(Imagine: Cel mai bun dezumidificator - Trotec TTK 75E)
Comentarii (0)
Vizualizari (21.984)
(50 evaluare, 50 voturi)
15 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun dezumidificator: top 5 dezumidificatoare

Discutam astazi despre un produs capabil sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii si chiar sa protejeze casa dvs.. Vom incerca in cele ce urmeaza sa aflam care este cel mai bun dezumidificator de aer, ba chiar intentionam sa cream un clasament format din 5 dezumidificatoare, unele din ele fiind produse hibride, adica dezumificator plus purificator. 

Medicii spun ca umiditatea optima pentru o incapere ar trebui sa se integreze in intervalul 30-55%. Orice valoare peste 55% ar putea dauna casei dvs., dar mai important ar crea o stare de disconfort celor aflati in incapere.

Oferta de dezumidificatoare/aparate filtrare aer include unitati cu forme si dimensiuni diverse, important este sa alegeti unul ce s-ar potrivi nevoilor dvs.. Este vorba in primul rand despre suprafata locuintei unde va functiona dezumidificatorul, dar si de cantitatea de umiditate ce urmeaza sa fie eliminata.

In top-ul nostru, titlul de cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret, a fost primit de Trotec TTK33E. Acesta este urmat de aparatele: Turbionaire SENSO 25, Woods AD20, Woods MDK26,  si AlecoAir D55 DOLOMIT.

Cel mai bun dezumidificator: top 5 dezumidificatoare casnice

1. Trotec TTK33E – cel mai bun dezumidificator

verifica pretul aici 

Credem ca Trotec TTK33E este cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret. Acesta are o putere de 240W, capacitate absorbtie – 14 litri pe zi, 2 trepte de functionare, rezervor apa – 1,5 litri, higrostat integrat, nivel sonor – 43 dB, filtru de carbon. cel mai ieftin dezumidificator din clasament. Trotec TTK33E este destinat pentru spatiile cu suprafete de maxim 20 mp, dar cel mai bine este sa-l folositi in incaperi de 15 mp. Acolo aparatul se descurca foarte bine, reusind sa reduca umiditatea de la 70 la 53% in 3 ore.
Cel mai bun dezumidificator - TROTEC TTK33E

2. Turbionaire SENSO 25

verifica pretul aici 

Turbionaire SENSO 25 – putere 315 wati, capacitate absorbtie 25 litri pe zi, rezervor de apa 4 litri, potrivit pentru spatii cu suprafate de pana la 38 mp.

Turbionaire SENSO 25 este suficient de puternic pentru reduce in cateva ore umiditatea aerului de la 70% la 40% intr-o incapere de 30-35 mp. Pentru asta dezumidificatorul este dotat cu un motor de 315 wati capabil de un debit de aer de 180 mc/h si un rezervor pentru apa de 4 litri. Un alt plus este nivelul redus de zgomot produs la functionare. Producatorul declara 45 dB – adica cu vreo 10% mai zgomotos ca un frigider.

Cel mai bun dezumidificator - Turbionaire SENSO 25

3. Woods AD20 – cel mai bun dezumidificator hibrid

verifica pretul aici

Woods AD20 este un aparat de filtrare cu o capacitate de absorbtie de 20 litri pe zi si un debit maxim de 230 mc de aer pe ora. Fie vorba intre noi, Woods AD20 este o „mica” bijuterie printre printre produsele de tratare a aerului. Acesta integreaza functiile de dezumidificator si purificator. Din ce am gasit pana acum pe piata, Woods AD20 este probabil cel mai bun dezumidificator hibrid de pe piata. E elegant, foarte silentios, puternic, pot fi folosite ambele functii simultan si consuma foarte putin curent electric. Woods AD20 hybrid este fabricat din materiale solide si prezinta finisaje de calitate. Woods AD20 este un aparat ce il recomandam cu toata increderea. L-am testat si putem spune ca nu veti regreta nicio secunda achizitia lui.

Review-ul complet pentru Woods AD20 poate fi citit aici.

Cel mai bun dezumidificator - Woods AD20 hybrid

4. AlecoAir D23 CLASSY

verifica pretul aici 

Capacitate absorbtie 23 litri pe zi, putere consumata 240W, debit aer 180 mc/h, recipient apa 4,5 litri, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indepartat si curatat, nivel zgomot – 44 dB, unul dintre cele mai silentioase dezumidificatoare

AlecoAir D23 CLASSY este un dezumidificator destinat spatiilor intre 40 si 50 mp. Dispozitivul e puternic, foarte silentios, elegant, solid si usor de folosit. In plus, AlecoAir D23 CLASSY are si conexiune wireless, respectiv poate fi controlat de pe smartphone.

Cel mai bun purificator de aer - AlecoAir D23 CLASSY

5. AlecoAir D55 DOLOMIT – cel mai puternic dezumidificator din clasament

verifica pretul aici 

Capacitate absorbtie 55 litri pe zi, putere consumata 550W, debit aer 290 mc/h, recipient apa 7 litri, WiFi, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indeparta si curatat.

AlecoAir D55 DOLOMIT, aparatul ce s-a clasat pe locul 5 in top-ul ce anunta cel mai bun dezumidificator are parte doar de pareri bune din parte cumparatorilor. Se mentioneaza in primul rand capacitatea de dezumidificare impresionanta – D55 DOLOMIT e unul din cele mai puternice dezumificatoare casnice de pe piata, numarul mare de functi si conexiune wireless. Unitatea a pierdut 4 pozitii din cauza pretului destul de mare.

Cel mai bun dezumidificator - AlecoAir D55 DOLOMIT

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer condtionat: top 9

Cel mai bun dezumidificator profesional

Trotec TTK 120 S – verifica pretul aici – este mentiunea pentru varianta de dezumidificator cu capacitate sporita. TTK 120 S are un debit de aer de 510 mc/h si o capacitate de 35 litri pe zi. Aparatul este potrivit pentru spatii de pana la 140 mp, fie ca este vorba despe incaperi industriale, spatii comerciale sau locuinte. Trotec TTK 120 S este dotat cu un recipient pentru apa de 8 litri, iar functionarea sa produce un sunet de 56 dB.

Cel mai bun dezumidificator - Trotec TTK 120 S

Cel mai bun dezumidificator: cand am nevoie de unul

Exista vreo 4-5 semne care indica asupra depasirii nivelului maxim de umiditate intr-o incapere:
1. Mirosuri neplacute
Daca simtiti mirosuri urate in casa sa stiti ca aveti un exces de umiditate care trebuie eliminat. Daca aceste mirosuri sunt puternice, sa stiti ca este vorba deja despre mucegai, care printre altele in primele etape nu este vizibil.

2. Mucegai/igrasie pe pereti
Cel mai evident semnal al umiditatii mult prea mari este mucegaiul pe pereti. In acest caz un dezumidificator nu mai poate schimba radical lucrurile, de cele mai multe ori fiind nevoie de masuri mai radicale.

3. Disconfort personal
Daca stranutati des, aveti ameteli, dureri de cap ori chiar ochii umezi, sa stiti ca e foarte posibil ca nivelul umiditatii din casa sa fie mult peste valoarea maxima admisibila.

4. Daca observati condens sau chiar picaturi de apa pe geamuri, tevele din interiorul casei ori pereti, este din nou foarte posibil ca umiditatea sa fie prea mare.

Solutia: Daca aveti deja mucegai pe pereti, nu disperati, inca puteti rezolva problema. Cea mai simpla solutie este sa cumparati o solutie anti-igrasie, ori sa cumparati un inalbitor pe baza de clor si dupa ce indepartati mucegaiul, sa tratati bine-bine zona infectata cu solutia din dotare.
Daca cantitatea de mucegai este prea mare, si se afla in zone cu accesibilitate redusa, ar fi recomandabil sa apelati la un profesionist.

Dupa ce ati indepartat mucegaiul, cumparati un dezumidifcator. El va preveni revenirea igrasiei, dar de un mai mare ajutor, acest aparat este la profilaxia mucegaiului. Asta pentru ca e mult mai simplu sa previi o problema decat sa lupti cu ea.

Cum aleg un dezumidificator?

Daca utilizati dezumidificatorul pentru un spatiu mare >30 mp, aveti nevoie de un aparat puternic. Unii recomanda sa analizati in primul rand eficienta energetica, noi spunem insa ca este mai important ca produsul sa fie util. Deci atunci cand alegeti cel mai bun dezumidificator, vedeti intai capacitatea de absorbite a acestuia (litri/zi) si debitul de aer. Spre exemplu la o incapere de 20 mp, ar fi bun un dezumidificator cu capacitatea de absorbtie de 14/15 litri pe zi si un debitul de aer de 100 mc/h.

Bine aer fi ca dezumidificatorul ales sa nu fie foarte mare si cat se poate de silentios. Conditiile sunt valabile mai ales in cazul in care aparatul urmeaza sa lucreze toata ziua. Totusi, in primul rand vedeti ca aparatul sa fie suficient de puternic pentru a dezumifica incaperea, iar dimensiunea si nivelul de zgomot produs conteaza mai putin.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer

Cel mai bun aparat de conditionat portabil

Cel mai bun dezumidificator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 21.984)
(50 evaluare, 50 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne