Cea mai buna plita incorporabila: top plite 5 incorporabile
(Imagine: Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL)
Comentarii (0)
Vizualizari (4.015)
(9 evaluare, 5 voturi)
2 iulie 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna plita incorporabila: top cele mai bune plite incorporabile

Ne-am propus astazi sa gasim cea mai buna plita incorporabila dupa raportul calitate/pret, iar cand spunem calitate avem in vedere design-ul, materialele si puterea arzatoarelor.
De cele mai multe ori prima decizie ce trebuie luata la achizitia unei plite incorporabile este tipul de alimentare: gaz, electric sau inductie. Pentru acest clasament ne-am orientat exclusiv spre unitatile alimentate cu gaz, cu 2, 4 si 5 arzatoare.

Cea mai buna plita incorporabila: sfaturi sau cum o aleg

Dupa cum spuneam, discutam azi doar despre plitele incorporbile alimentate cu gaz. Acestea permit bucatarului sa vada ce se intampla sub tigaie, sunt destul de accesibile, nu au nevoie de incalzire ca plitele electrice, iar costurile de utilizare nu sunt mari. Prin urmare nici nu e de mirare popularitatea pe care o au plitele pe gaz printre bucatarii profesionisti.
Atunci cand alegeti o plita incorporabila pe gaz prima decizie tine de dimensiunile si de numarul de ochiuri necesare. De cele mai multe ori cumparatorii opteaza pentru unitati cu 4 arzatoare. Tendinta este cat se poate de logica, o astfel de plita fiind capabila sa acopere practic toate nevoile dintr-o bucatarie. Aveti insa grija la configuratia si specificatiile arzatoarelor. In primul rand ar fi bine ca distanta dintre ochiuri sa fie cat mai mare, astfel incat pe plita sa incapa simultan spre exemplu o tigaie si o oala larga. In continuare, aveti grija ca arzatoarele sa fie cat mai puternice. Este recomandabil ca arzatorul mic sa aiba cel putin 1 kW, arzatoarele normale – minim 1,7 kW, iar arzatorul mare sau dupa caz WoK – 3 kW. E bine de stiut ca spre deosebire de un arzator simplu mare, un arzator wok are flacara dubla, deci practic este format din doua arzatoare. Acest aspect aduce cu sine mai multa putere, dar si o distributia mai uniforma a flacarei.

Cea mai buna plita incorporabila: top 5 plite cu 4 arzatoare

1. Electrolux KGS6436SXverifica pretul aici – o plita lansata relativ recent, cu care Electrolux chiar se poate mandri. KGS6436SX are baza din inox, dar arata foarte bine. Plita se incadreaza de minune in orice fel de bucatarie. Dar mai importanta e asezarea arzatoarelor sau mai bine spus a arzatorului mare (Wok). Acesta a fost coborat un pic, iar gratarul a fost extins in aceeasi directie. Puteti deci folosi fara probleme vase sau tigai cu diametru mare. Incape tot, iar puterea Wok-ului de 4 kW promite temperatura suficiente pentru orice fel de bucate. Dupa cum spuneam arzatorul mare e de 4 kW,  restul arzatoarelor insa au urmatoarea configuratie: 2 arzatoare normale de 2 kW si unul mic de 1 kW. Mai mult decat atat, la un pret mult sub 900 lei, Electrolux KGS6436SX e cea mai buna plita incorporabila cu 4 arzatoare, dupa raportul calitate/pret.

Cea mai buna plita incorporabila - Electrolux KGS6436SX

2. Arctic ARSGN64120SL – un produs foarte bun si ieftin, din materiale de calitate, care in plus mai arata si destul de bine. Arctic ARSGN64120SL are aprindere electrica si 4 arzatoare, unde cel mic are 1 kW, arzatoarele normale – 1.75 kW, iar arzatorul mare – 2,9 kW. Arzatorul mare nu este de tip wok. Plita are gratare separate din fonta si functia Safety Plus – opreste alimentarea cu gaz atunci cand se stange arzatorul. Produsul de pe locul doi din top-ul ce desemneaza cea mai buna plita electrica poate fi achizitionata la preturi cuprinse intre 580 si 600 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Arctic ARSGN64120SL

3. Hotpoint FTGHL 641 D IX HAverifica pretul aici – probabil cea mai buna plita incorporabila daca nu luam in calcul pretul si probabil cea mai eleganta plita incorporabila printre cele cu baza din inox. Unitatea are 4 arzatoare, fiecare cu propriul gratar din fonta si un design numit Direct Flame – blocul arzatorului este prevazut cu 420 de orificii distibuite uniform, care contribuie la formarea unei flacari puternice, respectiv la cresterea mai rapida a temperaturii. Pozitionarea arzatoarelor aminteste un romb. Acest tip de amplasare vine cu cel putin doua avantaje: 1. nu se infierbanta butoanele  si 2. distanta dintre arzatoare e ceva mai mare, respectiv pot fi utilizate vase de gatit mai largi. Hotpoint FTGHL 641 D IX HA are o putere totala de 7,8 kW, care este distribuita in felul urmator: arzatorul mare – 3 kW, cele doua arzatoare normala au cate 1,9 kW, iar arzatorul mic are o putere de 1 kW.

Cea mai buna plita incorporabila - Hotpoint FTGHL 641 D IX HA

4. Bosch PGH6B5B80 – 4 arzatoare: 1 arzator mic de 1 kW, 2 arzatoare de 1,75 kW si un arzator mare (wok) de 3,3 kW. Plita dispune de aprindere electrica si sistem de siguranta pentru oprirea alimentarii cu gaz in cazul stingerii accidentalea a flacarii. Plita are baza din inox si panou de comanda mecanic, dar gratie design-ului elegant si finisajelor de o calitate ireprosabila unitatea se incadreaza fara probleme in orice tip de bucatarie. Si totusi Bosch PGH6B5B80 a pierdut 3 locuri in clasament. Coborarea a avut loc sub presiunea a cel putin 2 motive: primul este pretul destul de mare – 900 – 1000 lei, iar cel de-al doilea tine de capacele arzatoarelor, care nu stau fixate chiar foarte bine. Pretul lui Bosch PGH6B5B80 poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Bosch PGH6B5B80

5. Beko HILW64225S – 4 arzatoare: 1 mic – 1 kW, 2 normale – 1,75 kW si unul wok – 3,3 kW. Beko HILW64225S este o plita incorporabila ce are parte de recomandari bune spre foarte bune. Montarea si utilizarea sunt simple, flacara puternica, insa materialul se pateaza usor si se curata cam greu, iar butoanele se incalzesc mai tare decat s-ar dori.. Pretul lui Beko HILW64225S poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Beko HILW64225S

Cea mai buna plita incorporabila cu 2 arzatoare

Hansa BHGI33110020 – daca nu sunteti un mare fan al gatitului, nu o faceti prea des ori doriti sa faceti ceva economie de spatiu, o plita incorporabila cu doua arzatoare este numai buna pentru dvs.. Hansa BHGI33110020 este cu siguranta una din cele mai bune plite cu 2 arzatoare. Aceasta are o latime de doar 27 cm, iar arzatoarele au puteri de 1 kW, respectiv 1,8 kW. Cu alte cuvinte, Hansa BHGI33110020 are un arzator mic si unul normal. Aprinderea este electrica, alimentare cu gaz va fi intrerupta automat in caz ca se stinge flacara, iar pretul de achizitie se incadreaza de cele mai multe ori intre 270 si 300 lei. Pretul actualizat poate fi consultat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Hansa BHGI33110020

Cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare

Whirlpool GMW7522/IXL – din mai multe puncte de vedere, Whirlpool GMW7522/IXL este cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare. Structura arzatoarelor arata in felul urmator: unul mic de 1 kW, doua arzatoare normale a cate 1,75 kW, un arzator mare de 3 kW si un arzator tip WoK de 4 kW. Pe langa puterea impresionanta, un alt mare avantaj este amplasarea arzatorului WoK in centru plitei, dar so faptul ca pentru fiecare arzator este prevazut un suport separat. Astfel s-a obtinut mai multa stabilitate, dar si distante bune intre arzatoare, devenind posibila utilizarea simultana a mai multor vase largi de gatit. Cu Whirlpool GMW7522/IXL puteti face orice. Pe a faciliza si mai tare utilizarea, plita a fost dotata cu aprindere electrica, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 1250 lei vine sa completeze imaginea de cea mai buna plita incorporabila cu 5 arzatoare.

Pretul actualizat a lui Whirlpool GMW7522/IXL poate fi verificat aici.

Cea mai buna plita incorporabila - Whirlpool GMW7522IXL
Citeste si:

Ce este si cum functioneaza o plita cu inductie

Top 5 cuptoare incorporabile

Cea mai buna plita incorporabila

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 4.015)
(9 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne