(Imagine: Cel mai bun incarcatori wireless - top 5 incarcatare QI)
Comentarii (0)
Vizualizari (738)
(Nu există încă evaluări)
20 decembrie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun incarcator wireless: top 6 incarcatoare Qi wireless

Daca telefoanele noi vin tot mai des fara incarcatoare, ce ar fi sa aflam care e cel mai bun incarcator wireless Qi dupa raportul calitate/pret? Acest tip de incarcatoare a devenit destul de popular in ultima vreme, unele din ele fiind comparabile ca pret cu incarcatoarele conventionale. Insa ca oricare alt gadget, incarcatorul wireless vine cu minusuri si plusuri, pe care neaparat le vom discuta.

Ce este Qi?

Qi vine din cultura asiatica si nu este vreun acronim sau o expresie cu traducere exacta. Qi este un concept aproape filosofic si inseamna „energie vitala”. In medicina traditionala chinezeasca, Qi se refera la energia pe care organismul uman o obtine de la mancare, apa sau aerul respirat, de aici si atributul „vital”. Vedem ca la origini, Qi nu are nimic legat de energia electrica, insa producatorii de electronice au decis sa imprumute denumirea conceptului pentru standardul global/international al incarcarii wireless. Cu alte cuvinte, orice smartphone certificat Qi poate fi incarcat cu oricare incarcator, daca si aceste are certificarea Qi.

Cel mai bun incarcator wireless: top 6

1. Samsung EP-P5400T
2. Anker PowerWave II Stand
3. Samsung EP-P2400T
4. Belkin Boost Charge Stand
5. Apple MagSafe
6. Anker PowerWave Mag-Go

1. Samsung EP-P5400T – cel mai bun incarcator wireless

Verifica pretul aici

Samsung EP-P5400T este in incarcator universal, cu spatii pentru doua dispozitive (stanga smartphone, dreapta smartwatch sau casti), iar viteza de alimentare poate sa atinga 15W. In plus, Samsung EP-P5400T nu costa mult, poate fi cumparat cu incarcator de retea propriu, iar sistemul cu 3 luminite arata la ce etapa se afla incarcarea. Design-ul e elegant, materialele de calitate, iar utilizarea de cat se poate de simpla. Iata de ce credem ca Samsung EP-P5400T e cel mai bun incarcator wireless dupa raportul calitate/pret.

Cel mai bun incarcator wireless - Samsung EP-P5400T

2. Anker PowerWave II Stand

Verifica pretul aici

Anker e unul din cei mai importanti producatori de incarcatoare, iar Anker PowerWave II Stand este un incarcator wireless aproape perfect. Acesta este de tip stand, are loc pentru un singur dispozitiv, iar viteza de incarcare poate sa atinga 15W. Partea mai putin buna e ca Anker PowerWave II nu are magnet, respectiv telefoanele nu se fixeaza, iar pentru dispzitivele Apple incepand cu iPhone 12, viteza de incarcare este limitata la 7,5W.

Cel mai bun incarcator wireless - Anker PowerWave II Stand

3. Samsung EP-P2400T

Verifica pretul aici

Samsung EP-P2400T e modelul de baza printre incarcatoarele wireless Samsung, adica intr-un fel varianta cu un singur post de incarcare a modelului EP-P5400T. Samsung EP-P2400T este capabil sa incarce cu un maxim de 15W, are LED semnalizator pentru incarcare si propriul sistem de racire, care se aude in timpul functionarii, dar nu e tare deranjant.

Cel mai bun incarcator wireless - Samsung EP-P2400T

4. Belkin Boost Charge Stand

Verifica pretul aici

Belkin este unul dintre cei mai vechi producatori de accesorii pentru telefoane de pe piata. Si pentru ca un dispozitiv Belkin trebuie neaparat sa fie mai deosebit, producatorul s-a gandit sa doteze incarcatorul cu o boxa bluetooth, cu gandul ca utilizatorul ar putea sa asculte muzica ori sa priveasca clipuri in timp ce telefonul se incarca pe suprafata magnetica. E adevarat ca puterea boxei nu e tocmai impresionanta, insa nu de asta dispozitivul s-a clasat abia pe locul 4 in top. Belkin Boost Charge Stand chiar putea sa devina cel mai bun incarcator wireless daca viteza de incarcare nu era limitata la 10W sau macar daca pretul era ceva mai redus.

Cel mai bun incarcator wireless - Anker PowerWave II Stand

5. Apple MagSafe – cel mai bun incarcator wireless pentru iPhone

Verifica pretul aici

Apple MagSafe este noul si probabil cel mai bun incarcator wireless pentru iPhone, in special pentru modele din gamele 12, 13 si 14. Acesta foloseste magnetii smarphone-ului pentru pozitionarea corecta pe incarcatori, astfel incat viteza de alimentare sa ajunga la parametri maximi (15W). Apple MagSafe a fost gandit pentru iPhone-urile din ultimele 3 generatii, dar merge si pe celelalte modele Apple, ba chiar si pe telefoanele Android (la viteza limitata).

Cel mai bun incarcator wireless pentru iphone - Apple MagSafe

6. Anker PowerWave Mag-Go

Verifica pretul aici

Anker PowerWave Mag-Go este un incarcator wireless foarte solid si fiabil, gandit sa poata incarca simultan doua dispozitive, ex. iPhone + AirPods. Toate bune si frumoase, numai ca output-ul maxim e limitat la 7,5W, iar pretul e printre cele mai mari de pe piata.

Top incarcatoare wireless - Anker PowerWave Mag-Go

Cel mai bun incarcator wireless: concluzii si recomandari

Incararea wireless a prins bine radacini si probabil reprezinta viitorul pentru incarcarea bateriilor, indiferent de dispozitiv. Wireless e mai simplu si mai elegant, iar de ceva timp, cu functie de incarcare fara fir au fost dotate si automobilele. Cu toate acestea, trebuie sa fiti pregatit de faptul ca incarcarea wireless nu e la fel de rapida ca cea prin cablu si pana la egalarea drumul e lung. Chiar si cel mai bun incarcator wireless din clasament nu trece de 15W. Nu e neaparat lent, dar daca va grabiti, veti cauta probabil din noul incarcatorul cu cablul. Insa evolutia isi face treaba, iar pe piata au aparut incarcatoare wireless de 50W (Xiaomi Fast Induction Charger Stand). Nu am reusit inca sa-l testam, dar promitem sa actualizam top-ul imediat dupa ce obtinem incarcatorul.

Din dispozitivele incluse acum in top, cel mai mult ne-au placut incarcatoarele Anker si Samsung. Sunt simple, functioneaza cu o gama mare de smartphone-uri, smartwatch-uri si casti, iar preturile rareori trec de 200 lei.

Cel mai bun incarcator wireless

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 738)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne