(Imagine: Cel mai bun ciocan rotopercutor - foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.863)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 martie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun ciocan rotopercutor: top ciocane profesionale si hobby

Indiferent ca trebuie sa daltuiti sau sa faceti gauri in beton/metal, aveti nevoie de cel mai bun ciocan rotopercutor. Prin „cel mai bun” am in vedere un rotopercutor puternic, usor de manevrat, rezistent, cu viteza sporita, mod de functionare cat combinat atat si ca masina de gaurit sau ciocan pentru daltuire, plus un pret cat mai corect. 

Pentru a gasi un astfel de produs, am analizat oferta actualizata de ciocane rotopercutoare, ca la final sa realizez clasamentul in care dispozitivele sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

Cel mai bun ciocan rotopercutor: top 5

Pentru cei mai nerabdatori, iata cum arata varianta scurta a clasamentului:

1. Bosch Professional GBH 240 F

2. Makita HR2470

3. Steinhaus PRO-RH1600

4. Bosch GBH 2-28 F

5. Einhell PXC HEROCCO – cel mai bun rotopercutor fara fir

1. Bosch Professional GBH 240 F – cel mai bun ciocan rotopercuror

verifica pretul aici

Bosch Professional GBH 240 F este probabil cel mai bun ciocan rotopercutor dupa raportul calitate/pret. Iata de ce faca aceasta afirmatie.

1. Unitatea are un motor rezistent cu puterea de consum de 790W, capabil sa execute 4200 de percutii pe minut cu o energie maxima de 2.7 J.

2. Bosch Professional GBH 240 F are 3 moduri de functionare: doar gaurire, gaurire cu percutie, doar percutie. Mentionez acest aspect pentru ca am intalnit dispozitive cu numai doua moduri: percutie si gaurire cu percutie.

3. Aparatul este un rotopercutor profesional, fabricat din materiale de calitate si cu o rezistenta demonstrata in multiplele recenzii ce pot fi gasite pe internet.

4. Bosch Professional GBH 240 F vine cu doua mandrine interschimabile, din care una tip SDS+.

5. Producatorul a prevazut un cablu de alimentare gros, dar moale, care in plus are si o lungime de aproape 4 metri.

Bosch Professional GBH 240 F este un ciocan rotopercutor pe care il recomand cu incredere tuturor indiferent de pregatire si complexitatea lucrarilor ce urmeaza sa fie executate.

Cel mai bun ciocan rotopercutor - Bosch Professional GBH 240 F

2. Makita HR2470

verifica pretul aici

Makita HR2470 este inca un aparat solid si probabil cel mai bun ciocan rotopercutor din gama Makita. Dispozitivul al carui motor are o putere de 780W, este capabil sa dezvolte o viteza de 1100 rotatii pe minut si 4500 percutii pe minut cu o energie maxima de 2.4J.

Makita HR2470 vine cu o mandrina tip SDS+, iar gratie masei sub 3 kilograme, ciocanul este usor de manevrat. Ca si produsul de pe primul loc, modelul HR2470 are 3 moduri de functionare si buton revers pentru schimbarea directiei de rotatie.

Calitatea materialelor este buna spre foarte buna, mandrina si burghiele se schimba usor, iar cablul de alimentare de 2,5 metri asigura o raza de operare decenta. E adevarat insa ca un cablu cu lungimea de macar 3,5 metri era mai indicat. Astfel, Makita HR2470 chiar putea fi un rival periculos pentru ciocanul rotopercutor de pe prima pozitie – Bosch Professional GBH 240 F.

Cel mai bun ciocan rotopercutor - Makita HR2470

3. Steinhaus PRO-RH1600 – cel mai bun ciocan rotopercutor de buget

verifica pretul aici

Steinhaus PRO-RH1600 este cel mai ieftin rotopercutor din clasament. Dispozitivul este dotat cu un motor cu putere de consum de 1600W, mandrina SDS Max, iar setul cu accesorii contine burghie de 16/18/22mm, spit de 18 si o dalta de 18 mm.

Steinhaus PRO-RH1600 este rotopercutorul aproape perfect pentru utilizari de tip hobby sau semiprofesionale. Am spus „aproape” pentru ca dispozitivul e prevazut cu moduri percutie si gaurire cu percutie, doar gaurirea fiind indisponibila. In plus, burghiele SDS Plus nu sunt compatibile cu mandrina SDS Max, deci aveti grija la ce accesorii mai cumparati.

Motorul dispozitivului este rezistent, iar cablul de alimentare masoara 4 metri. Insa pentru ca motorul este de putere mare, masa totala a rotopercutorului trece de 7 kilograme, deci departe de a fi usor de manevrat.

Cel mai bun ciocan rotopercutor - Steinhaus PRO-RH1600

4. Bosch GBH 2-28 F

verifica pretul aici

Al doilea reprezentant Bosch din clasament este un ciocan rotopercutor cu masa proprie de 3,1 kilograme, motor de 880W, 4000 de percutii pe minut si turatie maxima – 900 rot/minuta. Bosch GBH 2-28 F este capabil sa faca gauri cu diametrul maxim de 13 mm in beton, 30 mm in lemn si 28 mm in beton.

Bosch GBH 2-28 F este cel mai scump ciocan rotopercutor cu alimentare la retea din clasament. Unitatea costa peste 1000 de lei si pentru acesti bani, cumparatorul primeste un rotopercutor versatil, cu 2 madrine intreschimbabile si cablu de alimentare lung. Pe langa toate, producatorul a prevazut un sistem de amortizare a vibratiilor si unul antirecul pentru diminuarea pericolului de vatamare.

Una peste alta, Bosch GBH 2-28 F este un rotopercutor reusit, care promite sa reziste multi ani de zile si daca pretul nu va sperie, recomand dispozitivul cu toata increderea.

Cel mai bun ciocan rotopercutor - Bosch GBH 2-28 F

5. Einhell PXC HEROCCO – cel mai bun ciocan rotopercutor cu acumulator

Verifica pretul aici

Einhell PXC HEROCCO este probabil cel mai bun ciocan rotopercutor dupa raportul calitate/pret printre unitatile cu alimentare de la baterie. Modelul se poate mandri in primul rand cu nivelul de vibratii redus. Insa, ar fi de mentionat ca in setul standard nu sunt inclusi acumulatorii si incarcatorul. Cei care folosesc unelte fara fir, stiu bine ca acumulatorii sunt componente scumpe si uneori greu de gasit, insa Einhell PXC HEROCCO. Puteti achizitiona fara probleme un acumulator de 4 Ah + un incarcator, la mai putin de 300 lei. Sfatul meu este insa sa folositi o baterie cat mai potenta (de 5,2 sau chia 6 Ah). Doar veti descoperi adevarate performante ale acestui rotopercutor.

Chiar daca nu e alimentat de la retea, rotopercutorul Einhell PXC HEROCCO are un motor puternic care nu cedeaza prea mult in fata aparatelor cu cablu. Acesta este capabil sa dezvolte o viteza de aproape 1200 de rotatii pe minut, iar energia de percutie atinge 2,2J. Caracterisiticile nu sunt tocmai impresionante, in schimb rotopercutorul are raza de acoperire nelimitata.

Cel mai bun ciocan rotopercutor - Einhell PXC HEROCCO

Cel mai bun ciocan rotopercutor: concluzie

Pentru lucrari de intensitate redusa, puteti merge pe varianta unui rotopercutor din gama hobby (ex. Bosch PBH 2500 RE Compact), insa recomandarea mea ar fi sa cumparati un produs cu rezerva de putere. Niciodata nu stiti cand o sa aveti nevoie de ea. In acest sens, Bosch Professional GBH 240 F este probabil cel mai bun ciocan rotopercutor.

Inca ceva, in timpul lucrarilor este imperativ sa purtati echipament de protectie. Ma refer in primul rand la manusi si ochelari de protectie.

Citeste si:

Cel mai bun motofierastrau dupa raportul calitate/pret: top 5

Cel mai bun ciocan rotopercutor

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.863)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne