(Imagine: Cel mai bun convector electric foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.923)
(1 evaluare, 1 voturi)
18 august 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun convector electric de perete si pardoseala: top 5

Iarna se apropie cu pasi rapizi, iar odata cu ea vin si temperaturile scazute din incaperile ce nu sunt conectate la vreo sursa de caldura centralizata centralizata. Pentru rezolvarea acestei probleme, convectorul electric este o solutie rapida si destul de ieftina. Cel mai bun convector electric este un dispozitiv ce poate fi montat cat pe perete atat si pe pardoseala, incalzeste bine, nu consuma mult, iar pretul nu trece de 700 lei. 

Cel mai bun convector electric: cum il aleg?

Pe langa aspectele enumerate anterior, alegerea unui convector electric ar mai putea fi influentata de viteza de incalzire, greutatea dispozitivului si lungimea cablului de alimentare. In plus, ar fi bine ca convectorul sa fie dotat cu un senzor ce masoara temperatura ambientala si un monitor care s-o afiseze. Si pentru ca siguranta este un factor prioritar, protectia la supraincalzire si blocarea pentru copii sunt si ele functii indispensabile.

Unele aparate sunt dotate cu ventilator. Acesta e bun pentru ca distribuie caldura mai repede, dar in acelasi timp este o sursa de zgomot. Prin urmare, nu recomand amplasarea unui astfel de convector in dormitor. Daca intentionati sa incalziti o baie sau alta incapere cu umiditatea ridicata, aveti grija sa alegeti un dispozitiv ce nu se teme de apa. Cel mai indicat ar fi standardul IP24, unde cifra doi inseamna protectie la contactul cu obiecte mai mari de 12,5 mm, iar cifra 4 inseamna protectie contra stropilor de apa din toate directiile.

Cel mai bun convector electric - Ivigo EPK 2000

Cel mai bun convector electric: top 5 convectoare

1. Ivigo EPK 2000 – verifica pretul aici – este un convector electric cu puterea de 3000W, interfata cu control electronic, termostat reglabil, protectie pentru copii si senzor pentru masurarea temperaturii ambientale. Risc chiar sa afirm ca Ivigo EPK 2000 este cel mai bun convector electric dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul corespunde standardului de protectie IP24, poate fi montat cat pe podea atat si pe perete, iar pretul nu trece de 600 lei. In plus, design-ul si culoare alba permite incorporarea convectorului in orice fel de incapere. Dar sa aveti grija ca suprafata camerei sa nu depaseasca 24 mp, pentru ca anume aceasta e limita de sus a lui Ivigo EPK 2000.

Cel mai bun convector electric cu ventilator

2. Trotec TCH 23 E – verifica pretul aici – este cel mai nou convector electric din clasament si singurul dispozitiv dotat cu ventilator. Dispozitivul are o putere maxima de incalzire de 2000W, se instaleaza pe podea, este silentios si cantareste mai putin de 3 kilograme. Cu o latime de numai 530 mm, Trotec TCH 23 E poate fi numit un convector compact, dar gratie puterii mari, acesta poate incalzi fara probleme o incapere a carei suprafata trece de 20 mp. Chiar daca detine o lista impunatoare de avantaje, modelul a pierdut pozitia de lider, iar de vina sunt lipsa ecranului pentru afisarea temperaturii exacte, design-ul simplist, dar si cablul de alimentare cu lungimea de numai 1,7 metri.

Cel mai bun convector electric - Trotec TCH 23 E

3. Tesy CN03150EIS – verifica pretul aici – este un convector electric cu display si termostat integrat. Tesy CN03150EIS este dotat cu un element de incalzire cu lamela din aluminiu si puterea maxima de 1500W. Convectorul se incalzeste foarte repede si este capabil sa mentina temperatura setata. Dispozitivul are si timer cu pornire sau oprire intarziata de pana la 24 de ore si functie anti-inghet, cu fixarea automata a temperaturii la 5 grade celsius. Ca si primele doua convectoare din clasament, Tesy CN03150EIS are protectie IP24, respectiv poate fi utilizat si in camerele cu un grad inalt de umiditate.

Cel mai bun convector electric - Tesy CN03150EIS

4. Solaris KIP 2000verifica pretul aici – este inca un convector ce poate fi montat cat pe perete atat si pe pardoseala. Dispozitivul are un element de incalzire de 200oW si este recomandat pentru spatii de maxim 24 mp. Producatorul nu a prevazut un ventilator, in schimb a montat o interfata digitala cu afisaj LED si termostat reglabil. Problema insa e ca modulul interfetii a fost instalat in spatele convectorului, pentru mai mult confort fiind mai indicata amplasarea acestuia in fata convectorului (asa cum s-a procedat la Ivigo EPK 2000).

Cel mai bun convector electric - Solaris KIP 2000

5. Ivigo EPK 1000 – unitatea de pe locul 5 din clasamentul ce anunta cel mai bun convector electric este de fapt fratele mai mic al dispozitivului de pe prima pozitie. Ivigo EPK 1000 are o putere maxima de incalzire de 1000W, interfata electronica, termostat integrat, protectie pentru copii, siguranta la supraincalzire si cablu de alimentare de 2 metri. Corpul convectorului este fabricat din otel laminat la rece, arata bine si se incadreaza de minune in orice fel de incapere.

Concluzie

Un convector electric este cea mai rapida cale spre incalzirea unei incaperi, care pe langa toate are si costurile de instalare egale cu zero. Va sfatuiesc sa optati pentru produse oferite de producatori renumiti (Tesy, Electrolux, Solaris, Victronic, iVigo etc). Doar asa veti avea garantia unui dispozitiv eficient si sigur. Cel mai bun convector electric, pe langa performante trebuie sa ofere si suficienta siguranta pentru a fi lasat sa functioneze ore in sir.

Citeste si:

Cel mai bun boiler electric: top 5 boilere eficiente

Cel mai bun convector electric

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.923)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne