Cea mai buna statie de calcat - top 5 statii de calitate, opinii CelMaiBuntop
(Imagine: Cea mai buna statie de calcat - Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0)
Comentarii (1)
Vizualizari (13.111)
(6 evaluare, 2 voturi)
1 august 2019
de CelMaiBun

Cea mai buna statie de calcat : top 5 statii de calcat

A venit timpul sa anuntam care este cea mai buna statie de calcat conform raportului calitate/pret. Asta dupa ce am  realizat un top al fiarelor de calcat conventionale. Top-ul include 5 statii de calcat, iar la realizare, pe langa specificatiile tehnice, am mai introdus in ecuatie opiniile cumparatorilor si preturile de achizitie.

In dotarile oricarei locuinte trebuie sa intre un fier de calcat de calitate. Daca insa va doriti ceva mai eficient, atunci aveti nevoie de o statie de calcat. Aceasta se deosebeste de ruda sa prin faptul ca elimina o cantitate de abur mult mai mare, permite calcatul vertical, iar alimentarea cu apa are loc mai rar.

Daca ati decis sa cumparati o statie de calcat, nu faceti alegerea intamplator. Analizati foarte bine produsele aflate in oferta. Aveti grija sa alegeti o statie puternica, cu un jet de abur semnificativ mai mare decat cel prestat de fiarele de calcat clasice, alimentarea cu apa sa fie facila, iar utilizarea cat mai confortabila. Ultimul aspect presupune materiale calitative la exterior, dar si un maner executat astfel incat sa se aseze cat mai bine in mana.

Pentru a pune in practica cele spuse mai sus, va propunem un top, cu 5 statii de calcat, care credem noi ca detin calitatile necesare pentru fi cumparate.

Cea mai buna statie de calcat: top 5

1. Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0 – probabil cea mai buna statie de calcat a momentului – putere – 2600W, jet de abur maxim – 500 g/min – foarte mult, debit de abur maxim continuu – 140, presiune – 7,5 bari, capacitate rezervor – 1,9 litri, talpa  Durilium AirGlide cu alunecare usoara si distributie uniforma a aburului, oprire automata, calcare pe verticala – Nu, sistem de blocare, colector anticalcar pentru indepartarea calcarului din boiler.

Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0 este o statie de calcat buna si destul de accesibila, pretul normal situandu-se chiar la nivelul mediei de piata pentru acest tip de produse. Gratie puterii mari, Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0 se descurca foarte bine. Statia este capabila un jet de abur consistent si calca orice, chiar si cateva straturi de haine simultan. Timpul necesar incalzirii este de aproximativ 2,5 minute.

Pretul lui Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0 poate fi verificat aici.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal Pro Express Ultimate GV9563E0

2. Bosch TDS2110 – putere – 2400W, jet de abur maxim – 180 g/min, debit de abur maxim continuu – 100 g/min, presiune – 4,3 bar, capacitate rezervor – 1,5 litri, talpa cu autocuratare cu indicator pentru curatare, oprire automata, sistem de blocare, greutate redusa.

Bosch TDS2110 este cea mai ieftina statie de calcat din clasament. Totusi unitatea este destul de puternica, se incălzește repede, are un sistem de alimentare cu apa foarte simplu, iar greutatea mica – 3 kg, face utilizarea extrem de confortabila. Unul din cele mai mari dezavantaje ale statiei este cantitatea de abur. Nu ca aceasta ar fi putina, insa in unele cazuri ( ex. lenjeriile de pat groase) e nevoie de mai multa insistenta.

Pretul statiei de calcat Bosch TDS2110 poate fi verificat aici.

Cea mai buna statie de calcat - Bosch TDS2110

3. Braun IS3041WH-EASY – putere – 2400, jet de abur maxim – 310 g/min, debit de abur maxim continuu – 120 g/min, presiune – 5 bar, capacitate rezervor – 2 litri, sistem de curatare automata cu senzor de curatare, oprire automata, sistem anti-picurare, sistem de blocare, greutate – 4,8 kg.

Braun IS3041WH-EASY este o statie de calcat cu un pret mediu. Si-a gasit totusi un loc in top datorita eficientei sale. Braun IS3041WH-EASY este o statie puternica, cu o talpa ce aluneca foarte usor. Jetul sa de abur patrunde prin orice tesut, asigurand pe de o parte o calcare mult mai simpla a cutelor, iar pe de alta parte, excluzand posibilitatea arderii materialului.

Pretul statiei de calcat Braun IS3041WH-EASY poate fi verificat aici.

Cea mai buna statie de calcat - Braun IS3041WH-EASY

4. Tefal GV7340 – putere – 2200W, debit de abur continuu – 120 g/min, presiune – 5 bar, capacitate rezervor – 1,6 litri, timp de incalzire – 2 minute, sistem anti-calcar, oprire automata, sistem de blocare, talpa Ultragliss Durilium, setare eco pentru un consum de curent redus.

Tefal GV7340 este o statie de calcat destul de buna, capabila sa se descurce cu toate tipurile de cute. Unitatea este dotata cu talpa Ultragliss Durilium – una din cele mai bune de pe piata. Aceasta luneca usor si nu formeaza alte cute. La toate se adauga utilizarea facila, dar si pretul sub medie.

Pretul lui Tefal GV7340 poate fi verificat aici.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal GV7340

5. Rowenta Silence Steam DG8996F0 – cea mai buna statie de calcat Rowenta a momentului. Putere – 2400W, jet de abur maxim – 500 g/min, debit de abur maxim continuu – 120 g/min, presiune – 7,5 bar, capacitate rezervor – 1,4 litri, talpa rezistenta la zgarieturi, oprire automata, calcare verticala, sistem de blocare.

Rowenta Silence Steam DG8996F0, ocupantul locului 5 in top-ul statiilor, e un aparat puternic si performant. Mai mult decat atat, Rowenta Silence Steam DG8996F0 e una din cele mai silentioase statii de calcat de pe piata. Aburul este produs in cantitati impresionate si gratie sistemului Microsteam400 este distribuit uniform. Probabil aceasta este expicatia performantelor pe care le-a demonstrat statia.

Pretul poate fi verificat aici.

Cea mai buna statie de calcat - Rowenta Silence Steam DG8996F0

Cea mai buna statie de calcat

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 13.111)
(6 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (1)

Ileana Avadanei spune:

Sa nu luati statii ieftine de la carefur. Scapa apa si nu tin nici doua saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne