(Imagine: Cel mai bun umidificator Concept ZV2000)
Comentarii (0)
Vizualizari (2.700)
(2 evaluare, 2 voturi)
20 martie 2023
de CelMaiBun

Cel mai bun umidificator: top 10 umidificatoare cu evaporare si ultrasunete

Cel mai bun umidificator este capabil sa mentina nivelul umiditatii intre 30 si 50%, fara sa emita mult zgomot si fara sa fie necesara realimentarea frecventa cu apa. Am pregatit un top 10 cu umidificatoare ce se incadreaza perfect in acesti parametri. Insa pentru a alege cele 10 produse, a fost necesara o analiza complexa a peste 50 de umidificatoare prezente astazi pe piata. Noroc ca in trecut, am avut sansa sa testam cateva din ele si aproape toate au ajuns in clasament. 

Cel mai bun umidificator – de ce trebuie sa am unul?

Specialistii recomanda ca umiditatea dintr-o locuinta sa nu fie mai mica de 30% si sa nu depaseasca 50%. Aerul uscat poate face respiratia mai complicata, iar pentru copii si adultii cu probleme respiratorii, aerul prea uscat este periculos. Utilizarea unui umidificator rezolva de cele mai multe ori problema. Mai mult decat atat, un umidificator ales bine poate sa amelioreze simptomele congestiei nazale, respectiv sa asigure un somn mai linistit si odihnitor.

Trebuie insa sa tineti minte doua lucruri. Primul, nu exagerati cu nivelul umiditatii. Aerul prea umed este mediul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Al doilea, sa nu uitati sa curatati umidificatorul si sa schimbati la timp filtrul. Prin urmare, aveti grija sa alegeti un dispozitiv la care elementele de filtrare se gasesc usor in vanzare.

Cel mai bun umidificator: top 10 umidificatoare

Iata cum arata clasamentul cu cele mai bune umidificatoare dupa raportul calitate/pret.

1. Clean Air Optima CA605T – cel mai bun umidificator

Clean Air Optima CA605T este probabil cel mai bun umidificator dupa raportul calitate/pret. Unitatea are o capacitate de umidificare maxima de 482 ml/h sau 11,56 litri pe zi. Producatorul a prevazut si un higrostat ce permite reglarea umiditatii intre 40 si 80%, trei trepte pentru ventilator si functie ionizare. Clean Air Optima CA605T are un rezervor de 3,8 litri, cu senzor ce anunta cand apa se termina. Lista cu functii suplimentare este completata de un timer pentru oprirea automata (cu setari intre 1 si 12 ore), lumina UV, WiFi, plus memorare a setarilor.

Verifica pretul lui Clean Air Optima CA605T aici.

2. Levoit LV600S – cel mai bun umidificator smart

Levoit LV600S a fost un candidat foarte serios pentru titlul de cel mai bun umidificator dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are un rezervor de 6,1 litri, iar capacitatea maxima de umidificare masoara 500 ml/h sau 12 litri pe zi. Levoit LV600S are higrostat integrat, care poate fi reglat manual sau de la distanta cu smartphone-ul ori comenzi vocale (Amazon Alexa, Google Assistant).  La fel ca produsul de pe prima pozitie, Levoit LV600S are ionizator, o functie ce produce si distribuie ioni negativi. Astfel, aerul pare mai proaspat si mai placut.

Verifica pretul modelului LV600S aici.

Cel mai bun umidificator - Levoit LV600S

3. AlecoAir U30 IONIC

AlecoAir U30 IONIC este printe cele mai performante umidificatoare din clasament. Aparatul are rezervor de 5,2 litri, care asigura o autonomie de 13 ore. Capacitatea umidificatorului este suficienta pentru incaperi chiar si de 30 mp, iar functioa de ionizare asigura si purificarea aerului. AlecoAir U30 IONIC  nu e neparat compact, dar functioneaza bine, nu lasa balti de apa si nu produce mult zgomot

Verifica pretul umidificatorului aici. 

4. Stylies Leonis – cel mai bun umidificator cu ultrasunete

Stylies Leonis este un umidificator cu ultrasunete ce am avut sansa sa-l testam si ne-a placut foarte tare. Aparatul are o capacitate maxima de umidificare de 500 ml/h, fiind astfel cel mai puternic umidificator din clasament. Higrostatul integrat permite setarea nivelului de umiditate dorit, iar afisajul este si el de mare ajutor in acest proces. In timpul testelor, Leonis a demonstrat ca este foarte silentios, eficace si usor de folosit. Cititi recenzia completa aici. 

Verifica pretul lui Stylies Leonis aici. 

5. Clean Air Optima CA603new

Clean Air Optima CA603new este un umidificator cu capacitatea maxima de 300 ml/h (7,2 litri pe zi), higrostat integrat si functie ionizare. CClean Air Optima CA603new are un afisaj suficient de mare incat sa incapa valorile pentru umiditatea din incapere, temperatura si setarile timer-ului. Mai mult decat atat, pentru o utilizarea mai facila, umidificator iti spune cand apa este pe terminate. Modelul Optima CA603new are foarte mult potential si putea urca mai sus in clasament. Din pacate pretul de aproape 700 lei i-a oprit ascensiunea.

Vezi pretul umidificatorului aici.

Cel mai bun umidificator - Clean Air Optima CA603new

6. MeacoMIST DELUXE 2020

MeacoMIST DELUXE 2020 este un aparat mai special, ce combina functia de umidificarea cu cea de purificare. Pentru aceasta, producatorul a prevazut o lampa UV care curata apa inainte ca ea sa fie dispersata in aer si un filtru HEPA care retine mirosurile si particulele de praf. MeacoMIST DELUXE 2020 are o capacitate maxima de 400 ml/h, rezervorul pentru apa masoara 5,3 litri, iar higrostatul si timer-ul permit setarea nivelului de umiditate dorit.

Verifica pretul lui MeacoMIST DELUXE 2020 aici. 

Cel mai bun umidificator - MeacoMIST DELUXE 2020

7. Xiaomi Mi Smart

Pe locul 7 in top-ul ce anunta cel mai bun umidificator s-a clasat inca un aparat oferit de producatorul chinez Xiaomi. Unitatea are o capacitate maxima de 300 ml/h, higrostat integrat, control vocal si un vas pentru apa cu capacitatea de 4,5 litri. Umidificatorul are sterilizator UV-C integrat, iar nivelul de zgomot nu depaseste media pietii.

Verifica pretul modelului Xiaomi Mi Smart aici.

8. Stylies Hera by Coplax

Verifica pretul aici

Stylies Hera este inca un umidificator care a trecut prin mainile noastre. Aparatul s-a prezentat bine in timpul testelor. E foarte silentios, are un recipient pentru apa generos (7,5 litri) si un ecran pentru afisarea parametrilor de functionare. Produsul nu s-a clasat mai sus pentru ca ii lipsesc functia de ionizare si timer-ul. Recenzia completa pentru acest umidificator poate fi citita aici.

9. Trotec B7E

Trotec B7E este un umidificator aparut recent pe piata. Unitatea are o capacitate maxima de umidificare de 300 ml/h si un rezervor de apa cu volumul de 4,8 litri. Modelul are filtru de carbon, functionare silentioasa, este destul de compact si usor de folosit. In plus, a fost prevazut timer si interfata cu afisaj.

Verifica pretul umidificatorului aici.

Cel mai bun umidificator - Trotec B7E

10. Clean Air Optima CA803 – umidificator cu evaporare

Ocupantul locului 10 in clasamentul pentru cel mai bun umidificator este un produs destul de complicat, producatorul numindu-l chiar spalator de aer. Unitatea are higrostat integrat, doua filtre pentru curatarea aerului si ventilator cu 3 trepte de functionare. Din lista de functii insa lipseste ionizarea, iar capacitatea de umidificare este destul de modesta (250 ml/h) pentru un aparat atat de scump. Verifica pretul aici.

Cel mai bun umidificator profesional

WDB 600verifica pretul aici – este probabil cel mai bun umidificator profesional dupa raportul calitate/pret. Prin umidificator profesional se are in vedere un aparat cu capacitate de functionare sporita. WDB 600 este capabil sa disperseze 60 de litri de apa pe zi, adica 2,5 litri/h. Umidificatorul functioneaza cu evaporare, are 2 trepte de functionare pentru ventilator, iar in set intra si o lampa UV pentru curatarea aerului.

Umidificator profesional pentru spatii mari - WDB 600

Cum aleg cel mai bun umidificator?

La alegerea unui umidificator conteaza urmatoarele aspecte:

1. Capacitatea de umidificare. O s-o gasiti exprimata in mililitri pe ora sau litri pe zi. E important ca capacitatea de umidificarea sa nu fie sub 300 ml/h (7,2 litri/zi), mai buna insa ar fi o valoare intre 400 si 500 ml/h. Un umidificator mai puternic isi face treaba mai repede si nu-i este frica de spatii largi.

2. Higrostatul este un dispozitiv integrat in umidificator, ce permite setarea si pastrarea unui anumit nivel al umiditatii, fara sa fie necesara vreo implicare din exterior. Umidificatoarele mai ieftine nu sunt dotate cu higrostat. Acest lucru nu le face inutile, dar cu siguranta le face mai greu de utilizat.

3. Consumul de curent si capacitatea rezervorului de apa. Pentru ca umidificatorul este un dispozitiv ce functioneaza ore in sir, aveti grija sa alegeti unul cu consum de curent redus. In plus, atrageti atentia si la capacitatea rezervorului de apa. Ideal fiind un rezervor al carui volum trece de 5 litri.

4. Calitatea functionarii. Ne referim aici la nivelul de zgomot produs de umidificator, dar si la aspecte precum scurgerile de apa din rezervor si calitatea materialelor. Am avut la teste umidificatoare ce pierdeau apa in timpul functionarii si nu a fost placut deloc.

5. Umidificator cu ultrasunete. Umidificarea cu ultrasunete este o tehnologie relativ recenta, dar care a primit o raspandire foarte mare in ultimii ani. Astazi, cea mai mare parte a umidificatoarelor functioneaza cu ultrasunete. Tehnologia foloseste un emitator de ultrasunete, plasat la fundul recipientului de apa, pentru a crea vibratii cu o frecventa foarte mare, care la randul lor genereaza un nor de ceata. Norul este apoi imprastiat prin incapere cu ajutorul fluxurilor de aer naturale sau de un ventilator integrat in aparatul de umidificare.

Cel mai bun umidificator - AlecoAir U30 IONIC

 

Citeste si:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun umidificator

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.700)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne