Cea mai buna plita incorporabila: top plite 5 incorporabile
(Imagine: Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL)
Comentarii (0)
Vizualizari (5.775)
(15 evaluare, 11 voturi)
2 iunie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna plita incorporabila: top cele mai bune plite incorporabile

Ne-am propus astazi sa gasim cea mai buna plita incorporabila dupa raportul calitate/pret, iar cand spunem calitate avem in vedere design-ul, materialele si puterea arzatoarelor.
De cele mai multe ori prima decizie ce trebuie luata la achizitia unei plite incorporabile este tipul de alimentare: gaz, electric sau inductie. Pentru acest clasament ne-am orientat exclusiv spre unitatile alimentate cu gaz, cu 2, 4 si 5 arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila: top 5 plite cu 4 arzatoare

1. Beko HILW64225SW – cea mai buna plita incorporabila

verifica pretul aici

Beko HILW64225SW este o plita foarte puternic, lansata relativ recent, cu care Beko chiar se poate mandri. Beko HILW64225SW are baza din sticla de culoare alba, care arata foarte bine. Plita se incadreaza de minune in orice fel de bucatarie. Nu mai putin importanta este calitatea materialelor. Grilajul este din fonta, deci e foarte stabil si rezistent. Sticla de la baza se curata foarte usor si se zgaraie destul de greu. Vestea si mai buna e ca plita are arzator Wok. Acesta se poate lauda cu o putere de 3,3 kW si promite temperatura suficiente pentru orice fel de bucate. Restul arzatoarelor insa au urmatoarea configuratie: 2 arzatoare normale de 1,75 kW si unul mic de 1 kW. Mai mult decat atat, la un pret mai mic de 900 lei, Beko HILW64225SW e probabil cea mai buna plita incorporabila cu 4 arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila - Beko HILW64225SW

2. Arctic ARNGN64127SB – cea mai ieftina plita din top

Arctic ARNGN64127SB verifica pretul aici – un produs foarte bun si ieftin, din materiale de calitate, care in plus mai arata si destul de bine. Arctic ARNGN64127SB are aprindere electrica si 4 arzatoare. Nu am putut gasi configuratia exacta a arzatoarelor dupa putere, dar am aflat ca plita are o putere totala de 7,4 kW. Presupunem ca deci ca schema arzatoarelor e urmatoare: arzatorul mare are 2,9 kW, cele doua arzatoare normale au cate 1,75 kW, iar arzatorul mic este de 1 kW. Plita are gratare separate din fonta si functia Safety Plus – opreste alimentarea cu gaz atunci cand se stange arzatorul. Produsul de pe locul doi din top-ul ce desemneaza cea mai buna plita electrica poate fi achizitionata la preturi cuprinse intre 600 si 630 lei.

Cea mai buna plita incorporabila - Arctic ARNGN64127SB

3. Bosch PNH6B6B90 – cea mai buna plita incorporabila Bosch

Bosch PNH6B6B90verifica pretul plitei aici – 4 arzatoare: 1 arzator mic de 1 kW, 2 arzatoare de 1,75 kW si un arzator mare (wok) de 3,3 kW. Plita dispune de aprindere electrica si sistem de siguranta pentru oprirea alimentarii cu gaz in cazul stingerii accidentalea a flacarii. Plita are baza din inox si panou de comanda mecanic, dar gratie design-ului elegant si finisajelor de o calitate ireprosabila, Bosch PNH6B6B90 se incadreaza fara probleme in orice tip de bucatarie.

Cea mai buna plita incorporabila Bosch - Bosch PNH6B6B90

4. Hansa BHKS651599

verifica pretul aici

Hansa BHKS651599 – cea mai buna plita incorporabila cu 4 arzatoare din gama Hansa este un produs cu putere impresionanta si relativ ieftin, fabricat din materiale de calitate, care in plus mai arata si destul de bine. Hansa BHKS651599 are aprindere electrica pentru toate arzatoarele si temporizator (singurul din clasament). Producatorul nu mentioneaza specificatiile tehnice exacte, dar am reusit sa aflam ca plita are o putere calorica totala de 11,2 kW. Presupunem deci ca schema arzatoarelor e urmatoare: arzatorul mare WoK are 3,5 kW, arzatoarele normale sunt de 2,85 kW, iar arzatorul mic este de 2 kW. Plita este fabricata sticla, iar cele 4 gratare se imbina si formeaza un tot intreg, respectiv mutarea vaselor nu implica si ridicare lor.

Cea mai buna plita incorporabila - Hansa BHKS651599

5. Electrolux KGG6456K

verifica pretul aici 

Electrolux KGG6456K ar fi probabil cea mai buna plita incorporabila daca nu luam in calcul pretul. Electrolux KGG6456K este in felul sau un produs genial. Plita are un arzator mic de 1 kW, unul Wok de 3,9 Kw si doua arzatoare normale de 2 kW. Aranjarea arzatoarelor este mai speciala, acestea fiind amplasate in forma de romb, unde arzatorul WoK se afla in varful din partea dreapta, iar arzatorul mic e langa butoane. Aceasta configuratie permite utilizarea vaselor de dimensiuni sporite pentru arzatorul mare, fara sa fie afectata functionalitatea celorlalte arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux KGG6456K

Cea mai buna plita incorporabila cu 2 arzatoare

Electrolux EGG3322NVX – daca nu va place foarte tare sa gatiti, nu o faceti prea des ori doriti sa faceti ceva economie de spatiu, o plita incorporabila cu doua arzatoare este numai buna pentru dvs.. Electrolux EGG3322NVX este cu siguranta una din cele mai bune plite cu 2 arzatoare. Aceasta are o latime de doar 29 cm, iar arzatoarele au puteri de 1 kW, respectiv 3 kW. Cu alte cuvinte, Electrolux EGG3322NVX are un arzator mic si unul mare. Aprinderea este electrica, alimentarea cu gaz va fi intrerupta automat in caz ca se stinge flacara, iar pretul de achizitie se incadreaza de cele mai multe ori intre 500 si 600 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila cu 2 arzatoare - Domino Electrolux EGG3322NVX

Cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare

Whirlpool GMW7522/IXL – din mai multe puncte de vedere, Whirlpool GMW7522/IXL este cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare. Structura arzatoarelor arata in felul urmator: unul mic de 1 kW, doua arzatoare normale a cate 1,75 kW, un arzator mare de 3 kW si un arzator tip WoK de 4 kW. Pe langa puterea impresionanta, un alt mare avantaj este amplasarea arzatorului WoK in centru plitei, dar so faptul ca pentru fiecare arzator este prevazut un suport separat. Astfel s-a obtinut mai multa stabilitate, dar si distante bune intre arzatoare, devenind posibila utilizarea simultana a mai multor vase largi de gatit. Cu Whirlpool GMW7522/IXL puteti face orice. Pe a faciliza si mai tare utilizarea, plita a fost dotata cu aprindere electrica, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 1250 lei vine sa completeze imaginea de cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare.

Pretul actualizat a lui Whirlpool GMW7522/IXL poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL

Cea mai buna plita incorporabila: sfaturi sau cum o aleg

Dupa cum spuneam, discutam azi doar despre plitele incorporbile alimentate cu gaz. Acestea permit bucatarului sa vada ce se intampla sub tigaie, sunt destul de accesibile, nu au nevoie de incalzire ca plitele electrice, iar costurile de utilizare nu sunt mari. Prin urmare nici nu e de mirare popularitatea pe care o au plitele pe gaz printre bucatarii profesionisti.
Atunci cand alegeti o plita incorporabila pe gaz prima decizie tine de dimensiunile si de numarul de ochiuri necesare. De cele mai multe ori cumparatorii opteaza pentru unitati cu 4 arzatoare. Tendinta este cat se poate de logica, o astfel de plita fiind capabila sa acopere practic toate nevoile dintr-o bucatarie. Aveti insa grija la configuratia si specificatiile arzatoarelor. In primul rand ar fi bine ca distanta dintre ochiuri sa fie cat mai mare, astfel incat pe plita sa incapa simultan spre exemplu o tigaie si o oala larga.

In continuare, aveti grija ca arzatoarele sa fie cat mai puternice. Este recomandabil ca arzatorul mic sa aiba cel putin 1 kW, arzatoarele normale – minim 1,7 kW, iar arzatorul mare sau dupa caz WoK – 3 kW. E bine de stiut ca spre deosebire de un arzator simplu mare, un arzator wok are flacara dubla, deci practic este format din doua arzatoare. Acest aspect aduce cu sine mai multa putere, dar si o distributia mai uniforma a flacarei.

Citeste si:

Ce este si cum functioneaza o plita cu inductie

Top 5 cuptoare incorporabile

Cea mai buna plita incorporabila

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 5.775)
(15 evaluare, 11 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne