Cel mai bun aparat de calcat cu abur: top 5 aparate de calcat vertical
(Imagine: Cel mai bun aparat de calcat cu abur - calcat vertical)
Comentarii (0)
Vizualizari (845)
(Nu există încă evaluări)
9 februarie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun aparat de calcat cu abur: top 5 aparate de calcat vertical

In continuare ne propunem sa aflam care este cel mai bun aparat de calcat cu abur. Cu alte cuvinte, incercam sa gasim un dispozitiv compact, ieftin, care sa fie si cat mai eficace la calcatul vertical. Insa inainte sa trecem la discutarea aparatelor, avem de facut o mica remarca despre ele, plus un mic sfat.

*Chiar si cel mai bun aparat de calcat cu abur, nu este in stare sa inlocuiasca fierul de calcat clasic. Aparatele cu abur pot fi folosite pentru inlaturarea rapida a cutelor mari si foarte vizibile de pe tricouri, camasi sau draperii (nu foarte groase). Pentru dungi sau calcatul de precizie, nimic nu se compara cu talpa grea si fierbinte a fierului ori a statiei de calcat. De aceea, sfatul nostru este sa nu cheltuiti prea mult pentru un aparat de calcat cu abur, suma maxima pentru un dispozitiv compact fiind undeva la 300 lei. Am spus compact pentru ca exista aparate si mai mari, cu rezervor de apa separat, care s-au dovedit mult mai eficace ca dispozitivele compacte, dar care costa de 2, 3 sau chiar 4 ori mai mult.

Cel mai bun aparat de calcat cu abur: top 5

Varianta scurta a clasamentului cu aparate de calcat vertical arata in felul urmator:

1. Star-Light SBA-1532P
2. Tefal DT8150E0 Access Steam+
3. Concept NO8010
4. Tefal Access Steam Pocket DT3030E0
5. Philips Seria 3000 STH3010/70

1. Star-Light SBA-1532P – cel mai bun aparat de calcat cu abur

Verifica pretul aici

Spuneam mai sus ca nu merita sa cheltuiti prea multi bani pe un aparat compact de calcat cu abur. Ei bine, Star-Light SBA-1532P e printre cele mai ieftine dispozitive de pe piata si cel mai accesibil din clasament. Acesta are putere de 1500W, rezervor pentru apa de 320 ml si este capabil sa produca 23 grame de abur pe minut. Star-Light SBA-1532P s-a dovedit cat se poate de eficace si extrem de eficient, daca il privim din perspectiva timpului necesar pentru calcatul unui tricou sau a unei camasi usoare. Procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 40-50 de secunde cu tot cu incalzire. Aburul generat e consistent, nu au fost observate scurgeri de apa, iar calitatea materialelor e mai mult decat decenta.

Cel mai bun aparat de calcat cu abur - Star-Light SBA-1532P

2. Tefal DT8150E0 Access Steam+

Verifica pretul aici

Tefal DT8150E0 Access Steam+ e cel mai puternic aparat compact din top. Dotat cu un generator de abur de 1600W, Tefal DT8150E0 Access Steam+ este capabil sa produca un maxim de 26 grame de abur pe minut, iar timpul de incalzire nu ar trebui sa depaseasca 40 de secunde. Am observat si doua chestii care pareau ciudate la inceput, dar toate s-au lamurit dupa ce am descoperit legatura dintre ele. E vorba despre rezervorul pentru apa de numai 190 ml, dar si despre autonomia declarata de 10 minute. Se pare ca autonomia e conditionata de volumul redus al rezervorului de apa, in acest fel, producatorul incarcand se evite supraincalzirea aparatului.

Tefal DT8150E0 Access Steam+ e un dispozitiv destul de scump, insa se face recomandat prin calitatea materialelor, puterea mare, dar si faptul ca au fost prevazute doua moduri de functionare – pentru haine delicate, respectiv mod turbo pentru cute adanci.

Cel mai bun aparat de calcat vertical - Tefal DT8150E0

3. Concept NO8010 – cel mai bun aparat de calcat cu abur cu rezervor separat

Verifica pretul aici

Concept NO8010 e un dispozitiv unic pentru acest top, fiind poate chiar cel mai bun aparat de calcat cu abur cu rezervorul pentru apa separat. Aceasta decizie a permis sporirea puterii elementului de incalzire pana la 1800W si a volumului maxim de apa pana la 1,5 litri. In rezultat, avem un debit maxim de abur de 40 grame pe minut (cam cat un fier ca calcat bun) si o capacitate de calcat superioara oricarui alt aparat din top. Concept NO8010 e un dispozitiv reusit si nu am spune ca pretul e exagerat. Singurul minus sunt dimensiunile destul de mari, in special inaltimea de peste 1,5 metri.

Cel mai bun aparat de calcat cu abur - Concept NO8010

4. Tefal Access Steam Pocket DT3030E0

Verifica pretul aici

Tefal Access Steam Pocket DT3030E0, al doilea dispozitiv marca Tefal din clasament e probabil cel mai bun aparat de calcat cu abur pentru a fi luat in calatorii. Acesta cantareste vreo 800 de grame si are cap pliabil, deci e numai bun pentru a fi transportat. In plus, aparatul are putere de 1300W, produce 0,19 grame de abur pe minut si se incalzeste pana la temperatura de utilizare in 10-15 secunde. Rezervorul pentru apa masoara numai 120 ml, deci e destul de mic, insa pentru un aparat ce se doreste in primul rand compact, e numai bun.

Tefal Access Steam Pocket DT3030E0 - top aparate de calcat vertical

5. Philips Seria 3000 STH3010/70 – cel mai bun aparat de calcat cu abur Philips

Verifica pretul aici

Philips Seria 3000 STH3010/70 e un aparat compact, destul de puternic si usor de folosit. Rezervorul pentru apa masoara numai 100 ml, insa e detasabil, deci usor de alimentat. Philips Seria 3000 STH3010/70 se descurca bine spre foarte bine. Incalzirea dureaza vreo 30 de secunde, iar jetul de abur e neasteptat de puternic. Chiar nu prea avem ce sa-i reprosam aparatului, avand in vedere dimensiunile modeste si pretul sub 200 lei.

Cel mai bun aparat de calcat cu abur - Philips Seria 3000 STH3010 70

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 845)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne