(Imagine: Cele mai bune casti audio - simbol)
Comentarii (0)
Vizualizari (21.103)
(4 evaluare, 4 voturi)
8 iunie 2022
de CelMaiBun

Cele mai bune casti audio: top 5 casti on-ear si over-ear

Propunem astazi un top 5 cu cele mai bune casti audio on-ear si over-ear, atat cu conexiune wireless cat si prin cablu. Ca criteriu principal de evaluare, vom utiliza calitatea sunetului emis de fiecare produs, iar apoi vom face o raportare la pretul unitatii. Caracteristicile tehnice declarate de producator vor ramane pe planul doi, mai ales ca pentru acest segment de pret specificatiile din fisa nu sunt foarte relevante.

Cele mai bune casti audio: tipuri de casti

La ora actuala sunt cunoscute 3 tipuri principale de casti audio: in-ear, on-ear si over-ear. Castile in-ear nu au banda de sustinere si se plaseaza direct in urechi. Aceste casti sunt foarte usoare si compacte, respectiv ofera portabilitate superiora. In schimb, utilizarea indelungata si la parametri maximi, ar putea dauna sistemului auditiv.
Problema castilor in-ear este rezolvata de unitatile on-ear si over-ear. Acestea sunt mentinute pe pozitii de banda de sustinere ce uneste difuzoarele. Pe de alta parte insa, dimensiunile mai mare si existenta bandei de sustinere reduce portabilitatea castilor.
Castile on-ear se deosebesc de cele over-ear in primul rand prin dimensiuni. Unitatile on-ear sunt ceva mai mici si se imbraca pe pavilionele urechilor. Castile over-ear, sunt ceva mai mari si se imbraca deasupra urechilor.
Care sunt cele mai bune casti audio dintre cele trei tipuri, ramane o intrebare cu multe variante de raspuns, mai ales cand vine vorba despre produse cu preturi mici. Pana la urma, la alegere, factorii decisivi raman calitatea materialelor utilizate la fabricare si „talentul” producatorului.

Cele mai bune casti audio: top 5

1. Sony WHXB910NL – cele mai bune casti audio

Sony WHXB910NL sunt dupa parerea noastra cele mai bune casti audio dupa raportul calitate/pret. Acestea sunt wireless de tip over-ear, au o frecventa de raspuns de 20 – 20000 Hz, impedanta iesire 48 ohm, raza maxima de acoperire de 10 metri si autonomie de 30 ore. Pentru multa lume indicatorii de mai sus nu reprezinta mare lucru si sa stiti ca ele chiar nu au mare insemnatate. Este mult mai important faptul ca Sony WHXB910NL produc un sunet de o calitate aproape perfecta si spre deosebire de alte produse, au Noise Cancelling care chiar functioneaza. Castile reproduc sunetele la fel de curat si peste cateva luni de utilizare intensa, iar purtarea lor nu provoaca disconfort. Pretul lui Sony WHXB910NL nu ar trebui sa depaseasca 750 lei. Pretul actualizat il puteti consulta AICI.

Cele mai bune casti audio - Sony WHXB910NL

2. Casti On-Ear wireless JBL Tune 570BT

Produsul ce ocupa locul doi in top-ul cu cele mai bune casti audio este de tip on the ear, se conecteaza wireless, are difuzoare cu diametrul de 32 mm, iar producatorul promite o autonomie de 40 ore. Materialele exterioare si finisajele sunt de calitate, dar mai impresionant este sunetul. Castile se descurca foarte bine, sunetul produs este extrem de clar, nu e nevoie de ajustari la egalizator, iar izolarea de zgomotele externe este perfecta.
Pe langa toate, utilizatorii care detin JBL Tune 570BT, remarca durabilitatea produsului si confortul purtarii. In plus, castile se conecteaza la telefon imediat si au suport pentru Google Assistant si Siri.

Pretul castilor JBL Tune 570BT poate fi  verificat AICI.

Cele mai bune casti audio - JBL Tune 570BT

3. Sennheiser HD 560S – cel mai bune casti audio cu fir

Sennheiser HD 560S nu este cel mai ieftin produs din top-ul cu cele mai bune casti audio, dar e probabil singura optiune vaibila daca va doriti o pereche de casti cu fir. Sennheiser HD 560S ofera sunet exceptional, de multe ori, in timpul ascultarii unei melodii, utilizatorul descoperind tonalitati sau instrumente ce erau de neauzit cu alte difuzoare. Cablul castilor masoara 1,2 metri. Unii spun ca e prea putin, altii insa, afirma ca e lungimea optima, mai ales daca castile sunt folosite in timpul alergatului.
Pretul actualizat al castilor Sennheiser HD 560S poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio cu fir - Sennheiser HD 560S

4. JBL E35

Nu e deloc de mirare ca inca un produs JBL a ajuns in top-ul cu cele mai bune casti audio, acesta fiind unul din cei mai importanti producatori de dispozitive audio. Unitatile E35 sunt casti on-ear cu difuzorul de 40mm si un cablu cu lungimea de 1,33 metri. Calitatea sunetului in cazul acestor casti este cat se poate de buna, iar pretul este destul de corect.

Pretul castilor JBL E35 poate fi verificat AICI.

Cele mai bune casti audio - JBL E35, pareri

5. Sony WH-XB900NL

Sony WH-XB900NL sunt casti bluetooth over-ear, cu impedanta 50 ohm si difuzoare de 40 mm. Sony WH-XB900NL sunt casti cu multe avantaje: design elegant, sistem de noise cancelling foarte bun si sunet curat. Avem insa de mentionat si 3 dezavantaje: 1. Pretul destul de mare, 2. Bass-ul cam puternic si 3. In cazul in care schimba dispozitivul sursa, castile trebuie imperecheate din nou (chiar daca noul dispozitiv a mai fost in trecut conectat la casti). Cu alte cuvinte Sony WH-XB900NL nu au memorie.
Pretul castilor Sony WH-XB900NL poate fi consultat AICI.

Cele mai bune casti audio - SONY WH-XB900NL

Cele mai bune casti audio

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 21.103)
(4 evaluare, 4 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne