Cel mai bun mouse wireless: top 5 mouse-uri fara fir
(Imagine: Logitech M185 foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (6.738)
Rate it!
3 ianuarie 2019
de CelMaiBun

Cel mai bun mouse wireless: top 5 mouse-uri fara fir

Ne-am propus sa aflam care este cel mai bun mouse wireless al momentului. Am supus testelor peste 30 de mouse-uri fara fir, ca intru-un final sa alegem doar 5. Din cele 5 a si fost selectat castigatorul cursei pentru cel mai bun mouse wireless. Cel mai bine s-a prezentat unitatea Logitech M185. Nu e un produs ieftin, dar ne-am convins ca merita toti banii. Mouse-ul Logitech este urmat de produse Canyon, Microsoft si Asus.

Mouse-ul este deseori un instrument neglijat. Multi se gandesc la o schimbare doar atunci cand mouse-ul actual nu mai functioneaza deloc ori rapsunsurile cursorului la actionarea butoanelor sunt absolut irelevante. Mouse-ul, este, daca doriti o continuare digitala a mainii dvs., deci alegerea lui trebuie sa fie cat se poate de responsabila.

Cel mai bun mouse wireless: ce este un mouse wireless?

Un mouse wireless, din punct de vedere functional nu se deosebeste foarte mult de o unitate clasica. Primul, in loc sa trimita comanda catre calculator ori laptop printr-un cablu conectat la un port USB, utilizeaza tehnologia bluetooth sau frecventele radio. Cu un mouse wireless, masa dvs. de lucru va fi mai curata, iar lipsa firului, exclude sansa ca mouse-ul sa fie data jos de o persoana ce trece pe langa calculator

Cel mai bun mouse wireless Microsoft M1850

Cel mai bun mouse wireless: cum il aleg?

Este important sa retineti cateva lucruri atunci cand alegeti cel mai bun mouse wireless.

Alimentarea

Cea mai mare parte a mouse-urilor fara fir utilizeaza baterii AA sau AAA. De cele mai multe ori, astel de baterii garanteaza o perioada de viata intre 6 luni si un an. Totusi, ar fi recomandabil sa va orientati atentia spe un mouse cu baterie incorporat ce poate fi incarcat de la un port USB. Minusul acestui tip de mouse-uri este nevoia de alimentare o data la 7-10 zile. In schimb, puteti monitoriza starea mouse-ul, excluzand astfel riscul sa ramaneti fara curent in cel mai important moment.

Rezolutia

Sensibilitatea mouse-ul depinde de rezolutia optica a laserului. O rezolutie mai mare asigura mai multa sensibilitate, un aspect foarte apreciat de cei ce creeaza continut grafic. Totusi, rezolutiile mari pot cauza lag-uri atunci cand miscati repede cursorul pe ecran. Deci pentru activitatile de rutina, o rezolutie mica este mai recomandabila, respectiv pentru utilizari universale, cel mai bun mouse wireless ar fi cel cu rezolutie adaptabila.

Cum am facut alegerea?

Pe langa specificatiile prezentate de producator, am luat in calcul si alte aspecte atunci cand am ales cel mai bun mouse wireless. Astfel, pentru a masura acuratetea aparatelor, am ales 5 suprafete de test: laminat, lemn, marmura,  covor și sticlă, iar apoi am pus la incercare fiecare mouse.

Am selectat o imagine pe care am incarcat-o intr-un editor grafic. Sarcina a fost sa repetam in 2 minute conturul imaginii cu fiecare mouse. Am analizat apoi acuratetea, dar si numarul-ul de lag-uri prestat de fiecare mouse.

Cel mai bun mouse wireless: top 5

1. Logitech M185 – verifica pretul aici – anume el dupa parerea noastra este cel mai bun mouse wireless. Logitech M185 este un mouse a carui autonomie este asigurata de o baterie AA, iar produscatorul spune ca aceasta nu trebuie schimbata mai des decat o data pe an. Rezolutia senzorului este de 1000 dpi, iar distanta maxima de functionare este de aproximativ 10 metri. Vedem deci ca mouse-ul nu se poate lauda cu specificatii avansate, dar functionarea ireprosabila si pretul mic sunt calitatile care l-au propulsat in fruntea clasamentului.

Logitech M185 foto

2. Canyon CNS-CMSW6O – verifica pretul aici – ocupantul locului 2 in top-ul pentru cel mai bun mouse wireless vine cu un destul de accesibil, o rezolutie de 1600 dpi si functioneaza cu o baterie de tip AA. In cadrul testelor Canyon CNS-CMSW6O s-a manifestat foarte bine, iar pretul ce nu ar trebui sa depaseasca 40 lei, l-a propulsat aproape de varful clasamentului.

Cel mai bun mouse wireless - Canyon CNS-CMSW6O

3. Microsoft M1850 – verifica pretul aici – inca un mouse wireless accesibil. Microsoft M1850 are o rezolutie de 1000 dpi, insa si asa in testul de acuratele produsul s-a descurcat destul de bine. Un alt plus este portabilitate aparatului. Dimensiunile sale, dar si faptul ca reciever-ul poate fi ascuns in mouse facilizeaza foarte mult purtarea acestuia.

4. Microsoft ARC Touch – verifica pretul aici – produsul de pe locul 4 din clasamentul ce anunta cel mai bun mouse wireless, detine cele mai elegante forme vazute la astfel de gadget-uri. Pe langa formele sale, Microsoft ARC Touch a impresionat si la testele de acuratete. Comenzile sunt executate repede si precis, iar lag-urile in miscari sunt practic inexistente.

Cel mai bun mouse wireless Microsoft ARC Touch

5. ASUS WT465 – verifica pretul aici – ultimul loc in top-ul ce anunta cel mai bun mouse wireless nu inseamna ca ASUS WT465 este un produs rau. Ba din contra, e un produs chiar foarte calitativ. Acesta are si rezolutie ajustabila, ofera precizie buna, design atractiv s.a

Citeste si:

Cel mai bun mini PC: top mini calculatoare

Cel mai bun mouse wireless

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 6.738)
Rate it!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne