(Imagine: Cele mai bune casti audio - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (22.780)
(4 evaluare, 4 voturi)
8 aprilie 2023
de CelMaiBun

Cele mai bune casti audio: top 5 casti on-ear si over-ear

Propunem astazi un top 5 cu cele mai bune casti audio on-ear si over-ear, atat cu conexiune wireless cat si prin cablu. Ca criteriu principal de evaluare, vom utiliza calitatea sunetului emis de fiecare produs, iar apoi vom face o raportare la pretul unitatii. Caracteristicile tehnice declarate de producator vor ramane pe planul doi, mai ales ca pentru acest segment de pret specificatiile din fisa nu sunt foarte relevante.

Cele mai bune casti audio: tipuri de casti

La ora actuala sunt cunoscute 3 tipuri principale de casti audio: in-ear, on-ear si over-ear. Castile in-ear nu au banda de sustinere si se plaseaza direct in urechi. Aceste casti sunt foarte usoare si compacte, respectiv ofera portabilitate superiora. In schimb, utilizarea indelungata si la parametri maximi, ar putea dauna sistemului auditiv.
Problema castilor in-ear este rezolvata de unitatile on-ear si over-ear. Acestea sunt mentinute pe pozitii de banda de sustinere ce uneste difuzoarele. Pe de alta parte insa, dimensiunile mai mare si existenta bandei de sustinere reduce portabilitatea castilor.
Castile on-ear se deosebesc de cele over-ear in primul rand prin dimensiuni. Unitatile on-ear sunt ceva mai mici si se imbraca pe pavilionele urechilor. Castile over-ear, sunt ceva mai mari si se imbraca deasupra urechilor.
Care sunt cele mai bune casti audio dintre cele trei tipuri, ramane o intrebare cu multe variante de raspuns, mai ales cand vine vorba despre produse cu preturi mici. Pana la urma, la alegere, factorii decisivi raman calitatea materialelor utilizate la fabricare si „talentul” producatorului.

Cele mai bune casti audio: top 5

1. Bose QuietComfort 45 – cele mai bune casti audio

Bose QuietComfort 45 sunt dupa parerea noastra cele mai bune casti audio dupa raportul calitate/pret. Acestea sunt wireless de tip over-ear, au o frecventa de raspuns de 20 – 20000 Hz, raza maxima de acoperire de 9 metri si autonomie de 24 ore. Pentru multa lume, indicatorii de mai sus nu reprezinta mare lucru si sa stiti ca ele chiar nu au mare insemnatate. Este mult mai important faptul ca Bose QuietComfort 45 produc un sunet de o calitate aproape perfecta si spre deosebire de alte produse, au Noise Cancelling care chiar functioneaza. Castile reproduc sunetele la fel de curat si peste cateva luni de utilizare intensa, iar purtarea lor nu provoaca disconfort. Pretul lui Bose QuietComfort 45 e pe masura performantelor si poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio - Bose QuietComfort 45

2. Casti over the ear wireless JBL Tune 720BT

Produsul ce ocupa locul doi in top-ul cu cele mai bune casti audio este de tip over the ear, cu difuzoare de 40mm, se conecteaza wireless insa are si Jack 3.5, iar producatorul promite o autonomie de 76 ore. Materialele exterioare si finisajele sunt de calitate, dar mai impresionant este sunetul. Castile se descurca foarte bine, sunetul produs este extrem de clar, nu e nevoie de ajustari la egalizator, iar izolarea de zgomotele externe este perfecta.
Pe langa toate, utilizatorii care detin JBL Tune 720BT, remarca durabilitatea produsului si confortul purtarii. In plus, castile se conecteaza la telefon imediat si au suport pentru comenzi vocale.

Pretul castilor JBL Tune 720BT poate fi  verificat AICI.

Cele mai bune casti audio - JBL Tune 720BT

3. Sennheiser HD 560S – cel mai bune casti audio cu fir

Sennheiser HD 560S nu este cel mai ieftin produs din top-ul cu cele mai bune casti audio, dar e probabil singura optiune vaibila daca va doriti o pereche de casti cu fir. Sennheiser HD 560S ofera sunet exceptional, de multe ori, in timpul ascultarii unei melodii, utilizatorul descoperind tonalitati sau instrumente ce erau de neauzit cu alte difuzoare. Cablul castilor masoara 1,2 metri. Unii spun ca e prea putin, altii insa, afirma ca e lungimea optima, mai ales daca castile sunt folosite in timpul alergatului.
Pretul actualizat al castilor Sennheiser HD 560S poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio cu fir - Sennheiser HD 560S

4. Bang & Olufsen Beoplay Portal – cele mai bune casti pentru XBOX

Nu e deloc de mirare ca un produs Bang & Olufsen a ajuns in top-ul cu cele mai bune casti audio, acesta fiind unul din cei mai exclusivisti producatori de dispozitive audio. Beoplay Portal sunt casti cu design special si sunet de o calitate impecabila. Castile nu sunt grele, izoleaza perfect sunetul exterior, iar comenzile functioneaza cu o precizie impresionanta. Bang & Olufsen Beoplay Portal sunt disponibile atat in varianta pentru XBOX, cat si pentru PC ori PlayStation.

Pretul castilor Bang & Olufsen Beoplay Portal poate fi verificat AICI.

Cele mai bune casti audio pentru XBOX si PlayStation - Bang & Olufsen Beoplay Portal

5. Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 sunt casti bluetooth over-ear, cu impedanta 48 ohm si difuzoare de 30 mm, unii specialisti considerandu-le chiar cele mai bune casti de pe piata. Sony WH-1000XM5 au multe avantaje: design elegant, sistem de noise cancelling foarte bun, sunet impecabil si bass curat. La minusuri evidente avem de mentionat doar pretul. Sony WH-1000XM5 sunt printre cele mai scumpe casti audio de pe piata, la startul vanzarilor, preturile depasind chiar 2000 lei.
Pretul castilor Sony WH-1000XM5 poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio - Sony WH-1000XM5

Cele mai bune casti audio

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 22.780)
(4 evaluare, 4 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne