(Imagine: Cea mai buna motocoasa - top 5 motocositoare)
Comentarii (0)
Vizualizari (19.705)
(4 evaluare, 4 voturi)
9 mai 2023
de CelMaiBun

Cea mai buna motocoasa: top 5 motocoase pe benzina

Astazi cautam cea mai buna motocoasa pentru tunderea ierbii, a gazonului sau taierea crengilor mici. Pentru asta, am creat un top, cu 5 motocoase ordonate in directia descrescatoare a raportului calitate/pret. Mentionam din start ca pentru clasament am considerat doar aparatele cu motoare pe benzina. Promitem ca mai tarziu vom crea si un top cu trimmere electrice. 

Cea mai buna motocoasa: top 5

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. Alpin Profi X4500-SES
2. PROCRAFT T5600
3. Steinhaus PRO-BC62
4. ALPIN Profi BC430N
5. RURIS DAC 210

1. Alpin Profi X4500-SES – cea mai buna motocoasa

Verifica pretul aici

Alpin Profi X4500-SES, probabil cea mai buna motocoasa dupa raportul calitate/pret, este dotata cu un motor de 6 cai putere si o viteza maxima de rotatie de 10000 rpm. Motorul se porneste usor, merge rotund si are o fiabilitate deja dovedita. Performantele motocoasei permit inclusiv taiera tulpinilor si a crengilor. Pentru iarba, diametrul de acoperire atinge 43 mm, iar reglajele si incarcarea firului se fac cat se poate de simplu. Alpin Profi X4500-SES e si printre cele mai solide si robuste motocoase de pe piata. In plus, producatorul a integrat si o baterie reincarbabila care permte pornirea electrica a motocoasei. Recomandam cu incredere.

Cea mai buna motocoasa - Alpin Profi X4500-SES

2. PROCRAFT T5600 – cea mai puternica motocoasa din top

Verifica pretul aici

Dotata cu un motor de 62 cmc si 7,6 cai putere, PROCRAFT T5600 e cea mai puternica motocoasa printre aparatele din clasament. Mai mult, motorul PROCRAFT T5600 e in 4 timpi, deci e mai silentios ca unul in 2 timpi, respectiv motocoasa cu siguranta va si pe placul vecinilor. Aici insa ar fi de mentionat sa aveti grija sa folositi ulei destinat motoarelor in 4 timpi.

Pornirea se face exclusiv manual, dar procesul nu e deloc complicat. Dupa asta, motocoasa poate fi folosita pentru tunderea ierbii, taierea burienilor intarite si a puietilor de copaci ori chiar toaletarea pomilor (daca cumparati accesoriul potrivit).

Cea mai buna motocoasa - PROCRAFT T5600

3. Steinhaus PRO-BC62 – cea mai buna motocoasa economy

Verifica pretul aici

Cea mai ieftina motocoasa din top, Steinhaus PRO-BC62 probabil alegerea perfecta pentru lucrari ocazionale in gradina. Dispozitivul dotat cu motor in 2 timpi de 62 cmc, dezvolta 3 cai putere si se descurca inclusiv cu buruieni groase si intarite.

Steinhaus PRO-BC62 e o motocoasa cu materiale de o calitate decenta si fiabilitate ok, dar nu trebuie sa uitati de intervalele de verificare, curatare si inlocuire a filtrului de aer si a bujiei.

Cea mai buna motocositoare pe benzina - Steinhaus PRO-BC62

4. ALPIN Profi BC430N

Verifica pretul aici

ALPIN Profi BC430N este o motocoasa bine gandita, care pe langa toate are si un pret ca se poate de corect. Dispozitivul cu motor in 2 timpi de 4,5 cai putere, are pornire manuala si viteza maxima de 10000 rotatii pe minut. Motocoasa se asambleaza usor, functioneaza stabil si taie bine. ALPIN Profi BC430N nu e foarte silentioasa, dar are motor fiabil si arbore solid, deci nu ar trebui sa fie probleme legate de rezistenta ansamblului.

Cea mai buna motocoasa - ALPIN Profi BC430N

5. Ruris DAC 210

Verifica pretul aici

Ruris DAC 210 e cea mai compacta motocositoare din top, care e cat se poate de potrivita pentru lucrari ocazionale. Aparatul este inzestrat cu un motor micut, de 1,7 cai putere, dar care poate functiona cu 10000 rotati pe minut, respectiv e capabil sa realizeze taiere cu latimea maxima de 20 cm. Ruris DAC 210 e simpla in asamblare si utilizare, iar calitatea materialelor e de 7,5 din 10.

Cea mai buna motocoasa - RURIS DAC 210

Cum am ales cea mai buna motocoasa?

Motocoasele nu sunt cine stie ce minuni tehnologice, dar alegerea unui motocoase implica mai multe aspecte ce trebuie avute in vedere.

1. Motorul fiabil. Pentru ca motorul este piesele esentiala a unei motocoase, e important ca acesta sa reziste la ore in sir de utilizare, fara sa se topeasca pistonul sau sa crape vreo garnitura. E imporant si echilibrul motorului. Trepidatiile si vibratiile pot rupe suruburi de fixare a motorului si deconecta furtunurile de alimentare.

2. Pornirea usoara este o alta conditie de baza pentru o motocoasa buna. Cea mai buna motocoasa ar trebuie sa fie dotota atat cu pornire electrica, cat si cu demaror manual.

3. In cazul unei motocoase, puterea asigura succesul, repesctiv ar fi de recomandat un dispozitiv de cel putin 3 cai putere.

4. Calitatea accesoriilor. Cand spunem accesorii ne referim la lame, discuri, dar si la aparatoare.

5. Pretul. Cele mai ieftine motocoase sunt propuse de la aproximativ 400 lei. Preturile maxime, ating undeva 1200 lei. Prin urmare, optima ar fi alegerea unui aparat de 700-900 lei.

Vezi si:

Top 5 motopompe

Cea mai buna motocoasa

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 19.705)
(4 evaluare, 4 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne