Cel mai bun generator electric: top 4 generatoare de curent pe benzina
(Imagine: Cel mai bun generator electric- Einhell TC-PG 35 E5 pret)
Comentarii (0)
Vizualizari (3.264)
(3 evaluare, 3 voturi)
5 ianuarie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun generator electric: top 4 generatoare de curent pe benzina

Astazi cautam cel mai bun generator electric dupa raportul calitate/pret. Cand dispare curentul, un generator este instrumentul ce poate salva situatia. Cu el puteti mentine casa calda pe timp de iarna si racoroasa pe timpul verii, generatorul nu va permite alimentelor din frigider sa se altereze, iar daca aveti o emisiune TV pe care nu o puteti rata sau un task la calculator care trebui finalizat de urgenta, generatorul o rezolva si pe asta. 

Cum aleg cel mai bun generator electric?

Caracteristica principala a oricarui generator electric este puterea maxima pe care acesta o poate dezvolta. In dependenta de puterea pe care un generator o dezvolta puteti afla tipul si numarul de consumatori pe care le puteti alimenta. Incepeti cu lista de aparate din casa. Cititi eticheta fiecarui pentru a afla consumul instant. Dupa care urmeaza o simpla adunare, iar suma reprezinta necesarul de putere pentru generatorul ce planificati sa-l cumparati. Dupa calculul puterii urmeaza alegerea aparatului propriu-zis. Faceti un inventar al ofertei actuale din magazine si selectati aparatele ce corespund cerintelor de putere. In continuare ramane sa alegeti cel mai bun generator electric din scurta deja mult mai scurta. E important ca acesta sa consume cat mai putina benzina si sa nu produca prea multa galagie. Sa stiti insa ca toate generatoarele sunt zgomotoase si probabil ca altfel nici nu poate sa fie. Motorul chiar daca e in 4 timpi, nu are niciun fel de izolare fonica, sistemul de esapament e aproape inexistent, iar ventilatorul sistemului de racire cu aer, aduce si el cativa decibeli.

Unele modele au pornire electrica de la buton. E un lucru bun, numai ca in acest caz s-ar putea sa fie nevoie sa cumparati separat bateria, care de multe ori nu este inclusa in set.

Importanta este si oprirea automata la reducerea nivelului de ulei. Pentru generatoarele mari/stationare aceasta functie este o chestie obisnuita si tot mai populara la generatoarele portabile.

Generatoarele portabile, in marea lor parte functioneaza doar pe benzina. Exista insa si unitati ce pot lucra pe propan sau gaz natural, iar in unele cazuri convertirea este posibila cu un un kit special.

Cel mai bun generator electric: top 4

1. Könner&Söhnen KS 3000E – 3 kW, 2 prize

Könner&Söhnen KS 3000E – verifica pretul aici – este probabil cel mai bun generator de curent electric dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un motor in 4 timpi, cu capacitatea de 0,208 litri, ce produce 7 cai putere si un curent cu puterea maxima de 3000W (nominal 2600W). Generatorul are rezervor de benzina de 15 litri, iar consumul este undeva la 1 litru pe ora . Prin urmare, autonomia totala se incadreaza intre 14 si 15 ore de functionare. Könner&Söhnen KS 3000E are protectie la suprasarcina si un sistem de stabilizare a tensiunii (AVR). Generatorul are demaror cu sfoara, dar si pornire electrica de le cheie.

Cel mai bun generator electric - Könner&Söhnen KS 3000E

2. AgroPro BASIC 3700 – cel mai bun generator electric cu alimentare benzina/gaz

AgroPro BASIC 3700 – verifica pretul aici – acesta ar fi cel mai bun generator electric daca va doriti un dispozitiv cu alimentare hibrida. AgroPro BASIC 3700 are un motor de 7 cai putere, capabil sa produca 3100W (2900W nominal). Generatorul este dotat cu un rezervor de benzina de 15 litri, iar autonomia a fost estimata la 15 ore, prin urmare consumul de combustibil este undeva la un 1 litru de benzina pe ora. AgroPro BASIC 3700 are si protectie la suprasarcina si sistem de stabilitate a tensiunii (AVR). Pornirea motorului se face cu demaroul manual.

Cel mai bun generator electric - AgroPro BASIC 3700

3. Hyundai HY3200SEi – cel mai bun generator de curent digital

Hyundai HY3200SEi – verifica pretul aici – este probabil cel mai bun generator de curent electric cu sistem invertor, adica generatorul produce curent alternativ care la trecere prin modul se transforma in curent continuu si din nou in curent alternativ, dar deja fara vreo urma de fluctuatie. Prin urmare, Hyundai HY3200SEi e aparatul ideal pentru alimentarea laptop-urilor, smartphone-urilor ori a dispozitivelor medicale.

Generatorul e dotat cu motor Hyundai de 4,4 cai putere si 3.2 kW putere maxima (2.8 kW putere nominala). Sistemul de pornire e dual, adica cat de la buton atat si cu sfoara, iar rezervorul pentru benzina masoara 7,8 litri. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun generator electric digital - Hyundai HY3200SEi

4. Könner & Söhnen KS 10000E – cel mai puternic generator din clasament

Könner & Söhnen KS 10000E – verifica pretul aici – este cel mai puternic generator de curent electric din clasament. Könner & Söhnen KS 10000E ofera o putere maxima de 8 kW (constant 7,5 kW). Performanta se datoreaza motorului de 0,44 litri si 18 cai putere. Dispozitivul are sistem de stabilizare a tensiunii si chiar protectie de ploaie si praf (IP23M). Mai mult, Könner & Söhnen KS 10000E  permite pornirea atat de la demarorul cu sfoara, cat si de la cheie, acesta fiind al doilea generator din clasament cu pornire electrica. Pentru ca e cel mai puternic, Könner & Söhnen KS 10000E este si cel mai „pofticios” aparat din clasament. Astfel, rezervorul de benzina are capacitatea de 25 de litri, iar producatorul afirma ca aceasta cantitatea de combustil este suficienta pe cel mult 14-15 ore de functionare. Un simplu calcul arata  ca generatorul consuma 1,7 litri de benzina pe ora.

Cel mai bun generator electric - Könner & Söhnen KS 10000E

Sfaturi de utilizare a generatorului de curent

1. Generatoarele de curent electric functioneaza pe benzina, prin urmare ar trebui sa aveti niste stocuri de combustibil. Pentru prevenirea imbatranirii si oxidarii benzinei este recomandata adaugarea unui aditiv stabilizator. Cel mai bun aditiv ar fi probabil Liqui Moly Motorbike.

2. Puteti folosi generatorul oriunde pe proprietatea dumneavoastra, dar niciodata in spatii inchise. Aceste motoare produc foarte mult dioxid de carbon. Aveti grija ca generatorul sa nu fie mai aproape de 10 metri de locuinta sau de dispozitive ca aparatul de aer conditionat.

3. Daca ploua, bine ar fi sa acoperiti generatorul, chiar daca producatorul spune ca acesta are rezistenta la apa.

Cel mai bun generator de curent electric foto

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 3.264)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne