(Imagine: Cel mai bun soundbar - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (33.835)
(40 evaluare, 40 voturi)
1 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun soundbar cu cel mai clar sunet: top 10 soundbar-uri

Am ales cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Am analizat peste 30 de soundbar-uri propuse pe piata, ca apoi sa alegem 10 din ele. In cadrul analizei, am pus cap la cap aspecte precum puterea totala (RMS), puterea bass-ului, claritatea sunetului, conectivitatea, pretul de achizitie si chiar design-ul. Tot in acest material veti gasi cateva sfaturi menite sa va ajute la alegerea unui soundbar bun.

Cel mai bun soundbar: top 10 bare de sunet bune

In continuare va propunem un clasament ce isi propune sa desemneze cel mai bun soundbar.

1. LG S65Q – cel mai bun soundbar

Vezi pretul aici.

LG S65Q este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un RMS de 420W, se conecteaza wireless la televizor sau telefon si spre deosebire de multe alte aparate asemanatoare, sunetul redat la conexiunea prin bluetooth este aproape la fel de bun ca cel obtinut prin cablu. LG S65Q este un soundbar cu 3.1 canale (trei difuzoare in bara si unul in subwoofer), poate fi controlat si de pe telecomanda televizorului LG, subwoofer-ul se conecteaza wireless, iar pretul e cat se poate de avantajos. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun soundbar - LG S65Q

2. Sony HT-S400

Cel mai bun soundbar Sony

Sony HT-S400 este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret Sony si una din cele mai recente lansari din industrie. Dispozitivul face parte din gama de soudbar-uri Sony 2022, are o putere totala de 330W, 2.1 canale, port HDMI ARC, subwoofer cu conexiune wireless, dar mai important e sunetul impecabil. Daca faceti un pic abstractie de pret, Sony HT-S400 e singurul soundbar de care aveti nevoie.

Pretul actualizat poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-S400

3. Sonos Beam 2 – cel mai bun sounbdar Sonos

Verifica pretul aici

Daca va doriti sunet curat ca lacrima, Sonos Beam 2 ar fi o alegere foarte reusita. Soundbar-ul e primul din clasament cu Dolby Atmos si in plus are TruePlay, o tehnologie ce calibreaza dispozitivul la incapere. Trebuie insa sa stiti ca TruePlay e disponibil doar pe dispozitivele pe baza de iOS, si daca nu aveti unul, va trebui sa imprumutati un iPhone pentru a calibra bara de sunet. Mai mult, Sonos Beam 2 se poate controla de cele mai multe ori prin telecomanda televizorului, dar si vocal, prin boxele smart Amazon Alexa sau Google Assistant.

Cel mai bun soundbar - Sonos Beam 2

4. Samsung HW-Q800B

Verifica pretul aici

Samsung HW-Q800B este cu siguranta una din cele mai bune bare de sunet din gama Samsung. Unitatea cu 5.1.2 canale are o putere totala de 360 W, conexiune wireless, sunet Dolby Atmos pentru conexiunea fara fir, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Samsung. Mai mult, daca nu luam in calcul pretul si judecam doar calitatea si puterea sunetului, Samsung HW-Q800B este unul din favoritii sa la titlul de cel mai bun soundbar.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-Q800B

5.  Samsung HW-B450/EN – cel mai bun soundbar printre unitatile ieftine

verifica pretul aici 

Cel mai ieftin soundbar din clasament si unul din cele mai ieftine de pe piata. Samsung HW-B450/EN are un RMS de 300W, 2.1 canale si conectivitate prin cablu si wireless. Dispozitivul a fost lansat anul trecut, si pana acum a reusit sa-si creeze o reputatie solida. La lista cu puncte tari am trece claritatea sunetului, materialele de calitate, design-ul elegant si pretul mic. Samsung HW-B450/EN este varianta ideala pentru un apartament mediu, iar conectat la un televizor, soundbar-ul imbunatateste orice experienta, indiferent de faptul ca e vorba de muzica sau filme.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-B450/EN

6. Samsung HW-Q990B – Soundbar cu subwoofer wireless, Surround

Verifica pretul actualizat aici

Ocupa locul 6 in top-ul ce anunta cel mai bun soundbar. Samsung HW-Q990B are 11.1.4 canale, putere maxima de 656W si un design ce combina foarte bine eleganta cu functionalitatea. Vorbind despre calitatea sunetului, Samsung HW-Q990B este cel mai performant soundbar din clasament, dar pretul mare strica un pic sarbatoarea.
Cel mai bun soundbar - Samsung HW-Q990B

7. Sony HT-A3000

Sony HT-A3000 este un soundbar cu puterea maxima de 250 wati, tehnologie Dolby Atmos, subwoofer integrat, respectiv 3.1 canale, compatibilitate DTS si suport pentru servicii de streaming audio. Puterea soundbar-ului e mai mult decat suficienta pentru un apartament mediu, iar calitatea sunetului e excelenta. Pretul lui Sony HT-A3000 poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-A3000

8. Soundbar JBL BAR 800

Cel mai puternic soundbar din top 

JBL BAR 800 unul dintre cel mai scumpe soundbar-uri din clasament. Dispozitivul se calibreaza foarte usor, in plus acesta dispune de 5.1.2 canale, bluetooth, Wi-Fi, subwoofer cu conexiune wireless si o putere maxima de 720 watti. Pretul lui JBL BAR 800 poate fi vazut aici.

Cel mai bun soundbar - JBL BAR 800

9. Sony HT-G700

DTS, Dolby Atmos, 4K HDR

Verifica pretul aici

Sony HT-G700 este unul dintre cele mai noi si cele mai bune soundbar-uri marca Sony. Unitatea cu 3.1 canale are o putere totala de 400 W, conexiune wireless, este compatibil cu formatele audio DTS si Dolby Atmos, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Sony. Daca am judeca doar calitatea si puterea sunetului, Sony HT-G700 ar avea toate sansele sa devina cel mai bun soundbar.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-G700

10. JBL Bar 5.1 Surround

Soundbar cu subwoofer fara fir are o putere maxima declarata de 550 wati si 5.1 canale. JBL BAR 5.1 este soundbar-ul perfect pentru un sunet surround ca la cinema. Dispozitivul are chromecast, WiFi incorporat, conexiune HDMI ARC si bluetooth. Pretul produsului este cat se poate de corect pentru ce are de oferit si poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - JBL Bar 5.1 Surround

Cel mai bun soundbar: cum aleg unul?

Va propunem in continuare cateva lucruri bine de stiut atunci cand aveti de ales cel mai bun soundbar.

Alegeti soundbar-ul in functie de marimea incaperii in care acesta urmeaza sa fie instalat. Pentru o incapare mai mare, evident aveti nevoie de un soundbar mai puternic.

Bine ar fi ca viitorul soundbar sa aiba capacitati sporite de conectivite. Vorbim aici despre porturile USB, HDMI, RCA si evident conexiunea wireless.

Pentru un rezultat si mai bun, este necesar ca soundbar-ul sa fie insotit si de un subwoofer. Ultimul poate spori simtitor calitatea sunetului venit de la televizor, mai ales daca priviti un film de actiune.

Kit-ul wireless este un alt lucru ce ar trebui sa intra in posesia setului soundbar. Kit-ul permite conectarea fara fire a componentelor soundbar-ului.

Fiecarea soundbar are un numar de canale prin care este transmis sunetul. E bine ca produsul ales sa aiba un numar mai mare de canale, 4 sau 6 spre exemplu, insa nu va bateti prea tare capul cu acest aspect. Pe piata sunt multe soundbar-uri bune si cu 2 canale.

Cel mai bun soundbar: la ce e bun un soundbar?

Esti nevoit sa modifici setarile de sunet ale televizorului pentru a urmari emisiunile preferate? Atunci e foarte posibil sai ai nevoie de un soundbar. Un soundbar bun, pe langa cresterea generala a sunetului din emisie, poate aduce nivelul dialogurilor pana la nivelul de sunet general, respectiv nu va mai fi nevoie sa apelati la telecomada de fiecare data cand personajele din emisiune ori film discuta. Nu mai putin important e faptul ca un soundbar de calitate este capabil sa reduca si nivelul muzicii atunci cand dialogul este urmat de o melodie. Stiti senzatia aia neplacuta cand nivelul sunetului de la inceputul melodiei te poate arunca din fotoliu? Ei bine, soundbar-ul poate rezolva problema.

Unele soundbar-uri pot simula sunetul ambiental (surround). Cu alte cuvinte, veti avea impresia ca in incapere sunt mai multe surse de sunet, asa ca intr-un cinematograf. Pentu a obtine acest efect puteti cumpara un sistem audio performant ori umple incaperea cu boxe. Daca nu va doriti prea multe batai de cap, puteti apela la solutia de compromis, un soundbar. Acesta este mult mai compact, nu e foarte scump, dar mai important se conecteaza extrem de simplu.

Un soundbar nu necesita echipamente auxiliare pentru conectarea la televizor. E nevoie de un singur fir, pe cand alte sisteme audio utilizeaza recievere AV ce conecteaza boxele la televizor. In plus, e nevoie de multe cabluri ce se vor intinde prin toata camera.

Cel mai bun soundbar

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 33.835)
(40 evaluare, 40 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne