Cel mai bun motofierastrau dupa raportul calitate/pret: top 5 drujbe
(Imagine: Cel mai bun motofierastrau foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.390)
(3 evaluare, 3 voturi)
16 martie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun motofierastrau dupa raportul calitate/pret: top 5

Daca cautati cel mai bun motofierastrau, sa stiti ca ati ajuns acolo unde trebuie. Am „rascolit” oferta de motofierastraie/drujbe pentru a crea un top 5 cu cele mai bune dispozitive dupa raportul calitate/pret. 

Astazi, e mult mai usor sa intretii o gospodarie. Uneltele si sculele electrice au devenit mai ieftine, mai sigure si mai usor de folosit. In acest articol discutam despre motofierastraie, adica despre fierastraiele cu lant puse in miscare de un motor pe benzina. Acest tip de fierastraie  este avantajat de raza de actiune aproape nelimitata, viteza de taiere mai mare, dar si de durabilitatea extinsa. Insa indiferent de fierastraul ales, trebuie sa tineti minte ca acestea sunt cele mai periculoase unelte electrice de piata. Zeci de mii de oameni se ranesc grav si chiar foarte grav pentru ca nu folosesc corect dispozitivul sau nu respecta toate masurile de siguranta.

Care este cel mai bun motofierastrau?

Din perspectiva raportului calitate/pret, Makita EA3500S40B este probabil cel mai bun motofierastrau. Acesta e dotat cu un motor de 2,4 cai putere si lama de 40 centimetri. Makita EA3500S40B este urmat de Stihl MS 211, Husqvarna 372 XP X-TORQ (cea mai puternica drujba din clasament), Stihl MS 182 si Husqvarna 440 II. Sa discutam un pic despre fiecare aparat in parte.

Top 5 motofierastraie

Iata cum arata clasamentul motofierastraielor aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret.

1. Makita EA3500S40B – cel mai bun motofierastrau

verifica pretul aici

Makita EA3500S40B este probabil cel mai bun motofierastrau dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul porneste usor, ofera utilizare facila, consuma putin si este suficient de puternic pentru a taia fara probleme busteni cu diametrul mai mare de 30 cm. Makita EA3500S40B vine cu pompa de amorsare si functie Easy Start, adica pornire de la buton. Motofierastraul are amortizoare ce reduc substantial vibratiile. Lista cu plusuri este completata de materialele de calitate, dar si de masa redusa care ajuta foarte mult la lucrarile efectuate la inaltime.

Cel mai bun motofierastrau - Makita EA3500S40B

2. Craft Tec Germany CT 4000

Craft Tec Germany CT 4000, ocupantul locului 2 in clasamentul ce anunta cel mai bun motofierastrau dupa raportul calitate/pret, este un produs user-friendly, cu pornire simpla, gandit chiar si pentru utilizari cu intensitate ridicata. Craft Tec Germany CT 4000 este dotat cu un motor de 52 cm3, capabil sa produca 5 cai putere. Drujba se curata simplu, bujia si filtrul aflandu-se intr-un loc cu accesibilitate imediata. Pornirea se face cu sfoara, dar sistemul de aprindere reusit face ca procesul sa dureze foarte putin.

Craft Tec Germany CT 4000 este si cea mai ieftia drujba din clasament, insa recenziile cumparatorilor sunt cat se poate de bune.

Cel mai bun motofierastrau - Craft Tec Germany CT 4000

3. Husqvarna 372 XP X-TORQ – cel mai bun motofierastrau profesional

verifica pretul aici

Husqvarna 372 XP X-TORQ a fost dotata cu un motor de 71 cm3, 5,2 cai putere si o viteza maxima de 13500 rotatii pe minuta. Motofierastraul vine cu o sina de ghidaj de 46 cm, dar la dorinta producatorului unitatea poate fi dotata cu una de 70 cm.

Husqvarna 372 XP X-TORQ este capabila sa ofera atat putere mare cat si un nivel inalt de siguranta. Drujba este destul de usor de manevrat (pentru greutatea ei), produce putine vibratii si se curata facil. Husqvarna 372 XP X-TORQ este cel mai puternic motorfierastrau din clasament, dar a pierdut cateva pozitii din cauza pretului de achizitie ce poate trece 3000 lei, dar si din cauza sistemului de pornire cu sfoara.

Cel mai bun motofierastrau - Husqvarna 372 XP

4. Stihl MS 211 – cel mai bun motofierastrau Stihl

Stihl MS 211 este o drujba capabila sa se descurce cu o gama larga de sarcini, fiind in acelasi timp usor de utilizat si intretinut. Producatorul a dotat motorfierastraul cu functia Easy2Start, care tehnic vorbind nu este un lucru foarte complicat, dar care permite pornirea motorului de la buton si nu cu sfoara. Easy2Start functioneaza bine, tehnologia fiind si unul din cele mai mari avantaje ale produsului. In plus, motofierastraul se curata usor, iar lantul isi face treaba excelent chiar daca nu este foarte curat. Una peste alta, Stihl MS 211 C-BE este drujba ideala pentru taierea si toaletarea copacilor de talie medie. Motorul de 35,2 cm2 si lantul cu pas 3/8″P sunt printre cele mai durabile de pe piata.

Cel mai bun motofierastrau - Stihl MS 211 C-BE

5. Husqvarna 440 II

verifica pretul aici

Husqvarna 440 II vine cu un motor de 41 cm3, 2,4 cai putere si o viteza maxima de 9000 rotatii pe minuta. Motofierastraul cu pornire de la sfoara permite montarea unei sine de ghidaj cu lungimea maxima de 46 cm, are un rezervor pentru benzina cu capacitatea de 370 ml, iar cel de ulei masoara 250 ml.

Husqvarna 440 II are o capacitate de taiere buna spre foarte buna. Lantul larg si puterea motorului fac motofierastraul bun pentru taierea atat copacilor subtiri cat si a celor grosi sau chiar foarte grosi. Lista plusurilor este completata de pornirea destul de simpla si manevrarea usoara. Pe de alta parte insa, cumparatorii remarca consumul de benzina cam mare.

Cel mai bun motofierastrau: concluzie

Este mult mai simplu sa intretii astazi o gospodarie. Piata e doldora cu masini de gaurit si insurubat, fierastraie electrice, polizoare, aparate de sudura etc.. Preturile sunt si ele cat se poate de variate si depind in mare parte de calitatea produselor. Mai mult decat atat, daca nu stiti cum se executa o lucrare, va puteti inspira din nenumaratele ghiduri video postate pe youtube. Prin urmare, fiecare isi poate gasi ceva dupa propriile cerinte si posibilitatile buzunarului. Motofierastraiele, chiar si cele mai bune, fac parte din categoria de produse cu risc de accident ridicat. Deci daca sunteti incepator, alegeti un aparat cu sina scurta, care pe langa siguranta sporita ofera si mai multa manevrabilitate. In acest sens, cel mai bun motofierastrau ar fi Stihl MS 211 sau Makita EA3500S40B. Pentru utilizatorii experimentati si care au de gand sa realizeze lucrari cu front mare, cea mai reusita alegere ar fi fara indoiala Husqvarna 372 XP X-TORQ.

Cel mai bun motofierastrau

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.390)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne