Cel mai bun smartwatch: top 6 ceasuri inteligente
Care este cel mai bun smartwatch? Multe clasamente spun ca acesta ar fi Apple Watch SE 2 sau Samsung Galaxy Watch6 Classic. Calculele noastre spun insa altceva, iar top-ul propus mai jos este condus de Apple Watch 9 . Inainte insa sa incepem prezentarea propriu-zisa, vom trece in revista avantajele si dezavantajele unui smartwatch, astfel incat sa stiti exact la ce sa va asteptati cand cumparati un asemenea gadget.
Cel mai bun smartwatch: top 6 ceasuri inteligente
Varianta scurta a top-ul arata in felul urmator:
1. Apple Watch 9 – cel mai bun smartwatch | Pret |
2. Samsung Galaxy Watch6 – cel mai bun smartwatch Android | Pret |
3. Apple Watch SE 2 | Pret |
4. Samsung Galaxy Watch 5 Pro | Pret |
5. Apple Watch 8 | Pret |
6. Garmin FENIX 7X SOLAR | Pret |
Wonlex KT24S – cel mai bun smartwatch pentru copii | Pret |
Cel mai bun smartwatch – locul 1: Apple Watch 9 45 mm – 8,80 din 10
Noul Apple Watch 9 e perfect. Functioneaza ireprosabil, monitorizeaza cam tot ce ar fi de monitorizat, se sincronizeaza imediat si arata cat se poate de bine. Acesta dispune de un display mai luminos, procesor mai puternic si noua functie Double Tap, care iti permite sa controlezi unele functii ale smartwatch-ului prin dubla atingere a doua deget. Iata de ce spunem ca Watch 9 e cel mai bun smartwatch al momentului
Apple Watch 9: design – 9,1 din 10
Cum era de asteptat, Apple nu incearca sa reinventeze chibritul, de aceea, noul Watch arata in mare parte la fel ca predecesorii sai. Deci avem o carcasa care arata ca inainte, acelasi buton Crown, acelasi buton lateral, iar microfonul si difuzorul se afla tot acolo. Lipsa modificarilor stilistice inseamna, printre altele, ca ceasul ramane foarte usor de setat si utilizat. Singura modificare cat de cat importanta la acest capitol e compozitia materialelor. Apple vorbeste cu mandrie ca toate modelele Apple Watch sunt produse din materiale reciclate, si vorbim aici nu doar de curelusa, ci si de carcasa si chiar unele piese interne, (ex. bateria).
Apple Watch 9: specificatii tehnice – 9,4 din 10
Noul Apple Watch a primit chip-ul Apple S9, 64 GB de stocare interna, dar si un display OLED cu luminozitatea maxima de 2000 niti. Modelul cu carcasa de 45mm are afisaj de 1,9 inch, iar varianta de 41 mm a fost inzestrata cu display de 1,69 inch. Bateriile sunt si ele doua la numar, respectiv una de 308 mAh pentru ceasul de 45 mm si una de 282 mAh pentru cel de 41 mm.
Display-ul este superb, sigur cel mai bun printre smartwatch-urile de pe piata. Foarte luminos, raspunde instantaneu, dar mai important, se pare ca autonomia nu a avut de suferit din cauza luminozitatii sporite. Bine, nu vorbim despre valori impresionante, mai ales ca ceasurile Apple niciodata nu au fost lideri la capitolul autonomie, dar Watch 9 rezista intre 18 si 20 ore la o utilizare normala.
Apple Watch 9: soft, compatibilitate si aplicatii – 8,6 din 10
Odata cu lansarea WatchOS 10, a devenit disponibila si Functia Double Tap Aceasta foloseste accelerometrul si giroscopul din smartwatch, pentru a detecta cat mai exact intentia utilizatorului, care trebuie doar sa ridice mana, de parca ar vrea sa vada ora si sa faca o atingere dubla cu oricare doua degete. Atingerea dubla garanteaza ca functia nu va fi declansata accidental. Senzorii detecteaza acele doua atingeri si declanseaza o actiune, in functie de ce se intampla la moment pe smartwatch. Ex.
Apple Watch 9 nu este compatibil cu device-urile cu sisteme de operare Android.
Apple Watch 9: pret – 8,1 din 10
Varianta de 41 mm incepe de la 2150 lei, iar cea de 45 mm, de la 2300 lei.
Apple Watch 9 – recenzie completa aici.
Cel mai bun smartwatch – locul 2: Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm – 8,73 din 10
Pana nu s-a lansat Apple Watch 9, Samsung Galaxy Watch6 Classic era cel mai bun smartwatch dupa raportul calitate/pret. Acesta vine cu un procesor mai rapid, 2 GB RAM, stocare de 16 GB si display marit pana la 1,5 inch, fiind deci cel mai performant ceas smart printre dispozitivele Samsung
Samsung Galaxy Watch6 Classic: design – 9,1 din 10
La exterior, noul Watch6 Classic e in linie cu predecesorii Watch5 Pro si Watch 4 Classic. Design-ul a ramas circular, cu butoanele amplasate acolo unde te astepti sa le gasesti. La aspectele mai putin vizibile insa, gadget-ul vine cu cateva noutati importante.
Astfel, Samsung Galaxy Watch6 Classic cantareste aproape 60 de grame, fiind cel mai greu ceas smart din gama producatorului coreean. In plus, dispozitivul masoara acum 46,5 mm, respectiv a fost posibila integrarea unui display mai mare, lucru ce se face observat imediat. Daca tot am amintit afisajul, ar fi bine sa mentionam ca acesta are protectie Sapphire crystal.
Galaxy Watch6 Classic a facut un pas inainte si cand vine vorba despre curelusa. Mai e loc pentru imbunatatiri, dar fata de modelele anteriore, noua curelusa nu mai pare atat de ieftina.
Samsung Galaxy Watch6 Classic: specificatii tehnice – 9,1 din 10
Pentru noul Watch6 Classic, Samsung a decisa sa introduca un procesor proaspat. Acesta poarta numele Exynos W930, e bazat pe arhitectura de 5 nm, are 2 nuclee si frecventa maxima de 1,4 GHz. Cresterea frecventei de la 1,18 la 1,4 GHz e singura schimbare importanta in functionarea chip-ului.
Stocarea masoara in continuare 16 GB, insa placa RAM de 1,5 GB a fost inlocuita cu una de 2 GB.
Pe hartie, procesorul mai eficient, ar trebui sa faca mai putin simtita reducerea in capacitate a bateriei. Insa, display-ul largit si rezolutia mai mare, plus noul senzor 3D Hall (folosit pentru pozitionare mai precisa), au influentat clar autonomia, care acum nu trece de 48 de ore. Rezultatul nu e rau. Ai doua zile intre incarcari. Te descurci. Insa la Watch5 Pro, autonomia poate sa ajunga la 3 zile, deci motivele downgrade-ul sunt neclare.
Samsung Galaxy Watch6 Classic: soft, compatibilitate si aplicatii – 8,4 din 10
Watch6 Classic ruleaza pe noul OS – One UI Watch 5, care la randul sau are la baza Google’s Wear OS 4. Vorbind despre interfata, One UI Watch 5 nu vine cu prea multe modificari, insa functionarea ceasului e mai stabila ca niciodata. Partea si mai buna e ca a fost marita lista parametrilor de sanatate ce pot fi urmariti, iar masurarile par in sfarsit sa fie precise.
Noul Galaxy Watch6 Classic e unul din cele mai avansate smartwatch-uri cand discutam despre compatibilitatea cu smartphone-uri provenite de la alti producatori. Si totusi, parametri precum detectarea ritmului cardiac neregulat sau temperatura pielii in timpul somnului, sunt vizibili doar posesorilor de telefoane Samsung.
Samsung Galaxy Watch6 Classic: pret – 8,3 din 10
Varianta de 47 mm a ceasului a fost lansata cu preturi ce pornesc de la 1759 lei.
Cel mai bun smartwatch – locul 3: Apple Watch SE 2 44mm – 8,70 din 10
Pana nu demult, Apple Watch SE 2 era considerat cel mai bun smartwatch. Eram si noi de aceeasi parere. Nu e un dispozitiv lipsit de minusuri, dar design-ul elegant si functional, arhitectura bine gandita si pretul corect, nu prea au lasat sanse concurentei.
Apple Watch SE 2: design – 9,2 din 10
Design-ul lui Apple Watch SE 2 a fost mostenit aproape integral de la primul Watch SE, care la randul sau e inspirat de Apple Watch 5. Acesta decizie se incadreaza perfect in planul companiei de corecta tot ce a fost gresit la vechiul produs si de a pastra lucrurile bune, iar design-ul lui Watch SE este considerat unul cat se poate de reusit.
Prin urmare s-a pastrat tot, inclusiv ecranul de forma dreptunghiulara. Unii ar prefera ca afisajul smartwatch-ului sa fie rotund, o forma mult mai obinuita pentru ceasuri, insa producatorul spune ca forma cu unghiuri drepte este mai practica pentru ecranele tactile si in plus, e mai caracteristica pentru produsele Apple.
Design-ul minimalist a lui Apple Watch SE 2 include doar 2 butoane, ambele situate pe latura dreapta a device-ului. Primul, numit – Digital Crown este un buton rotativ ce este utilizat pentru o gramada de lucruri: buton Home, navigare prin liste, Siri etc.. Al doilea buton este un clasic On/Off button.
Apple Watch SE 2 44mm: specificatii tehnice – 9,0 din 10
Dimensiuni: 44 x 38 x 10,7 mm, greutate – 32,9 grame, rezistenta la apa pana la 50 de metri, ecran – 1,78 inch OLED touchscreen cu rezolutie 448 x 368 px, procesor – Apple S8, RAM – 1 GB, capacitate de stocare – 32 GB, baterie integrata – aprox 390 mAh, autonomie – 18 ore, sistem de operare – WatchOS 9 compatibil doar cu device-uri iOS.
Una din cele mai mari nemultumiri legate primele modele Apple Watch erau specificatiile modeste. Pentru noile modele, dezvoltatorii au rezolvat problema dotand ceasurile cu procesoare mult mai potente un acceleratoare grafice mai performante. Apple Watch SE 2 nu face exeptie de la regula, acesta avand si o capacitate de stocare de 32 GB, una din cele mai mari printre gadget-urile similare prezente astazi pe piata.
Apple Watch SE 2 a fost dotat cu GPS. Primul smartwatch Apple era dependent in totalitate de GPS-ul din iPhone, dar incepand cu generatia a 2-a lucrurile s-au schimbat principial. Apple Watch SE 2 poate de unul singur sa urmareasca ruta din timpul in timpul alergarii, ca apoi sa comunice distanta parcursa si viteza medie. In plus, device-ul poate masura frecventa batailor inimii si chiar umiditatea de afara. Toate acestea insa vin cu o presiune marita asupra bateriei, care in cazul lui Apple Watch SE 2 promite au automie medie de 18 ore.
Apple Watch SE 2: soft, compatibilitate si aplicatii – 8,2 din 10
Apple Watch SE 2 functioneaza pe sistemul de operare WatchOS 9. Noua versiune a soft-ul a generat o un boost semnificativ al performantelor. In plus, a fost revazut si modul in care sunt amplasate aplicatiile.
Watch SE 2 este un fitness tracker aproape perfect. Device-ul nu se teme de apa, are GPS integrat si alte aplicatii de sanatate si fitness.
Apple Watch SE 2 nu este compatibil cu device-urile cu sisteme de operare Android.
Apple Watch SE 2: pret – 8,4 din 10
Apple Watch SE 2 este cel mai ieftin ceas Apple, preturile incepand de la 1400 lei pentru versiunea de 40 mm si 1550 lei pentru versiunea de 44 mm.
Cel mai bun smartwatch – locul 4: Samsung Galaxy Watch 5 Pro – 8,6 din 10
Samsung Galaxy Watch 5 Pro era foarte aproape sa devina cel mai bun smartwatch. Device-ul are design elegant, afisaj bun si performante de top, insa are ceva probleme legate de compatibilitate.
Samsung Galaxy Watch 5 Pro: design – 9 din 10
Galaxy Watch 5 Pro este un smartwatch elegant, cu carcasa subtire si greutate de aproximativ 46 grame. Ceasul este disponibil doar in varianta de 45 mm si doua optiuni de culoare – Black Titanium si Gray Titaniu,. Dimensiunea carcasei e numai buna pentru o purtare confortabila in timpul zilei.
Noul Galaxy Watch 5 Pro este propus cu un afisaj Super AMOLED de 1,4 inch si rezolutie 450×450 px. Display-ul e clar printre cele mai bune de pe piata. Raspunde instantaneu la comenzi, ofera imagini de o clarite impreionanta si ramane vizibil chiar si in zilele cu mult soare. Nimic de reprosat aici.
Samsung Galaxy Watch 5 Pro: specificatii tehnice – 9 din 10
Dimensiuni: caracasa de 45 mm, grosime 10,5 mm, greutate 46,5 grame, rezistenta la apa IP68 – adica rezista la adancimi de pana la 5 metri, ecran – 1,4 inch Super AMOLED, procesor – Exynos W920, RAM – 1,5GB, capacitate de stocare – 16 GB, sistem de operare – Wear OS.
Watch 5 Pro foloseste chip-ul Exynos W920, RAM de 1,5 GB, iar capacitatea de stocare masoara 16 GB. Chiar daca jumatate din memorie este ocupata de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate, Galaxy Watch 5 Pro este cu siguranta unul din cele mai rapide smartwatch-uri de pe piata. Ca si sistem de operare, Samsung a renuntat la propriul soft, alegand sa mearga pe varianta Android Wear OS 3.5, care a trecut printr-un proces de ajustari, iar la final a primit numele One UI Watch 4.5. Rezultat am spune ca e remarcabil. Sistemul de operare arata bine, e rapid, usor de folosit si compatibil cu toate aplicatiile din Google Play Store.
Samsung Galaxy Watch 5 Pro: soft, compatibilitate si aplicatii – 8,3 din 10
Noul Watch 5 Pro nu impresioneaza cand vine vorba despre compatibilitate. Smartwatch-ul nu functioneaza cu smartphone-urile pe baza de iOS. Compatibilitatea cu dispozitivele Android (altele decat Samsung) este si ea limitata.
Samsung Galaxy Watch 5 Pro: pret – 8,1 din 10
Samsung Galaxy Watch 5 Pro poate fi gasit la preturi ce nu depasesc 1800 lei.
Cel mai bun smartwatch – locul 5: Apple Watch 8 – 8,48 din 10
Se pare ca Apple are multa incredere in viitorul smartwatch-urilor, iar dovada acestui fapt este lansarea noului Watch 8. Apple este probabil singurul producatorul care trateaza smartwatch-urile la fel de serios ca smartphone-urile. Eforturile americanilor nu s-au lasat fara rezultate, Apple Watch inregistrand vanzari mai mari decat celelalte branduri la un loc.
Noul Apple Watch 8 este un produs aproape perfect, doar pretul aflandu-se in calea sa spre varful clasamentului ce anunta cel mai bun smartwatch.
Apple Watch 8: design – 9,2 din 10
Nu am notat schimbari importante la dimensiuni. Noul Watch 8 are in continuare un ecran de 1.9 inch si rezolutie 484 x 396 (densitate 326 ppi). Acesta are o acoperire mare si e aproape e edge-to-edge.
Butoanele Digital Crown si power se afla in continuare pe latura dreapta a ceasului, doar ca s-a lucrat un pic la ele, in special la power, a carui actionare este insotita de un click mai ferm si chiar mai placut.
In spatele lui Watch 8 gasim in continuare o combinatie din ceramica si sticla, iar in fata avem afisajul OLED cu luminozitatea maxima de 1000 nits, care permite utlizarea ceasului indiferent de conditii meteorologice.
Apple Watch 8: specificatii tehnice – 9.1 din 10
Dimensiuni: 45 x 38 x 10,7 mm, greutate – 32 grame, rezistenta la apa pana la 50 de metri, ecran – 1,90 inch OLED cu rezolutie 484 x 396 px, procesor – Apple S8, RAM – 1 GB, capacitate de stocare integrata – 32 GB, baterie – 308 mAh, autonomie – 18 ore, sistem de operare – WatchOS 9.0 compatibil doar cu device-uri iOS.
Datorita noului chip S8, Apple Watch 8 este cel mai performant smartwatch dintre cele disponibile acum pe piata. Chip-ul contine un procesor dual-core si o unitate de procesare grafica, ambele au fost dezvoltate de Apple. Din pacate restul informatiilor referitoare la chip raman inca necunoscute.
Tot un mister era pana acum si RAM-ul. Oficial e un mister, pentru ca neoficial se vorbea ca Apple Watch 8 are 1 GB de RAM. Se vorbeste insa S8 are la baza o unitate centrala bazata pe chip-ul A13 Bionic (iPhone 11). Producatorul ar fi luat aceasta decizie pentru ca performantele nete nu mai sunt atat de importante pentru un Apple Watch. In plus, in curand, TSMC ar trebui sa lansaze productia in masa a chip-ului de 3 nm, care va imbunatati substatial performantele, mai ales pe linia eficientei energetice.
Apple Watch 8: soft, compatibilitate si aplicatii – 8,2 din 10
Ca si toti predecesorii sai, Apple Watch 8 este compatibil doar cu device-urile iOS. Ceasul ruleaza pe watchOS 9 un sistem de operare teoretic nou, dar in practica foarte asemanator cu sistemele predecesorilor. Printre putinele imbunatatiri se regasesc cateva functionalitati noi pentru fitness, o gama mai mare de notificari pentru prognoza meteo, calitatea aerului si multe altele.
Apple Watch 8: pret – 7,4 din 10
Watch 8 este noul cel mai scump smartwatch din clasament. Produsul a fost lansat cu un pret minim de 2400 lei. Quickmobile are o oferta ceva mai buna. Aceasta poate fi consultata aici.
Cel mai bun smartwatch – locul 6: Garmin FENIX 7X SOLAR – 8,07 din 10
Garmin FENIX 7X SOLAR este cel mai nou ceas inteligent marca Garmin si concomitent cel mai bun smartwatch pentru sport si drumetii. Dispozitivul are un acumulator de 420 mAh, ale carui capacitati de incarcare de la soare au fost imbunatatite, iar producatorul promite o autonomie chiar si de 139 de zile.
Smartwatch Garmin FENIX 7X SOLAR: design – 8,8 din 10
Garmin FENIX 7X SOLAR nu este un ceas foarte elegant, dar e greu de crezut ca eleganta a fost prioritara pentru producator. Dispozitivul este destinat iubitorilor de sporturi si drumetii, respectiv se dorea un produs cu o autonomie cat mai mare, care sa detina un set cat mai vast de functii si sa fie rezistent la contactul cu apa si praful. Inginerii au facut exact ce li s-a cerut. Garmin FENIX 7X SOLAR are o carcasa din titan de 51 mm in care au fost integrati o groaza de senzori, plus un ecran de 1,4 inch cu rezolutia de 280×280 px.
Design-ul ceasului este mai degraba brutal, fiind gandit in primul rand pentru facilizarea utilizarii.
Smartwatch Garmin FENIX 7X SOLAR: specificatii tehnice si performante – 9 din 10
Garmin FENIX 7X SOLAR este dotat cu un chipset MediaTek/Airoha care ii asigura o functionare ireprosabila. Spuneam anterior ca ceasul a primit un ecran de 1,4 inch. Afisajul este tactil, iar suprafata sa e foarte rezistenta la zgaraieturi si nu reflecta lumina. Mai mult decat atat, datorita panoului Power Glass, razele de soare pot extinde autonomia ceasului. Cu cat? Depinde de mai multi factori. Depinde cat de puternic este soarele, dar mai ales de modul de functionare al dispozitivului. Astfel, in modul battery saver, autonomia poate creste chiar si pana la un an, in mod Expedition GPS, autonomia poate fi extinsa de la 162 la 139 de ore, iar la utilizarea normala ca smartwatch, autonomia poate atinge 37 de zile.
Smartwatch Garmin FENIX 7X SOLAR: compatibilitate si aplicatii – 9 din 10
Garmin FENIX 7X SOLAR este compatibil atat cu dispozitivele cu sistem de operare Android cat si cu cele pe baza de iOS.
Smartwatch Garmin FENIX 7X SOLAR: pret – 5,5 din 10
Cu un pret ce depaseste 4000 lei, Garmin FENIX 7X SOLAR este noul cel mai scump smartwatch din clasament.
Cel mai bun smartwatch pentru copii
1. Wonlex KT24S – verifica pretul aici – probabil cel mai bun smartwatch pentru copii. De ce spunem asta? Explicam. Wonlex KT24S e un smartwatch destul de simplu, respectiv instrumentul perfect pentru a avea grija de copil. In plus, specificatiile tehnice sunt cat se poate de decente. Ceasul are un ecran tactil cu diagonala de 1,4 inch, memorie RAM de 512 MB si baterie de 680 mAh, cu autonomie de peste 120 ore in stand by. Pentru conexiunea cu smartphone-ul, se foloseste aplicatia SeTracker2, cu interfata simpla si functionare stabila. Wonlex KT24S se descurca bine la toate capitolele, iar pretul este si el cat se poate de corect.
Citeste si:
Cel mai bun smartwatch
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns