Cel mai bun cuptor electric: Top 5 cuptoare electrice | puternice | forum
(Imagine: Cel mai bun cuptor electric - Samus CSD45BRC2)
Comentarii (0)
Vizualizari (10.243)
(14 evaluare, 14 voturi)
19 februarie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun cuptor electric: top 5 cuptoare electrice

Astazi avem misiunea sa gasim cel mai bun cuptor electric. Pentru asta, intentionam sa realizam o analiza comparativa intre cuptoarele electrice conventionale propuse pe piata de la noi. Cele mai importante dimensiuni ce urmeaza sa fie analizate sunt: volum cuptorului, puterea maxima, temperatura maxima si pretul de achizitie. Suplimentar, vom tine cont si de parerile cumparatorilor.

Aparatele de bucatarie conventionale sunt tot mai des inlocuite cu unitati incorporabile. Aragazurile, hotele, cuptoarele si chiar espressoarele au acum versiune ce pot fi ascunse in mobilierul din bucatarie. Si totusi, o buna parte din consumatori inca cumpara si utilizeaza aparate standard. O asemenea decizie are la baza doua argumentari: 1. Pretul de achizitie mult mai mic pentru aparatele conventionale si 2. Produsele incorporabile au nevoie de bucatarii adaptate, cu spatii dedicate. Unitatile standard insa, pot fi pozitionate practic oriunde si repozitionate la dorinta proprietarului.

Dupa cum spuneam si in primul paragraf, articolul de astazi este dedicat cuptoarelor electrice, iar scopul principal este sa gasim cel mai bun cuptor electric dupa raportul calitate/pret. De multe ori, o astfel de sarcina se dovedeste a fi mai grea decat parea la inceput, insa in cazul cuptoarelor electrice, oferta destul de modesta si simplitatea constuctiei au facilizat foarte mult procesul.

Cel mai bun cuptor electric: top 5

Asa arata clasamentul celor mai bune cuptoare electrice dupa raportul calitate/pret

1. Star-Light CEA-4520DBL – cel mai bun cuptor electric

Verifica pretul aici

Star-Light CEA-4520DBL: volum – 45 litri, putere maxima – 2000W, Convectie, Temperatura maxima – 230 grade, 4 trepte de temperatura, 8 programe de copt.

Star-Light CEA-4520DBL este probabil cel mai bun cuptor electric dupa raportul calitate/pret. Unitatea este incapatoare, poate gati cu convectie, iar pretul este cat se poate de bun. Cuptorul are interfata cu butoane tactile, cate unul pentru fiecare program de copt, doua pentru setarea temperaturii dorite si unul pentru convectie. In plus, Star-Light CEA-4520DBL a fabricat din materiale de calitate si arata chiar bine.

Cel mai bun cuptor electric - Star-Light CEA-4520DBL

2. Tefal Optimo OF463830

Verifica pretul aici.

Volum – putere maxima – 1600W, 32 litri, Convectie, Grill, Temperatura maxima – 230 grade, 4 trepte de temperatura, plita cu doua arzatoare, pret mediu – 600 – 650 lei.

Tefal Optimo OF463830 este un cuptor destul de scump, dar care in schimb ofera grill, convectie, elemente de incalzire puternice si o plita cu 2 arzatoare deasupra. In plus, Tefal Optimo OF463830 este fabricat din materiale de calitate, se incalzeste repede si coace uniform.

3. Star-Light Pro CAB-4021BL

Verifica pretul aici.

Volum – putere maxima – 2100W, 40 litri, Convectie, Temperatura maxima – 230 grade, temperatura reglabila cu intervale de 5 grade, interfata tactila, pret mediu – 880 – 900 lei. Star-Light Pro CAB-4021BL are parametri de exceptie pentru un cuptor conventional de 40 litri. Mai mult decat atat, dar ar fi sa excludem din calcule pretul, Star-Light Pro CAB-4021BL ar deveni probabil cel mai bun cuptor electric. E puternic, are un design foarte elegant, materiale de calitate si setari multiple. Recomandam cu incredere.
Cel mai bun cuptor electric - Star-Light Pro CAB-4021BL

4. Zass ZEO 38 CR

Verifica pretul aici.

Zass ZEO 38 CR: volum – 38 litri, putere maxima – 1600W, Convectie, rotisor, Temperatura maxima – 250 grade, 4 elemente de incalzire, temporizator de 60 minute, pret mediu – 450 lei.

Unul din cele mai performante cuptoare electrice de pe piata, care pe langa toate arata si foarte bine. Zass ZEO 38 CR are atat convectie cat si rotisor, iar pentru setari se folosesc 4 butoane rotative. Cuptorul ridica temperatura destul de repede, coace uniform, iar geamul si peretii exteriori nu se incalzesc prea tare.

5. TurboTronic TT-EV45

Verifica pretul aici.

TurboTronic TT-EV45: volum – putere maxima – 2000W, 45 litri,  convectie,  rotisor, Temperatura maxima – 230 grade, 4 trepte de temperatura, timer de 60 minute.

Cuptor electric in mare parte similar produsului de pe locul 4. Diferit este volumul, care in cazul lui TurboTronic TT-EV45 este cu 7 litri mai mare, plus elementele de incalzire mai puternice. De aici si diferenta de pret de 10-15% dintre cele doua cuptoare.

Cel mai bun cuptor electric - TurboTronic TT-EV45

Cel mai bun cuptor electric: sfaturi

La alegerea unui cuptor, pe langa infomatiile ce pot fi citite pe cutie, mai este necesar sa aflati si alte chestii. Cea mai importanta dintre ele este uniformitatea coacerii. Distribuirea caldurii depinde foarte mult de diametrul si linia formata de elementele de incalzire. Nu mai putin importanta pentu distributia uniforma a temperaturii este si convectia. Sa stiti insa ca prezenta acestei functii ar putea duce la cresterea cantitatii de caldura pe care o elimina cuptorul.

Prin urmare, cel mai bun cuptor electric ar trebui sa aiba un volum ce depaseste 35 ori chiar 40 de litri, o putere de peste 1600w, elemente de incalzire cat mai groase si o lista de functii suplimentare ce include convectia.

Citeste si:

Cel mai bun cuptor incorporabil.

Cel mai bun aragaz.

Cea mai buna hota.

Cea mai buna plita incorporabila.

Cel mai bun cuptor electric

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 10.243)
(14 evaluare, 14 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne