(Imagine: Cele mai bun aparate de aer conditionat multi split - top 5)
Comentarii (0)
Vizualizari (102)
(Nu există încă evaluări)
28 iunie 2024
de CelMaiBun

Top aparate de aer conditionat multi split pentru o casa mare

Cele mai bune aparate de aer conditionat multi split sunt unitati capabile sa aduca aer rece (sau cald)  in 2, 3 sau mai mult incaperi separate. In cele ce urmeaza, ne-am propus sa realizam un top 5 cu aparate de aer conditionat AC multi split, aranjate dupa raportul calitate/pret.

Inainte de top-ul propriu-zis, ar fi util sa mentionam cateva aspecte / recomandari ce trebuie avute in vedere la alegerea unui sistem multi split.

Aparate de aer conditionat multi split – recomandari

1. Alegerea unui multi split trebui sa inceapa calcularea capacitatii necesare. Acest lucru se face in functie suprafata ce trebuie racita, orientarea geamurilor, dar si existenta in camera a altor aparate ce produca caldura. Exista chiar si o formula ce face procesul mult mai simplu. Nu vom detalia aici, pentru ca gasiti o explicatie ampla, plus un exemplu de calcul, in articolul cu aparate AC standard.

2. Care e diferenta dintre un aparat multi split si unul standard? Diferenta de principiu e reprezentata de unitatea externa, care la un model standard are o singura iesire, pe cand la multi split are 2, 3 si mai multe iesiri. Cu alte cuvinte, cand se cumpara un aparat multi split, decizia de baza consta in alegerea unitatii externe care sa aiba capacitatea potrivita si numarul de iesiri egal cu numarul de incaperi unde vor fi instalate unitati interne.

3. Unitatile interioare reprezinta urmatoarea etapa in procesul de configurare a unui sistem multi split. Astfel, pentru un dormitor, o unitatea de 9000 BTU e mai mult decat suficient. Pentru living insa, se cere una de 12000 BTU. Ar fi de dorit ca capacitatea totala a unitatilor interne sa nu fie mai mare decat capacitatea unitatii externe. Altfel, nu va veti putea bucura de capacitatea deplina de racire a unitatilor interne, cand acestea vor lucra simultan. Daca insa unitatile interne sunt alese cu o oarecare rezerva de capacitate ori de cele mai multe ori acestea nu vor lucra simultan, puteti alege o unitate externa cu capacitatea mai mica decat cea a unitatilor interne, insa diferenta sa nu fie prea mare

4. Consumul de curent electric. Sistemul de aer conditionat multi split, mai ales cu 3 si mai multe unitati interioare, trebuie privit ca o investitie pe termen lung, de aceea consumul de curent electric e un aspect extrem de important. Prin urmare, ar fi recomandat sa optati pentru un sistem cu A+++ in dreptul eficientei energetice la racire.

Top 5 aparate de aer conditionat multi split

1. Tesla TGS-D18V912W

Verifica pretul aici

Cu siguranta unul dintre cele mai bune aparate de aer conditionat multi split, Tesla TGS-D18V912W vine cu o unitatea externa de 18000 BTU, careia i se alatura doua unitati interne cu o capacitate totala de 21000 BTU (12000 + 9000 BTU).

Tesla este un brand de electrocasnice prezent pe piata din Romania de cativa ani, facandu-se recomandat prin aparate de o calitate buna spre foarte buna, oferite la preturi cat se poate de avantajoase. Tesla TGS-D18V912W nu e exceptie, sistemul multi split fiind printre cele mai ieftine aparate de acest fel de pe piata, care totusi e dotat cu conexiune WiFi, are debit decent si eficienta la racire buna. In plus, unitatile interne se descurca foarte bine cand vine vorba despre distributia echilibrata a aerului incapere.

Top sisteme multi split - Tesla TGS-D18V912W

2. Vivax ACP-18COFM50AERI – top aparate de aer conditionat multi split

Verifica pretul aici

Vivax ACP-18COFM50AERI / ACP-09CH25AERI este un sistem multi split format din unitatea externa Vivax ACP-18COFM50AERI cu capacitatea de 18000 BTU si doua unitati interne Vivax ACP-09CH25AERI de 9000 BTU fiecare. Producatorul a prevazut functii pentru autodiagnoza si autocuratare, plus modul WiFi pentru conexiunea la smartphone.

Sistemul se incadreaza in clasa energetica A++, iar gratie tehnologiei Inverter aplicate atat compresorului extern cat si celor de pe unitatile interne, nivelul de zgomot este foarte redus, in treapta 1, aparatul producand aproximativ 20 dB, adica o nimica toata.

Un alt avantaj e legat de faptul ca unitatile interne sunt oferite cu 5 optiuni de culori, respectiv va puteti crea o configuratie care sa se alinieze cu orice incapere.

Inca ceva, sistemul multi split Vivax ACP-18COFM50AERI / ACP-09CH25AERI are 2 niveluri de filtrare si ionizator.

Cele mai bune aparate de aer conditionat multi split - Vivax ACP-18COFM50AERI

3. Daikin Bluevolution

Verifica pretul aici

Spui aer conditionat, ai in vedere Daikin, spui Daikin, ai in vedere aer conditionat. Era clar de la bun inceput ca un top cu aparate de aer conditionat multi split nu poate fi lipsit de dispozitive marca Daikin.

Pentru ca e unul dintre cei mai mari producatori de pe piata, Daikin are in portofoliu o gama larga de sisteme multi split, ce include unitati externe seria MXM (de la 14000 la 30000 BTU) chiar si cu 5 iesiri. Mai mult, gama de unitati interne Bluevolution compatibile cu unitatile externe MXM, consta din dispozitive de la 5000 la 18000 BTU, diverse ca forme, culoare, finisaje, si mod de instalare.

Partea si mai buna e ca toate unitatile vin cu compresoare inverter, respectiv sunt silentioase, iar consumul de curent electric se incadreaza in clasa A+++. Pentru controlul wireless, Daikin a dezvoltat aplicatia Onecta, una din cele mai bune aplicatii din domeniul aparatelor de aer conditionat.

Toate bune si frumoase, mai putin faptul ca sistemele de aer conditionat multi split Daikin sunt cele mai scumpe de pe piata. Insa daca e privita ca o investitie pe termen lung, achizitia ar putea sa merite.

Vorbind despre modele, pentru un sistem multi split cu 2 unitati interne, am recomanda Daikin Bluevolution 2MXM50A (18000 BTU), l-a care se pot conecta doua unitati Emira de 9000 BTU, sau una de 9000 si alta de 12000 BTU.

Cele mai bune aparate de aer conditionat mult isplit - Daiki Bluevolution

4. Tesla TGS-D27V9912W – top aparate de aer conditionat multi split

Verifica pretul aici

Tesla TGS-D27V9912W este o optiune foarte buna daca se doreste un sistem multi split cu 3 unitati interioare, la un pret bun. Unitatea exterioara Tesla TGS-D27V9912W are o capacitatea de 27000 BTU si un debit de aer maxim de 3300 m3/h.

In configuratia propusa, sistemul are 2 unitati interioare de 9000 BTU si una de 12000 BTU, fiind deci cat se poate de potrivita pentru un aparatament cu 3 camere.

Sistemul corespunde clasei energetice A++, adica inregistreaza valori de consum medii pentru industrie. In schimb, producatorul a prevazut modul WiFi pentru conexiunea la telefon, iar unitatile interne sunt silentioase si distribuie foarte bine aerul in camera.

In plus, telecomanda aparatului are design modern, semanand chiar cu telecomenzile televizoarelor Samsung de ultima generatie.

Cele mai bune aparate de aer conditionat multi split - Tesla TGS-D27V9912W

5. Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF

Verifica pretul aici

Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF este o unitatea externa de 18000 BTU ce poate fi conectata la doua unitati interne, de cele mai multe ori fiind vorba despre Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGV de 9000 BTU si Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGV de 12000 BTU.

Cu un coeficient SEER de 8,69, Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF este unul dintre cele mai bune aparate de aer conditionat multi split cand vine vorba despre eficienta energetica (A+++), dispozitivul fiind dotat cu tehnologie inverter, care reduce foarte mult consumul de curent si nivelul sonor. In plus, sistemul vine cu conexiune WiFi si cel putin 4 optiuni de culoare pentru unitatile interne.

Unitatile interne au filtrare in 2 etape, bazata pe tehnologia Plasma Quad Plus care elimina praful bacteriile si alergenii din aer. Recomandam cu incredere.

Top sisteme multi split - Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF

Top aparate de aer conditionat multi split

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 102)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne