(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (32.677)
(83 evaluare, 83 voturi)
16 aprilie 2024
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 7, sfaturi, pareri, recomandari

Astazi cautam cea mai buna masina de spalat vase incorporabila si semi-incorporabila dupa raportul calitate/pret. Pentru asta am analizat peste 30 de masini de spalat vase ce provin de la 7 producatori de top ai momentului: Whirpool, Samsung, Beko, Bosch, Hansa, Miele si Electrolux. Ne interesa capacitatea, consumul de apa si curent electric, nivelul de zgomot, fiabilitatea si pretul. Am pus paramenrii si masinile cap la cap, iar mai jos gasiti rezultele muncii noastre. Dupa clasament, discutam despre cele mai importante tehnologii din industria masinilor de spalat vase – inverter, al 6-lea simt, EcoSilence DriveTM etc. 

Eforturile noastre au avut ca rezultat un top cu 7 cele mai bune masini de spalat vase, unde locul de frunte i-a fost atribuit lui Whirlpool WRIC3C26P – 14 seturi, 2 – Bosch SMV46KX04E – 13 seturi, 3 – Bosch SMV2ITX22E – 12 seturi,  4 – Heinner HDW-BI6006IE++ – 12 seturi, 5 – Electrolux EES47320L – 13 seturi, 6. Electrolux EEA71210L – 9 seturi, si 7 Cea mai buna masina de spalat vase – Miele G 7272 SCVi EDST – 14 seturi.

Cea mai buna masina de spalat vase: top 7 masini de curata vase

1. Whirlpool WRIC3C26P – cea mai buna masina de spalat vase

verifica pretul aici

 

Capacitate14 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curentA++/266 kWh pe an
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot46 dB
Scor spalare si uscare9,6 din 10
Scor fiabilitate9,5 din 10

Whirlpool WRIC3C26P este probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret. Aceasta curata excelent, are motor rezistent cu modul inverter, consuma putina apa si deschide automat usa dupa terminarea programului. In plus, Whirlpool WRIC3C26P are tehnologia al 6-lea simt, cu senzori ce adapteaza in timp real setarile programului la cantitatea vaselor incarcate, iar pentru vasele foarte murdare, au fost prevazute duzele speciale PowerClean Pro. Si pentru ca nu am laudat-o destul, mai avem de spus ca Whirlpool WRIC3C26P e probabil cea mai solida masina de spalat vase din top.

Cea mai buna masina de spalat vase - Whirlpool WIC3C26P

2. Bosch SMV46KX04E cea mai buna masina de spalat vase Bosch

vezi pretul aici

Bosch SMV46KX04E este o masina de spalat vase foarte silentioasa, bine construita, usor de utilizat si cu consum de apa redus. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, insa pretul un pic peste media pietii, a coborat produsul pe locul 6 in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase. Ar fi insa de mentionat ca Bosch SMV46KX04E e una dintre cele mai fiabile masini de spalat vase de pe piata si cea mai populara masina de spalat vase din gama Bosch. La un pret corect, Bosch SMV46KX04E are toate sansele sa devina best-buy. Deci daca gasiti produsul la promotie, nu mai stati pe ganduri.

Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV46KX04E

3. Bosch SMV2ITX22E – top masini de spalat vase

verifica pretul aici

Bosch SMV2ITX22E este cu siguranta una dintre cele mai bune masini de spalat vase dupa raportul calitate/pret. Unitatea consuma putina apa, spala ireprosabil, e fiabila, are motor silentios, conexiune la smartphone, iar calitatea materialelor e de nota 10. In plus, Bosch SMV2ITX22E are senzori de incarcare  ce adapteaza in timp real consumurile de curent si apa la cantitatea vaselor incarcate, iar pentru rezultate si mai bune, producatorul a prevazut functiile AquaSensor si DosageAssist. Bosch SMV2ITX22E e o masina de spalat vase populara printre cumparatori, iar reputatia e aproape imaculata.
Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV2ITX22E

4. Heinner HDW-BI6006IE++ – cea mai buna masina de spalat vase economy

verifica pretul aici

Daca cautati o masina de spalat vase ieftina, Heinner HDW-BI6006IE++ e probabil cea mai buna alegere. Aceasta curata bine, are spatiu pentru 12 seturi, motor rezistent si 7 programe de functionare.

Heinner HDW-BI6006IE++ este si una dintre cele mai populare masini de spalat vase ale momentului, pe langa pretul mic, unitatea mai facandu-se recomandata prin curatarea de calitate, functionarea silentioasa, dar si prin instalarea simpla.

Heinner HDW-BI6006IE++ - cea mai buna masina de spalat vase ieftina

5. Electrolux EES47320L – cea mai buna masina de spalat vase Electrolux

vezi pretul exact aici

Capacitate13 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curent234 kWh/an
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot44 dB
Scor spalare si uscare9,75 din 10
Scor fiabilitate9,70 din 10
Pret mediu2200 lei

Electrolux EES47320L este cea mai buna masina de spalat vase din gama Electrolux dupa raportul calitate/pret. Unitatea spala foarte bine, e silentioasa, durabila, se intretine usor si nu consuma prea mult curent electric.

Electrolux EES47320L vine cu balamale culisante care te ajuta sa integrezi mai usor masina de spalat vase in bucatarie. Cu putin noroc, s-ar putea nici sa nu fie nevoie sa aduci modificari mobilierului. In plus, Electrolux EES47320L e un model foarte silentios si fiabil.

Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux EES47320L

6. Bosch SMV2ITX18E

Capacitate12 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curent1,02 kWh/ciclu
Ecran pentru timpNu
Nivel zgomot48 dB
Scor spalare si uscare9,85 din 10
Scor fiabilitate9,80 din 10

vezi pretul actualizat pretul aici

Bosch SMV2ITX18E – spatiul intern poate fi ajustat pentru incarcarea vaselor de de diferite dimensiuni, motor foarte rezistent, pornire intarziata, spalare cu incarcare partiala.

Bosch SMV2ITX18E e una din cele mai solide masini de spalat vase de pe piata, consumurile de curent si apa sunt cat sub media pietii. In plus, Bosch SMV2ITX18E spala si usuca exemplar. Spatiile pentru tacamuri si vase sunt gandite foarte bine, iar procesul de curatare poate fi controlat de pe smartphone. Si inca ceva, Bosch SMV2ITX18E e cea mai silentioasa masina de spalat vase din top

Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV2ITX18E

7. Electrolux EEA71210L

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila compacta

verifica pretul aici

Electrolux EEA71210L – 9 seturi, pornire intarziata, program spalare rapida, deschidere automata  usii, semnal sonor, indicator sare, consuma 9,9 litri de apa la un ciclu de spalare, pret corect.

Electrolux EEA71210Leste probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret daca se cauta un dispozitiv compact. In plus, Hansa ZIM655H e una din cele mai ieftine masini de spalat vase din top.

Electrolux EEA71210L este cat se poate de silentioasa, consuma putina apa si curent electric, ofera un management al spatiul interior reusit si usuca bine spre foarte bine. Recomandam cu incredere.

Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux EEA71210L

 

8. Miele G 7272 SCVi EDST – cea mai buna masina de spalat vase Miele

verifica pretul aici

Miele G 7272 SCVi EDST – 14 seturi, 8 programe, consum de curent electric foarte mic – clasa A+++, raft separat pentru tacamuri, optiune incarcare pe jumatate, program scurt de 58 min.

Miele G 7272 SCVi EDST una dintre cele mai bune masini de spalat vase de de piata. Unitatea are cateva avantaje foarte importante: curata excelent, usuca foarte bine, e incapatoare, are interfata eleganta si consuma numai 0,54 kWh la un ciclu de spalare. Masina are si un program rapid, cu spalare intensa si durata de numai 58 de minute. Miele G 7272 SCVi EDST are desing de nota 10 si e probabil cea mai bun masina de spalat vase din noua gama Miele.

Cea mai buna masina de spalat vase - Miele G 7272 SCVi EDST

Cea mai buna masina de spalat vase: concluzie

Consideram ca Whirlpool WRIC3C26P reprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice. Daca pretul este factorul decizional de baza, Beko BDIN14320 ar fi probabil cea mai buna optiune. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Bosch SMV4HTX28E sau Miele G 7272 SCVi EDST.

Ar fi bine sa discutam un pic despre cele mai cunoscute tehnologii din industrie. Sa aflăm care sunt functiile ce tranforma o masina de spalat vase simpla in una buna.

Ce inseamna inverter la masinile de spalat vase?

Inverter sau motorul inverter este o tehnologie relativ noua, destul de simpla, dar care s-a deovedit eficienta si fiabila. Prin motor inverter se are in vedere un motor fara perii, a carui functionare poate fi comparata cu sistemul de acceleratie a unui autoturism. De ce? Pentru ca exact ca in cazul autoturismului avem un dispozitiv care regleaza viteza de rotatie a motorului. La autoturism reglarea are loc cu ajutorul pedalei de acceleratie, iar la masinile de spalat prin intermediul unei placi de control, care primeste informatii de la diversi senzori (de greutate, impuritati etc.) si accelereaza sau reduce viteza de functionare. Partea si mai buna e ca ajustarile au loc lin, deci uzura motorului este limitata, iar consumul de curent electric redus. In sistemul inverter, veriga oarecum slaba este acea placa electronica, care se poate defecta, iar de vina de cele mai multe ori sunt socurile din reteaua de curent electric.

6-th sense la masinile de spalat vase Whirpool

Tehnologia 6-th sense sau al saselea simt este un concept dezvoltat de Whirpool si oferit pe aproape toate electrocasnicele mari si chiar pe unele mici. Tehnologia se bazeaza pe un set de senzori care masoara diversi parametri de functionare ai dispozitivului, ca apoi, unitatea de control sa adapteze in timp real functionarea masinii. Pentru fiecare tip de aparat, lista cu parametri este diferita. Astfel, pentru masinile de spalat vase, se masoara gradul de incarcare, gradul de murdarie (se masoara de fapt cantitatea de impuritati din apa dupa contactul cu vasele) si solubilitatea impuritatilor. Dupa asta, masina stie cantitatea de apa necesara pentru curatare, cantitatea de detergent si temperatura necesara. In acest fel, se obtine o curatare mai buna si se optimizeaza consumul de curent electric.

EcoSilence DriveTM – cea mai buna masina de spalat vase

EcoSilence DriveTM este numele motorului pe care Bosch il foloseste la masinile sale de spalat vase. EcoSilence DriveTM este un motor fara perii care functioneaza impreuna cu o placa de control care ii adapteaza functionarea la gradul de incarcare al masinii de spalat. Cu alte cuvinte, EcoSilence DriveTM este un motor inverter, care vine cu toate avantajele acestui tip de agregat, adica e mai silentios, consuma mai putin curent electric si de cele mai multe ori este mai fiabil decat motorul cu perii.

Motor Bosch EcoSilence DriveTM

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Ghidul cumparatorului: Cea mai buna masina de spalat vase – recomandari

Masinile de spalat vase moderne au multe functii si parametri. Deci, in teorie, am putea alege un produs care sa fie conform 100% cu necesitatile noastre. In realitate insa, decizia se dovedeste a fi complicata. Oferta de masini de spalat vase e mare, iar faptul ca producatorii camufleaza unele functii cu niste denumiri greu de pronuntat face alegerea si mai grea.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:
1. Eficienta energetica este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
2. Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.

3. Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
4. Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
5. Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente. Si mai bine daca acestea sunt reglabile.

6. Fiablitatea – un aspect de o importanta extrema. Masina de spalat vase e un aparat complex. Are pompe, motor, placi electronice si o multime de senzori. Nu riscati cu achizitia unei masini ce provine de la un producator necunoscut. Cititi recenzii, discutati cu specialistii sau macar cu un consultant din magazin.

In continuare, ne propunem sa definim cele mai cunoscute concepte/tehnologii ale producatorilor de masini de spalat vase.

Cea mai buna masina de spalat vase: intretinere

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 32.677)
(83 evaluare, 83 voturi)

Comentarii (2)

Ioana spune:

Recomand Bosch cu incredere. Uitati de Beko si alte prostii.

Brandusa Pintilie spune:

Am Whirlpool WSIC 3M17, e cea mai buna masina de spalat posibila. E incapatoare si silentioasa. O am de doi ani. Nici o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne