Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila: top 5, sfaturi, opinii
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.516)
Rate it!
2 iunie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5, sfaturi, opinii

In acest articol am incercat sa gasim cea mai buna masina de spalat vase incorporabila dupa raportul calitate/pret. Rezultatele analizei s-au concentrat intr-un top format din 5 masini de spalat vase, in cadrul caruia locul de frunte i-a fost atribuit unitatii Hansa ZIM 608EH , locul doi – Hansa ZIM 476 EH , 3 – Bosch SMV46KX08E, 4- Samsung DW60M6050BB/EO si 5 – Miele G 6730 SCVi.

Cea mai buna masina de spalat vase: sfaturi

Masinile de spalat vase moderne au foarte multe functii si parametri. Acest aspect ne ajuta sa alegem un produs ce corespunde cel mai bine nevoilor noastre, in acelasi timp, oferta mare, face alegerea mai complicata, in special pentru cumparatorii noi din aceasta zona de electrocasnice.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:

 • Eficienta energetica – este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
 • Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.
 • Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
 • Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
 • Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente, si mai bine daca acestea sunt reglabile.

Cea mai buna masina de spalat vase: intretinere

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5

   1. 1. Beko DIN25310 – verifica pretul aici – probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret. Specificatii tehnice: capacitate – 13 seturi, 5 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+, 4 nivele de temperatura, 2 cosuri, consum de apa – 11,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 49 dB, pret mediu – 1250 – 1350 lei.
    Beko DIN25310 e una din cele mai ieftine masini de spalat vase de pe piata. Aceasta curata foarte bine, este incapatoare si are un consum de apa destul de mic. Mai mult decat atat, Beko DIN25310 are si un program rapid pentru vasele putin murdare, iar daca aveti vase de dimensiuni mari, va vine in ajutor Acrobat System, o functie ce prevede ajustarea pe 3 niveluri a cosului superior.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Beko DIN25310
   2. 2. Hansa ZIM 608EHverifica pretul aici – 14 seturi, 8 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 3 nivele de temperatura, consum de apa – 11 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 47 dB, 3 cosuri, uscare cu aer fierbinte, pret mediu – 1750 – 1850 lei.
    Hansa ZIM 608EH e probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret, printre unitatile oferite de Hansa. Unitatea are un consum de apa foarte mic pentru capacitatea sa. Functionarea este ireprosabila, zgomotul produs nu este foarte mare, iar calitatea curatarii este de nota 10.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Hansa ZIM 608EH
   3. 3. Bosch SMV46AX01Everifica pretul aici – 12 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB, pret mediu – 1550 – 1650 lei.
    Bosch SMV46AX01E este o masinsa de spalat vase foarte silentioasa, incapatoare, usor de utilizat si cu un consum de apa redus. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, insa pretul un pic peste media pietii, a coborat produsul pe locul doi in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase. Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV46AX01E
   4. 4.Samsung DW60M5050BB/EOverifica pretul aici – 13 seturi, 5 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 12 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 48 dB, pret mediu – 1700-1800 lei.
    Samsung DW60M5050BB/EO este cea mai noua masina de spalat vase din clasament si singura cu functia de oprire a alimentarii cu apa la finalizarea programului de spalare. Aceste imbunatatiri insa se regasesc in pretul masinii. Anume pretul este si principalul motiv pentru care Samsung DW60M5050BB/EO nu a primit titlul de cea mai buna masina de spalat vase.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Samsung DW60M5050BB EO
   5. 5. Electrolux ESI8730RAX – verifica pretul aici – 15 seturi, 6 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+++, consum de apa – 11 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 42 dB, 2 compartimente, pret mediu – 2900-3100 lei.
    Electrolux ESI8730RAX ar fi declarata cea mai buna masina de spalat vase, daca s-ar putea elimina din calcule pretul de achizite. Electrolux ESI8730RAX e cea mai incapatoare, cea mai silentioasa si cea mai eficienta masina de spalat vase din clasament. In plus, Electrolux ESI8730RAX e singurul produs Made in Germany din clasament, aspect ce s-a facut observat atunci cand am analizat materialele si calitatea finisajelor.
    Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux ESI8730RAX

Cea mai buna masina de spalat vase: concluzie

Consideram ca Hansa ZIM 476 EH reprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice. Mai mult decat atat, chiar daca pretul este factorul decizional de baza, tot masina de spalat vase Hansa ZIM 476 EH este cea mai buna optiune. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Samsung DW60M6050BB/EO.

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Nici una
CONTRA
 • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.516)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne