Cea mai buna statie de calcat: top 5 statii de calcat, forum, pareri, review
(Imagine: Cea mai buna statie de calcat - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (14.134)
(48 evaluare, 44 voturi)
27 februarie 2020
de CelMaiBun

Cea mai buna statie de calcat : top 5 statii de calcat

A venit timpul sa anuntam care este cea mai buna statie de calcat conform raportului calitate/pret. Asta dupa ce am  realizat un top al fiarelor de calcat conventionale. Top-ul include 5 statii de calcat, iar la realizare, pe langa specificatiile tehnice, am mai introdus in ecuatie opiniile cumparatorilor si preturile de achizitie.

Cea mai buna statie de calcat – cum o aleg

In dotarile oricarei locuinte trebuie sa intre un fier de calcat de calitate. Daca insa va doriti ceva mai eficient, atunci aveti nevoie de o statie de calcat. Aceasta se deosebeste de ruda sa prin faptul ca elimina o cantitate de abur mult mai mare, permite calcatul vertical, iar alimentarea cu apa are loc mai rar.

Daca ati decis sa cumparati o statie de calcat, nu faceti alegerea intamplator. Analizati foarte bine produsele. Aveti grija sa alegeti o statie puternica, cu un jet de abur semnificativ mai mare decat cel prestat de fiarele de calcat clasice (cel putin 300 g/min), alimentarea cu apa sa fie facila, rezervorul cat mai mare, iar utilizarea mai confortabila. Sa nu uitati de talpa. Aceasta trebui sa alunece cat mai usor si sa distribuie uniform aburul. Ultimul aspect presupune materiale calitative la exterior, dar si un maner executat astfel incat sa se aseze cat mai bine in mana.

Pentru a pune in practica cele spuse mai sus, va propunem un top, cu 5 statii de calcat, care credem noi ca detin calitatile necesare pentru fi cumparate.

Cea mai buna statie de calcat: top 5 statii de calcat

1. Tefal GV7340 – cea mai buna statie de calcat dupa raportul calitate/pret

Verifica pretul aici

Tefal GV7340 este probabil cea mai buna statie de calcat a momentului dupa raportul calitate/pret- putere – 2200W, jet de abur maxim – in jur de 350 g/min, debit de abur maxim continuu – 120, presiune – 5 bari, capacitate rezervor – 1,6 litri, talpa Durilium cu alunecare usoara si distributie uniforma a aburului, oprire automata, calcare pe verticala – Da, sistem de blocare, colector anticalcar pentru indepartarea calcarului din boiler, mod funtionare eco.

Tefal GV7340 este o statie de calcat buna si destul de accesibila, pretul normal situandu-se chiar sub media pietii pentru acest tip de produse. Gratie puterii mari, Tefal GV7340 se descurca foarte bine. Statia este capabila un jet de abur consistent si calca orice. Timpul necesar incalzirii este de aproximativ 2 minute. O sa gasiti cu siguranta si statii mai performante, dar si preturile vor fi incomparabil de mari. In cazul lui Tefal GV7340 insa, ne permitem sa spunem ca clientii primesc mai mult decat platesc.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal GV7340

2. Tefal Pro Express Ultimate Care GV9570E0 – cea mai puternica statie de calcat

Verifica pretul aici

Specificatii – Putere 2600W, jet de abur maxim – 550 g/min, debit de abur maxim continuu – 160 g/min, presiune – 7,8 bar, capacitate rezervor – 1,9 litri, talpa Durilium AirGlide cu autocuratare si indicator pentru curatare, oprire automata, sistem de blocare, greutate redusa.

La produsul anterior, spuneam ca o sa gasiti statii foarte performante, dar si ca preturile acestora sunt pe masura. Tefal Pro Express Ultimate Care GV9570E0 este un dispozitiv care ilustreaza cat se poate de bine fenomenul. Statia e lansata recent, are o putere maxima de 2600 wati, functioneaza cu o presiune de 7,8 bari si poate produce o cantitatea imensa de abur. Statia calca orice, nu scapa apa, e solida si arata bine. O recomandam cu toata increderea daca va doriti un produs cu adevarat de top.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal Pro Express Ultimate Care GV9570E0

3. Bosch TDS2110

Verifica pretul aici

Specificatii – putere – 2400W, jet de abur maxim – 180 g/min, debit de abur maxim continuu – 100 g/min, presiune – 4,3 bar, capacitate rezervor – 1,5 litri, talpa cu autocuratare cu indicator pentru curatare, oprire automata, sistem de blocare, greutate redusa.

Bosch TDS2110 este cea mai ieftina statie de calcat din clasament. Totusi unitatea este destul de puternica, se incălzește repede, are un sistem de alimentare cu apa foarte simplu, iar greutatea mica – 3 kg, face utilizarea extrem de confortabila. Unul din cele mai mari dezavantaje ale statiei este cantitatea de abur. Nu ca aceasta ar fi putina, insa in unele cazuri ( ex. lenjeriile de pat groase) e nevoie de mai multa insistenta.

Cea mai buna statie de calcat - Bosch TDS2110

4. Tefal Pro Express Care GV9071

Verifica pretul aici

Specificatii – putere – 2400W, debit de abur continuu – 120 g/min, jet de abur maxim – 500 g/min, presiune – 7,55 bar, capacitate rezervor – 1,6 litri, timp de incalzire – 2,5 minute, sistem anti-calcar, oprire automata, sistem de blocare, talpa Durilium AUtoclean, setare eco pentru un consum de curent redus.

Tefal Pro Express Care GV9071 este o statie de calcat foarte buna, capabila sa se descurce cu toate tipurile de cute. Unitatea este dotata cu talpaDurilium – una din cele mai bune de pe piata. Aceasta luneca usor si nu formeaza alte cute. La toate se adauga utilizarea facila, materialele de calitate si design-ul elegant

Cea mai buna statie de calcat - Tefal Pro Express Care GV9071

5. Rowenta Silence Steam DG8996F0

Verifica pretul aici

Cea mai buna statie de calcat Rowenta a momentului. Specificatii – putere – 2400W, jet de abur maxim – 500 g/min, debit de abur maxim continuu – 120 g/min, presiune – 7,5 bar, capacitate rezervor – 1,4 litri, talpa rezistenta la zgarieturi, oprire automata, calcare verticala, sistem de blocare.

Rowenta Silence Steam DG8996F0, ocupantul locului 5 in top-ul statiilor, e un aparat puternic si performant. Mai mult decat atat, Rowenta Silence Steam DG8996F0 e una din cele mai silentioase statii de calcat de pe piata. Aburul este produs in cantitati impresionate si gratie sistemului Microsteam400 este distribuit uniform. Probabil aceasta este expicatia performantelor pe care le-a demonstrat statia.

Cea mai buna statie de calcat - Rowenta Silence Steam DG8996F0

Cea mai buna statie de calcat

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 14.134)
(48 evaluare, 44 voturi)

Comentarii (1)

Ileana Avadanei spune:

Sa nu luati statii ieftine de la carefur. Scapa apa si nu tin nici doua saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne