Cel mai bun soundbar cu sunet puternic si clar: top 10 soundbar-uri
Am ales cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Am analizat peste 30 de soundbar-uri propuse pe piata, ca apoi sa alegem 10 din ele. In cadrul analizei, am pus cap la cap aspecte precum puterea totala (RMS), puterea bass-ului, claritatea sunetului, conectivitatea, pretul de achizitie si chiar design-ul. Tot in acest material veti gasi cateva sfaturi menite sa va ajute la alegerea unui soundbar bun.
Cel mai bun soundbar: top 10 bare de sunet
In continuare va propunem un clasament ce isi propune sa desemneze cel mai bun soundbar.
1. Samsung HW-Q600C – cel mai bun soundbar la general
Samsung HW-Q600C este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un RMS de 360W, se conecteaza wireless la televizor sau telefon si spre deosebire de multe alte aparate asemanatoare, sunetul redat la conexiunea prin bluetooth este aproape la fel de bun ca cel obtinut prin cablu. Samsung HW-Q600C este un soundbar cu 3.1.2 canale (trei difuzoare in bara orientate frontal, 2 orientate in sus si unul in subwoofer), poate fi controlat si de pe telecomanda televizorului Samsung, subwoofer-ul se conecteaza wireless, iar pretul e cat se poate de avantajos. Recomandam cu incredere.
2. Samsung HW-C450/EN – cel mai bun soundbar cu pret mic
Cu pretul mult sub 1000 de lei, Samsung HW-C450/EN este cel mai ieftin soundbar din clasament si unul din cele mai ieftine de pe piata.
Samsung HW-C450/EN are un RMS de 300W, 2.1 canale si conectivitate prin cablu si wireless. Dispozitivul a fost lansat anul curent, si pana acum a reusit sa-si creeze o reputatie solida. La lista cu puncte tari am trece claritatea sunetului, bass decent, materialele de calitate, design-ul elegant si pretul mic. Samsung HW-C450/EN este varianta ideala pentru un apartament mediu, iar conectat la un televizor, soundbar-ul imbunatateste orice experienta, indiferent de faptul ca e vorba de muzica sau filme.
3. LG S70TY – cel mai bun soundbar LG
LG S70TY reprezinta una din cele mai noi aparitii pe piata, printre soundbar-urile din top. Dispozitivul dispune de 3.1.1 canale, bluetooth, subwoofer cu conexiune wireless si o putere maxima de 400 watti. Sunetul este bun spre foarte bun, cu medii si inalte clare, iar bass-ul e puternic si cu plaje decente pentru reglaj. In plus, LG S70TY are si un pret cat se poate de bun.2
4. Samsung HW-Q700D 2024
Samsung HW-Q700D este cu siguranta una din cele mai bune bare de sunet din gama Samsung. Lansat in 2024, soundbar-ul cu 3.1.2 canale are o putere totala de 320 W, sunet Dolby Atmos pentru conexiunea fara fir, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Samsung. Mai mult, daca nu luam in calcul pretul si judecam doar calitatea si puterea sunetului, Samsung HW-Q700D este unul din favoritii sa la titlul de cel mai bun soundbar.
5. Sony HT-S400
Cel mai bun soundbar Sony
Sony HT-S400 este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret Sony si una din cele mai recente lansari din industrie. Dispozitivul face parte din gama de soudbar-uri Sony 2022, are o putere totala de 330W, 2.1 canale, port HDMI ARC, subwoofer cu conexiune wireless, dar mai important e sunetul impecabil. Daca faceti un pic abstractie de pret, Sony HT-S400 e singurul soundbar de care aveti nevoie.
6. JBL BAR 500
Soundbar cu subwoofer fara fir are o putere maxima declarata de 590 wati si 5.1 canale. JBL BAR 500 este soundbar-ul perfect pentru un sunet surround ca la cinema. Dispozitivul are chromecast, WiFi incorporat, conexiune HDMI ARC si Bbluetooth. Pretul produsului este cat se poate de corect, reflectand perfect capacitatile soundbar-ului.
7. Sonos Beam 2 – cel mai bun soundbar Sonos
Daca va doriti sunet curat ca lacrima, Sonos Beam 2 ar fi o alegere foarte reusita. Soundbar-ul e primul din clasament cu Dolby Atmos si in plus are TruePlay, o tehnologie ce calibreaza dispozitivul la incapere. Trebuie insa sa stiti ca TruePlay e disponibil doar pe dispozitivele pe baza de iOS, si daca nu aveti unul, va trebui sa imprumutati un iPhone pentru a calibra bara de sunet. Mai mult, Sonos Beam 2 se poate controla de cele mai multe ori prin telecomanda televizorului, dar si vocal, prin boxele smart Amazon Alexa sau Google Assistant.
8. Philips TAB6309/10
Philips TAB6309/10 este un soundbar cu puterea maxima de 320 wati, tehnologie Dolby Atmos, subwoofer wireless, respectiv 2.1 canale, bluetooth si HDMI cu eARC. Puterea soundbar-ului e mai mult decat suficienta pentru un apartament mediu, iar calitatea sunetului e buna spre excelenta. In plus, bara de sunet Philips TAB6309/10 e foarte compacta. Cu o inaltime de numai 4 cm, soundbar-ul se integreaza in orice incapere, aducand nu doar sunet mai bun, ci si mai multa eleganta.
9. Samsung HW-Q990D – cel mai puternic soundbar
Verifica pretul actualizat aici
Samsung HW-Q990DC este probabil cel mai bun soundbar pentru cei ce se afla in cautarea unui sistem puternic si clar pe tot spectrul de frecvente, fara sa conteze prea mult pretul de achizitie. Samsung HW-Q990DC este printre cele mai scumpe dispozitive din top, dar in schimb vine cu 11.1.4 canale, RMS de 656W si o varietate impunataore de optiuni de redare wireless. Partea si mai buna e ca indiferent de tipul conexiunii, redarea se face cu latente foarte mici, respectiv vizualul si partea audio sunt sincronizate perfect.
10. Sony HT-A3000
DTS, Dolby Atmos, Subwoofer integrat in bara
Sony HT-A3000 este unul dintre cele mai noi si cele mai bune soundbar-uri marca Sony. Unitatea cu 3.1 canale are o putere totala de 250 W, conexiune wireless, este compatibil cu formatele audio DTS si Dolby Atmos, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Sony. Daca am judeca doar calitatea si puterea sunetului, Sony HT-A3000 are toate sansele sa devina cel mai bun soundbar printre unitatile fara subwoofer exterior.
Cum aleg cel mai bun soundbar?
Va propunem in continuare cateva lucruri bine de stiut atunci cand aveti de ales cel mai bun soundbar.
Alegeti soundbar-ul in functie de marimea incaperii in care acesta urmeaza sa fie instalat. Pentru o incapare mai mare, evident aveti nevoie de un soundbar mai puternic.
Bine ar fi ca viitorul soundbar sa aiba capacitati sporite de conectivite. Vorbim aici despre porturile USB, HDMI, RCA si evident conexiunea wireless.
Pentru un rezultat si mai bun, este necesar ca soundbar-ul sa fie insotit si de un subwoofer. Ultimul poate spori simtitor calitatea sunetului venit de la televizor, mai ales daca priviti un film de actiune.
Kit-ul wireless este un alt lucru ce ar trebui sa intra in posesia setului soundbar. Kit-ul permite conectarea fara fire a componentelor soundbar-ului.
Fiecarea soundbar are un numar de canale prin care este transmis sunetul. E bine ca produsul ales sa aiba un numar mai mare de canale, 4 sau 6 spre exemplu, insa nu va bateti prea tare capul cu acest aspect. Pe piata sunt multe soundbar-uri bune si cu 2 canale.
Ce poti face cu cel mai bun soundbar
Esti nevoit sa modifici setarile de sunet ale televizorului pentru a urmari emisiunile preferate? Atunci e foarte posibil sai ai nevoie de un soundbar. Un soundbar bun, pe langa cresterea generala a sunetului din emisie, poate aduce nivelul dialogurilor pana la nivelul de sunet general, respectiv nu va mai fi nevoie sa apelati la telecomada de fiecare data cand personajele din emisiune ori film discuta. Nu mai putin important e faptul ca un soundbar de calitate este capabil sa reduca si nivelul muzicii atunci cand dialogul este urmat de o melodie. Stiti senzatia aia neplacuta cand nivelul sunetului de la inceputul melodiei te poate arunca din fotoliu? Ei bine, soundbar-ul poate rezolva problema.
Unele soundbar-uri pot simula sunetul ambiental (surround). Cu alte cuvinte, veti avea impresia ca in incapere sunt mai multe surse de sunet, asa ca intr-un cinematograf. Pentu a obtine acest efect puteti cumpara un sistem audio performant ori umple incaperea cu boxe. Daca nu va doriti prea multe batai de cap, puteti apela la solutia de compromis, un soundbar. Acesta este mult mai compact, nu e foarte scump, dar mai important se conecteaza extrem de simplu.
Un soundbar nu necesita echipamente auxiliare pentru conectarea la televizor. E nevoie de un singur fir, pe cand alte sisteme audio utilizeaza recievere AV ce conecteaza boxele la televizor. In plus, e nevoie de multe cabluri ce se vor intinde prin toata camera.
Cel mai bun soundbar
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns