(Imagine: Cel mai bun hidrofor foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.542)
(12 evaluare, 12 voturi)
25 septembrie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun hidrofor: top 5 hidrofoare puternice si silentioase

Care este cel mai bun hidrofor? Cum aleg unul si cum sa evit cumpararea unui hidrofor inutil? Acestea sunt intrebarile la care incerc sa raspund astazi. O sa incep cu partea teoretica a problemei, adica cu sfaturile pentru alegerea unui hidrofor. 

Cum aleg cel mai bun hidrofor?

Daca cititi acest articol inseamna ca aveti probleme cu alimentarea locuintei cu apa. Din pacate suntem inca departe de a spune ca sistemul centralizat de alimentare cu apa a ajuns in toate localitatile tarii in care traim. Acest lucru insa nu inseamna ca singura solutie este caratul apei cu galetile. Astazi, amenajarea propriei statii de alimentare cu apa este cat se poate de reala si nu presupune costuri foarte mari. Elementul cheie in acest demers este hidroforul, un aparat, care daca e ales corect, reprezinta o un mijloc stabil de asigurare a locuintei cum apa. Iata ce trebuie sa tineti minte la alegerea unui hidrofor.

1. Inainte sa cumparati un hidrofor este necesar sa aflati adancimea de la care urmeaza sa fie pompata apa si inaltimea la care apa trebuie sa ajunga.

2. Valorile pe care le indica producatorii in fisele tehnice ale hidrofoarelor sunt parametrii maximi si acestia trebuie tratati cu atentie. Una din valorile de baza este debitul maxim de apa. Spre exemplu in fisa unui hidrofor este indicat un debit de 3,5 m3 pe ora sau 3500 l/h. Sa stiti insa ca aceasta este limita superiora a aparatului si la atingerea ei practic dispare presiunea. La fel este si cu inaltimea de refulare. Cu cat este mai mare intaltimea, cu atat e mai mica capacitatea de pompare. De cele mai multe ori, capacitatea de pompare incepe sa scada serios odata ce inaltimea de refulare trece de 10 metri.

3. Pompa. Unul din elementele de baza ale hidroforului este pompa. Aici este important materialul din care aceasta a fost fabricata. Unele hidrofoare au pompe cu carcase din plastic. Acestea sunt mai ieftine si mai silentioase, dar cedeaza la capitolul durabilitate. Urmatoare grupa este formata din pompe din otel – cele mai zgomotoase, dar cu durata de viata prelungita. A treia grupa sunt pompele din fonta care se afla undeva la mijloc intre primele doua grupe, atat ca durabilitate, cat si ca nivel de zgomot.

4. Vasul de expansiune. Capacitatea vasului de expansiune este inca un factor de importanta majora. Gratie vasului sau mai bine spus apei din el, pompa este folosita mai rar. Spre exemplu, cand mergeti la bucatarie sa spalati un mar, nu se porneste pompa, ci este folosita apa din vasul de expansiune. De cele mai multe ori, pentru pornirea pompei este necesar ca nivelul apei din vas sa scada pana aproape de jumatate. Imediat ce se atinge acest prag, pompa este repusa automat in functie. In plus, vasul de expasiune are grija sa mentina presiunea de apa constanta.

S-ar parea deci ca cu cat e mai mare vasul ca atat e mai bine. E adevarat doar partial. Pompa chiar va avea o durata de viata mai lunga, dar la un anumit moment apare disconfort legat de faptul ca pana la repornirea pompei, presiunea apei se reduce lent. Utilizatorii de hidrofoare cu mai mult experienta, spun ca un vas de expansiune cu volumul de 24 litri este cel mai potrivit. In plus, puteti oricand sa mai contectati un vas de expansiune la sistemul existent. Deci nu va grabiti sa cumparati un hidrofor cu vas mare.

Cel mai bun hidrofor: top 5 hidrofoare

Iata cum arata clasamentul cu cele mai bune hidrofoare dupa raportul calitate/pret.

1. WASSERKONIG FL568950 – cel mai bun hidrofor

Vezi pretul aici

Wasserkonig este o companie specializata pe productia de aparate pentru pomparea cu presiune a apei. Wasserkonig FL568950I este probabil cel mai bun hidrofor dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un motor de 1400W, capabil sa pompeze 5300 de litri de apa pe ora. Adancimea maxima de absorbtie este de 9 metri, iar inaltimea de refulare – 56 de metri. Hidroforul are protectie la supraincalzire, intrerupator automat, corespunde clasei F de izolatie fonica, iar calitatea materialelor este mult peste competitie. Wasserkonig FL568950I are un vas de expansiune din inox, cu volumul de 50 de litri.

Cel mai bun hidrofor - WASSERKONIG FL568950

2. Steinhaus PRO-BOO24I – cel mai bun hidrofor economy

vezi pretul actualizat aici

Steinhaus PRO-BOO24I este cel mai bun hidrofor daca as pune in prim-plan pretul de achizitie. Aparatul are un motor de 1100W, cu un debit maxim declarat de 4600 litri pe ora. Adancimea maxima de absorbtie este de 8 metri, iar inaltimea de refulare masoara 45 de metri. Hidroforul are un vas de expansiune de 24 litri. SSteinhaus PRO-BOO24I este un dispozitiv compact si usor de montat. Se descurca de minune cu alimentarea unui garaj sau a unei case nu foarte mari. Pompa de apa are corp din fonta, deci nivelul sonor nu e foarte ridicat.

Cel mai bun hidrofor - Steinhaus PRO-BOO24I

3. Stanley SXGP1300XFBE

Verifica pretul aici

Stanley SXGP1300XFBE este un hidrofor silentios si asamblat foarte bine. Acesta detine un motor cu puterea de 1300W si un vas de 24 litri. Stanley SXGP1300XFBE este unul dintre cele mai silentioase hidrofoare si stabile de pe piata. In plus acesta are protectie la supraincalzire si poate functiona fara probleme in medii umede (chiar daca producatorul recomanda amplasarea hidroforului intr-un mediu uscat).

Cel mai bun hidrofor - Stanley SXGP1300XFBE

4. Gospodarul profesionist 800-3C

verifica pretul aici

Gospodarul profesionist 800-3C este un hidorofor destul de puternic , cu motor de 800W, vas de expansiune de 24 litri, debit maxim de 3200 litri/ora si o inaltime de refulare maxima de 40 metri. Gospodarul profesionist 800-3C ideal pentru casa: ex. bucatarie, baie, irigatii usoare etc.. Aparatul are carcasa din inox si protectie la suprasarcina. In plus, pentru un hidrofor, Gospodarul profesionist 800-3C destul de silentios, calitatea materialelor nu ridica intrebari, iar fiabilitatea e e deja dovedita. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun hidrofor - Gospodarul profesionist 800-3C

5. Karcher BP 4900 Home

verifica pretul aici

Pe locul 5 al clasamentului cu cele mai bune hidrofoare s-a clasat un dispozitiv cu debitul maxim de 4900 l/h si un vas de expansiune cu capacitatea de 24 litri. Karcher BP 4900 Home este un aparat foarte reusit si un clar pretendent titlul de cel mai bun hidrofor, cu conditia ca pretul de achizitie sa aiba importanta secundara. Dupa cum probabil intelegeti, Karcher BP 4900 Home e cel mai scump hidrofor din top, insa probabil si cel mai bine realizat. Dispozitivul e foarte puternic, are protectie termica si indicator de presiune foarte precis. Inca ceva, Karcher BP 4900 Home nu e doar despre putere, ci si despre cat de solid e hidroforul, respectiv cat de calitative sunt materialele si cat de bine e executata sudura.

Cel mai bun hidrofor - Karcher BP 4900 Home

Cel mai bun hidrofor

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.542)
(12 evaluare, 12 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne