(Imagine: Cel mai bun fierastrau pendular - top 5, pareri, recomandari)
Comentarii (0)
Vizualizari (11.872)
(Nu există încă evaluări)
15 mai 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun fierastrau pendular: top fierastraie pendulare hobby si profesionale

Daca cautati cel mai bun fierastrau pendular, prima intrebare la care trebuie sa raspundeti tine de destinatia acestuia. Pentru lucrari ocazionale si modeste ca intensitate, este numai bun un fierastrau pendular tip hobby. Am in vedere aici o buna parte din gama Bosch PST (verde) sau modelele 4327 si 4329 oferite de Makita. Daca insa meseria pe care o practicati implica utilizarea uneltelor electrice, mult mai potrivit ar fi un fierastrau pendular profesional (ex. Bosch Professional GST 8000 E sau DeWalt Profesional DW331K-QS.

Cel mai bun fierastrau pendular: top 5 fierastraie verticale

Una peste alta, e important ca fierastraul ales sa fie sigur, robust, sa nu vibreze foarte tare si sa taie cat mai drept si mai fin. Anume dupa aceste criterii m-am condus la crearea clasamentului si iata ce mi-a iesit. Inca ceva, in top au fost incluse doar dispozitive cu alimentare prin fir, fierastraiele cu acumulator urmand sa fie subiectul unui clasament separat.

1. Bosch Professional GST 8000 E – cel mai bun fierastrau pendular

Vezi pretul exact aici

Bosch Professional GST 8000 E este cel mai bun fierastrau pendular si simultan cel mai bun printre fierastraiele verticale profesionale. Unitatea este dotata cu un motor puternic de 710W, a carui fiabilitate este demonstrata de sutele de recenzii lasate pe diverse site-uri de specialitate. In plus, daca e setat si utilizat corect, Bosch Professional GST 8000 E taie bine spre foarte bine in linie dreapta si o face cat se poate de fin. Fierastraul are o cursa de ridicare de 20mm, respectiv poate sa taie in lemn cu adancimea maxima de 80mm, in aluminiu – 20 mm si in otel – 10 mm, iar pentru asigurarea continuitatii taierii, unitatea a fost echipata si cu o suflanta ce are grija ca zona din fata lamei sa ramana curata. Cu alte cuvinte, Bosch Professional GST 8000 E are de oferit foarte mult, iar pretul sau nu este extrem de mare.

Cel mai bun fierastrau pendular - Bosch Professional GST 8000 E

2. Bosch PST 650 – cel mai bun fierastrau pendular tip hobby

Vezi pretul exact aici

Bosch PST 650 este probabil cel mai bun fierastrau pendular pentru incepatori, respectiv pentru lucrari de tip hobby. Dispozitivul este pus in functiune de un motor de 500W, capabil sa produca 3100 oscilatii pe minuta, la o cursa cu lungimea de 20mm. Bosch PST 650 a fost proiectat sa taie la adancimi de cel mult 65 mm in lemn si 4 mm in otel. Mai mult, fierastraul vine cu sistemul de prindere SDS, renumit pentru utilizarea facila, dar si pentru faptul ca e probabil cel mai sigur sistem de prindere de pe piata. Bosch PST 650 vine la pachet cu o singura panza (T 144D – pentru lemn), dar o face intr-o cutie din plastic pentru transport. Fierastraul e usor de manevrat si aproape ca nu vibreaza daca elemntul taiat e fixat cum trebuie.

Bosch PST 650 - cel mai bun fierastrau vertical hobby, pareri

3. DeWALT DW331K

vezi pretul exact aici

Intr-un clasment cu unelte electrice, aparitia unui reprezentant DeWALT e aproape imperativa, iar modelul DW331K este probabil cel mai bun fierastrau pendular DeWALT dupa raportul calitate/pret. Iata de ce spun acest lucru:

1. Vine dotat cu un motor de 701W.

2. Poate sa taie in lemn pana la 130mm si 12 mm in otel.

3. Are sistem de prindere facil si o talpa foarte stabila, cu inclinare de pana la 45 grade.

4. Viteza se controleaza usor, iar pentru mai multa precizie, e prevazuta pornirea lenta.

5. DeWalt DW331K e printre cele mai rezistente fierastraie pendulare de pe piata.

4. Makita 4329

vezi pretul actualizat aici

Makita 4329 este un dispozitiv care cu siguranta merita atentie. Acesta este dotat cu un motor de 450W, care pe hartie nu pare cine stie ce, dar in realitate e o mica fiara, capabila sa taie pana la 65 mm in lemn si pana la 6 mm in otel. Modelul este incadrat de producator in categoria hobby, insa am intalnit meseriasi care il folosesc in lucrul de zi cu zi si sunt extrem de multumiti de el. Makita 4329, care probabil e si cel mai bun fierastrau pendular din gama Makita, s-a dovedit foarte stabil, silentios, si la 450W, inexplicabil de puternic. La minusuri as trece doar lipsa cutiei pentru transport si a sistemului de eliberare rapida a panzei.

Makita 4329 - cel mai bun fierastrau pendular Makita

5. Einhell TC-JS 60/1 – cel mai bun fierastrau pendular ieftin

vezi pretul actualizat aici

Einhell TC-JS 60/1 este probabil cea mai buna solutie daca se doreste un fierastrau in primul rand ieftin, dar totusi destul de reusit. Unitate inzestrata cu un motor de 400W poate sa taie in lemn pana la 60mm si pana la 4 mm in otel (6 mm in aluminiu) si are baza ce poate fi intoarsa pana la 45 grade. In lucru, Einhell TC-JS 60/1 s-a dovedit un fierastrau surprinzator de stabil si usor de manevrat. Virbreaza putin si taie cate se poate de fin, mai ales daca se folosesc panze de calitate. Din pacate, Einhell TC-JS 60/1 vine fara cutie de transport, dar si fara panze incluse. Deci pentru transport va fi nevoie sa improvizati ceva, iar panzele sa le cumparati dupa bunul plac.

Einhell TC-JS 60/1 - cel mai bun fierastrau vertical ieftin

Indiferent de modelul ales, aveti grija sa respectati masurile de precautie in timpul lucrarilor. Purtati ochelari de protectie, nu puneti aparatul sa faca lucrari ce ii depsesc capacitatile tehnice si nu-l lasati la indemana copiilor.

Citeste si:

Top 5 motofierastraie dupa raportul calitate/pret

Cel mai bun fierastrau pendular

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 11.872)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne