(Imagine: Logitech M185 foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (12.753)
(6 evaluare, 6 voturi)
1 iulie 2024
de CelMaiBun

Cel mai bun mouse wireless: top 5 mouse-uri fara fir

Ne-am propus sa aflam care este cel mai bun mouse wireless al momentului. Am supus testelor peste 30 de mouse-uri fara fir, ca intru-un final sa alegem doar 5. Din cele 5 a si fost selectat castigatorul cursei pentru cel mai bun mouse wireless. Cel mai bine s-a prezentat unitatea Logitech MX Anywhere 3S. Nu e un produs ieftin, dar ne-am convins ca merita toti banii. Mouse-ul Logitech este urmat de produse Lenovo, Asus si HP.

Mouse-ul este deseori un instrument neglijat. Multi se gandesc la o schimbare doar atunci cand mouse-ul actual nu mai functioneaza deloc ori rapsunsurile cursorului la actionarea butoanelor sunt absolut irelevante. Mouse-ul, este, daca doriti o continuare digitala a mainii dvs., deci alegerea lui trebuie sa fie cat se poate de responsabila.

Ce este un mouse wireless?

Un mouse wireless, din punct de vedere functional nu se deosebeste foarte mult de o unitate clasica. Primul, in loc sa trimita comanda catre calculator ori laptop printr-un cablu conectat la  USB, utilizeaza tehnologia bluetooth sau frecventele radio. Cu un mouse wireless, masa dvs. de lucru va fi mai curata, iar lipsa firului garanteaza confortul utilizarii. In plus, noile tehnologii permit utilizarea mouse-urilor wireless si pentru gaming. Modele precum Logitech Pro X Superlight 2 sau Corsair Scimitar Elite s-au facut recomandate gratie conexiunii rapide si functionarii precise.

Cel mai bun mouse wireless Microsoft M1850

Cel mai bun mouse wireless: cum il aleg?

Este important sa retineti cateva lucruri atunci cand alegeti cel mai bun mouse wireless.

Alimentarea

Cea mai mare parte a mouse-urilor fara fir utilizeaza baterii AA sau AAA. De cele mai multe ori, astel de baterii garanteaza o perioada de viata intre 6 luni si un an. Totusi, ar fi recomandabil sa va orientati atentia spe un mouse cu baterie incorporat ce poate fi incarcat de la un port USB. Minusul acestui tip de mouse-uri este nevoia de alimentare o data la 7-10 zile. In schimb, puteti monitoriza starea mouse-ul, excluzand astfel riscul sa ramaneti fara curent in cel mai important moment.

Rezolutia

Sensibilitatea mouse-ul depinde de rezolutia optica a laserului. O rezolutie mai mare asigura mai multa sensibilitate, un aspect foarte apreciat de cei ce creeaza continut grafic. Totusi, rezolutiile mari pot cauza lag-uri atunci cand miscati repede cursorul pe ecran. Deci pentru activitatile de rutina, o rezolutie mica este mai recomandabila, respectiv pentru utilizari universale, cel mai bun mouse wireless ar fi cel cu rezolutie adaptabila.

Cum am facut alegerea?

Pe langa specificatiile prezentate de producator, am luat in calcul si alte aspecte atunci cand am ales unitatile pentru clasamentul cu cele mai bune mouse-uri. Astfel, pentru a masura acuratetea aparatelor, am ales 5 suprafete de test: laminat, lemn, marmura,  covor și sticlă, iar apoi am pus la incercare fiecare mouse.

Am selectat o imagine pe care am incarcat-o intr-un editor grafic. Sarcina a fost sa repetam in 2 minute conturul imaginii cu fiecare mouse. Am analizat apoi acuratetea, dar si numarul-ul de lag-uri prestat de fiecare mouse.

Cel mai bun mouse wireless: top 5 mouse-uri fara fir

1. Logitech MX Anywhere 3S

verifica pretul aici 

Logitech MX Anywhere 3S este probabil cel mai bun mouse wireless dupa raportul calitate/pret. MX Anywhere 3S este un dispozitiv foarte reusit, care si daca nu exista, trebuia inventat. Precizia si calitatea materialelor sunt principalele avantaje ale acestui produs. In plus, Logitech MX Anywhere 3S functioneaza bine pe orice suprafata, iar rezolutia de pana la 8000, asigura o precizia necesara indiferent de task. Mouse-ul are baterie integrata, cu incarcare de la laptop/PC si o autonomie declarata de pana la 70 de zile. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun mouse wireless - Logitech MX Anywhere 3S

2. ASUS MD100

verifica pretul aici

ASUS MD100, produsul de pe locul 2 din clasamentul ce anunta cel mai bun mouse wireless, se poate lauda cu cele mai moderne linii printre dispozitivele din top. Pe langa design, ASUS MD100 a impresionat la capitolul precizie. In plus, mouse-ul este ultra-portabil si extrem de silentios. Click-uri mai ca nu se aud, iar insertiile din cauciuc de la baza reduc foarte mult zgomotul frecarii mouse-ului de masa.

Cel mai bun mouse wireless - ASUS MD100

3. Logitech Pro X Superlight 2 – cel mai bun mouse wireless gaming

verifica pretul aici

Logitech Pro X Superlight 2 este cel mai performant mouse din clasament si unul din cele mai scumpe de pe piata. Logitech Pro X Superlight 2 Performance este  extrem de precis, sta perfect in palma si are o rezolutie maxima de 32000 dpi. MX Master 3S este al doilea mouse din clasament care se alimenteaza de la un acumulator integrat. Acesta se incarca printr-un port USB Type C si utilizat non-stop, mouse-ul promite sa reziste 95 de ore.

Logitech Pro X Superlight 2 sta perfect in palma, deci pe langa performante asigura si o utilizare confortabila. In plus, chiar daca specificatiile oficiale anunta un pooling rate de 2000 Hz, update la cea mai recenta versiune de firmware permite mouse-ului sa functioneze si la 4000 Hz.

Cel mai bun mouse wireless gaming - Logitech Pro X Superlight 2

4. Lenovo 540

verifica pretul aici

Ocupantul locului 4 in top-ul pentru cel mai bun mouse wireless vine cu foarte avantajos, rezolutie de 2400 dpi si functioneaza cu o baterie de tip AA. Mouse-ul este foarte compact, iar materialele sunt de o calitate cat se poate de decenta. In cadrul testelor Lenovo 540 s-a manifestat foarte bine, iar pretul mai mic de 100 lei, i-a asigurat un loc bun in clasament.

Cel mai bun mouse wireless - Lenovo 540

5. Asus MD200

verifica pretul aici

Locul 5 in top-ul ce anunta cel mai bun mouse wireless nu inseamna ca Asus MD200 este un produs rau. Ba din contra, e un produs chiar cat se poate de bun. Acesta are si o rezolutie de 4200 dpi, design elegant, materiale de calitate si un pret corect.

Cel mai bun mouse wireless - Asus MD200

Citeste si:

Cel mai bun mini PC: top mini calculatoare

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 12.753)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne