie portbagaj: sfaturi, pareri si un top 5
(Imagine: Cea mai buna cutie portbagaj - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.720)
(1 evaluare, 1 voturi)
21 ianuarie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna cutie portbagaj: sfaturi, pareri si un top 5

Sunteti in cautarea unei cutii portbagaj pentru calatoriile de vacanta? Am analizat oferta de pe piata si o gramada de opinii expuse pe diferite forumuri, toate pentru a gasi cea mai buna cutie portbagaj dupa raportul calitate/pret. Mai mult, am creat si un top format din cutii din diverse categorii de pret si capacitate.

Inaintea top-ului, va propunem o trecere in revista a aspectelor ce trebuie luate in calcula la alegerea unui cutii porbagaj.

Cea mai buna cutie portbagaj: sfaturi de achizitie

1. Capacitatea. Chiar daca alegerea unei cutii portbagaj nu este un proces foate complicat, acesta trebuie tratat cu suficienta seriozitate pentru a face o achizitie cat mai reusita. Astfel, un prim aspect ce necesita luarea unei decizii este necesarul de capacitate. Aici este important sa cunoasteti capacitatea portbagajului masinii din dotare, aceasta valoare fiind si un prim reper in luarea deciziei. Prin urmare, daca detineti un hatchback cu volumul portbagajului de 350 litri, o cutie de 320 litri, practic va dubla rezerva de spatiu pentru bagaje. Cu un volum total de 670 litri, pot pleca in vacanta chiar si 4 persoane in aceeasi masina, iar lucrurile care inainte era transportate pe bancheta spate, vor fi incarcate in cutia de pe acoperis. Pentru mai multa siguranta puteti achizitiona o cutie portbagaj ceva mai incapatoare, spre exemplu de 400 litri, insa acesta va fi mai scumpa si un pic mai grea. Daca insa aveti o familie formata din 5 persoane, alegerea dvs., ar trebui sa cada pe o cutie de 450 litri, respectiv capacitate totala portbagaj masina + cutie, de 800-900 litri.

2. Confortul utilizarii. Aici se are in vedere cat de usor se monteaza cutia, greutatea ei, dar mai ales facilitatea incarcarii si descarcarii bagajelor din cutie. Ar fi bine sa alegeti o cutie ce se deschide cat in dreapta atat si in stanga. Din pacate, pentru un astfel de beneficiu producatorii cresc semnificativ pretul de achizitie, crestere ce loveste destul de tare in rezultatul raportului calitate/pret.

3. Calitatea materialelor. Ultima recomandare ar tine de calitatea materialelor din care este fabricata cutia aleasa. O unitatea prea ieftina, ar putea fi produsa din plastic subtire cu elemente de rezistenta fragile. Atrageti atentia si la lacatul cutiei. Recomandabil este unul ce nu permite scoaterea cheiei daca lacatul nu este incuiat.

Cea mai buna cutie portbagaj: top 5

Am ales 5 cutii porbagaj care intrunesc conditiile necesare pentru a fi achizitionate, dupa care le-am aranjat intr-un top in dependenta de raportul calitate/pret prezentat de fiecare.

1. G3 Hydra 390 litri – probabil cea mai buna cutie portbagaj cu un pret accesibil. G3 Hydra are un volum de 390 litri, materiale destul de bune, o greutate proprie de putin peste 13 kg, deschiderea are loc pe o singura parte. Pretul lui G3 Hydra poate fi aflat aici.

Cea mai buna cutie portbagaj g3 hydra

2. Junior EasyLine 320 – capacitate 320 litri, fabricata din PST, greutate proprie 10 kg, deschidere pe partea dreapta, garantie 3 ani de la producator. Cea mai ieftina cutie portbagaj din top. Pretul lui Junior EasyLine 320 poate fi consultat aici.

Cea mai buna cutie portbagaj junior easyline 320

3. Modula Ciao – o cutie portbagaj de calitate si foarte incapatoare. Unitatea are o greutate proprie de 18 kilograme si urmatoarele dimensiuni exterioare: 140 x 80 x 44 cm. Capacitatea cutiei este de 340 litri, iar deschiderea are loc pe o singura parte. Pretul lui 140 x 80 x 44 de cele mai multe ori depaseste nu 900 lei. Verifica pretul aici.

Cea mai buna cutie portbagaj - MODULA Ciao
4. Thule Touring L 780 – capacitate 420 litri si singura cutie din top cu deschidere in ambele parti. Materialele sunt de calitate, insa si pretul este pe masura, avand obiceiul sa depaseasca destul de tare pragul de 1500 lei.

Cea mai buna cutie portbagaj - Thule Touring 780 Titan Aeroskin

5. Menabo Marathon – avand o capacitate de 400 litri, Menabo Marathon nu este cea mai incapatoare cutie portbagaj din top. Propria greutate atinge 18 kg, lungimea 165 cm, iar deschiderea are loc doar pe partea dreapta, pretul insa, este cat se poate de bun pentru o cutie portbagaj de 400 litri. Pretul lui Menabo Marathon poate fi vazut aici.

Cea mai buna cutie portbagaj menabo marathon

Nu uitati ca pentru montarea cutiei pe acoperisul masinii aveti nevoie de bare transversale. O oferta ce cuprinde bare pentru aproape toate modelele de masini poate fi gasita aici.

Cea mai buna cutie portbagaj

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.720)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne