(Imagine: Cea mai buna statie de calcat - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (24.078)
(53 evaluare, 49 voturi)
10 martie 2023
de CelMaiBun

Cea mai buna statie de calcat : top 6 statii de calcat

A venit timpul sa anuntam care este cea mai buna statie de calcat conform raportului calitate/pret. Asta dupa ce am  realizat un top al fiarelor de calcat conventionale. Top-ul include 6 statii de calcat, iar la realizare, pe langa specificatiile tehnice, am mai introdus in ecuatie opiniile cumparatorilor si preturile de achizitie.

Cum aleg cea mai buna statie de calcat?

In dotarile oricarei locuinte trebuie sa intre un fier de calcat de calitate. Daca insa va doriti ceva mai eficient, atunci aveti nevoie de o statie de calcat. Aceasta se deosebeste de ruda sa prin faptul ca elimina o cantitate de abur mult mai mare, permite calcatul vertical, iar alimentarea cu apa are loc mai rar.

Daca ati decis sa cumparati o statie de calcat, nu faceti alegerea intamplator. Analizati foarte bine produsele. Aveti grija sa alegeti o statie puternica, cu un jet de abur semnificativ mai mare decat cel prestat de fiarele de calcat clasice (cel putin 300 g/min), alimentarea cu apa sa fie facila, rezervorul cat mai mare, iar utilizarea mai confortabila. Sa nu uitati de talpa. Aceasta trebui sa alunece cat mai usor si sa distribuie uniform aburul. Ultimul aspect presupune materiale calitative la exterior, dar si un maner executat astfel incat sa se aseze cat mai bine in mana.

Pentru a pune in practica cele spuse mai sus, va propunem un top, cu 5 statii de calcat, care credem noi ca detin calitatile necesare pentru fi cumparate.

Care este cea mai buna statie de calcat? – top 6 statii de calcat

1. Tefal ProExpress Protect GV9221E0 – cea mai buna statie de calcat dupa raportul calitate/pret

Verifica pretul aici

Tefal ProExpress Protect GV9221E0 este probabil cea mai buna statie de calcat a momentului dupa raportul calitate/pret- putere – 2600W, jet de abur maxim – in jur de 550 g/min, debit de abur maxim continuu – 140, presiune – 7,6 bari, capacitate rezervor – 1,6 litri, talpa Durilium cu alunecare usoara si distributie uniforma a aburului, oprire automata, sistem de blocare, colector anticalcar pentru indepartarea calcarului din boiler, mod funtionare eco.

Tefal ProExpress Protect GV9221E0 este o statie de calcat buna si destul de accesibila, pretul normal situandu-se chiar sub media pietii pentru acest tip de produse. Gratie puterii mari, Tefal ProExpress Protect GV9221E0 se descurca foarte bine. Statia este capabila un jet de abur consistent si calca orice. Timpul necesar incalzirii este de aproximativ 2 minute. O sa gasiti cu siguranta si statii mai performante, dar si preturile vor fi incomparabil de mari. In cazul lui Tefal ProExpress Protect GV9221E0 insa, ne permitem sa spunem ca clientii primesc mai mult decat platesc.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal ProExpress Protect GV9221E0

2. Philips Perfect Care PSG8040/60 – cea mai buna statie de calcat Philips

Vezi pretul actualizat aici

Daca e sa vorbim despre capacitatea de generare a aburului, Philips Perfect Care PSG8040/60 este una dintre cele mai puternice statii de calcat din clasament. Unitatea de 2700 W functioneaza cu o presiune maxima de 8 bari, respectiv poate produce peste 520 grame de abur pe minut sau 170 de grame de abur continuu. Mai mult, statia este dotata cu o tehnologie ce adapteaza automat temperatura, iar talpa SteamGlide Elite este extrem de reusita. Aceasta e fabricata din otel inoxidabil cu acoperire din titan in cateva straturi. Ambele metale sunt usoare si foarte rezistente la zgarieturi.

Pe langa performantele tehnice, Philips Perfect Care PSG8040/60 se poate lauda si cu un design elegant. Inginerii au avut grija sa aduca fierul de calcat la greutatea optima pentru a fi cat mai usor de manevrat – aspect cu o importanta deosebita la calcarea verticala.

Cea mai buna statie de calcat - Philips Perfect Care PSG8040/60

3. Philips GC6740/30 – cea mai ieftina statie de calcat din top

Verifica pretul aici

Philips GC6740/30 este cea mai buna statie de calcat daca factorul princinpal de decizie e pretul. Specificatii: putere – 2400W, jet de abur maxim – 220 g/min, debit de abur maxim continuu – 110 g/min, presiune – 5,2 bar, capacitate rezervor – 1,3 litri, talpa rezistenta la zgarieturi, oprire automata, calcare pe verticala, sistem de blocare.

Philips GC6740/30, ocupantul locului 3 in top-ul statiilor, e un destul de aparat puternic si performant. Mai mult decat atat, Philips GC6740/30 are sistem automat de detartrare si functie de blocare pentru transport.

Cea mai buna statie de calcat - Philips FastCare Compact GC6740 30

4. Tefal Pro Express Vision GV9820E0 – cea mai puternica statie de calcat

Verifica pretul aici

Specificatii Tefal Pro Express Vision GV9820E0 – Putere 3000W, jet de abur maxim – 750 g/min, debit de abur maxim continuu – 180 g/min, presiune – 9 bar, capacitate rezervor – 1,1 litri, talpa Durilium AirGlide cu autocuratare si indicator pentru curatare, oprire automata, sistem de blocare, greutate redusa.

La primul produs din clasament spuneam ca o sa gasiti statii foarte performante, dar si ca preturile acestora sunt pe masura. Tefal Pro Express Vision GV9820E0 Care este un dispozitiv care ilustreaza cat se poate de bine fenomenul. Statia e lansata relativ recent, are o putere maxima de 3000 wati, functioneaza cu o presiune de 9 bari si poate produce o cantitatea imensa de abur. Statia calca orice, nu scapa apa, e solida si arata bine. O recomandam cu toata increderea daca va doriti un produs cu adevarat de top.

Cea mai buna statie de calcat - Tefal Pro Express Vision GV9820E0

5. Braun CareStyle 5 IS5155WH – cea mai noua statie de calcat

Verifica pretul aici

Specificatii Braun CareStyle 5 IS5155WH – putere – 2400W, jet de abur maxim – 480 g/min, debit de abur maxim continuu – 125 g/min, presiune – 7,5 bar, capacitate rezervor – 2 litri, talpa cu autocuratare cu indicator pentru curatare, oprire automata, sistem de blocare, greutate redusa.

Braun CareStyle 5 IS5155WH este cea mai noua statie de calcat din clasament. Unitatea este puternica, se incălzește repede, are functie de protectie a hainelor, si una din cele mai reusite talpi de pe piata. Gratie greutatii modeste si cablului lung, GV9720E0 s-a dovedit usor de manevrat, iar performantele sunt pe masura specificatiilor.

Cea mai buna statie de calcat - Braun CareStyle 5 IS5155WH

6. Tefal Express Protect SV9202E0

Verifica pretul aici

Specificatii Tefal Express Protect SV9202E0 – putere – 2800W, jet de abur maxim – 520 g/min, debit de abur variabil – 130 g/min, presiune – 7,5 bar, capacitate rezervor – 1,8 litri, timp de incalzire – 2 minute, sistem anti-calcar, oprire automata, sistem de blocare, talpa Durilium AirGlide, mod eco pentru un consum de curent redus.

Tefal Express Protect SV9202E0 este o statie de calcat foarte buna, compacta si capabila sa se descurce cu aproape toate tipurile de cute. Unitatea este dotata cu talpa Durilium – una din cele mai bune de pe piata. Aceasta luneca usor si nu formeaza alte cute. La toate se adauga utilizarea facila, materialele de calitate si design-ul elegant

Cea mai buna statie de calcat - Tefal Express Protect SV9202E0

Cea mai buna statie de calcat

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 24.078)
(53 evaluare, 49 voturi)

Comentarii (1)

Ileana Avadanei spune:

Sa nu luati statii ieftine de la carefur. Scapa apa si nu tin nici doua saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne