Cel mai bun aspirator cu sac si fara sac: top 5 aspiratoare si roboti
(Imagine: Cel mai bun aspirator - simbol)
Comentarii (1)
Vizualizari (86.235)
(150 evaluare, 150 voturi)
1 decembrie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun aspirator cu sac si fara sac: top 5 si recomandari

Incercam astazi sa gasim cel mai bun aspirator cu sac sau fara sac dupa raportul calitate/pret. Vom prezenta cateva recomandari pentru alegerea unui aspirator, dupa care intentionam sa punem la dispozitie un top 5 al aspiratoarelor pentru casa. Mai mult decat atat, o sa incercam sa gasim liderii si printre robotii de aspirare, dar si printre aspiratoarele cu spalare. 

Cel mai bun aspirator: puterea de aspirare

Una din cele mai frecvente nelamuriri pe care o au cumparatorii face referire la tipul de depozitare a deseurilor: cu sac si fara sac. Fiecare modalitate are plusurile si minusurile sale. Aspiratoarele cu sac au o capacitate de absorbtie mai mare. La asta se adauga curatarea mai rara a spatiului de depozitare, iar daca utilizati saci de unica folosinta, curatarea aspiratorului are loc fara expunerea la praf.

Pe de alta parte, aspiratoarele fara sac au intretinere mai ieftina si ofera vizibilitate asupra gradului de umplere a recipientului. Avand insa in vedere ca aspiratoarele cu sac au un pret initial de achizitie mai mic, anume ele sunt cele mai recomandate.

Urmatorul aspect care necesita atentia dvs, este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori “mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbite de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbitie de 350 w.

Un alt lucru de asemenea important este eficienta energetica a viitorului aspirator. Aparent, solutia e simpla, cel mai bun aspirator e unitatea cu cel mai redus consum de curent. Dar nu e chiar asa. Consumul de curent se afla intr-o proportionalitate inversa cu puterea aspiratorului. Cu alte cuvinte, e necesar sa gasiti un compromis intre capacitatea de absorbtie si curentul consumat.

Cel mai bun aspirator pentru casa: top 5 – Update 2020

1. Electrolux ESPC72RR

Cel mai bun aspirator dupa raportul calitate pret

verifica pretul aici.

Probabil cel mai bun aspirator dupa raportul calitate pret. Acesta este bun pentru orice suprafata si are o raza de operare de 9 metri. Electrolux ESPC72RR este un aspirator fara sac, cu o capacitate de colectare de 1,4 litri, o materiale de o calitate buna spre foarte buna si trei nivele de filtrare a aerului evacuat. Mai mult, produsul permite reglarea puterii, functionarea este silentioasa (maxim 72 dB), iar consumul de curent este printre cele mai mici. In plus, pentru performantele sale, aspiratorul Electrolux ESPC72RR are un pret corect. Pe langa toate, ne-a mai placut si sistemul Ergo Shock. Acesta are la baza doua amortizoare, ambele situate sub recipientul pentru praf, cu rolul de a atenua loviturile de mobilier.

Cel mai bun aspirator - Electrolux ESPC71DB

2. Samsung VCC43Q0V3B 

Cel mai bun aspirator printre aparatele ieftine

verifica pretul aici 

Un aspirator cu sac reusit, fiabil, cu performante foarte bune pe suprafete tari, medii spre bune pe covoare si un pret mic. Samsung VCC43Q0V3B este de fapt cel mai ieftin aspirator din clasament si unul din cele mai accesibile de pe piata. Unitatea are o putere maxima de 850W, un recipient pentru praf de 1,3 litri si o garantie de 24 luni. Daca bugetul pentru aspirator este limitat la 300 de lei, modelul VCC43Q0V3B ar fi probabil cea mai inteleapta alegere.
Cel mai bun aspirator - Samsung VCC43Q0V3B

3. Philips Performer Active FC8578/09

Cel mai bun aspirator fara sac

verifica pretul aici.

Probabil cel mai bun aspirator dupa raportul calitate pret din oferta Philips. Acesta este bun pentru orice suprafata si are o raza de operare de 9 metri. Philips Performer Active FC8578/09 este un aspirator cu sac, cu o capacitate de colectare de 4 litri, materiale de o calitate buna spre foarte buna si un sistem de filtrare a aerului evacuat avansat. Mai mult, produsul permite reglarea puterii, functionarea este silentioasa (maxim 79 dB), iar consumul de curent este printre cele mai mici. In plus, pentru performantele sale, aspiratorul FC8578/09 are un pret corect. Ne-a mai placut si capul de aspirare TriActive+. Pe langa gura de aspirare standard, capul are un orificiu in fata si doua perii laterale pentru curatarea spatiilor de sub pereti. TriActive+ este probabil cel mai bun cap de aspirare de pe piata.
Cel mai bun aspirator - Philips Performer Active FC8578 09

4. Rowenta X-Trem Power Cyclonic RO6963EA

Verifica pretul aici.

Un aspirator fara sac bun, cu o putere de aspirare mare, chiar foarte mare. Producatorul declara performante de clasa A atat pentru curatarea suprafetelor dur, cat si pentru curatarea covoarelor. Rowenta X-Trem Power Cyclon RO6963EA e unul din putinile aspiratoare care are clasa A la aspirarea covoarelor si asta e un avantaj enorm in fata rivalilor. Aparatul a pierdut mai mult locuri in clasament din cauza intretinerii ceva mai complicate. Aici avem in vedere curatarea filtrului. Procedura trebuie realizata mai des, pentru a evita scaderea  puterii de aspirare.
Cel mai bun aspirator - Rowenta X-Trem Power Cyclonic RO6963EA

5. Miele Complete C3 Pure Red Powerline SGDF3

verifica pretul aici 

Cu, capacitate colectare 4,5 litri, performante pe suprafete dure – clasa A, performante pe covoare – clasa C, raza de operare 12 metri, regulator de putere pe corpul aspiratorului. Modelul Complete C3 probabil cel mai bun aspirator Miele dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are un motor cu puterea maxima de 890W – cea mai mare din clasament. Ca nivel sonor, Miele Complete C3 Pure Red Powerline SGDF3 cu cei 77 dB produsi la funtionare este un pic sub media pietii. Calitatea aspirarii este si ea la nivelul asteptarilor, inclusiv la curatarea covoarelor.

Cel mai bun aspirator - Miele Complete C3 Pure Red Powerline SGDF3

Cel mai bun aspirator: mentiuni

Bosch BWD41740 – s-a ales cu o mentiune in clasamentul pentru cel mai bun aspirator. Bosch BWD41740 nu e un aspirator simplu, e un aspirator cu spalare. Mai mult decat atat, printre aspiratoarele cu spalare, Bosch BWD41740 e probabil cel mai bun. Dispozitivul are un motor de 1700W, capacitate de colectare de 5 litri, filtru EPA si o raza de acoperire de 9 metri. Lista cu accesorii include vreo 9 obiecte printre care mai multe perii pentru spatii mici si o perie turbo. Pentru o casa mare, Bosch BWD41740 e unicul aspirator de care aveti nevoie. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aspirator - Bosch BWD421PRO

Xiaomi Mi Robot – nu este un aspirator clasic. Xiaomi Mi Robot este un robot care face curatenie in casa fara implicarea proprietarului. Unitatea se descurca minunat pe toate suprafetele, iar capacitatea sa de a aspira firele de par lasate de animale pe covoare este chiar uimitoare. Aspiratorul isi planifica singur ruta, iar daca doriti sa-i ajustati functionarea, puteti folosi aplicatia pentru telefon Mijia. Daca am face un clasament doar cu robotii de aspirare, Xiaomi Mi Robot ar fi cu siguranta cel mai bun, insa in acest top il incurca pretul. Daca insa va doriti foarte tare acest produs, puteti face comanda pe unul din site-urile din afara. Livrarea va dura mai mult, in schimb pretul e cu aproximativ 30% mai mic.

Verifica pretul lui Xiaomi Mi Robot aici.

Cel mai bun aspirator - Xiaomi Mi Roborock

Cel mai bun aspirator pentru casa: concluzie

Nu alegeti un aspirator dupa inscriptiile pompoase cu mii de wati putere de pe cutie. Cititi descrierea produsului si vedeti puterea reala de aspirare, consumul anual de curent (sa fie sub 55 kWh/annum), raza de actiune, volumul zgomotului produs s.a.m.d. Cel mai bun aspirator pentru casa este cel ce se prezinta cel mai bine la toate capitolele, avand si un pret corect.

Citeste si:

Top 3 aspiratoare cu cele mai mari discount-uri

Cel mai bun aspirator pentru casa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (1)
Vizualizari ( 86.235)
(150 evaluare, 150 voturi)

Comentarii (1)

Gina spune:

Am luat Electroluxul pe care mi l-ati recomandat si nu imi pare rau. Chiar e un produs de calitate. La 450 lei cred ca e cel mai bun aspirator de pe piata. Dar nu m-am asteptat sa fie atat de mare. Ar trebui sa mentionati in arrticol ca aspiratorul e cam de 2 ori mai mare deca un aspirator normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne