(Imagine: Cel mai bun aspirator - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (93.609)
(191 evaluare, 191 voturi)
30 ianuarie 2024
de CelMaiBun

Cel mai bun aspirator cu sac si fara sac: top 6 si recomandari

Incercam astazi sa gasim cel mai bun aspirator cu sac sau fara sac dupa raportul calitate/pret. Vom prezenta cateva recomandari pentru alegerea unui aspirator, dupa care intentionam sa punem la dispozitie un top 6 al aspiratoarelor pentru casa. Mai mult decat atat, o sa incercam sa gasim liderii si printre robotii de aspirare, dar si printre aspiratoarele cu spalare. 

Puterea de aspirare: cel mai bun aspirator

Una din cele mai frecvente nelamuriri pe care o au cumparatorii face referire la tipul de depozitare a deseurilor: cu sac si fara sac. Fiecare modalitate are plusurile si minusurile sale. Aspiratoarele cu sac au o capacitate de absorbtie mai mare. La asta se adauga curatarea mai rara a spatiului de depozitare, iar daca utilizati saci de unica folosinta, curatarea aspiratorului are loc fara expunerea la praf.

Pe de alta parte, aspiratoarele fara sac au intretinere mai ieftina si ofera vizibilitate asupra gradului de umplere a recipientului. Avand insa in vedere ca aspiratoarele cu sac au un pret initial de achizitie mai mic, anume ele sunt cele mai recomandate.

Urmatorul aspect care necesita atentia dvs, este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori „mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbitie de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbitie de 350 w.

Un alt lucru de asemenea important este eficienta energetica a viitorului aspirator. Aparent, solutia e simpla, cel mai bun aspirator e unitatea cu cel mai redus consum de curent. Dar nu e chiar asa. Consumul de curent se afla intr-o proportionalitate inversa cu puterea aspiratorului. Cu alte cuvinte, e necesar sa gasiti un compromis intre capacitatea de absorbtie si curentul consumat.

Cel mai bun aspirator pentru casa: top 6 – Update

1. Electrolux ESPC71DB

2. Samsung VC07M25E0WR

3. Philips FC9747/09

4. Heinner HVC-MBL1400-V2

5. Bosch Serie 6 BGB6X300

6. Miele Complete C3 DTC SGMF5

1. Electrolux ESPC71DB – cel mai bun aspirator dupa raportul calitate/pret

Verifica pretul aici.

Probabil cel mai bun aspirator dupa raportul calitate pret. Acesta este bun pentru orice suprafata si are o raza de operare de 9 metri. Electrolux ESPC71DB este un aspirator fara sac, cu o capacitate de colectare de 1,4 litri, o materiale de o calitate buna spre foarte buna si trei nivele de filtrare a aerului evacuat. Mai mult, produsul permite reglarea puterii, functionarea este silentioasa (maxim 72 dB), iar consumul de curent este printre cele mai mici. In plus, pentru performantele sale, aspiratorul Electrolux ESPC71DB are un pret corect. Pe langa toate, ne-a mai placut si sistemul Ergo Shock. Acesta are la baza doua amortizoare, ambele situate sub recipientul pentru praf, cu rolul de a atenua loviturile de mobilier.
Cel mai bun aspirator - Electrolux ESPC71DB

2. Samsung VC07M25E0WR – cel mai bun aspirator cu sac

verifica pretul aici.

Samsung VC07M25E0WR este probabil cel mai bun aspirator cu sac din perspectiva raportului calitate/pret. Acesta este bun pentru orice suprafata si are o raza de operare de peste 9 metri. Samsung VC07M25E0WR este un aspirator cu sac, cu motor de 700W, capacitate de colectare de 2,5 litri, materiale de calitate si un sistem de filtrare a aerului evacuat bine gandit. Mai mult, produsul permite reglarea puterii, functionarea este silentioasa (maxim 79 dB), iar consumul de curent este printre cele mai mici. In plus, pentru performantele sale, Samsung VC07M25E0WR are un pret cat se poate de corect. Ne-a mai placut si capul de aspirare. Acesta se lipeste foarte bine de suprafata aspirata si se descurca de minune inclusiv la curatarea spatiilor de sub pereti.

Cel mai bun aspirator cu sac - Samsung VC07M25E0WR

3. Philips FC9747/09 – cel mai bun aspirator Philips

Verifica pretul AICI.

Philips FC9747/09 este un aspirator fara sac foarte bun, poate chiar cel mai bun din gama Philips. Acesta are o capacitatea de colectare de 2 litri, motor de max. 900W este silentios, eficient energetic, are perie cu LED, iar performatele de aspirare sunt bune atat pe suprafete dure cat si pe covoare. Mai mult decat atat, aspiratorul a fost dotat cu tehnologia PowerCyclone 8. Aceasta are grija sa separe fluxurile de praf si aer, respectiv sa pastreze puterea de aspirare la un nivel cat mai inalt. Materialele din care e fabricata carcasa sunt cat se poate de solide. In plus, Philips FC9747/09 e gandit sa fie cat mai simplu in asamblare si utilizare.
Cel mai bun aspirator - Philips FC9747/09

4. Heinner HVC-MBL1400-V2

Cel mai bun aspirator printre aparatele ieftine

verifica pretul aici 

Un aspirator cu sac reusit, fiabil, cu performante foarte bune pe suprafete tari, medii spre bune pe covoare si un pret mic. Heinner HVC-MBL1400-V2 este de fapt cel mai ieftin aspirator din clasament si unul din cele mai accesibile de pe piata. Unitatea are o putere maxima de 700 W, un sacpentru praf de 3 litri si o garantie inclusa de 36 luni. Daca bugetul este limitat la 250 de lei, Heinner HVC-MBL1400-V2 ar fi probabil cel mai bun aspirator din oferta actuala de pe piata.
Cel mai bun aspirator - Heinner HVC-MBL1400-V2

5. Bosch Serie 6 BGB6X300 – cel mai bun aspirator Bosch

verifica pretul aici

Bosch este unul dintre cei mai mari si reputati producatori de electrocasnice din lume. Sunt foarte laudate masinile de spalat Bosch, uscatoarele de rufe, aspiratoarele verticale, dar nu si aspiratoarele clasice. De la prima versiune a acestui clasament si pana acum, inca nu am avut un aspirator Bosch. Oferta a fost tot timpul modesta, iar aspiratoarele aveau cel putin o problema ce nu le permitea sa ajunga in top. Spre exemplu Bosch 3A BGC05AAA2, era compact si avea motor puternic, dar furtunul cam fragil si constructia nereusita a periei au scos aspiratorul din calcule. Bosch Serie 6 BGB6X300 e altfel, noul aspirator bucurandu-se de tot ce are mai bun de oferit tehnologia moderna. Bosch Serie 6 BGB6X300 este un aspirator de 600W, cu sac de 4 litri, reglaj pentru puterea de aspirare si materiale de calitate premium.

Cel mai bun aspirator - Bosch Serie 6 BGB6X300

6. Miele Complete C3 DTC SGMF5 – cel mai bun aspirator marca Miele

verifica pretul aici 

Capacitate colectare de 4,5 litru, performante pe suprafete dure – clasa A, performante pe covoare – clasa C, raza de operare 10 metri, regulator de putere pe corpul aspiratorului. C3 DTC SGMF5e este probabil cel mai bun aspirator Miele dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are un motor cu puterea maxima de 890W – cea mai mare din clasament. Ca nivel sonor, Miele Complete C3 DTC SGMF5 cu cei 77 dB produsi la functionare este un pic sub media pietii. Calitatea aspirarii este si ea la nivelul asteptarilor, inclusiv la curatarea covoarelor. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun aspirator - Miele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5

Cel mai bun aspirator: mentiune

Bosch BWD41720 – s-a ales cu o mentiune in clasamentul pentru cel mai bun aspirator. Bosch BWD41720 nu e un aspirator simplu, e un aspirator cu spalare. Mai mult decat atat, printre aspiratoarele cu spalare, Bosch BWD41720 e probabil cel mai bun. Dispozitivul are un motor de 1700W, capacitate de colectare de 5 litri, filtru EPA si o raza de acoperire de 9 metri. Lista cu accesorii include vreo 8 obiecte printre care mai multe perii pentru spatii mici si o duza tapiterie. Pentru o casa mare, Bosch BWD41720 e unicul aspirator de care aveti nevoie. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aspirator - Bosch BWD41720

Cel mai bun robot de aspirare – Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV – nu este un aspirator clasic. Roborock S6 MaxV este un robot care face curatenie in casa fara sa fie necesara implicarea proprietarului. Unitatea se descurca minunat pe toate suprafetele, iar capacitatea sa de a aspira firele de par lasate de animale pe covoare este chiar uimitoare. Aspiratorul isi planifica singur ruta, iar daca doriti sa-i ajustati functionarea, puteti folosi aplicatia pentru telefon Mi Home. Daca am face un clasament doar cu roboti de aspirare, Roborock S6 MaxV ar fi cu siguranta cel mai bun, insa in  top-ul general al aspiratoarelor il incurca pretul.

Verifica pretul lui Roborock S6 MaxV aici.

Cel mai bun robot de aspirare cu mop - Roborock S6 MaxV

Cel mai bun aspirator pentru casa: concluzie

Nu alegeti un aspirator dupa inscriptiile pompoase cu mii de wati putere de pe cutie. Cititi descrierea produsului si vedeti puterea reala de aspirare, consumul anual de curent (sa fie sub 55 kWh/an), raza de actiune, volumul zgomotului produs s.a.m.d. Cel mai bun aspirator pentru casa este cel ce se prezinta cel mai bine la toate capitolele, avand si un pret corect.

Citeste si:

Top 5 aspiratoare de mana

Top 5 aspiratoare verticale

Cel mai bun aspirator pentru casa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 93.609)
(191 evaluare, 191 voturi)

Comentarii (1)

Gina spune:

Am luat Electroluxul pe care mi l-ati recomandat si nu imi pare rau. Chiar e un produs de calitate. La 450 lei cred ca e cel mai bun aspirator de pe piata. Dar nu m-am asteptat sa fie atat de mare. Ar trebui sa mentionati in arrticol ca aspiratorul e cam de 2 ori mai mare deca un aspirator normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne