(Imagine: Cel mai bun robot de aspirare - foto, top)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.028)
(Nu există încă evaluări)
4 martie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun robot de aspirare: top 5 aspiratoare roboti

Astazi cautam cel mai bun robot de aspirare, capabil sa se descurce nu doar cu curatarea prafului, dar si cu indepartarea petelor, firelor de blana si par. Am testat cele mai populare modele de pe piata, ca intr-un final sa ramanem cu 5 aspiratoare tip robot, pe care sa le aranjam in clasament in functie de randamentul calitate/pret al fiecaruia. 

Lista candidatilor pentru top a inclus urmatoarele modele: ROWENTA Explorer Serie 20 RR6825WH, Xiaomi Viomi V3, Xiaomi Viomi V2, Xiaomi Viomi Robot Vacuum Cleaner SE, Roborock S6 Pure, Roomba 981, iRobot Roomba e5, Miele RX2, ROWENTA Explorer Animal Serie 80 RR7755WH, Roborock S6 MaxV, Roborock Cleaner S5 MAX si altele.

Cel mai bun robot de aspirare: top 5

Pentru cei mai nerabdatori, forma finala a topului cu cele mai bune aspiratoare robot, arata in felul urmator:

– Xiaomi Viomi SE

– Xiaomi Viomi V3

– ROWENTA Explorer Serie 20 RR6825WH

– Roborock S6 MaxV

– ROWENTA Explorer Animal Serie 80 RR7755WH

– Mentiune – Robot Roomba e5

1. Xiaomi Viomi SE

vezi pretul aici

Probabil cel mai bun robot de aspirare dupa raportul calitate/pret, Xiaomi Viomi Robot Vacuum Cleaner SE este propus cu un motor de 33W, ce creeaza o presiune de 2200 Pa. Estea de-a dreptul uimitor cat de eficient este acest motor si cat de eficace este rabotul aspirator. Xiaomi Viomi SE are mop, isi face singur harta, poate depasi obstacole cu inaltimea de 2 cm, iar autonomia atinge 120 de minute. Mai mult, dupa ce aspiratorul trece prima data prin toata locuinta, puteti modifica harta, adaugand spatii interzise (No-Go) si impartind locuinta pe zone. Capacitatea de stocare nu e foarte mare (0,3 litri), in schimb aparatul e printre cele mai joase din clasament, adica are mai multe sanse sa incapa sub paturi sau fotolii pentru a face curat si acolo. Recomandam cu toata increderea.

Cel mai bun robot de aspirare - Xiaomi Viomi Robot Vacuum Cleaner SE Version EU

2. Xiaomi Viomi V3 – cel mai puternic robot de aspirare

vezi pretul aici

Xiaomi Viomi V3 este un robot de aspirare puternic si destept, avantaje care din pacate vin la pachet si cu un pret mai mare. Dispozitivul de 2600 Pa, mai este insotit de un vas de 0,55 litri pentru colectarea deseurilor solide si mop pentru indepartarea chiar si a celor mai mici particule de praf. Xiaomi Viomi V3 poate memora 5 harti separate, asta in caz ca aveti o locuinta cu mai multe etaje sau daca ati impratit apartamentul pe zone.

Robotul aspira excelent, iar daca am vorbi doar despre putere, Xiaomi Viomi V3 ar fi probabil cel mai bun robot de aspirare. Dispozitivul nu este foarte inalt, si daca undeva nu incape, senzorii integrati ii vor da de stire, astfel incat aparatul sa nu se loveasca de mobilier. Xiaomi Viomi V3 poate fi folosit ca aspirator, mop sau combinat, iar daca va displace cumva harta creata automat, puteti ghida robotul ca pe o masina cu telecomanda.

Xiaomi Viomi V3 review

3. ROWENTA RR6825WH – cel mai bun robot de aspirare Rowenta

vezi pretul aici

Chiar daca e un aparat foarte ieftin, consideram ROWENTA Explorer Serie 20 RR6825WH are toate calitatile necesare pentru a fi numit cel mai bun robot de aspirare Rowenta.

Modelul nu are WiFi si nici sistem de detectare automata a covorului, in schimb, inaltimea de numai 8 cm ii permite sa patrunda acolo unde rivalii de mai sus nu au nicio sansa, iar pretul cuprins intre 850 si 900 lei, il ridica la inaltimi inaccesibile pentru concurenta. In plus, am spune ca Rowenta RR6825WH e cel mai silentios robot de aspirare din clasament, iar autonomia (150 min) este si ea surprinzator de mare.

Puterea de aspirare de 1200 Pa, indicata in fisa cu specificatii tehnice, pare modesta la prima vedere, in realitate insa, robotul se descurca bine spre foarte bine. Aspira tot ce nu e lipit si nu lasa locuri neacoperite (ex. de-a lungul peretilor).

Cel mai bun robot de aspirare - ROWENTA Explorer Serie 20 RR6825WH

4. Roborock S6 MaxV – cel mai bun robot de aspirare Roborock

vezi pretul aici

Roborock S6 MaxV este un robot de aspirare de exceptie din toate punctele de vedere. Toate, mai putin pretul. Cel mai produs scump din top genereaza o putere de aspirare de 2500 Pa, are autonomie extinsa de 3 ore, reincarcare automata si conexiune WiFi. Robotul face si recunoaste singur hartile, iar sistemul de navigare LiDAR permite planificare rutei chiar si pe intuneric.

Pe langa faptul ca aspira exceptional, Roborock S6 MaxV se descurca cel putin la fel de bine in calitate de mop. Mai mult decat atat, aspiratorul are un sistem bun de curatare a aerului evacuat, iar pentru o utilizare mai facila, producatorul a incorporat si comenzi vocale.

In lista cu minusuri se regaseste inaltimea de 96,5 mm, dar si pretul ce trece de 2000 lei.

Cel mai bun robot de aspirare - Roborock S6 MaxV pareri

5. ROWENTA Explorer Animal Serie 80 RR7755WH

vezi pretul aici

Chiar daca e pe ultimul loc in clasament, ROWENTA RR7755WH are cateva capitole la care e cel mai bun robot de aspirare. Ne referim aici la capacitatea de colectare sporita (0,7 litri), dar si la abilitatea aparatului de a trece peste obstacole. Nu avem ce sa-i reprosam nici cand vine vorba despre calitatea aspirarii (putere 2000 Pa). In plus, ROWENTA RR7755WH are conexiune WiFi si o aplicatie pentru telefon foarte reusita. O sa va descurcati chiar daca sunteti la prima interactiune cu un asemenea dispozitiv. La polul opus insa se afla pretul de aproape 2000 lei si inaltimea de 97 cm (cel mai inalt robot din clasament).

ROWENTA RR7755WH - robot de aspirare, pareri, opinii

Cel mai bun robot de aspirare: mentiune

Xiaomi Viomi V2 Pro – verifica pretul aici – motor 33W, putere aspirare 2100 Pa, recipient praf – 0,55 l, autonomie – 130 minute, inaltime – 94,5 mm, WiFi. Xiaomi Viomi V2 este un robot de aspirare bun spre foarte bun. Curata bine, trece usor peste obstacole si ofera control facil din aplicatie.

Cel mai bun robot de aspirare - Xiaomi Viomi V2 Pro

Cum am ales cel mai bun robot de aspirare?

Pentru ca trebuie sa functioneze practic autonom, robotii de aspirare sunt dispozitive ceva mai complexe ca aspiratoarele clasice. Prin urmare si alegerea unui robot de aspirare este influentata de mai multi factori. Iata care sunt acestea:

1. Puterea de aspirare – poate cel mai important factor de alegere. Un aspirator slab este practic inutil. De aceea am inclus in clasament doar unitati capabile sa aspire praful de pe suprefetele tari, dar sa si indeparteze firele de blana si par. Putere de aspirare este reprezentata de diferenta de presiune pe care o poate crea robotul, care la randul ei se masoara in Pascali (Pa). O valoare de referinta la acest capitol ar fi 2000 Pa. Un astfel de robot de aspirare ar trebui sa se descurce fara probleme cu indepartarea rezidurilor solide care nu sunt lipite puternic de suprafata.

Multe aspiratoare robot au si functie de mop, dar trebuie sa retineti ca performantele mopului nu sunt in niciun fel legate de puterea aspiratorului.

2. Functii – ne referim aici la functiile ce sporesc eficienta aparatului. Cel mai bun robot de aspirare are trebui sa fie dotat si cu un mop, sa-si planifice singur traseul si chiar orarul, eventual sa creasca puterea de aspirare cand ajunge pe cover, iar in cazul in care nivelul bateriei scade in timpul curateniei, aspiratorul ar trebui sa revina singur la statie, si dupa alimentare sa reia automat procesul de curatenie.

3. Inaltimea aspiratorului poate limita sau spori raza de acoperire. Prin urmare, inainte sa alegeti un robot aspirator, masurati cat spatiu aveti sub paturi, fotolii si canapele.

4. Nivel sonor – fiind dotate cu perii rotative, aspiratoarele robot se dovedesc uneori cam zgomoase. Producatorii sunt obligati sa mentioneze nivelul sonor, dar fiecare are propria metoda de masurare. De aceea, inainte sa faceti alegerea finala, ar fi bine sa cititi si recenziile altor cumparatori.

5. Capacitate colectare – cel mai bun robot de aspirare ar avea un recipient pentru praf de cel putin 0,3 litri.

6. Autonomie este influentata de capacitatea bateriei incorporate, dar si de specificatiile aparatului. Credem ca cel mai bun robot de aspirare trebuie sa poata functiona cel putin 60 de minute fara intrerupere.

Citeste si:

Top aspiratoare cu sac si fara sac

Cele mai bune aspiratoare verticale

Cel mai bun robor de aspirare

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.028)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne