(Imagine: Noco Genius GB40 pareri, preturi)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.278)
(1 evaluare, 1 voturi)
20 februarie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun redresor auto: top incarcatoare baterii

Cel mai bun redresor este capabil sa rezolve in cateva secunde problema bateriei auto descarcate. Au fost lansat mai multe modele de redresoare in ultimii ani, o buna parte din ele fiind dispozitive compacte, dar totusi capabile sa porneasca motoare mari si cu multi consumatori. Acest tip de redresoare devine mai popular de la un an la altul, cumparatorii apreciind demensiunile reduse, utilizarea foarte simpla si preturile bune. 

In cele ce urmeaza o sa prezint un clasament ce desemneaza cel mai bun redresor auto, dar si criteriile dupa care acesta trebuie ales.

Cel mai bun redresor auto: cum il aleg

Iata aspectele ce trebuie avute in vedere la alegerea unui redresor auto.

1. Destinatia. E important sa stiti pentru ce veti folosi redresorul. Marea majoritatea a dispozitivelor ofera o gama larga de utilizari (autoturisme, camioane, echipamente agricole, motociclete, barci, inclusiv vehicule cu sisteme de 24V etc.). Mai mult, o parte ofera suport si pentru gadget-uri gen tablete, smartphone-uri sau laptop-uri. Unele insa au optiuni de utilizare mai limitate si chiar functii mai reduse ca numar. Ma refer aici la functiile de siguranta, cum ar fi protectie importiva scanteiei, protectie impotriva polaritatii inverse s.a.

2. Curentul de pornire. Alegeti un redresor care sa ofere suficient curent de pornire pentru automobilul din dotare. Pe timp rece, un motor mare diesel s-ar putea sa aiba nevoie chiar si de 500 A pentru pornire. In plus, uneori motoarele nu pornesc imediat, deci un pic de rezerva nu strica deloc.

3. Capacitatea bateriei. Redresoarele auto sunt in estenta niste baterii compacte cu care se alimenteaza bateria masinii, care la randul ei asigura curentul necesar pornirii motorului. Ar fi deci bine ca dispozitivul ales sa aiba o capacitate extinsa, mai ales ca s-ar putea ca motorul sa nu porneasca la prima cheie.

4. 2 in 1. Functiile auxiliare pot fi importante, dar in unele cazuri dimensiunile si greutatea conteaza mai mult. Acestea fiind spuse, nu as recomanda achizitia unui redresor cu compresor de anvelope integrat. Ambele sunt foarte necesare, dar e indicat ca cele doua dispozitive sa fie separate, respectiv sa nu depinda unul de celalalt.

De ce am nevoie de un redresor auto?

Redresorul se poate compara ca utilitate doar cu roata de rezerva. S-ar putea sa sune exagerat, dar am cel putin 4 motive sa fac aceasta afirmatie. Iata care sunt acestea:

– E mult mai simplu sa readuci la viata o baterie „moarta” cu un redresor decat sa o faci de la alta masina (cu cabluri de alimentare). Nu e chiar usor sa gasesti un „donator” de curent si de cele mai multe ori, operatiunea este imposibila fara deranjamente suplimentare.

– Redresoarele moderne ocupa foarte putin spatiu si niciodata nu stii cand ai nevoie de el, mai ales ca unele dispozitive au port-uri pentru incarcarea telefoanelor si a laptop-urilor. Redresorul nu repara instalatia electrica defecta, dar va permite sa ajungeti la service fara ajutor suplimentar.

– Redresoarele auto s-au ieftin destul de tare in ultimul timp. Puteti gasi fara probleme aparate cu curent de pornire de 600 A la mai putin de 300 lei.

– Cel mai bun redresor auto poate sa reziste ani buni. Daca e ales cum trebuie si e utilizat corect, un astfel de dispozitiv tine chiar si 10 ani.

Cel mai bun redresor auto: top 5

1. Xiaomi 70 Mai MAX Midrive PS06

Xiaomi 70 Mai MAX Midrive PS06 este probabil cel mai bun redresor auto dupa raportul calitate/pret. Unitatea are o baterie integrata de 18000 mAh, capabila sa produca un curent de incarcare maxim de 1000A. In plus, producatorul a prevazut un port USB de 5V pentru incarcarea dispozitivelor electronice. Prin urmare, Xiaomi 70 Mai MAX Midrive PS06 poate fi folosit atat pe post de redresor auto, cat si in calitate de baterie externa pentru dispozitive mobile

Nu pot spune de cate ori puteti porni masina cu o singura incarcare, pentru ca totul depinde despre ce motor este vorba. Spre exemplu, s-ar putea sa fie nevoie de 15% din capacitatea redresorului pentru pornirea unui motor diesel cu capacitatea mai mare de 2000 cm, sau chiar 25-30% daca afara e frig si e nevoie de mai multe incercari. Vezi pretul redresorului aici. 

Cel mai bun redresor baterie auto Xiaomi 70 Mai MAX Midrive PS06

2. Alpin Profi Italy Technologles CB-50T – cel mai bun redresor pentru baterii mari (camioane, tractoare)

Alpin Profi Italy Technologles CB-50T este un redresor mai special, care pe langa boost-ul necesar pornirii matinale, mai poate si incarca bateria masinii, astfel incat sa nu mai fie necesar curent suplimentar la urmatoarea pornire (in cazul in care calatoria a fost una scurta). E adevarat ca pentru incarcare este necesar mai mult timp, dar Alpin Profi Italy Technologles CB-50T vine si cu mod de incarcare rapida, care promite in cel mult 30 minute sa alimenteze suficient o baterie de 60-65 mAh, ca aceasta sa porneasca motorul. Daca pe langa un autoturism detineti si tehnica agricola (tractoare, camioane, inclusiv vehicule cu sisteme electrice de 24V), Alpin Profi Italy Technologles CB-50T este probabil cel mai bun redresor dupa raportul calitate/pret, din cele prezente pe piata. Vezi pretul redresorului aici.

Cel mai bun redresor pentru baterii camioane si tractor Alpin Profi Italy Technologles CB-50T

3. Xiaomi 70Mai Midrive PS02

Xiaomi 70Mai Midrive PS02 este cel mai compact redresor din clasament. Dispozitvul inzestrat cu o baterie de 11100 mAh este capabil sa genereze un curent de pornire de 600A, producatorul afirmand chiar ca rezerva de energie este sufienta pentru 40 de porniri (pentru motoare pe benzina de cel mult 3000 cmc), iar intervalul termic la care redresorul functioneaza fara probleme este de la – 20 la 50 grade Celsius. In plus, Xiaomi 70Mai Midrive PS02 poate fi folosit si in calitate de acumulator extern pentru dispozitivele electronice. Vezi pretul exact aici.

Xiaomi 70Mai Midrive PS02 pareri Romania

4. Einhell CE-JS 1

Einhell CE-JS 1 este cel mai scump redresor din clasament, insa pretul sau este cumva justificat. Astfel, dispozitivul a fost dotat cu 3 baterii, care insumeaza un amperaj total de 18000 mAh, iar curentul de pornire maxim atinge 600 A. Cu alte cuvinte, redresorul poate fi utilizat pentru pornirea motoarelor diesel cu capacitatea maxima de 5000 cmc si a celor pe benzina de 8000 cmc. Mai mult decat atat, Einhell CE-JS 1, ocupantul locului 4 in clasamentul ce anunta cel mai bun redresor, are in lista cu dotari 3 iesiri pentru alimtentarea altor dispozitive, inclusiv laptop-uri si chiar compresoare. Verifica pretul redresorului aici. 

Cel mai bun redresor baterie auto Einhell CE-JS 18

5. Noco Genius GB40

Noco Genius GB40 este un dispozitiv foarte popular in Statele Unite, iar o parte din publicatiile de specialitate, afirma ca anume GB40 este cel mai bun redresor auto al momentului. Dispozitivul poate produce un curent de pornire de pana la 1000 A, iar producatorul afirma ca rezerva de energie este suficienta pentru 20 de starturi consecutive (valabil pentru motoare diesel de cel mult 3000 cmc sau pe benzina de 5000 cmc). Nu am putut gasi amperajul bateriei/bateriilor integrate in redresor, dar se pare ca acesta nu este foarte mare. Aparatul are si o iesire USB pentru alimentarea altor dispozitive electronice si o intrare USB mini pentru incarcarea bateriei interne.

Concluzie – cel mai bun redresor auto

Pentru autoturisme normale, cu sisteme de 12V, este mai mult decat suficient un redresor compact, cum ar fi Serioux SRXA12K300A sau Xiaomi 70Mai Midrive PS02. Insa daca stiti ca veti folosi dispozitivul frecvent si daca aveti vehicule cu instalatii de 24V, cred ca singura optiune ar fi un incarcator ca Alpin Profi Italy Technologles CB-50T. O sa dureze mai mult pana cand veti putea pleca la drum, in schimb o sa stiti sigur ca incarcarea, respectiv pornirea se face in siguranta.

Cel mai bun redresor baterii auto, camioane foto

Citeste si:

Top 5 anvelope de iarna pentru autoturisme

Cel mai bun redresor pentru autoturisme si camioane

 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.278)
(1 evaluare, 1 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne