Cel mai bun aspirator cu sac si fara sac: top 5 si sfaturi
(Imagine: Cel mai bun aspirator - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (84.166)
(13 evaluare, 13 voturi)
4 august 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun aspirator cu sac si fara sac 2019: top 5 si recomandari

Incercam astazi sa gasim cel mai bun aspirator de praf dupa raportul calitate/pret. Inainte de toate insa, vom prezenta cateva criterii dupa care trebuie ales un aspirator, iar spre final, vom pune la dispozitie un top 5 al aspiratoarelor pentru casa.

Cel mai bun aspirator pentru casa: top 5 – Update

1. Rowenta Compact Power RO3798 – verifica pretul aici – probabil cel mai bun aspirator dupa raportul calitate pret. Acesta este bun pentru orice suprafata si are o raza de operare de 9 metri. Rowenta Compact Power RO3798 se descurca foarte bine cat pe suprafete tari atat si pe covoare. Poate chiar prea bine, unii cumparatori plangadu-se ca procesul de aspirare e ingreunat de faptul ca aspiratorul ridica covorul dupa el.
RO3798 este un aspirator de 750W, fara sac, cu o capacitate de colectare de 1,5 litri, foarte usor de manevrat si care pe langa peria clasica are cateva accesorii foarte utile. Este vorba despre: duza spatii inguste, duza tapiterie, duza parchet si perie mini turbo. Nivelul sonor este mic pentru un aspirator – 79 dB.

Cel mai bun aspirator - Rowenta Compact Power RO3798

2. Dirt Devil Rebel M7303-2verifica pretul aici – un aspirator fara sac destul de reusit, cu performante foarte bune pe suprafete tari, medii spre bune pe covoare si un pret foarte mic. Dirt Devil Rebel M7303-2 este de fapt cel mai ieftin aspirator din clasament si unul din cele mai accesibile de pe piata. Unitatea are o putere maxima de 800W, un sac pentru praf de 1,5 litri si o garantie de 24 luni. Daca bugetul pentru aspirator este limitat la 180-200 lei, modelul M7303-2 ar fi probabil cea mai inteleapta alegere.
Dirt Devil Rebel M7303-2

3. Philips PowerPro Compact FC9331/09 – un aspirator fara sac foarte bun. Philips PowerPro Compact FC9331/09 este foarte silentios, are probabil cel mai mic consum de energie si totodata incredibil de eficient atat pe suprafete dure cat si pe covoare. Mai mult decat atat, sistemul de filtrare al aerului evacuat este prevazut cu un filtru antialergic. Ne mai place si manerul aspiratorului. Acesta e facut din materiale de calite si in plus e foarte comod. Philips PowerPro Compact FC9331/09 ar fi putut deveni cel mai bun aspirator pentru casa, insa are o mica problema: pretul destul de mare. Dar dupa cum se stie, pentru bine se plateste, iar in cazul lui Philips PowerPro Compact FC9331/09 plata variaza intre 500 si 600 ron. Verifica pretul AICI.

Cel mai bun aspirator - Philips PowerPro Compact FC9331/09

4. Rowenta X-Trem Power Cyclonic RO6963EA – un aspirator fara sac bun, cu o putere de aspirare mare, chiar foarte mare. Producatorul declara performante de clasa A atat pentru curatarea suprafetelor dur, cat si pentru curatarea covoarelor. Rowenta X-Trem Power Cyclon RO6963EA e unul din putinile aspiratoare care are clasa A la aspirarea covoarelor si asta e un avantaj enorm in fata rivalilor. Aparatul a pierdut mai mult locuri in clasament din cauza intretinerii ceva mai complicate. Aici avem in vedere curatarea filtrului. Procedura trebuie realizata mai des, pentru a evita scaderea puterii de aspirare. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aspirator - Rowenta X-Trem Power Cyclonic RO6963EA

5. Bosch BWD421PRO – ocupa locul 5 in clasamentul pentru cel mai bun aspirator. Bosch BWD421PRO nu e un aspirator simplu, e un aspirator cu spalare. Mai mult decat atat, printre aspiratoarele cu spalare, Bosch BWD421PRO e probabil cel mai bun. Dispozitivul are un motor de 2100W, capacitate de colectare de 5 litri si 5 trepte pentru reglarea puterii. Lista cu accesorii include vreo 7 obiecte printre care mai multe perii pentru spatii mici si una turbo. Pentru o casa mare, Bosch BWD421PRO  e unicul aspirator de care aveti nevoie. Verifica pretul aici.

Cel mai bun aspirator - Bosch BWD421PRO

Cel mai bun aspirator: mentiune

Xiaomi Mi Robot – nu este un aspirator clasic. Xiaomi Mi Robot este un robot care face curatenie in casa fara implicarea proprietarului. Unitatea se descurca minunat pe toate suprafetele, iar capacitatea sa de a aspira firele de par lasate de animale pe covoare este chiar uimitoare. Aspiratorul isi planifica singur ruta, iar daca doriti sa-i ajustati functionarea, puteti folosi aplicatia pentru telefon Mijia. Daca am face un clasament doar cu robotii de aspirare, Xiaomi Mi Robot ar fi cu siguranta cel mai bun, insa in acest top il incurca pretul. Daca insa va doriti foarte tare acest produs, puteti face comanda pe unul din site-urile din afara. Livrarea va dura mai mult, in schimb pretul e cu aproximativ 30% mai mic.

Verifica pretul lui Xiaomi Mi Robot aici.

Cel mai bun aspirator - Xiaomi Mi Roborock

Cel mai bun aspirator: criterii/sfaturi de alegere

Una din cele mai frecvente nelamuriri pe care o au cumparatorii face referire la tipul de depozitare a deseurilor: cu sac si fara sac. Fiecare modalitate are plusurile si minusurile sale. Aspiratoarele cu sac au o capacitate de absorbtie mai mare. La asta se adauga curatarea mai rara a spatiului de depozitare, iar daca utilizati saci de unica folosinta, curatarea aspiratorului are loc fara expunerea la praf.

Pe de alta parte, aspiratoarele fara sac au intretinere mai ieftina si ofera vizibilitate asupra gradului de umplere a recipientului. Avand insa in vedere ca aspiratoarele cu sac au un pret initial de achizitie mai mic, anume ele sunt cele mai recomandate.

Urmatorul aspect care necesita atentia dvs, este puterea aspiratorului. Aici, producatorii de multe ori „mint”, sau mai bine spus, ascund adevarul, scriind pe aspiratoare puteri de mii de wati. Sa stiti ca de obicei, aceasta inscriptie este o modalitate de a arunca praf in ochi, mult mai importanta fiind puterea reala de absorbtie a apiratorului. Spre exemplu, un aspirator cu puterea nominala de 1600 w, poate avea o putere de absorbite de 320 w, iar unul ce are pe capac scris 1200 w, s-ar putea dovedi in realitate mai eficient, producand o putere de absorbite de 350 w.

Un alt lucru de asemenea important este eficienta energetica a viitorului aspirator. Aparent, solutia e simpla, cel mai bun aspirator e unitatea cu cel mai redus consum de curent. Dar nu e chiar asa. Consumul de curent se afla intr-o proportionalitate inversa cu puterea aspiratorului. Cu alte cuvinte, e necesar sa gasiti un compromis intre capacitatea de absorbtie si curentul consumat.

Cel mai bun aspirator pentru casa: concluzie

Nu alegeti un aspirator dupa inscriptiile pompoase cu mii de wati putere de pe cutie. Cititi descrierea produsului si vedeti puterea reala de aspirare, consumul anual de curent (sa fie sub 55 kWh/annum), raza de actiune, volumul zgomotului produs s.a.m.d. Cel mai bun aspirator pentru casa este cel ce se prezinta cel mai bine la toate capitolele, avand si un pret corect.

Citeste si:

Top 3 aspiratoare cu cele mai mari discount-uri

Cel mai bun aspirator pentru casa

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 84.166)
(13 evaluare, 13 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne