(Imagine: Logitech M185 foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.497)
(6 evaluare, 6 voturi)
3 decembrie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun mouse wireless: top 5 mouse-uri fara fir

Ne-am propus sa aflam care este cel mai bun mouse wireless al momentului. Am supus testelor peste 30 de mouse-uri fara fir, ca intru-un final sa alegem doar 5. Din cele 5 a si fost selectat castigatorul cursei pentru cel mai bun mouse wireless. Cel mai bine s-a prezentat unitatea Logitech G305. Nu e un produs ieftin, dar ne-am convins ca merita toti banii. Mouse-ul Logitech este urmat de produse Lenovo, Microsoft, Asus si HP.

Mouse-ul este deseori un instrument neglijat. Multi se gandesc la o schimbare doar atunci cand mouse-ul actual nu mai functioneaza deloc ori rapsunsurile cursorului la actionarea butoanelor sunt absolut irelevante. Mouse-ul, este, daca doriti o continuare digitala a mainii dvs., deci alegerea lui trebuie sa fie cat se poate de responsabila.

Cel mai bun mouse wireless: ce este un mouse wireless?

Un mouse wireless, din punct de vedere functional nu se deosebeste foarte mult de o unitate clasica. Primul, in loc sa trimita comanda catre calculator ori laptop printr-un cablu conectat la un port USB, utilizeaza tehnologia bluetooth sau frecventele radio. Cu un mouse wireless, masa dvs. de lucru va fi mai curata, iar lipsa firului, exclude sansa ca mouse-ul sa fie data jos de o persoana ce trece pe langa calculator

Cel mai bun mouse wireless Microsoft M1850

Cel mai bun mouse wireless: cum il aleg?

Este important sa retineti cateva lucruri atunci cand alegeti cel mai bun mouse wireless.

Alimentarea

Cea mai mare parte a mouse-urilor fara fir utilizeaza baterii AA sau AAA. De cele mai multe ori, astel de baterii garanteaza o perioada de viata intre 6 luni si un an. Totusi, ar fi recomandabil sa va orientati atentia spe un mouse cu baterie incorporat ce poate fi incarcat de la un port USB. Minusul acestui tip de mouse-uri este nevoia de alimentare o data la 7-10 zile. In schimb, puteti monitoriza starea mouse-ul, excluzand astfel riscul sa ramaneti fara curent in cel mai important moment.

Rezolutia

Sensibilitatea mouse-ul depinde de rezolutia optica a laserului. O rezolutie mai mare asigura mai multa sensibilitate, un aspect foarte apreciat de cei ce creeaza continut grafic. Totusi, rezolutiile mari pot cauza lag-uri atunci cand miscati repede cursorul pe ecran. Deci pentru activitatile de rutina, o rezolutie mica este mai recomandabila, respectiv pentru utilizari universale, cel mai bun mouse wireless ar fi cel cu rezolutie adaptabila.

Cum am facut alegerea?

Pe langa specificatiile prezentate de producator, am luat in calcul si alte aspecte atunci cand am ales cel mai bun mouse wireless. Astfel, pentru a masura acuratetea aparatelor, am ales 5 suprafete de test: laminat, lemn, marmura,  covor și sticlă, iar apoi am pus la incercare fiecare mouse.

Am selectat o imagine pe care am incarcat-o intr-un editor grafic. Sarcina a fost sa repetam in 2 minute conturul imaginii cu fiecare mouse. Am analizat apoi acuratetea, dar si numarul-ul de lag-uri prestat de fiecare mouse.

Cel mai bun mouse wireless: top 5

1. Logitech G305

verifica pretul aici 

Logitech G305 este probabil cel mai bun mouse wireless dupa raportul calitate/pret. G305 e o adevarata bijuterie printre mouse-uri si daca nu exista trebuia inventat. Precizia si calitatea materialelor sunt principalele avantaje ale acestui produs. In plus, Logitech G305 este foarte versatil, adica e ideal pentru gaming, dar poate fi folosit si pentru lucru, cat de acasa, atat si de la birou, iar senzorul Hero, cu rezolutie maxima de 12000 dpi, asigura precizia necesara  indiferent de  circumstante.

Cel mai bun mouse wireless - Logitech G305

2. ASUS MD100

verifica pretul aici

ASUS MD100, produsul de pe locul 2 din clasamentul ce anunta cel mai bun mouse wireless, se poate lauda cu cele mai moderne linii printre dispozitivele din top. Pe langa design, ASUS MD100 a impresionat la capitolul precizie. In plus, mouse-ul este ultra-portabil si extrem de silentios. Click-uri mai ca nu se aud, iar insertiile din cauciuc de la baza reduc foarte mult zgomotul frecarii mouse-ului de masa.

Cel mai bun mouse wireless - ASUS MD100

3. Logitech Pro MX Master 3S Performance

verifica pretul aici

MX Master 3S este cel mai scump mouse din clasament si unul din cele mai scumpe de pe piata. Logitech Pro MX Master 3S Performance este un mouse extrem de precis, sta perfect in palma si are o rezolutie maxima de 8000 dpi. MX Master 3S este singurul mouse din clasament care se alimenteaza de la un acumulator integrat. Acesta se incarca printr-un port USB Type C si promite sa reziste 70 de zile. Insa pentru ca are baterie integrata de 500 mAh si butoane metalice, MX Master 3S cantareste aprox. 140 grame, adica e cu vreo 40% mai greu fata de un mouse conventional. Sa aveti in vedere acest aspect inainte de cumparare, dar sa nu va faceti griji. Te obisnuiesti foarte repede.

Cel mai bun mouse wireless - Logitech MX Master 3S Performance

4. Lenovo 700

verifica pretul aici

Ocupantul locului 3 in top-ul pentru cel mai bun mouse wireless vine cu un pret destul de accesibil, o rezolutie de 1600 dpi si functioneaza cu o baterie de tip AA, iar producatorul spune ca butoane au o rezerva de viata pentru 3 milioane de click-uri. In cadrul testelor Lenovo 700 s-a manifestat foarte bine, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 120 lei, l-a propulsat aproape de varful clasamentului.

Cel mai bun mouse wireless - Lenovo 700

5. HP 430 Multi-Device

verifica pretul aici

Locul 5 in top-ul ce anunta cel mai bun mouse wireless nu inseamna ca HP Comfort Grip este un produs rau. Ba din contra, e un produs chiar cat se poate de bun. Acesta are si o rezolutie de 4000 dpi, design elegant, materiale de calitate si un pret corect.

Cel mai bun mouse wireless - HP 430 Multi-Device

Citeste si:

Cel mai bun mini PC: top mini calculatoare

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.497)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne