(Imagine: Cel mai bun purificator de aer - Clean Air Optima CA366)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.682)
(6 evaluare, 6 voturi)
8 februarie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun purificator de aer: top 6 aparate de filtrare aer

Astazi cautam cel mai bun purificator de aer dupa raportul calitate/pret. Pentru a duce misiune la capat a fost nevoie sa prospectam intreaga oferta de purificatoare. Norocul nostru ca aceasta nu e foarte mare. Intr-un final am ales 6 produse care au si fost incluse in clasament, iar unitatea de pe prima pozitie a primit titlul de cel mai bun purificator de aer dupa raportul calitate/pret.

Romania are o problema foarte mare cu calitatea aerului. Problema care trebuie sa o rezolve autoritatile centrale, fie cele locale. Din pacate guvernantii nu dau dovada de prea multa dorinta pentru gasirea si aplicarea unei solutii, drept urmare, ne ramane doar sa ne purtam singuri de grija. Un pas important ar fi sa imbunatatim calitatea aerului din propria locuinta, iar un instrument foarte bun in acest sens este utilizarea unui purificator de aer. Mai mult decat atat, un purificator de aer bun poate indeparta mirosurile neplacute provenite sa spunem de la animalele de companie din casa sau fumul de tigara.

Cel mai bun purificator de aer: top 6 purificatoare de aer

1. AlecoAir P40 SMART

2. Xiaomi Mi Air Purifier 3C

3. AlecoAir P80

4. Woods AD20

5. Electrolux PA91-404GY

6. Woods 900

1. AlecoAir P40 SMART – cel mai bun purificator de aer

verifica pretul aici 

Probabil cel mai bun purificator de aer dupa raportul calitate/pret. AlecoAir P40 SMART este singurul aparat din clasament cu lampa UV integrata. Dispozitivul este numai bun pentru incaperile de pana in 35-40 mp. Aparatul este destul de silentios,e destinat incaperilor de cel mult 40 mp, are 4 trepte de functionare, senzor de calitate a aerului si se poate conecta wireless la telefon sau alt dispozitiv mobil. AlecoAir P40 SMART are ionizator, dar este lipsit de aromatizator. Pentru o garsoniera sau un living mai mare, P40 SMART este varianta ideala.

Pareri despre AlecoAir P40 SMART - cel mai bun purificator de aer, top 5

2. Xiaomi Mi Air Purifier 3C 

verifica pretul aici

„Batalia” pentru pozitia secunda s-a dat intre Philips AC1215/50 si Xiaomi Mi Air Purifier 3C, de unde a iesit castigator cel din urma. Xiaomi Mi Air Purifier 3C este un purificator destinat incaperilor cu suprafata maxima de 60 mp (recomandat 40mp), are 2 filtre, printre care unul cu carbune, menit sa indeparteze mirosurile neplacute, in special fumul de tigara. Xiaomi Mi Air Purifier 3C nu are aromatizator, dar se pare ca nici nu este nevoie de el. Aparatul si asa schimba radical perceptia aerului din incapere. Daca aveti dureri de cap, probleme cu respiratia sau somnul, Xiaomi Mi Air Purifier 3C ar fi o solutie foarte buna, mai ales ca functionarea acestuia produce foarte putin zgomot, interfata ofera utilizare facila, iar purificatorul are si mod auto, adica isi ajusteaza singur functionare in dependenta de nivelul de poluare detectat. In plus, purificatorul poate fi controlat de pe smartphone prin aplicatia Mi Home APP sau vocal prin Google Assistant si Amazon Alexa.

Cel mai bun purificator de aer - Xiaomi Mi Air Purifier 3C

3. AlecoAir P80 

verifica pretul aici  

O adevarata bijuterie, poate chiar cel mai bun purificator de aer daca nu am lua in calcul pretul. AlecoAir P80 are 5 etape de filtrare, urmareste 5 parametri de calitate a aerului si gratie ventilatorului de cu debit de 650 mc2/h, e numai bun pentru locuinte cu suprafata maxima de 80 mp. AlecoAir P80 e silentios, arata bine, se poate controla wireless de pe smartphone, are si lumina UV-C, iar monitorul de aer incorporat poate masura si afisa valorile pentru oricare din cei 5 parametri urmariti: PM1, PM 2.5, PM 10, TVOC, CO2.

Cel mai bun purificator de aer - AlecoAir P80 TRADITIO

4. Woods AD20 hybrid – cel mai bun purificator de aer cu utilizare dubla 

verifica pretul aici 

Woods AD20 hybrid e cel mai bun purificator de aer hibrid, adica cu functii de dezumidificare si purificare. Produsul are un debit de aer de 300 m3/h si este bun pentru incaperi si mai mari de 60 mp cu conditia ca spatiul sa fie deschis. Prin urmare, daca pozitionati purificatorul bine, puteti curata aerul dintr-un apartament de dimensiuni medii. Pe partea cealalta a medaliei insa se afla pretul destul de mare. Acest lucru insa este usor de explicat prin capacitatile aparatului. Woods AD20, pe langa faptul ca este un aparat hybrid, arata bine, are monitor de aer incorporat, este foarte silentios si usor de utilizat. Recenzia completa pentru Woods AD20 poate fi citit aici.

Cel mai bun purificator - Woods AD20 hybrid

5. Electrolux PA91-404GY 

verifica pretul aici 

Electrolux PA91-404GY este unul dintre cele mai elegante aparate de purificare a aerului de pe piata. Dar nu de asta am introdus aparatul in clasamentului purificatoarelor. Electrolux PA91-404GY este un purificator dotat cu sistem de filtrare HEPA si carbon, 9 trepte de functionare si monitor de calitate a aerului, care prin intermediul functiei PureSense adapteaza automat functionarea purificatorului. Recomandam cu inredere.

Cel mai bun purificator de aer - Electrolux PA91-404GY

6. Woods 900 – cel mai bun purificator de aer pentru incaperi mari

vezi pretul actualizat aici

Cu un debit de aer maxim de 900 mc/h, Woods 900 este cel mai puternic purificator din top, insa functionarea aparatului este cat se poate de simplu. Aerul captat la baza aparatului este trecut printr-un filtru ION HEPA si apoi dispersat in incapere prin partea de sus a purificatorului. Optional, cumparatorul poate adauga un filtru de carbune pentru eliminarea mirosurilor neplacute. Fiind fabricat in Suedia, Woods 900 se poate lauda cu materiale de calitate (in mare parte metal) si design elegant, caracteristic tarilor scandinave. Dispozitivul poate fi montat si pe perete, pentru acest scop fiind prevazuta o placa metalica atasata pe spatele purificatorului. Woods 900 este un fel de frate mai mare pentru modelul 310, despre care puteti citi mai multe aici.

Cel mai bun purificator de aer - Woods 900

Citeste si:

Cel mai bun dezumidificator: top 5

Cel mai buna aer conditionat mobil

Cel mai bun purificator de aer – top aparate de filtrare aer

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.682)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne