(Imagine: Cel mai bun polizor unghiular foto simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (8.109)
(5 evaluare, 5 voturi)
6 aprilie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun polizor unghiular flex: top 5 polizoare

Daca incercati sa gasiti cel mai bun polizor unghiular (flex), in primul rand trebuie sa decideti ce tipuri de lucrari va executa aparatul. Astfel veti avea o intelegere mai buna asupra specificatiile necesare. Ne referim in special la puterea motorului, viteza maxima de rotatie si diametrul discului. Mai sunt si alte aspecte de luat in calcul. Confortul utilizarii, echipamentul de siguranta, precum si fiabilitate, toate au cate un cuvant de spus la alegerea unui flex. 

Cum aleg cel mai bun polizor unghiular?

Dimensiunea discului

Cele mai frecvente dimensiuni sunt 115, 125, 180 si 230 mm. Varianta optima ar fi probabil un polizor cu discul de 125 mm. Pe de o parte o sa puteti rezolva practic tot ce v-ati dorit, pe de alta parte, nu veti pierde din viteza si stabilitate. Spunem asta pentru ca de cele mai multe ori, polizoarele cu discurile mai mari de 125 mm au viteza limitata la 6000 – 6500 rpm, pe cand cele cu discuri mai mici pot atinge chiar si 12000 rpm.

Motorul

Motorul trebuie sa fie macar de 700W, sa roteasca discul cat mai repede, sa produca cat mai putine vibratii si sa fie fiabil. Unele modele vin cu sisteme de evacuare a prafului din zona motorului. Praful, gratie capacitatilor sale abrazive, este unul din cele mai mari pericole pentru orice aparat electric.

Sa nu uitati si de siguranta. Bine ar fi ca polizorul sa fie protejat de pornirile accidentale dupa o pana de curent, atunci comutatorul este lasat pe pozitie pornit. In plus, unele modele au pornire lenta, pentru un control cat mai bun asupra polizorului.

Ergonomia

Alegeti un aparat ce nu cantareste foarte mult. Fiecare kilogram conteaza daca aveti de gand sa folositi polizorul frecvent. Un aparat cu masa redusa si bine echilibrat este mult mai usor de utilizat. Atentie si la maner, sa nu fie alunecos ori fabricat din plastic ieftin.

Siguranta

Indiferent de tipul lucrarii, este obligatorie purtarea hainelor de protectie, a ochelarilor, manusilor si chiar a castilor antifonice. Polizoarele produc foarte mult zgomot, mai ales cand se lucreaza cu metalul.

Cel mai bun polizor unghiular: top 5

Iata cum arata clasamentul cu cele mai bune polizoare unghiulare. Top-ul principal este compus doar din aparate cu alimentare prin cablu, insa la sfarsit o sa propunem si o alternativa de polizor cu acumulator.

1. Bosch Professional GWS 9-125 – cel mai bun polizor unghiular

Bosch Professional GWS 9-125 – verifica pretul aici – daca va trebuie un flex puternic, durabil si versatil, fara sa platiti o groaza de bani pe el, Bosch Professional GWS 9-125 este cea mai buna optiune. Polizorul are un motor de 900W cu variator de turatie, capabil de 11000 rotatii pe minuta, iar masa aparatului nu depaseste 1,9 kilograme. Bosch Professional GWS 9-125 este un polizor cu disc de 125 mm, foarte fiabil si sigur. Producatorul a prevazut si un sistem anti-restart atunci cand are loc o pana de curent iar comutatorul este lasat pe pozitie pornit. Cu toate avantajele aparatului, nu trebuie sa uitati de masurile de protectie. Aveti grija sa purtati echipamentul aferent si nu cumparati discuri de proasta calitate.

Cel mai bun polizor unghiular flex - Bosch Professional GWS 9-125

2. Bosch Professional GWS 750

Bosch Professional GWS 750 – verifica pretul aici – este cel mai bun polizor unghiular Bosch dupa raportul calitate/pret. Modelul are un motor de 750W, viteza maxima 11000 rotatii pe minuta,  disc de 115 mm, fiind si aparatul ideal pentru lucrari in locuri inguste. Bosch Professional GWS 750 este un polizor fabricat din materiale de calitate, are greutate mica si nu produce multe vibratii. Mai mult decat atat, Bosch Professional GWS 750 este unul dintre cele mai silentioase polizoare de pe piata. Pentru siguranta a fost prevazuta functie anti-restart, iar durata a de viata a motorului este asigurata de aparatoarele anti-praf.

Cel mai bun polizor unghiular - Bosch Professional GWS 750

3. Black+Decker BEG220m

Cel mai ieftin polizor unghiular din clasament

Black+Decker BEG220m – verifica pretul aici – este varianta pentru cel mai bun polizor unghiular in cazul in care pretul de achizitie este prioritatea numarul unu. Aparatul are motor de 900W,  viteza maxima de 12000 rotatii pe minuta (cel mai rapid flex din clasament) si este compatibil cu discurile de 125 mm. Polizorul este echilibrat, usor de folosit si are motor fiabil. In plus, calitatea materialelor e chiar decenta pentru un produs a carui pret nu trece prea mult de 200 lei. La minusuri am trece doar numarul mic de ajustari ale polizorului.

Cel mai bun polizor unghiular - Black+Decker BEG220m

4. DeWALT DWE4157-QS

DeWALT DWE4157-QS – verifica pretul aici. O lege nescrisa (inca) spune ca orice clasament cu scule electrice trebuie sa contina macar un produs DeWALT. Iata-l, DWE4157-QS, probabil cel mai bun polizor unghiular (flex) DeWALT dupa raportul calitate/pret al momentui . Unitatea are un motor foarte rezistent de 900W (disc de 115 mm), respectiv o viteza maxima de 11800 rotatii pe minuta. Durabilitatea motorului este asigurata de sistemul de protectia impotriva prafului, dar si de faptul ca bobina statorului (partea fixa a motorului) este acoperita cu plumb. Polizorul are maner cu acoperire ce nu permitea alunecarea usoara. In plus, pentru siguranta utilizatorului si a celor din jur, a fost prevazut un sistem anti-restart, plus functia de pornire lenta a discului.

Cel mai bun polizor unghiular - DeWALT DWE4157-QS

5. Makita GA9020 230 mm

Cel mai puternic polizor din top

Makita GA9020 – verifica pretul aici – cel mai bun polizor unghiular cu disc de 230 mm. Aparatul are motor de 2200W si este capabil sa dezvolte o viteza maxima de 6600 rotatii pe minuta. Viteza nu pare foarte mare, dar pentru un disc cu asemenea diametru, altfel probabil ca nici nu putea sa fie. Din minusurile clare am avea de mentionat lipsa startului lent, dar si greutatea destul de mare – 4,7 kilograme.

Cel mai bun flex cu disc mare Makita GA9020

Cel mai bun polizor unghiular cu acumulator

Bosch Professional GWS 18-125 – verifica pretul aici – este un polizor unghiular cu alimentare de la acumulator si disc de 125 mm. Motorul cu alimentare de 18V este capabil sa produca 10000 rotatii pe minuta. Polizorul este compatibil cu un acumulator de 5 Ah (nu intra in pachet), insa autonomia acestuia depinde foarte mult de tipul lucrarilor executate. Partea buna e ca producatorul a prevazut un sistem de prevenire a autodescarcarii pentru baterie. La minusuri am trece nivelul sonor destul de mare si faptul ca acumulatorul si incarcatorul acestuia trebuie cumparati separat.

Concluzie – cel mai bun polizor unghiular

Sa recapitulam. Alegeti un polizor mai puternic, dar care sa detina functiile soft start si anti-restart. Daca utilizarea aparatului este mai mult decat ocazionala, recomandam cumpararea unui flex profesional. Acesta aproape garantat va avea o durata de viata mai lunga. Cel mai bun exemplu in acest sens ar fi Makita 9565CVR. Inca ceva, intotdeauna sa puneti siguranta pe primul loc. Nu uitati de echipamentul de protectie chiar si la lucrarile mici. Un fir de pilitura ajuns in ochi va poate crea probleme pentru tot restul vietii.

Cel mai bun polizor unghiular - Bosch Professional GWS 18-125

Citeste si:

Top 5 masini de gaurit

Cel mai bun polizor unghiular – flex

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 8.109)
(5 evaluare, 5 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne