Cel mai bun aragaz 2019: top 5 cele mai bune aragazuri
(Imagine: Cel mai bun aragaz - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (64.048)
(23 evaluare, 23 voturi)
10 octombrie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun aragaz: top 5 aragazuri, sfaturi si pareri

Ne-am propus astazi sa aflam care este cel mai bun aragaz dupa raportul calitate/pret. Un aragaz ales bine poate fi mai mult decat un asistent de neinlocuit in timpul gatitului, un aragaz bun ar trebui sa fie si o piesa ce completeaza design-ul bucatariei. 

Oferta de aragazuri este variata, iar multe din produse, desi par identice la exterior, se deosebesc destul de mult. Prin urmare, cititi cu atentie sfaturile prezentate mai jos si top-ul aragazurilor ce ia in calcul recomandarile relatate in articol.

Cel mai bun aragaz: top 5 aragazuri

1. Aragaz Hansa FCMW68299 – verifica pretul aici – probabil cel mai bun aragaz dupa raportul calitate/pret. Unitatea are aprindere electrica prin scanteie pentru fiecare arzator, iar cuptor este alimentat electric. De asemenea, fiecare arzator este prevazut cu sistem de stingere de urgenta.
Pe scurt, despre arzatoare. Acestea sunt 4 la numar, unul este mic, doua normale si un arzator mare. Cel mic are o putere de 1 kw, cele normale – 2 kw, iar arzatorul mare are o putere de 3 kw – valori obisnuite pentru astfel de produse.
Dupa cum spuneam cuptorul este alimentat electric si corespunde clasei energetice A. Volumul cuptorului este de 65 litri, are grill si programator pentru oprire si pornire.
Geamurile din usa cuptorului se demonteaza si se curata usor. Hansa FCMW68299 are si un pret atractiv.

Cel mai bun aragaz - Hansa FCMW68299

2. Aragaz Hansa FCMX68209 – verifica pretul aici – patru arzatoare – dintre care unul de 3 kW, aprindere electrica, sistem de siguranta cu supravegherea flacarilor, cuptor electric cu gril si rotisor, carcasa din otel inoxidabil, design elegant, cuptor cu capacitatea de 62 litri, afisaj digital pentru programare.

Hansa FCMX68209 este un aragaz foarte bun. Acesta se descurca cu orice, are arzatoare pentru toate felurile de gatit si cuptor cu un numar mare de setari. Mica, sau mai bine zis marea lui problema este pretul. Produsul de pe locul 2 din top-ul ce anunta cel mai bun aragaz poate fi gasit in mod normal la preturi de peste 1400 lei. Totusi, daca buzunarul va permite sa faceti abstractie de acest aspect, recomandam aragazul cu toata increderea.

Cel mai bun aragaz - Hansa FCMX68209

3. Aragaz Bosch HXN39AD50 – verifica pretul aici – cel mai scump aragaz din clasament, dar si cel mai elegant. Bosch HXN39AD50 este o unitate formata dintr-o plita alimentata cu gaz si un cuptor electric cu capacitatea de 66 litri. Plita are 4 arzatoare – unul mic de 1 kW, 2 arzatoare normale de 1,75 kW si unul mare de 3 kW.

Am avea de spus multe lucruri bune despre Bosch HXN39AD50. Plita functioneaza ireprosabil, se curata usor, e solida, iar temperatura se reguleaza foarte usor si se distribuie uniform. Cuptorul are gril, convectie, o temperatura maxima de 275 grade, autocuratare, iluminare, timer cu afisaj electronic/tactil, si functioneaza impecabil.

Cel mai bun aragaz - Bosch HXN39AD50

4. Aragaz Hansa FCCW68204 – verifica pretul aici – 4 arzatoare vitroceramice: unul de 2,2 kW pentru vase de forma ovala, inca unul de 2,2 kW pentru vase rotunde si doua arzatoare mai mici de 1,2 kW, cuptor electric cu rotisor, capacitate cuptor 65 litri, acoperire Easy Clean pentru o curatare cat mai usoara, functie decongelare, afisaj digital pentru reglari.

Hansa FCCW68204 este un aragaz cu plita vitroceramica de o putere medie spre mare, cu un cuptor incapator si un pret sub media pietii pentru astfel de produse. Atat plita cat si cuptorul se curata usor si ambele sunt cat se poate de rezistente la zgarieturi.

Cel mai bun aragaz - Hansa FCCX68235

5. Aragaz Beko FSM65330DAS – verifica pretul aici – patru arzatoare, aprindere electrica, plita alimentatat cu gaz si cuptor electric, cuptor de 72 litri cu grill, temporizator, dar fara rotisor.

Aragaz Beko FSM65330DAS nu este un aragaz foarte ieftin, dar per-total un produs bun. Cuptorul e incapator, are multe programe si se incalzeste repede, iar grilajul separat pentru fiecare arzator este o idee foarte buna. Avem si cateva obiectii. Prima tine de faptul ca tabla din spate nu vine fixata cum trebuie, producatorul preferand sa lase aceasta treaba pe seama cumparatorului. A doua obiectie se refera la incalzirea serioasa a butoanelor atunci cand cuptorul funtioneaza la paramentru maximi.

Cel mai bun aragaz - Beko FSM65330DAS

Cel mai bun aparat de aer conditionat: top 9

Cel mai bun aragaz: cum l-am ales

La crearea top-ului ce desemneaza cel mai bun aragaz am analizat urmatoarele aspecte ale fiecarui produs:
1. Forma gratarului – grilajului plitei aragazului: aceasta trebui sa permita mutarea vasului de la un ochi la altul fara sa depuneti mult efort, sau mai rau, sa fie posibila rasturnarea acestuia.
2. Dimensiune cuptor – Conteaza mult si dimensiunea cuptorului. Daca gatiti des pentru mai multe persoane, ar fi bine sa cumparati un aragaz cu cuptorul de minim 60 litri. Puteti opta chiar pentru un aragaz cu cuptor dublu. In acesta caz veti putea gati doua feluri de mancare diferite simultan. Salvati mult timp, dar cheltuiti si mai multi bani la achizitionare. Tot la capitolul cuptor, bine ar fi sa existe cat mai multe setari de functionare. Spre existe unele cuptoare permit setarea unei temperaturi de coacere suficient de mici pentru a permite aluatului sa creasca.
3. Siguranta – pentru ca discutam despre aragazuri alimentate cu gaz, aspectul sigurantei trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate. Sistemul ce opreste alimentarea cu gaz atunci cand flacara dintr-un oarecare motiv se stinge, este absolut necesar. Pentru a evita utilizarea chibriturilor este recomandata aprinderea electrica de la butoanele aragazului. De asemenea ar fi bine-venit si un sistem cu afisaj digital ce ar permite setarea timpului de functionare al aragazului, astfel incat sa se evite arderea alimentelor uitate la foc.
4. Pretul – preturile pentru cele mai simple aragazuri incep de la aproximativ 600 lei si pot depasi 4000 lei pentru unitati cu 5-6 arzatoare, setari pentru gatiti extinse si sisteme de siguranta mai avansate. Noi am propune calea de mijloc. In cazul nostru, mijlocul ar fi aragazuri cu preturi intre 1000 si 1500 lei. Nu e un rezultat foarte corect din punct de vedere matematic, dar din punct de vedere rational, pare a fi destul de just.

Cele mai bun aragaz: electric vs. gaz vs. inductie

Aragazurile se divizeaza in trei grupe: cu alimentare pe gaz, curent electric si prin inductie. Pe piata insa, prezente mai largi au aragazurile electrice si pe gaz. Nu exista un aragaz ideal, fiecare categorie are propriile avantajele si dezavantajele, iar alegerea finala trebuie sa reprezinte un compromis intre propriile nevoi, specificatiile aragazului si pretul de cumparare.

Aragazurile alimentate cu gaz nu au nevoie de timp pentru incalzire, produc o temperatura extrem de mare, iar flacarile ating orice colt al vasului de gatit indiferent de forma acestuia. In plus, puteti pune pe plita vase din orice material fara sa riscati sa zgaraiati suprafata aragazului. Un alt avantaj al aragazurilor cu arzatoare pe gaz este pretul de achizitie mai mic in comparatie cu celelalte doua categorii.

Aragazurile electrice sunt ceva mai scumpe si se zgaraie mai usor. In schimb, suprafata neteda a plitei este usor de curatat, iar ajustarea temperaturei este extrem de simpla si clara. Pe langa asta, aragazurile electrice, de cele mai multe ori arata mai bine decat cele pe gaz. Deci veti putea gasi mai usor un produs ce se va integra in stilul bucatariei dvs.. Totusi mai recomandabile raman aragazurile alimentate cu gaz. Exceptie face cazul in care ati avut pana acum un aragaz electric, respectiv si infrastructura bucatariei este adaptata unui astfel de produs, iar trecerea la un aragaz pe gaz ar implica renovari serioase.

Aragazurile cu alimentare prin inductie sunt si cele mai scumpe. Principalul lor avantaj este gradul de siguranta ridicat. Astfel, odata ce vasul este ridicat de pe plita, suprafata de gatit se raceste instantaneu, deci riscul arsurilor este redus la minim sau chiar exclus, iar curatarea este si mai simpla decat in cazul aragazurilor electrice.

Si totusi care este cel mai bun aragaz? Dupa cum am mai spus, cel mai recomandabil ar fi unul pe gaz, mai ales ca bucatarii profesionisti aleg de cele mai multe ori anume astfel de aragazuri.

Citeste si:

Ce este si cum functioneaza plita inductie

Top 5 – plite incorporabile

Cel mai bun aragaz

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 64.048)
(23 evaluare, 23 voturi)

Comentarii (1)

Viorica Patrascu spune:

Pentru un buget limitat, Hansa e cea mai buna alegere in materie de aragazuri. Am un aragaz Hansa de 5 ani si sunt foarte multumita. Are cuptor de 65 litri , capac metalic pentru plita si o carcasa foarte solida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne