Cel mai bun dezumidificator: top 5 aparate filtrare aer
(Imagine: Cel mai bun dezumidificator - Trotec TTK53E)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.342)
(3 evaluare, 3 voturi)
5 iulie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun dezumidificator: top 5 aparate filtrare aer

Discutam astazi despre un produs capabil sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii si chiar sa protejeze casa dvs.. Mai exact, vom incerca in cele ce urmeaza sa aflam care este cel mai bun dezumidificator de aer.

Medicii spun ca umiditatea optima pentru o incapere ar trebui sa se integreze in intervalul 30-55%. Orice valoare peste 55% ar putea dauna casei dvs., dar mai important ar crea o stare de disconfort celor aflati in incapere.

Oferta de dezumidificatoare/aparate filtrare aer include unitati cu forme si dimensiuni diverse, important este sa alegeti unul ce s-ar potrivi nevoilor dvs.. Este vorba in primul rand despre suprafata locuintei unde va functiona dezumidificatorul, dar si de cantitatea de umiditate ce urmeaza sa fie eliminata.

In top-ul nostru, titlul de cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret, a fost primit de Trotec TTK 53E. Acesta este urmat de aparatele: Woods MDK26, Woods AD20, ARGO PLATINUM 41 si Meaco UK12L.

Cel mai bun dezumidificator: top 5

1. Trotec TTK53E – verifica pretul aici – putere 370 wati, capacitate absorbtie 16 litri pe zi, rezervor de apa 5,5 litri, potrivit pentru spatii cu volumul de pana la 80 m3 sau o suprafata de 31 mp.

Credem ca Trotec TTK53E este cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret. Aparatul este suficient de puternic pentru reduce in cateva ore umiditatea aerului de la 70% la 40% intr-o incapere de 30mp. Pentru asta dezumidificatorul este dotat cu un motor de 370 wati capabil de un debit de aer de 195 mc/h si un rezervor pentru apa de 5,5 litri. Un alt plus este nivelul relativ redus de zgomot produs la functionare. Proucatorul declara 48 dB – adica un pic mai mult cat un frigider.

2. Woods MDK26 – verifica pretul aici – capacitate absorbtie 25 litri pe zi, putere consumata 240W, debit aer 174 mc/h, recipient apa 4 litri, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indepartat si curatat, nivel zgomot – 50 dB, unul dintre cele mai puternice dezumidificatoare

Woods MDK26 este un dezumidificator destinat spatiilor intre 40 si 50 mp. Dispozitivul e puternic, destul de silentios, elegant si usor de folosit. Recenzia completa poate fi gasita aici. 

Cel mai bun dezumidificator Woods MDK26

3. Woods AD20 – verifica pretul aici – un aparat de filtrare cu o capacitate de absorbtie de 20 litri pe zi si un debit maxim de 230 mc de aer pe ora.

Este vorba despre Woods AD20 hybrid, un aparat in care integreaza in sine functiile de dezumidificator si purificator. Din ce am gasit pana acum pe piata, Woods AD20 este probabil cel mai bun produs de acest tip. E elegant, e silentios, e puternic, pot fi folosite ambele functii simultan si nu consuma prea mult curent electric.
Pe langa toate, Woods AD20 hybrid are materiale solide si finisaje de calitate.

Recenzia completa a lui Woods AD20 poate fi citita aici.

Cel mai bun dezumidificator - Woods AD20 hybrid

4. ARGO PLATINUM 41 – verifica pretul aici – capacitate absorbtie 41 litri pe zi, putere consumata 570W, debit aer 230 mc/h, recipient apa 7 litri, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indeparta si curatat.

ARGO PLATINUM 41, aparatul ce s-a clasat pe locul 4 in top-ul ce anunta cel mai bun dezumidificator are parte doar de pareri bune din parte cumparatorilor. Se mentioneaza design-ul placut – PLATINUM 41 e unul din cele mai elegante dezumificatoare de pe piata, silentiozitatea satisfacatoare (46 dB) si eficienta de functionare. Unitatea a pierdut 4 pozitii din cauza pretului destul de mare.

Cel mai bun dezumidificator - Argo Platinum 41

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer condtionat: top 9

5. Meaco UK12L – verifica pretul aici – capacitate absorbtie 12 litri pe zi, higrostat incorporat, rezervor de apa 2,5 litri, potrivit pentru spatii de pana la 30 mp, temporizator reglabil si functie blocare copii.
Cel mai bun dezumidificator - Meaco UK12L

Cel mai bun dezumidificator: – unul de capacitate sporita

Trotec TTK 120 S – verifica pretul aici – este mentiunea pentru varianta de dezumidificator cu capacitate sporita. TTK 120 S are un debit de aer de 510 mc/h si o capacitate de 35 litri pe zi. Aparatul este potrivit pentru spatii de pana la 140 mp, fie ca este vorba despe incaperi industriale, spatii comerciale sau locuinte. Trotec TTK 120 S este dotat cu un recipient pentru apa de 8 litri, iar functionarea sa produce un sunet de 56 dB.

Cel mai bun dezumidificator - Trotec TTK 120 S

Cel mai bun dezumidificator: cand am nevoie de unul

Exista vreo 4-5 semne care indica asupra depasirii nivelului maxim de umiditate intr-o incapere:
1. Mirosuri neplacute
Daca simtiti mirosuri urate in casa sa stiti ca aveti un exces de umiditate care trebuie eliminat. Daca aceste mirosuri sunt puternice, sa stiti ca este vorba deja despre mucegai, care printre altele in primele etape nu este vizibil.

2. Mucegai/igrasie pe pereti
Cel mai evident semnal al umiditatii mult prea mari este mucegaiul pe pereti. In acest caz un dezumidificator nu mai poate schimba radical lucrurile, de cele mai multe ori fiind nevoie de masuri mai radicale.

3. Disconfort personal
Daca stranutati des, aveti ameteli, dureri de cap ori chiar ochii umezi, sa stiti ca e foarte posibil ca nivelul umiditatii din casa sa fie mult peste valoarea maxima admisibila.

4. Daca observati condens sau chiar picaturi de apa pe geamuri, tevele din interiorul casei ori pereti, este din nou foarte posibil ca umiditatea sa fie prea mare.

Solutia: Daca aveti deja mucegai pe pereti, nu disperati, inca puteti rezolva problema. Cea mai simpla solutie este sa cumparati o solutie anti-igrasie, ori sa cumparati un inalbitor pe baza de clor si dupa ce indepartati mucegaiul, sa tratati bine-bine zona infectata cu solutia din dotare.
Daca cantitatea de mucegai este prea mare, si se afla in zone cu accesibilitate redusa, ar fi recomandabil sa apelati la un profesionist.

Dupa ce ati indepartat mucegaiul, cumparati un dezumidifcator. El va preveni revenirea igrasiei, dar de un mai mare ajutor, acest aparat este la profilaxia mucegaiului. Asta pentru ca e mult mai simplu sa previi o problema decat sa lupti cu ea.

Cel mai bun dezumidificator: cum il aleg

Daca utilizati dezumidificatorul pentru un spatiu mare >30 mp, aveti nevoie de un aparat puternic. Unii recomanda sa analizati in primul rand eficienta energetica, noi spunem insa ca este mai important ca produsul sa fie util. Deci atunci cand alegeti cel mai bun dezumidificator, vedeti intai capacitatea de absorbite a acestuia (litri/zi) si debitul de aer. Spre exemplu la o incapere de 20 mp, ar fi bun un dezumidificator cu capacitatea de absorbtie de 14/15 litri pe zi si un debitul de aer de 100 mc/h.

Bine aer fi ca dezumidificatorul ales sa nu fie foarte mare si cat se poate de silentios. Conditiile sunt valabile mai ales in cazul in care aparatul urmeaza sa lucreze toata ziua. Totusi, in primul rand vedeti ca aparatul sa fie suficient de puternic pentru a dezumifica incaperea, iar dimensiunea si nivelul de zgomot produs conteaza mai putin.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer

Cel mai bun aparat de conditionat portabil

Cel mai bun dezumidificator – top 5 aparate filtrare aer

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.342)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne