Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila: top 5, sfaturi, opinii
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (12.937)
(5 evaluare, 5 voturi)
20 iulie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5, sfaturi, opinii

Cautam cea mai buna masina de spalat vase incorporabila si semi-incorporabile dupa raportul calitate/pret. Pentru asta am creat un top din 5 masini de spalat vase, in cadrul caruia, locul de frunte i-a fost atribuit unitatii Hansa ZIM 676H , locul doi – Electrolux EEA27200L , 3 – Bosch SMV46KX08E, 4- Whirlpool WRIC 3C26 si 5 – Electrolux ESI8730RAX. La crearea top-ului ne-a interesat capacitate, usurinta in utilizarea, fiabilitatea si pretul fiecarei masini. 

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5

1. Hansa ZIM 676Hverifica pretul aici –  probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret – 12 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, consum de apa – 11 litri per ciclu de spalare, pornire cu temporizare, zgomot la functionare – 47 dB, 2 cosuri, ciclu half load, program rapid, pret – 1280 – 1350 lei.
Hansa ZIM 676H are un consum de apa foarte mic pentru capacitatea sa. Functionarea este ireprosabila, zgomotul produs nu este foarte mare, fiabilitate dovedita in timp, calitatea curatarii este de nota 10, iar pretul este unul din cele mai mici de pe piata.
Cea mai buna masina de spalat vase - Hansa ZIM676H

2. Electrolux EEA27200L – verifica pretul aici – Specificatii tehnice masina: capacitate – 13 seturi, 6 programe de spalare, motor inverter, clasa de eficienta energetica A++, 2 nivele de temperatura, 2 cosuri, consum de apa – 9,9 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB.
Electrolux EEA27200L e cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret printre unitatile oferite de Electrolux.  Aceasta curata foarte bine, este incapatoare si are un consum de apa mai mult decat modest. In plus, sistemul de uscare este printre cele mai bune de pe piata, iar functia AutoSense ca adapta in timp real necesarul de apa si temperatura.

Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux EEA27200L - 13 seturi

3. Bosch SMV46KX08Everifica pretul aici – 13 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB, 2 cosuri.
Bosch SMV46KX08E este o masinsa de spalat vase foarte silentioasa, incapatoare, usor de utilizat si cu un consum de apa redus. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, insa pretul un pic peste media pietii, a coborat produsul pe locul trei in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase.

Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV46KX08E

4. Whirlpool WRIC 3C26verifica pretul aici – 14 seturi, 8 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, tehnologia al 6-lea simt, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB, optiune incarcare un singur cos.

Whirlpool WRIC 3C26 este cu siguranta una din cele mai bune masini de spalat vase ale momentului. E foarte silentioasa, consuma putina apa si curent electric si spala impecabil. Masina a pierdut cateva pozitii din cauza pretului. Acesta mai are obiceiul sa treaza de 1500 sau chiar 1600 lei. Daca insa gasiti produsul la promotie si aveti nevoie urgent de o masina de spalat vase incorporabila incapatoare, Whirlpool WRIC 3C26 e probabil cea mai buna alegere.

Cea mai buna masina de spalat vase - Whirlpool WRIC 3C26

5. Electrolux ESI8730RAX – verifica pretul aici – 15 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+++, consum de apa – 11 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 42 dB, 2 compartimente, pret mediu – 2900-3100 lei.
Electrolux ESI8730RAX ar fi declarata cea mai buna masina de spalat vase, daca s-ar putea elimina din calcule pretul de achizite. Electrolux ESI8730RAX e cea mai incapatoare, cea mai silentioasa si cea mai eficienta masina de spalat vase din clasament. In plus, Electrolux ESI8730RAX e singurul produs Made in Germany din clasament, aspect ce s-a facut observat atunci cand am analizat materialele si calitatea finisajelor.
Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux ESI8730RAX

Concluzie

Consideram ca Hansa ZIM 676Hreprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice. Mai mult decat atat, chiar daca pretul este factorul decizional de baza, tot masina de spalat vase Hansa ZIM 676H este cea mai buna optiune. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Whirlpool WRIC 3C26.

Cea mai buna masina de spalat vase: sfaturi

Masinile de spalat vase moderne au foarte multe functii si parametri. Acest aspect ne ajuta sa alegem un produs ce corespunde cel mai bine nevoilor noastre, in acelasi timp, oferta mare, face alegerea mai complicata, in special pentru cumparatorii noi din aceasta zona de electrocasnice.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:

  • Eficienta energetica – este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
  • Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.
  • Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
  • Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
  • Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente, si mai bine daca acestea sunt reglabile.

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Intretinere masina

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 12.937)
(5 evaluare, 5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne