(Imagine: Cel mai bun tensiometru - foto)
Comentarii (2)
Vizualizari (36.438)
(15 evaluare, 15 voturi)
17 iulie 2022
de CelMaiBun

Cel mai bun tensiometru electronic: top 5 tensiometre automate

Propunem astazi un top 5 ce desemneaza cel mai bun tensiometru electronic. In plus, venim si cu cateva sfaturi utile la alegerea unui tensiometru. Mentionam din start ca in articol va fi vorba despre tensiometrele automate. Cele manuale si semi-automate vor fi subiectul altui material

Cel mai bun tensiometru electronic: cine are nevoie de el?

Un tensiometru electronic este un aparat prezenta caruia este obligatorie daca suferiti de hipertensiune ori de alte tipuri de dereglari ale tensiunii. Un tensiometru electronic este capabil sa masoare tensiunea sistolica, tensiunea diastolica precum si pulsul inimii. Cu alte cuvinte, acest aparat va permite sa tineti sub control tensiunea arteriala, respectiv sa descoperiti evolutiile alarmante si sa vedeti eficienta medicatiei.

Tensiometrele electronice sau automate sunt mai recomandabile decat cele mecanice din mai multe motive. In primul rand, tensiometrul electronic nu necesita deprinderi de utilizare. Aparatul executa toate procedeele de unul singur, in final afisand pe monitor rezultatele masurarii. In plus, tensiometrul electronic pe langa tensiunea arteriala masoara si pulsul inimii, stocand toate datele in memoria aparatului.

Cel mai bun tensiometru electronic: cum aleg unul?

Memoria

Memoria, este un aspect foarte important atunci cand alegeti un tensiometru electronic. Cand masurati tensiunea arteriala, este bine sa stiti rezultatele masuratorilor anterioare. Cele mai multe tensiometre ofera spatiu pentru stocarea a peste 40 de rezultate, iar unele, pot pastra datele masurarilor de la 2 sau chiar 3 utilizatori distincti. Deci daca achizitia tensiometrului se face pentru o singura persoana, puteti renunta la optiunea stocarii multi-user.

Materialul si dimensiunea mansetei

Fiecare tensiometru electronic detine o manseta. Aceasta este fabricata din 2 materiale: cauciuc si nailon.

Captuseala interioara ce se largeste pe masura pomparii aerului, este din cauciuc. Materialul de la exeterior este nailon, iar la capete, de cele mai multe ori se gaseste o inchidere cu arici pentru a tine manseta in loc.

Dimensiunea mansetei este importanta pentru ca unele mansete s-ar putea dovedi insuficient de mari pentru unele maini.

Daca manseta nu se imbraca bine pe mana, rezultatele masurarii ar putea fi eronate.

Compatibilitatea cu dispozitivele smart

Unele tensiometre pot fi sincronizate cu device-urile smart pe baza de Android si iOS. Pentru asta, de cele mai multe ori este utilizata o aplicatie dedicata. Astfel, utilizatorul poate sa stocheze in smartphone sau tableta rezultatele sale si chiar sa le trimita prin email doctorului.

Cel mai bun tensiometru electronic: top 5

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. Omron M2

2. Omron M7 Intelli IT

3. Omron RS3 Intelli IT

4. Perfect Medical-PM 02

5. Beurer BC28

1. Omron M2 – cecl mai bun tensiometru electronic

Omron M2 – avem un nou cel mai bun tensiometru electronic dupa raportul calitate/pret. Numele acestuia este Omron M2, iar performanta sa are la baza mai multi factori. Sa le luam pe rand.

Omron M2 este unul din cele mai ieftine tensiometre digitale de pe piata. Omron M2 are o precizie foarte buna, care a fost demonstrata prin compararea rezultatelor cu tensiometrele mecanice. Omron M2 e rezistent si fiabil. Omron M2 e simplu in utilizare. Manseta se umfa repede si gratie senzorului Intellisense nu o face mai mult decat trebuie. Ar fi insa de mentionat ca vorbim despre un tensiometru electronic de baza. Interfata acestuia are doar doua butoane, iar memoria integrata permite stocarea a 30 de inregistrari (aparatele mai avansate au 60-80 inregistrari). Daca va doriti un tensiometru de incredere si simpul de utilizat, Omron M2 e cea mai buna alegere.

Pretul lui Omron M2 poate fi consultat aici.

Cel mai bun tensiometru electronic - Omron M2

2. Omron M7 Intelli IT

Omron M7 Intelli IT – probabil cel mai bun tensiometru electronic daca nu s-ar lua in calcul pretul. Tensiometru Omron M7 Intelli IT este un tensiometru de brat, capabil sa afiseze valorile tensiunii arteriale, pulsul inimii si sa indice daca manseta este infasurata incorect. In plus, pe monitor veti mai gasi ora exacta si numarul masuratorii. Printre altele, acest tensiometru electronic ofera spatiu pentru 2 utilizatori, fiecare avand la dispozitie cate 100 de inregistrari. Puteti chiar conecta tensiometrul la un smartphone si stoca acolo masuratorile.

Un alt argument pentru Omron M7 Intelli ITeste modul in care sunt afisate datele pe ecran. Cifrele sunt foarte mari, se citesc usor si se afiseaza instantaneu.

Pretul tensiometrului Omron M7 Intelli IT poate fi consultat AICI.

Cel mai bun tensiometru electronic - Omron M7 Intelli IT nou

3. Omron RS3 Intelli IT – cel mai bun tensiometru electronic de incheietura

Pentru cel mai bun tensiomentru electronic de incheitura am mers pe varianta Omron RS3 Intelli IT. Nu e un aparat prea ieftin, dar l-am ales pentru ca are precizie demonstrata, iar tensiometrele de inchietura uneori sufera la acest capitop. In plus, pe langa precizie si stabilitate, Omron RS3 Intelli IT mai vine cu conexiune bluetooth pentru smartphone si materiale de o calitate ireprosabila.

Pretul tensiometrului Omron RS3 Intelli IT poate fi verificat AICI.

Cel mai bun tensiometru electronic de inchietura - Omron RS3 Intelli IT

4. Perfect Medical-PM 02

Perfect Medical-PM 02 este un tensiometru electronic de brat, cu ecran destul de mare, unde sunt afisate datele despre tensiunea arteriala si pulsul inimii. Cu cifre ceva mai mici, in partea de sus a monitorului este afisata ora exacta, iar pe partea laterala, un punct dreptunhgiular, in dependenta de rezultatele masurarii, indica utilizatorului daca tensiunea sa se incadreaza in limitele normale.
Perfect Medical-PM 02 ofera spatiu de stocare pentru 2 doi utilizatori si 90 de masuratori la fiecare, iar alimentarea unitatii, are loc de la adaptorul de retea inclus sau de la 4 baterii tip AA.
Pretul tensiometrului Perfect Medical-PM 02 poate fi vazut AICI.

Cel mai bun tensiometru electronic - Perfect Medical-PM 02

5. Beurer BC28

Beurer BC28 – produsul ce ocupa locul 5 in clasamentul ce anunta cel mai bun tensiometru electronic se imbraca pe incheietura. Unitatea este foarte compacta si usoara, ofera memorie pentru 2×60 de inregistrari, are indicator de risc, recunoaste aritmia, iar precizia masurarilor este si ea foarte buna. In plus, Beurer BC28 se prezinta excelent cand vine vorba de finisaje si calitatea materialelor.
Pretul tensiometrului Beurer BC28 poate fi consultat AICI.

Top 5 tensiometre electronice - Beurer BC28

Cel mai bun tensiometru electronic – digital

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (2)
Vizualizari ( 36.438)
(15 evaluare, 15 voturi)

Comentarii (2)

Nicoleta Niculescu spune:

Bun articolul, Omron folosesc si eu si intradevar e foarte bun. Chiar cel M7 il am pentru ca eram gravida cand l-am achizitionat si de la medic am inteles ca acesta era validat pentru femei insarcinate si diabetici.

andrei ivascu spune:

cel mai bun si precis este tensiometrul M7 Intelli IT de la omron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne