(Imagine: Cea mai buna motopompa - top 5 pompe de apa cu motor)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.442)
(Nu există încă evaluări)
9 martie 2023
de CelMaiBun

Cea mai buna motopompa: top pompe pentru irigatii, alimentare si evacuare ape uzate

Cea mai buna motopompa este capabila sa pompeze cantitati insemnate de apa pentru irigatii, umplerea rezervoarelor sau evacuarea apei din bazine. Nu mai putin importante sunt aspecte precum fiabilitatea si zgomotul produs la functionare. In plus, in clasament o sa intalniti doar motopompe cu motoare pe benzina, prin urmare, consumul de combustibil este inca o variabila ce trebuie introdusa in ecuatie.

Cea mai buna motopompa: top 5

Pentru cei mai nerabdatori, varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. Gospodarul Profesionist GP-30A
2. Steinhaus PRO-G40
3. Total TP3202
4. Gardelina DWP 390 H4X
5. Hyundai HY50

1. Gospodarul Profesionist GP-30A – Cea mai buna motopompa

Verifica pretul aici

Specificatii Gospodarul Profesionist GP-30A: motor benzina, putere maxima – 6,5 cai putere, turatii maxime – 3600 rpm, dimensiune racord refulare – 3 inch, debit maxim – 60 mc/h, adancime maxima de absorbtie – 8 metri, inaltime maxima refulare – 30 metri.

Gospodarul Profesionist GP-30A e probabil cea mai buna motopompa din persepectiva raportului calitate/pret. Aparatul are motor puternic si fiabil, capabil sa pompeze in conditii optime chiar si 60000 litri de apa pe ora. Dispozitivul e lipsit de electromotor, pornirea facandu-se cu sfoara, insa acest fapt nu ar trebui sa va ingrijoreze daca sistemul de aprindere e bine intretinut.

Gospodarul Profesionist GP-30A poate fi folosit pentru irigatii, alimentare cu apa din fantani sau evacuarea apelor uzate. Dispozitivul are racord de refulare de 3 inch si pentru o motopompa este destul de silentios. In plus, Gospodarul Profesionist GP-30A e una din cele mai ieftine motopompe de pe piata.

Cea mai buna motopompa - Gospodarul Profesionist GP-30A

2. Steinhaus PRO-GP40 – cea mai buna motopompa ieftina

Verifica pretul aici

Specificatii Steinhaus PRO-G40: motor benzina, putere maxima – 2,4 cai putere, turatii maxime – 3600 rpm, 4 timpi, dimensiune racord refulare – 1,5 inch, debit maxim – 17 mc/h, adancime maxima de absorbtie – 7 metri, inaltime maxima refulare – 22 metri.

Cum deja a devenit o traditie, pe locul 2 in clasament amplasam un aparat mai ieftin. Astfel, Steinhaus PRO-G40 e probabil cea mai buna optiune daca decizia de achizitie a motopompei este dictata in primul rand de pret. Dispozitivul are motor de 80 cmc, capabil sa produca 2,4 cai putere, iar daca e turat la maxim, sa pompeze 17000 litri de apa pe ora. Motopompa are o adancime maxima declarata de aspiratie de 7 metri, iar inaltimea de pompare poate atinge 17 metri. Deloc rau pentru o motopompa de numai 15 kilograme si consum mediu de 1 litru de benzina pe ora (motorul turat la maxim 70%).

Cea mai buna motopompa ieftina Steinhaus PRO-GP40

3. Total TP3202

Verifica pretul aici

Specificatii Total TP3202: motor benzina, putere maxima – 7 cai putere, turatii maxime – 3600 rpm, 4 timpi, dimensiune racord refulare – 2 inch, debit maxim – 33 mc/h, adancime maxima de absorbtie – 8 metri, inaltime maxima refulare – 28 metri.

Total este un brand care s-a facut remarcat in ultima perioada prin dispozitive de calitate, cu preturi cat se poate de decente. Total TP3202 nu face face de exceptie, motopompa cu motor de 7 cai putere si racord de 2 inch, fiind capabila sa pompeze un maxim de 33000 litri pe ora. Pornirea motorului se face cu sfoara, iar bazinul pompei este auto-amorsabil. Printre altele, Total TP3202 este dotata cu un motor capacitatea de 208 cmc, folosit frecvent la tot felul de utilaje agricole mici si care s-a dovedit fiabil si destul de silentios.

Cea mai buna motopompa - Total TP3202

4. Gardelina DWP 390 H4X – cea mai buna motopompa cu debit sporit

Verifica pretul aici.

Specificatii Gardelina DWP 390 H4X: motor benzina Honda GX390, putere maxima – 13 cai putere, turatii maxime – 3600 rpm, 4 timpi, dimensiune racord refulare – 4 inch, debit maxim – 96 mc/h, adancime maxima de absorbtie – 8 metri, inaltime maxima refulare – 40 metri.

Pentru cantitati de apa mari, Gardelina DWP 390 H4X e cea mai buna motopompa dupa raportul calitate/pret. Aparatul nu e tare simpatic la exterior, insa e dotat cu motor Honda de 13 cai putere, capabil sa pompeze 96000 litri de apa pe ora, avand si o granulometrie de 33 mm. Motorul Honda GX390 e intens folosit pentru propulsia diferitor utilaje agricole. Pornirea se face manual, motorul e destul de zgomotos, insa nivelul sonor e prea putin important cand vorbim despre o motopompa cu debit sporit.

Cea mai buna motopompa mare Gardelina DWP 390 H4X

5. Hyundai HY50

Verifica pretul aici

Specificatii Hyundai HY50: motor benzina, putere maxima – 5,5 cai putere, turatii maxime – 3600 rpm, 4 timpi, dimensiune racord refulare – 2 inch, debit maxim – 30 mc/h, adancime maxima de absorbtie – 9 metri, inaltime maxima refulare – 27 metri.

Hyundai HY50 este o motopompa destul de compacta, bine gandita si relativ silentioasa. Aparatul cu motor de 5,5 cai putere asigura un debit maxim de 30000 litri pe ora si are racord refulare de 2 inch. Pompa este gandita pentru apa curata, insa poate tolera si particule cu diametrul de 7 inch, dar nu exagerati la acest capitol. Daca sunt respectati parametrii de exploatare, Hyundai HY50 promite sa functioneaza fara probleme multa vreme.

Hyundai HY50 motopompa buna pareri

Vezi si:

Top fierastraie pendulare

Cea mai buna motopompa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.442)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne