Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila: top 5, sfaturi, opinii
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (11.958)
Rate it!
2 februarie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5, sfaturi, opinii

In acest articol am incercat sa gasim cea mai buna masina de spalat vase incorporabila dupa raportul calitate/pret. Rezultatele analizei s-au concentrat intr-un top format din 5 masini de spalat vase, in cadrul caruia locul de frunte i-a fost atribuit unitatii Hansa ZIM 476 EH , locul doi – Bosch SMV45AX03E , 3 – Hansa ZIM 608EH, 4- Samsung DW60M6050BB/EO si 5 – Miele G 6730 SCVi.

Cea mai buna masina de spalat vase: sfaturi

Masinile de spalat vase moderne au foarte multe functii si parametri. Acest aspect ne ajuta sa alegem un produs ce corespunde cel mai bine nevoilor noastre, in acelasi timp, oferta mare, face alegerea mai complicata, in special pentru cumparatorii noi din aceasta zona de electrocasnice.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:

 • Eficienta energetica – este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
 • Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.
 • Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
 • Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
 • Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente, si mai bine daca acestea sunt reglabile.

Cea mai buna masina de spalat vase: intretinere

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5

   1. 1. Hansa ZIM 476 EH – verifica pretul aici – una din cele mai ieftine masini de spalat vase de pe piata. Specificatii tehnice: capacitate – 10 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 4 nivele de temperatura, 3 cosuri, consum de apa – 9 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 47 dB, pret mediu – 1200 – 1300 lei.
    Hansa ZIM 476 EH este incapatoare, are un consum de apa mic, cosurile pentru vase sunt aranjate bine (cosul din mijloc poate fi coborat sau urcat), cosul de jos poate fi reconfigurat pentru a spala vase mari sau doar farfurii, interfata are doar 4 butoane, respectiv este simpla in utilizare. Parerile cumpratorilor sunt si ele cat se poate de bune. Recomandam cu inceredere
    Cea mai buna masina de spalat vase - Hansa ZIM 476 EH
   2. 2. Bosch SMV45AX03Everifica pretul aici – 12 seturi, 5 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB, pret mediu – 1500 – 1600 lei.
    Bosch SMV45AX03E este o masinsa de spalat vase foarte silentioasa care in plus consuma si putina apa. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, iar pretul un pic sub media pietii, a propulsat produsul in pe locul doi in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase.
   3. 3. Hansa ZIM 608EHverifica pretul aici – 14 seturi, 8 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 3 nivele de temperatura, consum de apa – 11 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 47 dB, 3 cosuri, uscare cu aer fierbinte, pret mediu – 1500 – 1600 lei.
    Hansa ZIM 608EH era pana nu demult cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un consum de apa foarte mic pentru capacitatea sa. Functionarea este ireprosabila, zgomotul produs nu este foarte mare, iar calitatea curatarii este de nota 10. Dar schimbarea pretului a rezultat si intr-o modificare a rezultatului raportului.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Hansa ZIM 608EH
   4. 4.Samsung DW60M6050BB/EOverifica pretul aici – 14 seturi, 7 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 10,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 44 dB, pret mediu – 2000-2100 lei.
    Samsung DW60M6050BB/EO este cea mai noua masina de spalat vase din clasament si singura cu functia de oprire a alimentarii cu apa la finalizarea programului de spalare. Aceste imbunatatiri insa se regasesc in pretul masinii. Anume pretul este si principalul motiv pentru care Samsung DW60M6050BB/EO nu a primit titlul de cea mai buna masina de spalat vase.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Samsung DW60M6050BB EO
   5. 5. Miele G 6730 SCI – verifica pretul aici – 14 seturi, 8 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+++, consum de apa – 9,7 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 44 dB, 3 compartimente, pret mediu – 6100 – 6200 lei.
    Miele G 6730 SCI ar fi declarata cea mai buna masina de spalat vase, daca s-ar putea elimina din calcule pretul de achizite (compartimentele sunt bine gandite, consumuri foarte mici de apa si energie, silentiosa, materiale de calitate, usor de intretinut, design foarte placut etc). Din pacate nu putem face asta, iar toate meritele aparatului cad in umbra pretului ce depaseste 6000 de lei.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Miele G 6730 SCI BRWS

Cea mai buna masina de spalat vase: concluzie

Consideram ca Hansa ZIM 476 EH reprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice. Mai mult decat atat, chiar daca pretul este factorul decizional de baza, tot masina de spalat vase Hansa ZIM 476 EH este cea mai buna optiune. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Samsung DW60M6050BB/EO.

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Nici una
CONTRA
 • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 11.958)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne