Cel mai bun soundbar: top 10 sisteme audio, ghid CelMaiBuntop
(Imagine: Cel mai bun soundbar - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (26.088)
(40 evaluare, 40 voturi)
1 iulie 2021
de CelMaiBun

Cel mai bun soundbar cu cel mai clar sunet: top 10 soundbar-uri

Am ales cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Am analizat peste 30 de soundbar-uri propuse pe piata, ca apoi sa alegem 10 din ele. In cadrul analizei, am pus cap la cap aspecte precum puterea totala (RMS), puterea bass-ului, claritatea sunetului, conectivitatea, pretul de achizitie si chiar design-ul. Tot in acest material veti gasi cateva sfaturi menite sa va ajute la alegerea unui soundbar bun.

Cel mai bun soundbar: top 10 bare de sunet bune

In continuare va propunem un clasament ce isi propune sa desemneze cel mai bun soundbar.

1. Sony HT-S20R – cel mai bun soundbar

Vezi pretul aici.

Sony HT-S20R este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un RMS de 400W, 5.1 canale, se conecteaza wireless la televizor sau telefon si spre deosebire de multe alte aparate asemanatoare, sunetul produs la conexiunea prin bluetooth este la fel de bun ca cel obtinut prin cablu. Sony HT-S20R este un soundbar cu 4.1 canale (cinci difuzoare si un subwoofer) are conexiune ARC HDMI si tehnologie Dolby Digital. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-S20R

2. Samsung HW-A550

Cel mai bun soundbar Samsung

Samsung HW-A550 este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret Samsung si o adevarata bijuterie in lumea sistemelor audio. Dispozitivul face parte din gama de soudbar-uri Samsung 2021, are o putere totala de 410W, 2.1 canale, e compatibil cu codec-ul DTS, are subwoofer cu conexiune wireless, dar mai important e sunetul impecabil. Daca faceti un pic abstractie de pret, Samsung HW-A550 e singurul soundbar de care aveti nevoie.

Pretul actualizat poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-A550

3. LG SN5Y – cel mai bun sounbdar LG

Verifica pretul aici

LG SN5Y are 2.1 canale si o putere maxima de 400W. Soundbar-ul se conecteaza repede la orice dispozitiv si poate fi controlat inclusiv de pe telecomanda televizorului, dar supriza cea mai mare vine de la sunet. Acesta e de o claritate aproape imaculata si foarte puternic. Acelasi lucru il putem spune si despre bass. Daca il gasiti la mai putin de 1200 lei, nu mai stati pe ganduri.

Cel mai bun soundbar - LG SL5Y

4. Sony HT-S350

Verifica pretul aici

Sony HT-S350 este cu siguranta una din cele mai bune bare de sunet din gama Sony. Unitatea cu 2.1 canale are o putere totala de 330 W, conexiune wireless, sunet Surround Virtual, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Sony. Chiar daca nu luam in calcul pretul si judecam doar calitatea si puterea sunetului, Sony HT-S350 este unul din favoritii sa la titlul de cel mai bun soundbar.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-S350

5.  LG SJ3 – cel mai bun soundbar printre unitatile ieftine

verifica pretul aici 

Cel mai ieftin soundbar din clasament si unul din cele mai ieftine de pe piata. LG SJ3 are un RMS de 300W, 2.1 canale si conectivitate prin cablu si wireless. Dispozitivul a fost lansat cu vreo 3 ani in urma, si pana acum a reusit sa-si creeze o reputatie solida. La lista cu puncte tari am trece claritatea sunetului, materialele de calitate, design-ul elegant si pretul mic. LG SJ3 este varianta ideala pentru un apartament mediu, iar conectat la un televizor, soundbar-ul imbunatateste orice experienta, indiferent de faptul ca e vorba de muzica sau filme.

Cel mai bun soundbar - LG SJ3

6. Samsung HW-Q950A – Soundbar cu subwoofer wireless, Surround

Verifica pretul actualizat aici

Ocupa locul 6 in top-ul ce anunta cel mai bun soundbar. Samsung HW-Q950A are 11.1.4 canale, putere maxima de 510W si un design ce combina foarte bine eleganta cu functionalitatea. Vorbind despre calitatea sunetului, Samsung HW-Q950A este cel mai performant soundbar din clasament, dar pretul mare strica un pic sarbatoarea.
Cel mai bun soundbar - Samsung HW-Q950A

7. Samsung HW-A450 – soundbar 2.1 canale

Un soundbar cu puterea maxima de 300 wati , tehnologie Adaptive Sound Lite, 2.1 canale si subwoofer ce se conecteaza wireless. Conexiunea are loc instantaneu, iar calitatea sunetului nu se altereaza la trecerea de la cablu la wireless. Samsung HW-A450 poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-A450

8. Sony HT-G700

DTS, Dolby Atmos, 4K HDR

Verifica pretul aici

Sony HT-G700 este unul dintre cele mai noi si cele mai bune soundbar-uri marca Sony. Unitatea cu 3.1 canale are o putere totala de 400 W, conexiune wireless, este compatibil cu formatele audio DTS si Dolby Atmos, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul tot din oferta Sony. Daca am judeca doar calitatea si puterea sunetului, Sony HT-G700 ar avea toate sansele sa devina cel mai bun soundbar.

Cel mai bun soundbar - Sony HT-G700

9. JBL Bar 9.1 soundbar

Cel mai puternic soundbar din top

Sounbar cu subwoofer fara fir are o putere maxima declarata de 820 wati si 5.1.4 canale. JBL BAR 9.1 este soundbar-ul perfect pentru un sunet surround ca la cinema. Dispozitibul are suport pentru formatul DTS si dispozitivele chromecast. Pe langa asta, unitatea dispune de conexiuni Wi-Fi si bluetooth. Pretul produsului este cat se poate de corect pentru ce are de oferit si poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - JBL Bar 9.1

10. Soundbar LG SL10Y

Este unul dintre cel mai scumpe soundbar-uri din clasament. Dispozitivul dispune de 5.1.2 canale, compatibilitate cu codecul DTS, bluetooth, Wi-Fi, conectare wireless subwoofer si o putere maxima de 570 watti. Pretul lui LG SL10Y poate fi vazut aici.

LG SL10Y pareri, opinii, forum

Cel mai bun soundbar: cum aleg unul?

Va propunem in continuare cateva lucruri bine de stiut atunci cand aveti de ales cel mai bun soundbar.

Alegeti soundbar-ul in functie de marimea incaperii in care acesta urmeaza sa fie instalat. Pentru o incapare mai mare, evident aveti nevoie de un soundbar mai puternic.

Bine ar fi ca viitorul soundbar sa aiba capacitati sporite de conectivite. Vorbim aici despre porturile USB, HDMI, RCA si evident conexiunea wireless.

Pentru un rezultat si mai bun, este necesar ca soundbar-ul sa fie insotit si de un subwoofer. Ultimul poate spori simtitor calitatea sunetului venit de la televizor, mai ales daca priviti un film de actiune.

Kit-ul wireless este un alt lucru ce ar trebui sa intra in posesia setului soundbar. Kit-ul permite conectarea fara fire a componentelor soundbar-ului.

Fiecarea soundbar are un numar de canale prin care este transmis sunetul. E bine ca produsul ales sa aiba un numar mai mare de canale, 4 sau 6 spre exemplu, insa nu va bateti prea tare capul cu acest aspect. Pe piata sunt multe soundbar-uri bune si cu 2 canale.

Cel mai bun soundbar: la ce e bun un soundbar?

Esti nevoit sa modifici setarile de sunet ale televizorului pentru a urmari emisiunile preferate? Atunci e foarte posibil sai ai nevoie de un soundbar. Un soundbar bun, pe langa cresterea generala a sunetului din emisie, poate aduce nivelul dialogurilor pana la nivelul de sunet general, respectiv nu va mai fi nevoie sa apelati la telecomada de fiecare data cand personajele din emisiune ori film discuta. Nu mai putin important e faptul ca un soundbar de calitate este capabil sa reduca si nivelul muzicii atunci cand dialogul este urmat de o melodie. Stiti senzatia aia neplacuta cand nivelul sunetului de la inceputul melodiei te poate arunca din fotoliu? Ei bine, soundbar-ul poate rezolva problema.

Unele soundbar-uri pot simula sunetul ambiental (surround). Cu alte cuvinte, veti avea impresia ca in incapere sunt mai multe surse de sunet, asa ca intr-un cinematograf. Pentu a obtine acest efect puteti cumpara un sistem audio performant ori umple incaperea cu boxe. Daca nu va doriti prea multe batai de cap, puteti apela la solutia de compromis, un soundbar. Acesta este mult mai compact, nu e foarte scump, dar mai important se conecteaza extrem de simplu.

Un soundbar nu necesita echipamente auxiliare pentru conectarea la televizor. E nevoie de un singur fir, pe cand alte sisteme audio utilizeaza recievere AV ce conecteaza boxele la televizor. In plus, e nevoie de multe cabluri ce se vor intinde prin toata camera.

Cel mai bun soundbar

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 26.088)
(40 evaluare, 40 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne