Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 5 aparate AC 2019
(Imagine: Cel mai bun aparat de aer conditionat - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (44.648)
Rate it!
12 iunie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 5 unitati AC inverter

Astazi aflam care e cel mai bun aparat de aer conditionat dupa raportul calitate/pret.

Pentru ca temperatura de afara este in continua crestere, iar locuintele noastre se transforma pe timpul zilei in niste sere etajate, multa lume se gandeste la achizitia unui aparat de aer conditionat. Anume atunci apar multe intrebari legate de caracteristicile produsului ce urmeaza sa fie cumparat.

Pentru a raspunde la intrebarile legate de cel mai bun aparat de aer conditionat si specificatiile acestuia, vom prezenta o metoda de calcul a necesarului de putere pentru aparatul de aer conditionat si vom propune un top 5 cu aparate de aer conditionat dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 5 dupa raportul calitate/pret

1. Star-Light ACM-12FOW – verifica pretul aici – 12000 BTU. Probabil cel mai bun aparat de aer conditionat pentru pretul sau. Star-Light ACM-12FOW e dotat cu un compresor foarte eficient, design elegant, 3 trepte pentru ventilator, silentios, functii racire, incalzire si dezumificare, pretul foarte accesibil. AC-ul are afisaj pentru temperatura chiar in panoul frontal. Mai mult decat atat, Star-Light ACM-12FOW functioneaza pe baza agentului frigorific R32, cel care urmeaza pana in 2025 sa inlocuiasca R410A.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Star-Light ACM-12FOW

2. Gree Bora A2 Golden R32 GWH12AAB-K6DNA2A – verifica pretul aici.  – 12000 BTU, Wi-Fi, Autodiagnoza, agent racire R32, functie dezumidificare. Gree este un brand putin cunoscut in Romania, insa in lume situatia e alta. Gree nu e doar mare, e cel mai mare producator de aparate de aer conditionat.
Gree Bora A2 Golden R32 GWH12AAB-K6DNA2A are filtru anti-praf avansat, este silentios, foarte eficient (coeficient SEER 6,1 – corespunde clasei energetice A++), are un pret cat se poate de corect si e cel mai elegant aparat AC din clasament.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Gree Bora A2 Golden R32 GWH12AAB-K6DNA2A

3. HEINNER Crystal 12000 BTU – prima aparitie a unui aparat de aer conditionat Heinner in clasament. Modelul Crystal are o capacitate de 12000 BTU, sistem de filtrare cu densitate marita, pret bun, agent frigorific R32, eficienta energetica la racire – A++, eficienta la incalzire – A+. AC-ul este silentios si foarte usor de intretinut. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - HEINNER Crystal 12000 BTU

4. Carrier IPLUS – 12000 BTU, foarte silentios, compresor Inverter, agent de racire R32, cu functii suplimentare de incalzire, dezumidificare si ventilare. Il recomandam cu toata increderea daca il gasiti sub 2200 de lei. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Carrier IPLUS

5. Whirpool SPIW 312L – verifica pretul aici – capacitate 12000 BTU, agent de racire R32, racire foarte rapida datorita funtiei 4D airflow inlet – admisie de aer sporita, funtii suplimentare de dezumidificare si incalzire. Unitatea interna este una din cele mai silentioase de pe piata. Whirpool SPIW 312L este un aparat pe care il cunoaste de mai mult timp. E fiabil si e construit din materiale de calitate.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Whirlpool SPIW 312L

Cel mai bun aparat de aer conditionat: o mentiune 24000 BTU

Star-Light ACM-24FORS – 24000 BTU. Aparat foarte puternic cu un flux de aer de peste 980 mc si 6,1 randament SEER. Star-Light ACM-24FORS este printre cele mai ieftine aparate de aer conditionat de 24000 BTU. Kit-ul de instalare este inclus, insa lipseste functia de dezumificare. Verifica pretul aici..

Cel mai bun aparat de aer conditionat: inverter

Multa lume crede ca inverter-ul este chiar aparatul de aer conditionat. Nu e asa, inverter este tehnologia care sta la baza functionarii unei parti a aparatelor de aer conditionat. Tehnologia prevede existenta unui bloc de control ce reguleaza functionare compresorului. Astfel, la pornirea aparatului de aer conditionat, compresorul functioneaza aproape de parametrii sai maximi, ca dupa coborarea temperaturii pana la nivelul dorit, compresorul sa functioneze in continuare, dar la parametri redusi, astfel incat sa fie pastrata temperatura dorita.

Aparatele de aer conditionat cu tehnologia inverter sunt alternativa unitatilor clasice. Ultimele functioneaza tot timpul la aceeasi parametri, iar la coborarea temperaturii compresorul se opreste. In caz ca temperatura incepe sa creasca din nou si depaseste cu 2 grade nivelul setat, compresorul este repornit pana la coborarea temperaturii.

Suntem de parere ca cel mai bun aparat de aer conditionat ar trebui sa functioneze pe baza tehnologiei inverter. Acest tip de aparate consuma mai putin curent electric, sunt mai silentioase si mult mai eficiente.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Star-Light ACM-12FORS

Citeste si:

Top 3 aparate de aer conditionat ieftine

Cel mai bun aparat de aer conditionat: cum il alegem

Inainte sa cumparati un aparat de aer conditionat, este obligatoriu sa calculati necesarul de racire de care aveti nevoie. Cu alte cuvinte, trebuie sa aflati cat de puternic va fi viitorul aparat.

Necesarul de racire, se calculeaz/aproximeaza destul de simplu, fiind nevoie de urmatoarea formula Q=Q1+Q2 unde, Q1 = S * h * k. Q1, este cantinatea de caldura emanata de soare si care trebuie neutralizata. S, este suprafata in metri patrati a incaperii ce urmeaza sa fie racita. H, este inaltimea incaperii, iar K, este un coeficient de reglare ce poate lua valori intre 25 si 45, in dependenta de marimea si pozitionarea fata de soare a geamurilor.  Daca soarele bate direct in camera, iar geamurile au dimensiuni mari, atunci k, va fi foarte apropiat de 45 ori chiar va lua valoarea 45. Iar daca geamurile sunt mai mici si razele solare au interferente in calea lor spre incapere, k va cobora. De cele mai multe ori, k ia valori intre 35 si 45.
Q2, este cantitatea de caldura produsa de agentii interni ai camerei  – oameni, televizoare, calculatoare. Q1 si Q2 se masoara in Wati termici.

Pentru o intelegere mai usoara, va prezentam un exemplu.

Spre exemplu, avem un apartament cu o camera, situat la etajul 5, al unui bloc cu 8 nivele. Urmeaza sa calculam necesarul de putere, pentru racirea unei incaperi cu suprafata de 21 m2 si inaltimea de 2,75 metri. Camera are geamuri mari cu iesire spre rasaritul soarelui, deci coeficientul k va primi 45. Respectiv, Q1=21*2,75*45=2600 wati.

Pentru Q2, presupunem existenta in incapere a unui om si a unui televizor. Legile fizicii spun ca omul emana 100 wati, iar un TV de dimensiuni medii, aproximativ 300 wati. Facem o simpla adunare si obtinem ca Q2=400 wati.

Q=Q1+Q2=3000 wati.

Prin urmare, avem nevoie sa neutralizam 3000 wati de caldura.

Aparatele de aer conditionat, au puterea de racire exprimata in BTU. Convertirea watilor in BTU se face foarte simplu. Rezultatul obtinut pentru Q se inmulteste cu 3,412. Cu alte cuvinte, pentru racirea eficenta a incaperii noastre avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu puterea de: 3000*3,412=10.236 BTU.

Aparatele, sunt impartite de obicei pe grupe de capacitati de racire: 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU. Acum dvs., trebuie sa alegeti un produs din categoria conforma cu rezultatul calculelor. In cazul exemplului nostru, ar fi recomandabil ca aparatul de aer conditionat sa aiba o capacitate de racire de 12000 BTU.

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Star-Light ACM-24FORS

Cel mai bun aparat de aer conditionat: alte sfaturi

Pe langa puterea aparatului de conditionat, este absolut necesar sa atrageti atentia si la consumul de curent. In zilele fierbinti, atunci cand e nevoie non-stop de aer conditionat, un aparat cu consum mic este mai mult decat bine-venit. Eficienta energetica este apreciata conform standartului uniunii europene in acest doemniu si este indicata pe cutia aparatului cu litere. Un aparat de aer conditionat poate fi incadrat in categorii de eficienta energetica de la A+++ la G. Evident, cel mai bun aparat de aer conditionat din punct de vedere al necesarului de curent este cel aproapiat de grupa A+++.

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 5

Cel mai bun aparat de aer conditionat - Gree Bora A5 GWH09AAB-K3DNA5A

Citeste si: Top aparate de aer conditionat mobile – portabile

Cel mai bun aparat de aer conditionat

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 44.648)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne