Cea mai buna plita incorporabila: top plite 5 incorporabile
(Imagine: Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL)
Comentarii (0)
Vizualizari (5.142)
(14 evaluare, 10 voturi)
2 ianuarie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna plita incorporabila: top cele mai bune plite incorporabile

Ne-am propus astazi sa gasim cea mai buna plita incorporabila dupa raportul calitate/pret, iar cand spunem calitate avem in vedere design-ul, materialele si puterea arzatoarelor.
De cele mai multe ori prima decizie ce trebuie luata la achizitia unei plite incorporabile este tipul de alimentare: gaz, electric sau inductie. Pentru acest clasament ne-am orientat exclusiv spre unitatile alimentate cu gaz, cu 2, 4 si 5 arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila: sfaturi sau cum o aleg

Dupa cum spuneam, discutam azi doar despre plitele incorporbile alimentate cu gaz. Acestea permit bucatarului sa vada ce se intampla sub tigaie, sunt destul de accesibile, nu au nevoie de incalzire ca plitele electrice, iar costurile de utilizare nu sunt mari. Prin urmare nici nu e de mirare popularitatea pe care o au plitele pe gaz printre bucatarii profesionisti.
Atunci cand alegeti o plita incorporabila pe gaz prima decizie tine de dimensiunile si de numarul de ochiuri necesare. De cele mai multe ori cumparatorii opteaza pentru unitati cu 4 arzatoare. Tendinta este cat se poate de logica, o astfel de plita fiind capabila sa acopere practic toate nevoile dintr-o bucatarie. Aveti insa grija la configuratia si specificatiile arzatoarelor. In primul rand ar fi bine ca distanta dintre ochiuri sa fie cat mai mare, astfel incat pe plita sa incapa simultan spre exemplu o tigaie si o oala larga.

In continuare, aveti grija ca arzatoarele sa fie cat mai puternice. Este recomandabil ca arzatorul mic sa aiba cel putin 1 kW, arzatoarele normale – minim 1,7 kW, iar arzatorul mare sau dupa caz WoK – 3 kW. E bine de stiut ca spre deosebire de un arzator simplu mare, un arzator wok are flacara dubla, deci practic este format din doua arzatoare. Acest aspect aduce cu sine mai multa putere, dar si o distributia mai uniforma a flacarei.

Cea mai buna plita incorporabila: top 5 plite cu 4 arzatoare

1. Electrolux KGG6456K

Electrolux KGG6456Kverifica pretul aici – o plita foarte puternic, lansata relativ recent, cu care Electrolux chiar se poate mandri. KGG6456K are baza din sticla de culoare gri, care arata foarte bine. Plita se incadreaza de minune in orice fel de bucatarie. Nu mai putin importanta este calitatea materialelor. Grilajul este din fonta, deci e foarte stabil si rezistent. Sticla de la baza se curata foarte usor si se zgaraie destul de greu. Vestea si mai buna e ca plita are arzator Wok. Acesta se poate lauda cu o putere de 3,9 kW si promite temperatura suficiente pentru orice fel de bucate. Restul arzatoarelor insa au urmatoarea configuratie: 2 arzatoare normale de 2 kW si unul mic de 1 kW. Mai mult decat atat, la un pret mai mic de 1000 lei, Electrolux KGG6456K e probabil cea mai buna plita incorporabila cu 4 arzatoare, dupa raportul calitate/pret.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux KGG6456K

2. Arctic ARNGW64127SB

Arctic ARNGW64127SB verifica pretul aici – un produs foarte bun si ieftin, din materiale de calitate, care in plus mai arata si destul de bine. Arctic ARNGW64127SB are aprindere electrica si 4 arzatoare. Nu am putut gasi configuratia exacta a arzatoarelor dupa putere, dar am aflat ca plita are o putere totala de 7,8 kW. Presupunem deci ca schema arzatoarelor e urmatoare: Wok-ul are 3,3 kW, cele doua arzatoare normale au cate 1,75 kW, iar arzatorul mic este de 1 kW. Plita are gratare separate din fonta si functia Safety Plus – opreste alimentarea cu gaz atunci cand se stange arzatorul. Produsul de pe locul doi din top-ul ce desemneaza cea mai buna plita electrica poate fi achizitionata la preturi cuprinse intre 630 si 670 lei.

Cea mai buna plita incorporabila - Arctic ARNGW64127SB

3. Electrolux EGH6349BOX

Electrolux EGH6349BOXverifica pretul aici – probabil cea mai buna plita incorporabila daca nu luam in calcul pretul. Electrolux EGH6349BOX este in felul sau un produs genial. Plita are un arzator mic de 1 kW, unul Wok de 4 Kw si doua arzatoare normale de 1,9 kW. Partea speciala e ca producatorul a prevazut inca doua accesorii care transforma arzatoarele normale intr-un arzator lung tip bridge. Cu el puteti gati in tavi dreptunghiulare si sa aveti siguranta ca caldura va fi distribuita uniform. In plus, arzatorul Wok este scos un pic in fata, modificare ce permite utilizarea vaselor de gatit de dimensiuni sporite.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux EGH6349BOX

4. Bosch PGH6B5B80

Bosch PGH6B5B80 – 4 arzatoare: 1 arzator mic de 1 kW, 2 arzatoare de 1,75 kW si un arzator mare (wok) de 3,3 kW. Plita dispune de aprindere electrica si sistem de siguranta pentru oprirea alimentarii cu gaz in cazul stingerii accidentalea a flacarii. Plita are baza din inox si panou de comanda mecanic, dar gratie design-ului elegant si finisajelor de o calitate ireprosabila unitatea se incadreaza fara probleme in orice tip de bucatarie. Si totusi Bosch PGH6B5B80 a pierdut 3 locuri in clasament. Coborarea a avut loc sub presiunea a cel putin 2 motive: primul este pretul destul de mare – 900 – 1000 lei, iar cel de-al doilea tine de capacele arzatoarelor, care nu stau fixate chiar foarte bine. Pretul lui Bosch PGH6B5B80 poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Bosch PGH6B5B80

5. Beko HILW64225S

Beko HILW64225S – 4 arzatoare: 1 mic – 1 kW, 2 normale – 1,75 kW si unul wok – 3,3 kW. Beko HILW64225S este o plita incorporabila ce are parte de recomandari bune spre foarte bune. Montarea si utilizarea sunt simple, flacara puternica, insa materialul se pateaza usor si se curata cam greu, iar butoanele se incalzesc mai tare decat s-ar dori.. Pretul lui Beko HILW64225S poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Beko HILW64225S

Cea mai buna plita incorporabila cu 2 arzatoare

Hansa BHGI31019 – daca nu sunteti un mare fan al gatitului, nu o faceti prea des ori doriti sa faceti ceva economie de spatiu, o plita incorporabila cu doua arzatoare este numai buna pentru dvs.. Hansa BHGI31019 este cu siguranta una din cele mai bune plite cu 2 arzatoare. Aceasta are o latime de doar 29 cm, iar arzatoarele au puteri de 1 kW, respectiv 1,8 kW. Cu alte cuvinte, Hansa Hansa BHGI31019 are un arzator mic si unul normal. Aprinderea este electrica, alimentare cu gaz va fi intrerupta automat in caz ca se stinge flacara, iar pretul de achizitie se incadreaza de cele mai multe ori intre 270 si 300 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Hansa BHGI31019

Cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare

Whirlpool GMW7522/IXL – din mai multe puncte de vedere, Whirlpool GMW7522/IXL este cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare. Structura arzatoarelor arata in felul urmator: unul mic de 1 kW, doua arzatoare normale a cate 1,75 kW, un arzator mare de 3 kW si un arzator tip WoK de 4 kW. Pe langa puterea impresionanta, un alt mare avantaj este amplasarea arzatorului WoK in centru plitei, dar so faptul ca pentru fiecare arzator este prevazut un suport separat. Astfel s-a obtinut mai multa stabilitate, dar si distante bune intre arzatoare, devenind posibila utilizarea simultana a mai multor vase largi de gatit. Cu Whirlpool GMW7522/IXL puteti face orice. Pe a faciliza si mai tare utilizarea, plita a fost dotata cu aprindere electrica, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 1250 lei vine sa completeze imaginea de cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare.

Pretul actualizat a lui Whirlpool GMW7522/IXL poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL
Citeste si:

Ce este si cum functioneaza o plita cu inductie

Top 5 cuptoare incorporabile

Cea mai buna plita incorporabila

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 5.142)
(14 evaluare, 10 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne