(Imagine: Cel mai bun blu-ray player)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.619)
(3 evaluare, 3 voturi)
28 aprilie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun blu-ray player: top 5 CD/DVD playere

Daca va doriti un upgrade de la clasicele DVD playere, nu aveti decat sa va orientati spre aparatele blu-ray. Dar, care este cel mai bun player blu-ray al momentului dupa raportul calitate/pret? Analiza noastra spune ca acesta ar fi Sony BDP-S6700, care la randul sau este urmat de alte unitati Samsung, Sony si Pioneer.

Cel mai bun blu-ray player: la ce imi trebuie?

Un player blu-ray este cea mai buna alegere daca va place sa priviti filme sau inregistrari de la concerte live acasa, reprezentand si un pas calitativ important de la aparatele DVD clasice. Cu alte cuvinte un player blu-ray bun este o completare perfecta pentru un televizor Full HD sau 4K. Daca mai adaugati aici si un soundbar ori un sistem audio, aveti reteta perfecta pentru un mini-cinematograf acasa.

Cel mai bun blu-ray player: cum il aleg?

La alegerea unui blu-ray player e important sa cititi specificatiile tehnice. Unitatea trebuie sa fie compatibila cu rezolutia 4K. Atentie insa la detalii. 4K upscaling inseamna conversia unei surse cu rezolutie 1080p pana la 4K. O astfel de imagine are o calitate buna insa nu se poate compara cu imaginile 4K adevarate. Suportul 3D este de asemenea o conditie recomandabila pentru un player blu-ray. Atentie, pentru a va putea bucura de posibilitatile player-ului, e necesar ca si televizorul din dotare sa aiba ecran 4K si suport pentru 3D.

Capacitatile de conectivitate sunt si ele extrem de importante. Conectarea unui blu-ray la televizor si sistemul audio se poate tranforma foarte usor intr-un proces greoi, dominat de o groaza de cabluri amestecate intre ele. Puteti evita aceasta problema daca alegeti corect player-ul blu-ray, iar pentru asta e nevoie sa porniti de la televizorul aflat in dotare si tipurile de cablu pe care le foloseste la functionare. Cum veti conecta player-ul la TV, cu cablu HDMI sau composite? Ce standard foloseste sistemul audio (daca aveti unul) atunci cand apare o a doua sursa audio? Daca aveti de gand sa utilizati player-ul ca un hub multimedia, adica pe langa filme sa ascultati si muzica, de cate port-uri USB aveti nevoie? Inainte de a face achizitia e necesar sa gasiti propriile rapsunsuri la aceste intrebari. In plus, este mai mult decat recomandabil ca player-ul sai aiba si Wi-Fi integrat. E buna si o intrare Ethernet, doar ca in acest caz veti mai avea inca un cablu prin camera.

Cel mai bun blu-ray player: top 5 dupa raportul calitate/pret

1. Sony BDPS6700 – verifica pretul aici – este probabil cel mai bun blu-ray player pentru calitatea imaginii, setul de aplicatii disponibil, capacitatile de conectivitate si mai ales pretul sau bun. Sony BDPS6700 are 4K upscale, suport pentru 3D, Wi-FI integrat si capacitati de conectivitate bune. Pe scurt, pentru o suma ce nu ar trebui sa depaseaca 500 lei, obtineti un player blu-ray foarte apropiat de unitatile high-end.

Cel mai bun blu-ray player - Sony BDPS6700
2. Panasonic DP-UB420EGK – verifica pretul aici – suport 4K, suport pentru 3D, WiFi integrat si design placut. Cam asta ar fi o descriere pe scurt a lui produsului de pe locul 2. Panasonic DP-UB420EGK este un player lansat anul trecut si pana acum s-a prezentat excelent. Acesta are suport pentru continuturile 4K si 3D, mai mult decat atat, dispozitivul accepta si formatul HDR10. Din pacate pretul lui DP-UB420EGK este destul de mare (peste 800 lei), dar avand in vedere ca discutam despre un produs Panasonic, probabil ca altfel nici nu putea sa fie.

Cel mai bun blu-ray - PANASONIC DP-UB420EGK

3. Sony UBPX700B – verifica pretul aici – acest produs are cateva plusuri incontestabile: este destul de accesibil, dispune de conexiune wireless si se descurca foarte bine cu materialele 4K . Pe partea cealalta a medaliei insa, nemultumirile unor utilizatori le gate de viteza cu care dispozitivul incarca cd-urile. Daca nu sunteti extrem de pretentios ori nu ati mai avut pana acum un blu-ray 4K si nu doriti sa cheltuiti mai mult de 700 lei, UBPX700B s-ar putea dovedi cea mai buna alegere.

Cel mai bun blu-ray - Sony UBPX700B

4. Panasonic DP-UB320EGK – verifica pretul aici – este player-ul aproape perfect. Este compatibil cu sursele 4K, fiind capabil sa si mareasca rezolutia FullHD pana aproape de Ultra HD. Player-ul are suport pentru tehnologia 3D precum si plus un port HDMI si unul USB. Panasonic DP-UB320EGKeste capabil sa redea imagini de o calitate foarte buna, pe langa aceasta, aparatul este usor de instalat, meniul este intuitiv, iar comenzile sunt procesate si executate instantaneu. Toate bune si frumoase, mai putin pretul. Panasonic DP-UB320EGK de cele mai multe ori poate fi gasit la aproximativ 1400 lei, fiind astfel cel mai scump player blu-ray din clasament.

Cel mai bun blu-ray - Panasonic DP-UB320EGK

5. Samsung UBD-M8500 – verifica pretul aici – un blu-ray bun cu redare 4K si wireless incorporat. Aparatul are un meniu intuitiv si se misca bine inclusiv la navigarea pe net.  Unitatea s-a clasat doar pe locul 5 din cauza pretului destul de mare (in jur de 1200 lei) si lipsei suportului pentru 3D.
Cel mai bun blu-ray - Samsung UBD-M8500

Cel mai bun blu-ray player

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.619)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne