Cea mai buna masina de spalat vase: top 7 masini de spalat vase pareri
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (25.643)
(83 evaluare, 83 voturi)
26 mai 2022
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 7, sfaturi, pareri, recomandari

Astazi aflam care este cea mai buna masina de spalat vase incorporabila si semi-incorporabila dupa raportul calitate/pret. Pentru asta am analizat peste 30 de masini de spalat vase ce provin de la 7 cei mai importanti producatori ai momentului: Whirpool, Samsung, Beko, Bosch, Hansa, Hotpoint si Electrolux. Ne interesa capacitatea, consumul de apa si curent electric, nivelul de zgomot, fiabilitatea si pretul. Am pus paramenrii si masinile cap la cap, iar mai jos gasiti rezultele muncii noastre. Dupa clasament, discutam despre cele mai importante tehnologii din industria masinilor de spalat vase – inverter, al 6-lea simt, EcoSilence DriveTM etc. 

Eforturile noastre au avut ca rezultat un top cu 7 cele mai bune masini de spalat vase, unde locul de frunte i-a fost atribuit lui Whirlpool WRIC3C26P – 14 seturi, locul 2 – Beko BDIS38120Q – 11 seturi, 3. Bosch SMV46KX04E – 13 seturi, 4 – Heinner HDW-BI6006IE++ – 12 seturi, 5 – Whirlpool WSIC 3M17 – 10 seturi, 6 – Electrolux EES48200L – 13 seturi si  7 – Cea mai buna masina de spalat vase – Bosch SMV6ZCX49E – 14 seturi. 

Cea mai buna masina de spalat vase: top 7 masini de curata vase

1. Whirlpool WRIC3C26P – cea mai buna masina de spalat vase

Capacitate14 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curentA++/266 kWh pe an
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot46 dB
Scor spalare si uscare9,6 din 10
Scor fiabilitate9,5 din 10

verifica pretul aici 

Whirlpool WRIC3C26P – motor inverter, 8 programe, consum de curent electric mic – clasa A++, raft separat pentru tacamuri, optiune incarcare pe jumatate.

Whirlpool WRIC3C26P este probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret.  Unitatea are cateva avantaje foarte importante: curata foarte bine, este  incapatoare si consuma numai 9,5 litri de apa la un ciclu de spalare. Cosurile se regleaza foarte usor, aveti si un cos separat pentru tacamuri, nivelul sonor este redus, iar pretul este cat se poate de corect avand in vedere reputatia lui Whirlpool WRIC3C26P

Cea mai buna masina de spalat vase - Whirlpool WIC3C26P, pareri

2. Beko BDIS38120Q – cea mai buna masina de spalat vase compacta

verifica pretul aici

Beko BDIS38120Q – 11 seturi, pornire intarziata, program spalare rapida de 30 minute, functia incarcare la jumatate, sistem control exces apa, indicator sare, consuma 8,7 litri de apa la un ciclu de spalare, pret corect.

Beko BDIS38120Q este probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret daca se cauta un dispozitiv compact. In plus, Beko BDIS38120Q e una din cele mai reusite masini de spalat vase ale producatorului turcesc.

Beko BDIS38120Q este destul de silentioasa, consuma putina apa si curent electric, ofera un management al spatiul interior reusit si usuca bine spre foarte bine. Recomandam cu incredere. *Nu are deschidere automata a usii la final de program.

Cea mai buna masina de spalat vase - Beko BDIS38120Q

3. Bosch SMV46KX04E – cea mai buna masina de spalat vase Bosch

Capacitate13 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curent0,94 kWh/ciclu
Ecran pentru timpda
Nivel zgomot46 dB
Scor spalare si uscare9,85 din 10
Scor fiabilitate9,80 din 10
Pret mediu2050 lei

vezi pretul aici

Bosch SMV46KX04E este o masina de spalat vase foarte silentioasa, compacta, bine construita, usor de utilizat si cu consum de apa redus. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, insa pretul un pic peste media pietii, a coborat produsul pe locul trei in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase. Ar fi insa de mentionat ca Bosch SMV46KX04E e una dintre cele mai fiabile masini de spalat vase de pe piata si cea mai populara masina de spalat vase din gama Bosch. La un pret corect, Bosch SMV46KX04E are toate sansele sa devina best-buy. Deci daca gasiti produsul la promotie, nu mai stati pe ganduri.

Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV46KX04E

4. Heinner HDW-BI6006IE++ – cea mai ieftina masina de spalat vase din top

Capacitate12 seturi
Numar cosuri2
Consumul de apa12 l/ciclu
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot52 dB
Scor spalare si uscare9,0 din 10
Scor fiabilitate9,4 din 10
Pret mediu1400-1550 lei

verifica pretul aici

Heinner HDW-BI6006IE++ este cu siguranta una din cele mai ieftine masini de spalat vase ale momentului. Unitatea este destul silentioasa, are optiunea incarcarii pe jumatate, consuma putina apa, foarte putin curent electric si spala impecabil. Mai mult decat atat, Heinner HDW-BI6006IE++ are pornire intarziata in intervalul 1-19 ore. Masina a pierdut cateva pozitii din cauza interfetei LED nu tocmai informative. Si totusi daca aveti nevoie de o masina de spalat rufe simpla, fiabila si cu un pret mic, Heinner HDW-BI6006IE++ este o alegere cat se poate de buna.

Cea mai buna masina de spalat vase - Heinner HDW-BI6006IE++

5. Whirlpool WSIC 3M17

Capacitate10 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curent238 kWh/an
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot47 dB
Scor spalare si uscare9,65 din 10
Scor fiabilitate9,60 din 10
Pret mediu1450 lei

vezi pretul actualizat pretul aici

Whirlpool WSIC 3M17 – spatiul intern poate fi ajustat pentru incarcarea vaselor de de diferite dimensiuni, motor foarte rezistent, pornire intarziata, spalare cu incarcare partiala.

Whirlpool WSIC 3M17 este o masina de spalat vase destul de ieftina, silentioasa si foarte fiabila. Calitatea spalarii este de 9 din 10, iar uscarea e de 8,5 din 10. Mai mult decat atat, Whirlpool WSIC 3M17 este una din cele mai ieftine masini de spalat vase din clasament.

Cea mai buna masina de spalat vase - Whirlpool WSIC 3M17

6. Electrolux EES48200L – cea mai buna masina de spalat vase Electrolux

14 seturi, motor inverter, 8 programe, A+

Capacitate14 seturi
Numar cosuri2
Consumul de curent0,93 kWh/ciclu
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot46 dB
Scor spalare si uscare9,85 din 10
Scor fiabilitate9,85 din 10

vezi pretul exact aici

Electrolux EES48200L este cea mai buna masina de spalat vase din gama Electrolux. Unitatea spala foarte bine, e silentioasa, durabila, se intretine usor si consuma putin curent electric.

Electrolux EES48200L este singura masina din clasament cu unghiul de pulverizare variabil, respectiv chiar si articolele cu forme mai neregulate sunt spalate foarte bine. In plus, de la lansare si pana acum, modelul s-a recomandat excelent din punct vedere al fiabililatii.

Cea mai buna masina de spalat vase - Electrolux EES48200L

7. Masina de spalat vase Bosch SMV6ZCX49E 

Capacitate14 seturi
Numar cosuri2+1 (tacamuri)
Consumul de curent0,83 kWh/ciclu
Ecran pentru timpDa
Nivel zgomot42 dB
Scor spalare si uscare9,85 din 10
Scor fiabilitate9,80 din 10

verifica pretul aici

Bosch SMV6ZCX49E una dintre cele mai bune masini de spalat rufe de piata, daca am judeca doar calitatea spalarii. Unitatea consuma putina apa, spala ireprosabil, e fiabila, are motor fara perii (foarte silentios), iar calitatea materialelor este de nota 10. In plus, masina de spalat vase Bosch SMV6ZCX49E are senzor de incarcare ce permite reglarea cantitatii se a presiunii apei, iar schimbatorul de caldura are grija ca apa sa fie de temperatura potrivita pentru vasele fragile.
Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV6ZCX49E

Cea mai buna masina de spalat vase: concluzie

Consideram ca Whirlpool WRIC3C26P reprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice. Daca pretul este factorul decizional de baza, Heinner HDW-BI6006IE++ ar fi probabil cea mai buna optiune. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Whirlpool WRIC3C26P sau Electrolux EES48200L.

Ar fi bine sa discutam un pic despre cele mai cunoscute tehnologii din industrie. Sa aflăm care sunt functiile ce tranforma o masina de spalat vase simpla in una buna.

Ce inseamna inverter la masinile de spalat vase?

Inverter sau motorul inverter este o tehnologie relativ noua, destul de simpla, dar care s-a deovedit eficienta si fiabila. Prin motor inverter se are in vedere un motor fara perii, a carui functionare poate fi comparata cu sistemul de acceleratie a unui autoturism. De ce? Pentru ca exact ca in cazul autoturismului avem un dispozitiv care regleaza viteza de rotatie a motorului. La autoturism reglarea are loc cu ajutorul pedalei de acceleratie, iar la masinile de spalat prin intermediul unei placi de control, care primeste informatii de la diversi senzori (de greutate, impuritati etc.) si accelereaza sau reduce viteza de functionare. Partea si mai buna e ca ajustarile au loc lin, deci uzura motorului este limitata, iar consumul de curent electric redus. In sistemul inverter, veriga oarecum slaba este acea placa electronica, care se poate defecta, iar de vina de cele mai multe ori sunt socurile din reteaua de curent electric.

6-th sense la masinile de spalat vase Whirpool

Tehnologia 6-th sense sau al saselea simt este un concept dezvoltat de Whirpool si oferit pe aproape toate electrocasnicele mari si chiar pe unele mici. Tehnologia se bazeaza pe un set de senzori care masoara diversi parametri de functionare ai dispozitivului, ca apoi, unitatea de control sa adapteze in timp real functionarea masinii. Pentru fiecare tip de aparat, lista cu parametri este diferita. Astfel, pentru masinile de spalat vase, se masoara gradul de incarcare, gradul de murdarie (se masoara de fapt cantitatea de impuritati din apa dupa contactul cu vasele) si solubilitatea impuritatilor. Dupa asta, masina stie cantitatea de apa necesara pentru curatare, cantitatea de detergent si temperatura necesara. In acest fel, se obtine o curatare mai buna si se optimizeaza consumul de curent electric.

EcoSilence DriveTM de la Bosch – cea mai buna masina de spalat vase

EcoSilence DriveTM este numele motorului pe care Bosch il foloseste la masinile sale de spalat vase. EcoSilence DriveTM este un motor fara perii care functioneaza impreuna cu o placa de control care ii adapteaza functionarea la gradul de incarcare al masinii de spalat. Cu alte cuvinte, EcoSilence DriveTM este un motor inverter, care vine cu toate avantajele acestui tip de agregat, adica e mai silentios, consuma mai putin curent electric si de cele mai multe ori este mai fiabil decat motorul cu perii.

Motor Bosch EcoSilence DriveTM

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Ghidul cumparatorului: Cea mai buna masina de spalat vase – recomandari

Masinile de spalat vase moderne au multe functii si parametri. Deci, in teorie, am putea alege un produs care sa fie conform 100% cu necesitatile noastre. In realitate insa, decizia se dovedeste a fi complicata. Oferta de masini de spalat vase e mare, iar faptul ca producatorii camufleaza unele functii cu niste denumiri greu de pronuntat face alegerea si mai grea.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:
1. Eficienta energetica este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
2. Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.

3. Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
4. Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
5. Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente. Si mai bine daca acestea sunt reglabile.

6. Fiablitatea – un aspect de o importanta extrema. Masina de spalat vase e un aparat complex. Are pompe, motor, placi electronice si o multime de senzori. Nu riscati cu achizitia unei masini ce provine de la un producator necunoscut. Cititi recenzii, discutati cu specialistii sau macar cu un consultant din magazin.

In continuare, ne propunem sa definim cele mai cunoscute concepte/tehnologii ale producatorilor de masini de spalat vase.

Cea mai buna masina de spalat vase: intretinere

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 25.643)
(83 evaluare, 83 voturi)

Comentarii (2)

Ioana spune:

Recomand Bosch cu incredere. Uitati de Beko si alte prostii.

Brandusa Pintilie spune:

Am Whirlpool WSIC 3M17, e cea mai buna masina de spalat posibila. E incapatoare si silentioasa. O am de doi ani. Nici o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne