Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila: top 5 masini, opinii
(Imagine: Cea mai buna masina de spalat vase - simbol)
Comentarii (2)
Vizualizari (15.536)
(74 evaluare, 74 voturi)
8 ianuarie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5, sfaturi, pareri

Cautam cea mai buna masina de spalat vase incorporabila si semi-incorporabile dupa raportul calitate/pret. Pentru asta am creat un top din 5 masini de spalat vase, in cadrul caruia, locul de frunte i-a fost atribuit unitatii Whirpool WRIC 3C26 – 14 seturi, locul doi – Beko DIN25310 – 13 seturi, 3 – Hotpoint HIO3C21CW – 14 seturi, 4- Bosch SMV46AX01E – 12 seturi si 5 – Hansa ZIM 434 B – 9 seturi. La crearea top-ului ne-a interesat capacitate, usurinta in utilizarea, fiabilitatea si pretul fiecarei masini. 

Cea mai buna masina de spalat vase: top 5

1. Whirlpool WIC3C26P

verifica pretul aici

Specificatii tehnice: capacitate – 14 seturi, 8 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, consum de apa anual – 2660 litri, compartimentare pe 2 cosuri, cosul superior poate fi ajustat pentru incarcarea vaselor de de diferite dimensiuni, zgomot la functionare – 46 dB, latime 59,8 cm, motor inverter, pornire intarziata, functia PowerClean – spalare cu peste 20 de jeturi de apa variabile.

Whirpool WIC3C26P este probabil cea mai buna masina de spalat vase dupa raportul calitate/pret si una dintre cele mai ieftine masini de spalat vase de pe piata. Whirpool WIC3C26P este silentioasa, are un motor inverter foarte bun, consuma putina apa si curent electric, ofera un management al spatiul interior bun spre foarte bun, iar fiabilitatea este deja dovedita. Recomandam cu incredere.

Cea mai buna masina de spalat vase - Whirlpool WIC3C26P,

2. Beko DIN25310 – masina de spalat vase ieftina si buna

verifica pretul aici

Specificatii tehnice – 13 seturi, 5 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A+, consum de apa – 11,5 litri per ciclu de spalare, pornire intarziata, program scurt de 30 minute cu incarcare completa, zgomot la functionare – 49 dB, 2 cosuri, ciclu half load.
Beko DIN25310 e si cea mai buna masina de spalat vase printre unitatile oferite de Beko. Unitatea nu consuma multa apa, spala bine, e fiabila si spre deosebire de alte masini de spalat vase ieftine, are afisaj pentru timpul ramasa pana la finalul programului. In plus, cosul superior poate fi ajustat pe trei nivele, fiind posibila astfel incarcarea vaselor de inaltimi diferite.
Cea mai buna masina de spalat vase - Beko DIN25310

3. Hotpoint HIO3C21CW – cea mai buna masina de spalat vase Hotpoint

verifica pretul aici 

Hotpoint HIO3C21CW a fost foarte aproape sa devina cea mai buna masina de spalat vase. Specificatii tehnice: capacitate – 14 seturi, 9 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, spalare cu 5 jeturi de apa, 2 cosuri, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, consum anual de energie – 266 kWh, zgomot la functionare – 41 dB.
Hotpoint HIO3C21CW are cateva avantaje foarte. Unitatea curata foarte bine, este incapatoare si are un consum de apa mai mult decat modest. Cosurile se regleaza foarte usor, sistemul de uscare este printre cele mai bune de pe piata, nivelul sonor este foarte redus, iar sistemul de spalare cu 5 jeturi este genial.

Cea mai buna masina de spalat vase - Hotpoint HIO3C21CW

4. Bosch SMV45AX03E – cea mai buna masina de spalat vase Bosch 

verifica pretul aici

Specificatii tehnice: 12 seturi, 5 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, 5 nivele de temperatura, consum de apa – 9,5 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 46 dB, 2 cosuri.
Bosch SMV45AX03E este o masinsa de spalat vase foarte silentioasa, incapatoare, usor de utilizat si cu un consum de apa redus. Calitatea curatarii intrece orice asteptare, insa pretul un pic peste media pietii, a coborat produsul pe locul patru in clasamentului ce anunta cea mai buna masina de spalat vase. Ar fi insa de mentionat ca Bosch SMV45AX03E e una dintre cele mai fiabile masini de spalat vase de pe piata. La mai putin de 1550 lei, Bosch SMV45AX03E devine best-buy. Deci daca gasiti produsul la promotie, nu mai stati pe ganduri.

Cea mai buna masina de spalat vase - Bosch SMV45AX03E

5. Hansa ZIM 434 B – cea mai ieftina masina de spalat vase din top

verifica pretul aici

Specificatii tehnice: 9 seturi, 4 programe de spalare, clasa de eficienta energetica A++, program de spalare intensiva, consum de apa – 9 litri per ciclu de spalare, zgomot la functionare – 49 dB, optiune incarcare un singur cos sau ambele cosuri pe jumatate.

Hansa ZIM 434 B este cu siguranta una din cele mai ieftine masini de spalat vase ale momentului. Unitatea este destul silentioasa, consuma putina apa, foarte putin curent electric si spala impecabil. Masina a pierdut cateva pozitii din cauza capacitatii mai mici, dar si pentru ca interfata nu are afisaj, respectiv nu stii cat a mai ramas pana la sfarsitul programului de spalare. Dar daca aveti nevoie de o masina de spalat rufe simpla, fiabila si cu un pret mic, Hansa ZIM 434 B este o alegere cat se poate de buna.

Cea mai buna masina de spalat vase - Hansa ZIM 434 B

Cea mai buna masina de spalat vase: concluzie

Consideram ca Whirpool WIC3C26P reprezinta cel mai bun compromis intre pretul de achizitie si capacitatile tehnice.Daca pretul este factorul decizional de baza, Beko DIN25310 si Hansa ZIM 434 B sunt cele mai bune optiuni. Daca insa va doriti o unitate care pe langa langa performante de top sa ofere si spatiu pentru mai multe seturi, atunci alegerea recomandata este Hotpoint HIO3C21CW.

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila: sfaturi de cumparare

Masinile de spalat vase moderne au multe functii si parametri. Deci, in teorie, am putea alege un produs care sa fie conform 100% cu necesitatile noastre. In realitate insa, decizia se dovedeste a fi complicata. Oferta de masini de spalat vase e mare, iar faptul ca producatorii camufleaza unele functii cu niste denumiri greu de pronuntat face alegerea si mai grea.

Iata cei mai importanti parametri ce trebuie avuti in vedere la alegere unei masini de spalat vase:
1. Eficienta energetica este marcata cu o litera, pe cutie sau chiar pe produs. Recomandabile sunt unitatile ce corespund minim clasei A+.
2. Capacitate – aceasta se masoara prin numarul maxim de seturi de tacamuri ce pot fi curatate la o spalare. Media actuala a pietei ese aproximativ 9 seturi, cam aceasta ar fi si valoarea minima recomandata.

3. Consumul de apa – o masina de spalat vase buna, consuma mai putina apa decat procesul de spalare manual. Consumul de apa depinde si de capacitatea masinii, prin urmare o unitate de 10 seturi nu ar trebui sa consume mai mult de 11,5-12 litri de apa la un ciclu de spalare.
4. Numarul de programe – un numar de programe foarte mare nu este chiar foarte important. Sunt suficiente spre exemplu si 5-6 programe.
5. Compartimentare – cele mai multe masini de spalat vase au doua compartimente. Exista insa si unitati dotate cu un al treilea compartiment. Se considera insa ca 2 cosuri pentru vasuri sunt suficiente. Si mai bine daca acestea sunt reglabile.

6. Fiablitatea – un aspect de o importanta extrema. Masina de spalat vase e un aparat complex. Are pompe, motor, placi electronice si o multime de senzori. Nu riscati cu achizitia unei masini ce provine de la un producator necunoscut. Cititi recenzii, discutati cu specialistii sau macar cu un consultant din magazin.

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 10

Cea mai buna masina de spalat vase: intretinere

Prin masina de spalat vase trec foarte multe reziduuri alimentare, dintre care multe nu se dizolva si raman in masina. Pe langa resturile alimentare, mai este grasimea si spuma de la detergent, deci curatarea periodica a masinii este cruciala. Daca se scapa acest aspect din vedere, interiorul masinii se va transforma cu timpul intr-un depozit de microbi si mirosuri neplacute. Mai mult, se poate ajunge si la anumite defectiuni.

Pentru curatare, inainte de toate se deconecteaza masina de spalat vase de la priza. Goliti interiorul si indepartati cosul inferior. Se scoate si se curata filtrul. Apoi se monteaza toate la loc. Pentru a face lucrurile corect, cel mai bine este sa urmati instructiunile din manualul de utilizare. De asemenea nu uitati sa spalati si garniturile de la usa.

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat rufe

Cea mai buna masina de spalat vase

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 15.536)
(74 evaluare, 74 voturi)

Comentarii (2)

Ioana spune:

Recomand Bosch cu incredere. Uitati de Beko si alte prostii.

Brandusa Pintilie spune:

Am Whirlpool WSIC 3M17, e cea mai buna masina de spalat posibila. E incapatoare si silentioasa. O am de doi ani. Nici o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne