Cel mai bun purificator de aer: top 5 aparate de filtrare aer
(Imagine: Cel mai bun purificator de aer - Clean Air Optima CA366)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.779)
(6 evaluare, 6 voturi)
8 aprilie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun purificator de aer: top 6 aparate de filtrare aer

Cautam astazi cel mai bun purificator de aer din cele propuse pe piata de la noi. Pentru a duce misiune la capat a fost nevoie sa prospectam intreaga oferta de purificatoare. Norocul nostru ca aceasta nu e foarte mare. Intr-un final am ales 6 produse care au si fost incluse in clasament, iar unitatea de pe prima pozitie a primit titlul de cel mai bun purificator de aer dupa raportul calitate/pret.

Romania are o problema foarte mare cu calitatea aerului. Problema care trebuie sa o rezolve autoritatile centrale, fie cele locale. Din pacate guvernantii nu dau dovada de prea multa dorinta pentru gasirea si aplicarea unei solutii, drept urmare, ne ramane doar sa ne purtam singuri de grija. Un pas important ar fi sa imbunatatim calitatea aerului din propria locuinta, iar un instrument foarte bun in acest sens este utilizarea unui purificator de aer. Mai mult decat atat, un purificator de aer bun poate indeparta mirosurile neplacute provenite sa spunem de la animalele de companie din casa sau fumul de tigara.

Cel mai bun purificator de aer - Clean Air Optima CA401

Cel mai bun purificator de aer: top 6 purificatoare de aer

1. Samsung AX60R5080WD/EU 

verifica pretul aici

Probabil cel mai bun purificator de aer dupa raportul calitate/pret. Samsung AX60R5080WD/EU este destinat incaperilor cu suprafata maxima de 60 mp, are 3 filtre, printre care unul cu carbune, menit sa indeparteze mirosurile neplacute, in special fumul de tigara. Samsung AX60R5080WD/EU nu are aromatizator, dar se pare ca nici nu este nevoie de el. Aparatul si asa schimba radical perceptia aerului din incapere. Daca aveti dureri de cap, probleme cu respiratia sau somnul, Samsung AX60R5080WD/EU1 ar fi o solutie foarte buna, mai ales ca functionarea acestuia produce foarte putin zgomot, interfata ofera utilizare facila, iar purificatorul poate fi controlat de pe telefon.

Cel mai bun purificator de aer - Samsung AX60R5080WD/EU

2. Woods AD20 hybrid – cel mai bun purificator de aer cu utilizare dubla (dezumidificator/purificator)

Cel mai puternic purificator din top

verifica pretul aici 

Daca am evalua doar performantele, Woods AD20 hybrid ar fi cel mai bun purificator de aer. Produsul are un debit de aer de 300 m3/h si este bun pentru incaperi si mai mari de 60 mp cu conditia ca spatiul sa fie deschis. Prin urmare, daca pozitionati purificatorul bine, puteti curata aerul dintr-un apartament de dimensiuni medii. Pe partea cealalta a medaliei insa se afla pretul destul de mare. Acest lucru insa este usor de explicat prin destinatia aparatului. Woods AD20 este un produs hybrid – cu functii de dezumidificator si purificator si e probabil cel mai bun aparat de acest tip. Recenzia completa pentru Woods AD20 poate fi citit aici.

Cel mai bun purificator - Woods AD20 hybrid

3. AlecoAir P40 SMART  

Purificator de aer cu lampa UV si filtru True HEPA

verifica pretul aici 

AlecoAir P40 SMART este singurul purificator din clasament cu lampa UV integrata. Dispozitivul este numai bun pentru incaperile de pana in 35-40 mp. Aparatul este destul de silentios, are 4 trepte de functionare, senzor de calitate a aerului si se poate conecta wireless la telefon sau alt dispozitiv mobil. AlecoAir P40 SMART are ionizator, dar ca si colegul sau de pe prima pozitie, este lipsit de aromatizator. Pentru un living sau un dormitor, P40 SMART este varianta ideala.

Pareri despre AlecoAir P40 SMART - cel mai bun purificator de aer, top 5

4. Woods 310FC

vezi pretul actualizat aici

Woods 310FC este un purificator de aer puternic, iar modelul de functionare este cat se poate de simplu. Aerul captat la baza aparatului este trecut printr-un filtru ION HEPA si apoi dispersat in incapere prin partea de sus a purificatorului. Optional, cumparatorul poate adauga un filtru de carbune pentru eliminarea mirosurilor neplacute. Fiind fabricat in Suedia, Woods 310FC se poate lauda cu materiale de calitate (in mare parte metal) si design elegant, caracteristic tarilor scandinave. Dispozitivul poate fi montat si pe perete, pentru acest scop fiind prevazuta o placa metalica atasata pe spatele purificatorului. Recenzia completa pentru purificatorului Woods poate fi citita aici. 

Cel mai bun purificator de aer - Woods 300

5. Philips AC2889/10 

verifica pretul aici 

Philips AC2889/10 este unul dintre cele mai elegante aparate de purificare a aerului de pe piata. Dar nu de asta am introdus aparatul in clasamentului purificatoarelor. Philips AC2889/10 este un purificator dotat cu sistem de filtrare HEPA, 3 trepte de functionare si monitor de calitate a aerului. Printre altele, pe langa valorile de pe afisaj, starea aerului este descrisa si de un inel LED ce isi schimba culoarea in dependenta de cantitatea de impuritati din aer.

Cel mai bun purificator de aer - Philips AC2889/10

6. Spalator de aer Trotec AW20S 

verifica pretul aici  

O adevarata bijuterie printre purificatoarele de aer. Trotec AW20S este numit chiar spalator de aer. Acesta reprezinta o combinatie intre purificatorul clasic si umidificatorul de aer, e numai bun pentru locuinte cu suprafata maxima de 60 mp, nu e foarte gălăgios, are debit mare de aer, flitrare cu 4 nivele și ionizare. AW20S ocupat doar poziția patru in mare parte din cauza pretului, care atinge si chiar trece de 1500 lei. Unitatea nu e foarte elegantă, dar are multe setări si functionează impecabil.

Cel mai bun purificator de aer - TROTEC AW20S

Citeste si:

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai buna aer conditionat mobil

Cel mai bun purificator de aer – top aparate de filtrare aer

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.779)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne