Cel mai bun soundbar: top 10 sisteme audio, bare de sunet forum
(Imagine: Cel mai bun soundbar - imagine simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (21.862)
(37 evaluare, 37 voturi)
1 februarie 2020
de CelMaiBun

Cel mai bun soundbar cu cel mai clar sunet: top 10 soundbar-uri

Am ales cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Am analizat peste 30 de soundbar-uri propuse pe piata, ca apoi sa alegem 10 din ele. In cadrul analizei, am pus cap la cap aspecte precum puterea totala (RMS), puterea bass-ului, claritatea sunetului, conectivitatea, pretul de achizitie si chiar design-ul. Tot in acest material veti gasi cateva sfaturi menite sa va ajute la alegerea unui soundbar bun.

Cel mai bun soundbar: top 10 bare de sunet bune

In continuare va propunem un clasament ce isi propune sa desemneze cel mai bun soundbar.

1. Samsung HW-R470 – 4.1, 240W, wireless, Dolby

Vezi pretul aici.

Samsung HW-R470 este cel mai bun soundbar dupa raportul calitate/pret. Unitatea are un RMS de 240W, se conecteaza wireless la televizor sau telefon si spre deosebire de multe alte aparate asemanatoare, sunetul produs la conexiunea prin bluetooth este la fel de bun ca cel obtinut prin cablu. Samsung HW-R470 este un soundbar cu 4.1 canale (bara de sunet, subwoofer si doi sateliti) si multumita aplicatiei Telecomanda Samsung Audio, dispozitivul poate fi controlat de pe telefon. Recomandam cu incredere.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-R470

2. Soundbar LG SJ3 – cel mai bun soundbar LG

Verifica pretul aici

LG SJ3 are 3.1 canale si o putere maxima de 300W. Soundbar-ul se conecteaza repede la orice dispozitiv si poate fi controlat inclusiv de pe telecomanda televizorului, dar supriza cea mai mare vine de la sunet. Acesta e de o claritate imaculata si foarte puternic. Acelasi lucru il putem spune si despre bass. Daca il gasiti la mai putin de 800 lei, nu mai stati pe ganduri.

Cel mai bun soundbar - LG SJ3

3. Samsung Harman Kardon HW-Q60R

Verifica pretul aici

HW-Q60R este un soundbar rezultat din colaborarea a doi giganti, Samsung si Harman Kardon. Unitatea are o putere totala de 360 W, conexiune wireless, este compatibil cu formatul audio DTS, ofera un sunet de o claritate adusa la extrem (in sensul bun) si este pereche perfecta pentru un televizor, in special pentru unul ce provine tot de la producatorul coreean.

Cel mai bun soundbar - Samsung Harman Kardon HW-Q60R

4. JBL Cinema SB160 – 2.1 canale

Un soundbar cu puterea maxima de 220 wati (bara de sunet cu doua difuzoare de 54W si subwoofer de 116W), tehnologie Dolby Digital, 2.1 canale si subwoofer ce se conecteaza wireless. Pretul lui JBL Cinema SB160 poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - JBL Cinema SB160

5. LG SL5Y

Verifica pretul aici

LG SL5Y este una dintre cele mai reusite bare de sunet marca LG. Sistemul cu 2.1 canale are un RMS de 400W si conexiune wireless. Puterea este importanta, dar mai importanta este calitatea sunetului. La acest capitol, LG SL5Y se prezinta impecabil, mai ales daca este vorba despre conexiunea prin cablu. Partea si mai bune este ca claritatea sunetului se pastreaza chiar si cu volumul aproape de maxim.

Cel mai bun soundbar - LG SL5Y, pareri

6. JBL Bar 5.1 – Soundbar cu subwoofer wireless, Surround

Verifica pretul actualizat aici

 

Ocupa locul 6 in top-ul ce anunta cel mai bun soundbar. JBL BAR 5.1 are o putere maxima de 550W si un design ce combina foarte bine eleganta cu functionalitatea. JBL BAR 5.1 Surround este cel mai performant soundbar din clasament, dar pretul ce se poate aproapia de 2600 de lei ne strica un pic sarbatoarea.
Cel mai bun soundbar - JBL Bar 5.1 Surround

7. Soundbar JBL BAR 3.1

Sounbar cu subwoofer fara fir are o putere maxima declarata de 450 wati si 3.1 canale. JBL BAR 3.1 este soundbar-ul perfect pentru un sunet surround ca la cinema. Inainte insa sunt necesare cateva reglaje la boxe. Pe langa asta, unitatea dispune de conexiune bluetooth. Pretul produsului este cat se poate de corect si poate fi verificat aici.

Cel mai bun soundbar - JBL BAR 3.1

8. Soundbar Samsung HW-R450/EN – cel mai bun soundbar printre unitatile ieftine

verifica pretul aici 

Cel mai ieftin soundbar din clasament si unul din cele mai ieftine de pe piata. Samsung HW-R450/EN are un RMS de 200W, 2.1 canale si conectivitate prin cablu si wireless. Dispozitivul este foarte bine cunoscut, fiind una din cele mai cumparate bare de sunet ale momentului. La lista cu puncte tari am trece claritatea sunetului, conexiunea rapida, design-ul elegant si pretul mic. Samsung HW-R450/EN este varianta ideala pentru un apartament mediu spre mare, iar conectat la un televizor, soundbar-ul imbunatateste orice experienta, indiferent de faptul ca e vorba de muzica sau filme.

Cel mai bun soundbar - Samsung HW-R450/EN

9. Sony HTRT4 – cea mai buna bara de sunet Sony

Cel mai puternic soundbar din clasament

Un sistem de 600 wati cu 5.1 canale. S-a prezentat foarte bine in timpul testelor. Bara are 3 canale si impreuna cu subwoofer-ul si cele doua boxe verticale produce un sunet surround de o calitate ireprosabila, iar pretul este destul de corect pentru ce ofera produsul. Puteti verifica pretul aici.

10. Soundbar Samsung HW-MS751/EN

Este cel mai scump soundbar din acest clasament. Aparatul are tot setul de functii necesare: bluetooth, conectare wireless subwoofer si o putere maxima de 450 watti. Pretul lui Samsung HW-MS751/EN poate fi vazut aici.

Cele mai bune bare de sunet - Samsung HW-MS751/EN

Cel mai bun soundbar: cum aleg unul?

Va propunem in continuare cateva lucruri bine de stiut atunci cand aveti de ales cel mai bun soundbar.

Alegeti soundbar-ul in functie de marimea incaperii in care acesta urmeaza sa fie instalat. Pentru o incapare mai mare, evident aveti nevoie de un soundbar mai puternic.

Bine ar fi ca viitorul soundbar sa aiba capacitati sporite de conectivite. Vorbim aici despre porturile USB, HDMI, RCA si evident conexiunea wireless.

Pentru un rezultat si mai bun, este necesar ca soundbar-ul sa fie insotit si de un subwoofer. Ultimul poate spori simtitor calitatea sunetului venit de la televizor, mai ales daca priviti un film de actiune.

Kit-ul wireless este un alt lucru ce ar trebui sa intra in posesia setului soundbar. Kit-ul permite conectarea fara fire a componentelor soundbar-ului.

Fiecarea soundbar are un numar de canale prin care este transmis sunetul. E bine ca produsul ales sa aiba un numar mai mare de canale, 4 sau 6 spre exemplu, insa nu va bateti prea tare capul cu acest aspect. Pe piata sunt multe soundbar-uri bune si cu 2 canale.

Cel mai bun soundbar: la ce e bun un soundbar?

Esti nevoit sa modifici setarile de sunet ale televizorului pentru a urmari emisiunile preferate? Atunci e foarte posibil sai ai nevoie de un soundbar. Un soundbar bun, pe langa cresterea generala a sunetului din emisie, poate aduce nivelul dialogurilor pana la nivelul de sunet general, respectiv nu va mai fi nevoie sa apelati la telecomada de fiecare data cand personajele din emisiune ori film discuta. Nu mai putin important e faptul ca un soundbar de calitate este capabil sa reduca si nivelul muzicii atunci cand dialogul este urmat de o melodie. Stiti senzatia aia neplacuta cand nivelul sunetului de la inceputul melodiei te poate arunca din fotoliu? Ei bine, soundbar-ul poate rezolva problema.

Unele soundbar-uri pot simula sunetul ambiental (surround). Cu alte cuvinte, veti avea impresia ca in incapere sunt mai multe surse de sunet, asa ca intr-un cinematograf. Pentu a obtine acest efect puteti cumpara un sistem audio performant ori umple incaperea cu boxe. Daca nu va doriti prea multe batai de cap, puteti apela la solutia de compromis, un soundbar. Acesta este mult mai compact, nu e foarte scump, dar mai important se conecteaza extrem de simplu.

Un soundbar nu necesita echipamente auxiliare pentru conectarea la televizor. E nevoie de un singur fir, pe cand alte sisteme audio utilizeaza recievere AV ce conecteaza boxele la televizor. In plus, e nevoie de multe cabluri ce se vor intinde prin toata camera.

Cel mai bun soundbar

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 21.862)
(37 evaluare, 37 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti fa griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne