Cele mai bune anvelope de vara: top 5 cauciucuri vara 2020
(Imagine: Cele mai bune anvelope de vara - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (26.184)
(2 evaluare, 2 voturi)
2 aprilie 2021
de CelMaiBun

Cele mai bune anvelope de vara: top 5 2020

Se apropie sezonul cald, iar asta inseamna ca e timpul sa ne intrebam care sunt cele mai bune anvelope de vara pentru 2021. Intrebarea este complicata, iar un eventual raspuns ar genera cu siguranta multe dezbateri ori chiar critici. Am decis totusi sa riscam, iar modalitea utilizata la selectia anvelopelor, o aveti descrisa mai jos.

Cele mai bune anvelope de vara: top 5

1. Vredestein Sportrac 5

verifica pretul aici 

Probabil cele mai bune anvelope de vara dintre unitatile ce pot fi gasite usor pe piata din Romania. Pe site-urile specializate in adunarea si centralizarea parerilor utilizatorilor, cauciucurile Vredestein Sportrac 5 au obtinut scoruri foarte bune la aderenta, atat la cea pe suprafata umeda atat si pe asfalt uscat. In plus, confortul acustic oferit de anvelope a luat scoruri de peste 90%, iar in jur de 88% din utilizatori spun ca intentioneaza sa repete achizitia. Mai mult decat atat, in toate testele de specialitate, Sportrac 5 ocupa locuri de varf. Cel mai recent exemplu este top-ul realizat de ADAC pentru 2019. Acesta poarta numele „cele mai bune cauciucuri de vara de 15 inch pentru anul 2019”, iar Vredestein Sportrac 5 s-a clasat acolo pe locul doi. Pretul pentru un set de 4 anvelope cu dimensiunile 195/65/r15, nu ar trebui sa depaseasca prea mult 920 de lei.

Cele mai buna anvelope de vara - Vredestein Sportrac 5

2. Continental ContiPremiumContact 5

verifica pretul aici

Continental este probabil cel mai cunoscut producator de anvelope, iar ContiPremiumContact 5 se afla printre cele mai renumite pneuri de vara. Acestea inregistreaza scoruri de peste 89% la rularea pe suprafata uscata, in jur de 85% pe asfalt umed, iar rezistenta la uzura se apropie de 80%. Pretul pentru un set este destul de ridicat – aproape 1200 lei, acesta fiind si principalul motiv pentru care Continental ContiPremiumContact 5 nu au ocupat prima pozitie in clasamentul ce anunta cele mai bune anvelope de vara.

Cele mai bune anvelope de vara - Continental Premium Contact 5

3. BFGoodrich gGrip

verifica pretul aici

Caucicuri cu proprietati de aderenta foarte bune pe uscat (88%) si ceva mai proaste pe teren umed (82%). Un alt motiv de mandrie pentru aceste anvelope este confortul la rulare. BFGoodrich gGrip sunt siletioase la orice viteza si indiferent de calitatea carosabilului. Drept rezultat, scorul cumpararii repetate depaseste 90%, mai ales ca si pretul unui set de BFGoodrich gGrip este cel mai mic din clasament.

Cele mai bune anvelope de vara - BF Goodrich G-Grip

4. Michelin Energy Saver+

verifica pretul aici 

Michelin Energy Saver+ au cateva plusuri incontestabile: zgomotul mic la rulare si consumul redus de combustibil. Pe cealalta parte insa, se afla aderenta modesta pe suprafete umede si pretul de achizitie – peste 250 lei pe bucata.

Cele mai bune anvelope de vara - Michelin Energy Saver+

5. Hankook K125

verifica pretul aici 

Anvelopele Hankook K125 au obtinut rezultate exceptionale la aderenta – mai ales pe uscat. Indiferent de starea carosabilului, Hankook K125 se manifesta aproape perfect. Din pacate, aderenta exemplara este compensata (in sens negativ) de rezistenta la uzura in cel mai bun caz medie, dar si de pretul destul de ridicat – peste 270 lei pe bucata.

Cele mai bune anvelope de vara - Hankook K125

Cele mai bune anvelope de vara: alegere

Cand ai de facut un top cu cele mai bune anvelope de vara ori cu alt tip de produse, partea cea mai complicata este departajarea. In cazul cauciucurilor, cea mai obiectiva evaluare ar fi testarea practica in diferite conditii a fiecarui tip de anvelope pe o perioada indelungata, iar apoi sa urmeze crearea clasamentului. Este cat se poate de evident ca acest tip de evaluare este accesibil doar institutiilor mari, cu resurse suficiente. Asta si se intampla, in fiecare an, companii ca DEKRA sau ADAC publica propriile top-uri ale anvelopelor de vara. Problema e ca in ultimii ani, unele firme de cercetare au fost acuzate ca avantajeaza nemotivat unele branduri si parca intentionat, nu includ in clasamentele sale, produse ce ar merita sa fie prezente acolo. Si atunci ce e de facut? Cum alegem cele mai bune anvelope de vara? Simplu, facem apel la experientele soferilor. Acestea pot fi gasite pe diferite forum-uri ori site-uri de specialitate. Asta am facut, am selectionat parerile relevante ale utilizatorilor, le-am raportat la oferta de cauciucuri din Romania, iar intr-un final am obtinut un top 5 cu cele mai bune anvelope de vara ce pot fi cumparate la noi in tara.

Cele mai bune anvelope de vara: mentiuni

Vredestein Ultrac Vorti – conform parerilor expuse de utilizatori, anume Vredestein Ultrac Vorti sunt cele mai bune anvelope de vara ale momentului. Marea problema insa e ca aceste cauciucuri sunt mai greu de gasit la noi, mai ales daca este vorba despre o dimensiune specifica,  Vredestein Ultrac Vorti si asa fiind anvelope ultraperformante destinate automobilelor puternice. Parerile lasate de utilizatori scot in evidenta aderenta exemplara, dar si comportamentul excelent atunci cand pneurile sunt duse la limita, cu alte cuvinte exact calitatile de care are nevoie un automobil cu performante sporite.

Cele mai bune anvelope de vara: cateva sfaturi

Indiferent de brand-ul ales, este necesar sa puteti citi inscriptiile de pe anvelope, macar cele mai importante. Aici ne referim la cifrele ce exprima dimensiunea anvelopei: latimea (mm), inaltimea (mm), diametrul (inch). Inscriptia ce exprima dimensiunile anvelopei, poarta forma ex. 195/65 R15.

O alta inscriptie importanta este codul DOT. Acesta este format din cateva litere, urmat de 4 cifre luate intr-un oval. Anume ele ne intereseaza, acestea exprimand data fabricarii anvelopelor. Deci daca marcajul DOT contine la urma spre exemplu 0119, sa stiti ca pneurile au fost produse in prima saptamana a anului 2019.

Cele mai bune anvelope de vara 2019

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 26.184)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne