Cea mai buna plita incorporabila: top plite 5 incorporabile
Curs Valutar BNR 2019-02-22 EUR - 4.7619 USA - 4.1988
, °
12 mai 2018
de CelMaiBun

Cea mai buna plita incorporabila: top cele mai bune plite incorporabile

Ne-am propus astazi sa gasim cea mai buna plita incorporabila dupa raportul calitate/pret, iar cand spunem calitate avem in vedere design-ul, materialele si puterea arzatoarelor.
De cele mai multe ori prima decizie ce trebuie luata la achizitia unei plite incorporabile este tipul de alimentare: gaz, electric sau inductie. Pentru acest clasament ne-am orientat exclusiv spre unitatile alimentate cu gaz, cu 2, 4 si 5 arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila: sfaturi sau cum o aleg

Dupa cum spuneam, discutam azi doar despre plitele incorporbile alimentate cu gaz. Acestea permit bucatarului sa vada ce se intampla sub tigaie, sunt destul de accesibile, nu au nevoie de incalzire ca plitele electrice, iar costurile de utilizare nu sunt mari. Prin urmare nici nu e de mirare popularitatea pe care o au plitele pe gaz printre bucatarii profesionisti.
Atunci cand alegeti o plita incorporabila pe gaz prima decizie tine de dimensiunile si de numarul de ochiuri necesare. De cele mai multe ori cumparatorii opteaza pentru unitati cu 4 arzatoare. Tendinta este cat se poate de logica, o astfel de plita fiind capabila sa acopere practic toate nevoile dintr-o bucatarie. Aveti insa grija la configuratia si specificatiile arzatoarelor. In primul rand ar fi bine ca distanta dintre ochiuri sa fie cat mai mare, astfel incat pe plita sa incapa simultan spre exemplu o tigaie si o oala larga. In continuare, aveti grija ca arzatoarele sa fie cat mai puternice. Este recomandabil ca arzatorul mic sa aiba cel putin 1 kW, arzatoarele normale – minim 1,7 kW, iar arzatorul mare sau dupa caz WoK – 3 kW. E bine de stiut ca spre deosebire de un arzator simplu mare, un arzator wok are flacara dubla, deci practic este format din doua arzatoare. Acest aspect aduce cu sine mai multa putere, dar si o distributia mai uniforma a flacarei.

Cea mai buna plita incorporabila: top 5 plite cu 4 arzatoare

1. Electrolux EGH6343BOX – din mai multe puncte de vedere Electrolux EGH6343BOX este cea mai buna plita incorporabila. Unitatea are patru arzatoare: unul mic de 1 kW, doua arzatoare normale a cate 2 kW si un arzator tip WoK de 4 kW. Pe lang puterea impresionanta, un alt mare avantaj este amplasarea arzatorului mare spre coltul din stanga al plitei. Astfel s-a obtinut o distanta buna pana la celelalte arzatoare, devenind posibila utilizarea simultana a mai multor vase largi de gatiti. Cu Electrolux EGH6343BOX puteti face orice. Pe a faciliza si mai tare utilizarea, plita a fost dotata cu aprindere electrica, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 600 lei vine sa completeze imaginea de cea mai buna plita incorporabila.
E de mentionat ca au fost remarcate si unele neajunsuri ale produsului. Printre ele tabla destul de subtire care se si pateaza repede. In plus, ar fi fost bine daca butoanele erau mutate mai spre dreapta, adica un pic mai departe de arzatorul wok. Pretul actualizat a lui Electrolux EGH6343BOX poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux EGH6343BOX

2. Hansa BHGY62039 – un produs foarte bun, din materiale de calitate, care in plus mai arata si foarte bine. Hansa BHGY62039 are aprindere electrica si 4 arzatoare, unde cel mic are 1 kW, arzatoarele normale – 1.75 kW, iar arzatorul mare – 3 kW. Arzatorul mare nu este de tip wok si este amplasat destul de aproape de arzatorul mic. Mai exact, cel mic a fost adus aproape de arzatorul mare ca rezultat al mutarii butoanelor pe latura dreapta a plitei. Aceasta decizie asigura o protectie mai buna pentru butoane, care si asa sunt din metal, insa aduce unele incomoditati la utilizarea simultana a ochiului mare si a celui mic. Produsul de pe locul doi din top-ul ce desemneaza cea mai buna plita electrica poate fi achizitionata la preturi cuprinse intre 580 si 600 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Hansa BHGY62039

3. Beko HILW64222S – 4 arzatoare: 1 mic – 1 kW, 2 normale – 1,75 kW si unul wok – 3,3 kW. Beko HILW64222 este o plita incorporabila ce are parte de recomandari bune spre foarte bune. Montarea si utilizarea sunt simple, flacara puternica, insa materialul se pateaza usor si se curata cam greu, iar butoane uneori se incalzesc mai tare decat s-ar dori.. Pretul lui Beko HILW64222S poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Beko HILW64222S

4. Zanussi ZGG66414XA – s-a clasat pe locul 4 in top-ul ce anunta cea mai buna plita incorporabila. Aceasta are 4 arzatoare cu o configuratie mai rar intalnita printre plitele incorporabile. Astfel, arzatorul mare de 3,0 kW (nu e wok) a fost amplasat in coltul din dreapta sus, adica mai departe de butoane. Ca consecinta unul din arzatoarele normale (2 kW) a ajuns in coltul din dreapta jos, iar arzatorul mic (1 kW) se afla la locul sau obisnuit. Mutarea arzatoarelor a facut ca butoanele sa nu fie supraincalzite, insa a limitat rezerva de spatiu pentru arzatorul mare. Astfel, daca pe pe orizontala si diagonala ochiurile se afla la distante chiar mari, atunci pe verticala, adica intre arzatorul mic si cel mare, ar mai fi nevoie de ceva loc. In rest, Zanussi ZGG66414XA este un produs foarte bun, iar pretul nu ar trebui sa depaseasca pragul de 600 lei. Verifica pretul aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Zanussi ZGG66414XA

5. Whirlpool GOS 6415 NB – 4 arzatoare: 1 arzator mic de 1 kW, 2 arzatoare de 1,75 kW si un arzator mare (nu e wok) de 3,5 kW. Plita dispune de aprindere electrica si sistem de siguranta pentru oprirea alimentarii cu gaz in cazul stingerii accidentalea a flacarii. Chiar daca se prezinta in general destul de bine, produsul a pierdut 4 locuri in clasament. Coborarea a avut loc sub presiunea mai multor motive: lipsa arzatorului wok, distanta modesta dintre arzatoare si pretul destul de mare – 700 – 800 lei. Pretul lui Whirlpool GOS 6415 NB poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GOS 6415 NB

Cea mai buna plita incorporabila cu 2 arzatoare

Hansa BHGI33110020 – daca nu sunteti un mare fan al gatitului, nu o faceti prea des ori doriti sa faceti ceva economie de spatiu, o plita incorporabila cu doua arzatoare este numai buna pentru dvs.. Hansa BHGI33110020 este cu siguranta una din cele mai bune plite cu 2 arzatoare. Aceasta are o latime de doar 27 cm, iar arzatoarele au puteri de 1 kW, respectiv 1,8 kW. Cu alte cuvinte, Hansa BHGI33110020 are un arzator mic si unul normal. Aprinderea este electrica, alimentare cu gaz va fi intrerupta automat in caz ca se stinge flacara, iar pretul de achizitie se incadreaza de cele mai multe ori intre 270 si 300 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Hansa BHGI33110020

Cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare

Electrolux EGH7353BOX – este probabil cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare. Alegerea nu a fost simpla. Oferta de plite cu 5 arzatoare este destul de mica, iar cerintele pentru un astfel de produs sunt destul de ridicate. Electrolux EGH7353BOX nu este o plita ideala, insa cand vine vorba despre raportul calitate/pret este foarte greu de gasit ceva mai bun.
Electrolux EGH7353BOX are 5 arzatoare, dintre care: unul mic de 1 kW, doua normale de 2 kW, unul mare de 3 kW si un arzator wok de 4 kW. Performantele plitei sunt remarcabile, se poate gati fara probleme chiar si cu 3 cratite/oale/tagai mari simultan. Flacara, mai ales la wok este puternica si se raspandeste uniform. Ar exista si cateva nemultumiri, cea mai mare dintre ele fiind butoanele, care sunt din plastic si se incalzesc, chiar se infierbinta la functionarea mai multor arzatoare la capacitate maxima. Plita Electrolux EGH7353BOX este disponibila in magazine la preturi de la 900 pana la 1200 lei. Pretul actualizat poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux EGH7353BOX

Citeste si:

Ce este si cum functioneaza o plita cu inductie

Top 5 cuptoare incorporabile

Cea mai buna plita incorporabila

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.060)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne