Cel mai bun generator electric: top 3 generatoare de curent pe benzina
(Imagine: Cel mai bun generator electric- Einhell TC-PG 35 E5 pret)
Comentarii (0)
Vizualizari (138)
(1 evaluare, 1 voturi)
5 iulie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun generator electric: top 3 generatoare de curent pe benzina

Astazi cautam cel mai bun generator electric dupa raportul calitate/pret. Cand dispare curentul, un generator este instrumentul ce poate salva situatia. Cu el puteti mentine casa calda pe timp de iarna si racoroasa pe timpul verii, generatorul nu va permite alimentelor din frigider sa se altereze, iar daca aveti o emisiune TV pe care nu o puteti rata sau un task la calculator care trebui finalizat de urgenta, generatorul o rezolva si pe asta. 

Cum aleg cel mai bun generator electric?

Caracteristica principala a oricarui generator electric este puterea maxima pe care acesta o poate dezvolta. In dependenta de puterea pe care un generator o dezvolta puteti afla tipul si numarul de consumatori pe care le puteti alimenta. Incepeti cu lista de aparate din casa. Cititi eticheta fiecarui pentru a afla consumul instant. Dupa care urmeaza o simpla adunare, iar suma reprezinta necesarul de putere pentru generatorul ce planificati sa-l cumparati. Dupa calculul puterii urmeaza alegerea aparatului propriu-zis. Faceti un inventar al ofertei actuale din magazine si selectati aparatele ce corespund cerintelor de putere. In continuare ramane sa alegeti cel mai bun generator electric din scurta deja mult mai scurta. E important ca acesta sa consume cat mai putina benzina si sa nu produca prea multa galagie. Sa stiti insa ca toate generatoarele sunt zgomotoase si probabil ca altfel nici nu poate sa fie. Motorul chiar daca e in 4 timpi, nu are niciun fel de izolare fonica, sistemul de esapament e aproape inexistent, iar ventilatorul sistemului de racire cu aer, aduce si el cativa decibeli.

Unele modele au pornire electrica de la buton. E un lucru bun, numai ca in acest caz s-ar putea sa fie nevoie sa cumparati separat bateria, care de multe ori nu este inclusa in set.

Importanta este si oprirea automata la reducerea nivelului de ulei. Pentru generatoarele mari/stationare aceasta functie este o chestie obisnuita si tot mai populara la generatoarele portabile.

Generatoarele portabile, in marea lor parte functioneaza doar pe benzina. Exista insa si unitati ce pot lucra pe propan sau gaz natural, iar in unele cazuri convertirea este posibila cu un un kit special.

Cel mai bun generator electric: top 3

1. Senci SC-400 – 3.8 kW, 2 prize

Senci SC-400 – verifica pretul aici – este probabil cel mai bun generator de curent electric dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un motor in 4 cilindri, cu capacitatea de 0,22 litri, ce produce 7,5 cai putere si un curent cu puterea maxima de 3800W. Generatorul are un rezervor de benzina de 15 litri, iar consumul este undeva la 1,2 litri pe ora (la 50% din sarcina). Prin urmare, autonomia totala se incadreaza intre 12 si 13 ore de functionare la 50%. Senci SC-400 are protectie la suprasarcina si un sistem de stabilizare a tensiunii (AVR). Generatorul are demaror cu sfoara. Nu e la fel de confortabil ca unul cu pornire electrica, dar in schimb nu va trebui sa aveti grija de starea bateriei.

Cel mai bun generator electric Senci SC-4000

2. Einhell TC-PG 35/E5  3.1 kW – cel mai ieftin din clasament

Einhell TC-PG 35/E5 – verifica pretul aici – acesta ar fi cel mai bun generator electric daca va doriti in primul rand un produs ieftin. Einhell TC-PG 35/E5 are un motor de 5,5 cai putere, capabil sa produca 3100W. Generatorul este dotat cu un rezervor de benzina de 15 litri, iar autonomia a fost estimata la 10,7 ore, prin urmare consumul de combustibil se incadreaza undeva intre 1,3 si 1,5 litri pe ora. Einhell TC-PG 35/E5 are si protectie la suprasarcina si sistem de stabilitate a tensiunii (AVR). Pornirea motorului are loc si aici cu ajutorul demarorului cu cablu.

Cel mai bun generator electric- Einhell TC-PG 35 E5

3. Stager FD 7500E – 6,5 kW – cel mai puternic din clasament

Stager FD 7500E – verifica pretul aici – este cel mai puternic generator de curent electric din clasament. Stager FD 7500E ofera o putere maxima de 6500W. Performanta se datoreaza motorului de 0,42 litri si 16 cai putere. Dispozitivul are sistem de stabilizare a tensiunii si chiar protectie de ploaie si praf (IP44). Mai mult, Stager FD 7500E  permite pornirea atat de la demarorul cu sfoara, cat si de la buton, acesta fiind singurul generator din clasament cu pornire electrica. Pentru ca e cel mai puternic, Stager FD 7500E este si cel mai „pofticios” aparat din clasament. Astfel, rezervorul de benzina are capacitatea de 25 de litri, iar producatorul afirma ca aceasta cantitatea de combustil este suficienta pe 6,5 ore de functionare. Un simplu calcul arata  ca generatorul consuma 3,8 litri de benzina pe ora.

Cel mai bun generator electric Stager FD 7500E

Sfaturi de utilizare a generatorului de curent

1. Generatoarele de curent electric functioneaza pe benzina, prin urmare ar trebui sa aveti niste stocuri de combustibil. Pentru prevenirea imbatranirii si oxidarii benzinei este recomandata adaugarea unui aditiv stabilizator. Cel mai bun aditiv ar fi probabil Liqui Moly Motorbike.

2. Puteti folosi generatorul oriunde pe proprietatea dumneavoastra, dar niciodata in spatii inchise. Aceste motoare produc foarte mult dioxid de carbon. Aveti grija ca generatorul sa nu fie mai aproape de 10 metri de locuinta sau de dispozitive ca aparatul de aer conditionat.

3. Daca ploua, bine ar fi sa acoperiti generatorul, chiar daca producatorul spune ca acesta are rezistenta la apa.

Cel mai bun generator de curent electric foto

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 138)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne