(Imagine: Cel mai bun aspirator de mana - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.347)
(1 evaluare, 1 voturi)
2 ianuarie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun aspirator de mana: top 5 aspiratoare de mana puternice

Exista lucruri, cu care un aspirator standard nu se descurca din cauza dimensiunilor ori a razei de actiune limitate. De cele mai multe ori problema poate fi rezolvata de un aspirator de mana. Cel mai bun aspirator de mana are suficienta putere pentru a curata blana/fire de par o canapea sau o bancheta auto, are autonomie de macar jumatate de ora, nu produce mult zgomot si nu e foarte scump.

Cum aleg cel mai bun aspirator de mana?

Cel mai important aspect la alegere unui aspirator este puterea reala de aspirare. Din pacate, in ultima perioada, producatorii refuza sa mai mentioneze puterea de aspirare in lista cu specificatii tehnice. In cazul aspiratoarelor fara fir, se poate face o corelatie cu tensiunea de alimentare. Trebuie sa mentionez insa ca chiar si cel mai puternic aspirator de mana este departe ca putere de aspirare de un aspirator cu cablu de alimentare. Acest lucru este cat se poate de normal, motoarele puternice insemand un necesar de spatiu mai mare si consum de curent sporit. Aspiratoarele de mana insa nu au de unde sa ofera spatiu pentru ca dispozitivul s-ar primi foarte mare si nici consum, pentru ca ar avea de suferit autonomia. La aspiratoarele de mana, aceasta problema se resimte mai putin pentru ca motorul se afla foarte aproape de gura de aspirare, respectiv pierderile de putere sunt mai mic.

Autonomia este al doilea factor de importanta majora la alegerea unui aspirator de mana. O curatare completa a masinii dureaza 10 sau chiar 15 minute, deci ar fi bine ca bateria sa fie suficient de mare incat sa asigure 2 aspirari fara reincarcare.

In procesul utilizarii, o sa realizati ca cea mai mare problema a aspiratoarelor fara fir este capacitatea de colectare. Recipientul se umple foarte repede cu fire de par si scame, reducand puterea de aspirare. Ar fi bine deci sa optati pentu un aspirator cu recipientul de macar 0,35 litri, astfel incat sa nu fie necesara curatarea dupa fiecare utilizare.

Cel mai bun aspirator de mana: top 5

1. Bosch BHN14L este probabil cel mai bun aspirator de mana dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are o tensiune de alimentare de 14,4V si o baterie Li-Ion capabila sa asigura o autonomie maxima de 12 de minute. Producatorul nu mentioneaza capacitatea recipientului de colectare, dar estimez ca acesta ar masura 0,45 sau 0,50 litri. Bosch BHN14L are doua trepte de functionare si sistem Cyclonic Airflow pentru imbunatatirea performantelor de aspirare. In treapta a doua si cu un pic de insistenta, aspiratorul este poate sa indeparteze toate firele de par/blana si chiar ramasitile de mancare lipite de tapiterie.

Verifica pretul aspiratorului aici.

Cel mai bun aspirator de mana - Bosch BHN14L pareri

2. Concept VP4360 este primul dispozitiv din clasament cu aspirare umeda si uscata. Unitatea are o tensiune de alimentare de 11,1 V si doua trepte de putere. Bateria aspiratorului masoara 2000 mAh, este capabila sa asigure o autonomie maxima de 45 minute, iar incarcarea completa are loc in 5 ore. Vasul de colectare are un volum de 0,45 litri, dar pentru aspirarea umeda, capacitatea de colectare este 0,15 litri. Aspiratorul are si 3 becuri LED pentru iluminarea locurilor mai greu accesibile.

Vezi pretul aspiratorului aici.

Cel mai bun aspirator de mana Concept VP4360

Cel mai bun aspirator de mana de buget

3. Star-Light APC-1340G este cel mai ieftin aspirator de mana din clasament si unul dintre cele mai accesibile de pe piata. Dispozitivul cu alimentare de 9,6V are o baterie de 1300 mAh, autonomie de 12 minute si capacitate de colectare de 0,4 litri. Aspiratorul se descurca destul de bine, nu e foarte zgomotos, dar autonomia redusa si durata de incarcare mare (aprox. 6 ore) nu i-au permis sa ocupe o pozitie mai buna in top.

Vezi pretul lui Star-Light APC-1340G aici. 

4. Bosch BHN20L este cel mai puternic aspirator de mana din clasament. Dispozitivul are o tensiune de alimentare de 20V si doua trepte pentru setarea puterii. Producatorul a omis si aici sa mentioneze capacitatea recipientului de stocare, dar estimez ca acesta masoara intre 0,45 si 0,5 litri. Bosch BHN20L este bun doar pentru aspirarea uscata, in schimb are o putere la care rivalii din clasament pot doar sa viseze. Mai mult decat atat, aspiratorul are o autonomie de 45  minute, iar incarcarea completa are loc in cel mult 4 ore. Din pacate performantele de top sunt insotite si de un pret mare, Bosch BHN20L fiind cel mai scump aspirator de mana din clasament.

Vezi pretul actualizat aici.

Cel mai puternic aspirator de mana - Bosch BHN20L forum

5. Rowenta Extenso Dry AC232001 ocupa locul 5 in clasamentul ce anunta cel mai bun aspirator de mana, avand si cea mai mica putere de aspirare printre dispozitivele din articol. Unitatea are o singura treapta de putere si poate aspira doar suprafete uscate. Bateria asigura o autonomie de numai 10 minute, rezultatul modest fiind explicat de faptul ca acumulator este de tip NiMh si nu Li-Ion. Mai rau, pentru o incarcare completa sunt necesare aproape 15 ore.

Vezi pretul aspiratorului aici

Concluzie

E greu sa gasesti un dispozitiv mai bun ca aspiratorul de mana pentru indepartarea firelor de par de pe canapele. In plus, cel mai bun aspirator de mana ofera autonomie extinsa, respectiv poate fi luat in masina in calatorii de lunga durata.

Citeste si:

Cele mai bune aspiratoare verticale

Top aspiratoare cu sac

Cel mai bun aspirator de mana

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.347)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne