(Imagine: Cele mai bune casti audio - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (23.392)
(4 evaluare, 4 voturi)
8 mai 2024
de CelMaiBun

Cele mai bune casti audio: top 5 casti on-ear si over-ear

Propunem astazi un top 5 cu cele mai bune casti audio on-ear si over-ear, atat cu conexiune wireless cat si prin cablu. Ca criteriu principal de evaluare, vom utiliza calitatea sunetului emis de fiecare produs, iar apoi vom face o raportare la pretul unitatii. Caracteristicile tehnice declarate de producator vor ramane pe planul doi, mai ales ca pentru acest segment de pret specificatiile din fisa nu sunt foarte relevante.

Cele mai bune casti audio: tipuri de casti

La ora actuala sunt cunoscute 3 tipuri principale de casti audio: in-ear, on-ear si over-ear. Castile in-ear nu au banda de sustinere si se plaseaza direct in urechi. Aceste casti sunt foarte usoare si compacte, respectiv ofera portabilitate superiora. In schimb, utilizarea indelungata si la parametri maximi, ar putea dauna sistemului auditiv.
Problema castilor in-ear este rezolvata de unitatile on-ear si over-ear. Acestea sunt mentinute pe pozitii de banda de sustinere ce uneste difuzoarele. Pe de alta parte insa, dimensiunile mai mare si existenta bandei de sustinere reduce portabilitatea castilor.
Castile on-ear se deosebesc de cele over-ear in primul rand prin dimensiuni. Unitatile on-ear sunt ceva mai mici si se imbraca pe pavilionele urechilor. Castile over-ear, sunt ceva mai mari si se imbraca deasupra urechilor.
Care sunt cele mai bune casti audio dintre cele trei tipuri, ramane o intrebare cu multe variante de raspuns, mai ales cand vine vorba despre produse cu preturi mici. Pana la urma, la alegere, factorii decisivi raman calitatea materialelor utilizate la fabricare si „talentul” producatorului.

Cele mai bune casti audio: top 5

1. Sony ULT WEAR WH-ULT900 – cele mai bune casti audio

Sony ULT WEAR sunt casti audio lansate recent, pe care producatorul le-a pozitionat sub modelul de top Sony WH-1000XM5, dar pentru care au fost utilizate multe din componentele hardware ale modelului WH-1000XM5.

Chiar daca nu sunt vazute drept varful de lance al gamei Sony, performanele decente pe tot palierul de masurari, plus pretul de achizitie avantajos, ne face sa spunem ca Sony ULT WEAR sunt cele mai buna casti audio dupa raportul calitate/pret.

Calitatea sunetului este aproape ireprosabila, indiferent de continut si volum. Castile au ANC si buton ULT pentru doua niveluri suplimentare ale frecventelor joase. Cu alte cuvinte, Sony ULT WEAR beneficiaza de izolare activa excelenta si pot produce foarte mult bass fara sa distorsioneze. In plus, autonomia castilor tinde sa treaca de 40 ore chiar si pe mod ANC.

Pretul lui Sony ULT WEAR poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio over ear - Sony ULT WEAR

2. JBL Tune 720BT

Produsul ce ocupa locul doi in top-ul cu cele mai bune casti audio este de tip over the ear, cu difuzoare de 40mm, se conecteaza wireless insa are si Jack 3.5, iar producatorul promite o autonomie de 76 ore. Materialele exterioare si finisajele sunt de calitate, dar mai impresionant este sunetul. Castile se descurca foarte bine, sunetul produs este extrem de clar, nu e nevoie de ajustari la egalizator, iar izolarea de zgomotele externe este perfecta.
Pe langa toate, utilizatorii care detin JBL Tune 720BT, remarca durabilitatea produsului si confortul purtarii. In plus, castile se conecteaza la telefon imediat si au suport pentru comenzi vocale.

Pretul castilor JBL Tune 720BT poate fi  verificat AICI.

Cele mai bune casti audio - JBL Tune 720BT

3. Sennheiser HD 560S – cel mai bune casti audio cu fir

Sennheiser HD 560S nu este cel mai ieftin produs din top-ul cu cele mai bune casti audio, dar e probabil singura optiune vaibila daca va doriti o pereche de casti cu fir. Sennheiser HD 560S ofera sunet exceptional, de multe ori, in timpul ascultarii unei melodii, utilizatorul descoperind tonalitati sau instrumente ce erau de neauzit cu alte difuzoare. Cablul castilor masoara 1,2 metri. Unii spun ca e prea putin, altii insa, afirma ca e lungimea optima, mai ales daca castile sunt folosite in timpul alergatului.
Pretul actualizat al castilor Sennheiser HD 560S poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio cu fir - Sennheiser HD 560S

4. JBL Tune 235NC TWS – cele mai bune casti in-ear

JBL Tune 235NC TWS sunt casti in-ear „prietenoase” cu portofelul, dar foarte decente atat ca performante, cat si ca constructie.

JBL Tune 235NC TWS sunt excelente pentru sport. Castile au masa destul de mica, stau bine in ureche, iar standardul IPX4 le face rezistente la stropii de ploaie.

Calitatea sunetului e buna chiar cu setarile de fabrica. Instrumentele si vocile se aud clar, iar bassul e chiar prezent intr-un oarecare exces. Noroc de aplicatia care permite sa faci ajustarile dorite in cateva secunde. Acestea fiind spuse, credem ca JBL Tune 235NC TWS sunt cele mai bune casti audio in-ear dupa raportul calitate/pret.

Pretul castilor JBL Tune 235NC TWS poate fi verificat AICI.

Cele mai bune casti audio in-ear - JBL Tune 235NC TWS

5. Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 sunt casti bluetooth over-ear, cu impedanta 48 ohm si difuzoare de 30 mm, unii specialisti considerandu-le chiar cele mai bune casti audio de pe piata. Sony WH-1000XM5 au multe avantaje: design elegant, sistem de noise cancelling foarte bun, sunet impecabil si bass curat. La minusuri evidente avem de mentionat doar pretul. Sony WH-1000XM5 sunt printre cele mai scumpe casti audio de pe piata, la startul vanzarilor, preturile depasind chiar 1500 lei.
Pretul castilor Sony WH-1000XM5 poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio - Sony WH-1000XM5

Cum aleg cele mai buna casti audio: ghid

Iata ce se ia in considerare la alegerea unei perechi de casti audio.

Confortul

Confortul castilor ar putea parea o notiune subiectiva, dar nu e. Confortul depinde in mare parte de design-ul si materialele folosite la constructia castilor.

Greutatea, tensiunea benzii de legatura, calitatea buretilor (pentru castile over the ear si on the ear), influenteaza foarte mult confortul castilor. Castile prost gandite sau fabricate din material de calitate modesta pot provoca nu doar disconfort, ci si durere.

Calitatea sunetului

Prin calitate, se are in vedere acuratetea cu care castile redau sunetul.

Fiecare tip de continut are propriul profil audio, iar cele mai bune casti audio sunt capabile sa reproduca sunetul asa cum acesta a fost mixat si gandit in studiou.

Castile de calitate nu distorsioneaza sunetul, nici daca volumul e dat la maxim. Bassul e clar si convingator, iar dialogurile se aud perfect.

Tipul castilor influenteaza intr-o oarecare masura calitatea sunetului. O carcasa mai incapatoare inseamna un driver marit, repsectiv mai mult bass, dar si o izolare mai buna de zgomotul extern. Acest aspect ii face pe multi sa opteze pentru castile over the ear. Si totusi, calitatea sunetului depinde in primul rand de componentele folosite si de capacitatea producatorului de a gasi setarile necesare unui sunet puternic si echilibrat.

Calitatea sunetului mai este influentata si de izolarea externa. Aspectul pasiv al izolarii este determinat de constructia castilor. Izolarea activa insa tine de functia ANC, eficienta careia variaza de la un producator la altul. De cele mai multe ori, castile de tip earbuds stau cel mai rau la capitolul izolare.

Portabilitatea

Prin portabilitate se are in vedere cat de usor se transporta castile. La acest capitol, unitatile in-ear sunt fara indoiala cele mai bune.

Indiferent de metodele ingenioase gasite de ingineri pentru plierea castilor over the year sau a celor on the ear, acestea nu au cum sa concureze cu unitatile in-ear la capitolul portabilitate.

Cele mai bune casti audio

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 23.392)
(4 evaluare, 4 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne