2 august 2016
de CelMaiBun

Cele mai bune masini de spalat rufe: top 5 si sfaturi

Am decis sa revizuim top-ul cu cele mai bune masini de spalat rufe realizat anul trecut. Am analizat din nou specificatiile tehnice ale celor mai multe produse valabile acum in magazine, precum si parerile cumparatorilor cu referire la calitatea spalarii, intretinere si eventualele defectiuni. Toate au rezultat intr-un nou top 5 al masinilor de spalat. Mentionam insa ca clasamentul nu este in totalitate nou, unele aparate reusind sa-si pastreze un loc printre cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare laterala.

Cele mai bune masini de spalat rufe: top 5

1. Samsung Eco Bubble WF8EF5E0W4W/LE – deci avem un nou lider in top-ul cu cele mai bune masini de spalat rufe. Acesta este dupa parerea noastra un produs fenomenal, cu un pret cat se poate de corect.

Unitatea are o capacitate de incarcare maxima de 8 kg, poate usca rufele la o viteza maxima de 1400 rotatii pe minuta si corespunde clasei de eficienta energetica A+++. Pe langa toate astea, masina dispune si de niste dimensiuni fizice ce nu ies din limitele normalului – 85 x 60 x 55 cm.

Samsung WF8EF5E0W4W/LE are de 11 programe de spalare printre care si unul rapid de 15 minute. In plus, tehnologia Eco Bubble, promite inaintea inceperii ciclului de spalare, sa dizolve toate granulele de detergent cu ajutorul bulelor, ca apoi sa injecteze o doza de aer formand astfel o cantitate impresionanta de spuma.
O alta noutate a celor de la Samsung este integrarea „Diagnosticarii inteligente”. Tehnologia este capabila sa ofere informatii despre problema aparuta la masina de spalat, ba chiar sa livreze si o solutie. Astfel, multe defectiuni vor putea fi indepartate fara chemarea unui reparator.

Cele mai bune masini de spalat rufe - locul 1  Samsung Eco Bubble WF8EF5E0W4W LE foto

Samsung WF8EF5E0W4W/LE: parerile cumparatorilor

La moment, parerile ce fac referinta la castigatoarea top-ului cu cele mai bune masini de spalat rufe sunt exclusiv pozitive. Se remarca calitatea superioara a spalarii, silentiozitatea, dar mai ales capacitatea mare de incarcare.

Oferta Emag pentru aceasta masina de spalat poate fi consultata aici.

2. Hotpoint WMSD723B – produsul de pe locul 2 din top-ul cu cele mai bune masini de spalat rufe cu incarcare laterala.

Pentru pretul sau, masina de spalat rufe Hotpoint WMSD723B este un produs foarte bun. Avand o capacitate maxima de incarcare de 7 kg, masina surprinde cu dimensiunile sale modeste (85 x 59.5 x 43.5), respectiv nu va ocupa prea mult spatiu.

Hotpoint WMSD723B este oferita cu 12 programe de functionare printre care unul ce permite sa setati singuri parametrii de spalare, iar daca nu sunteti multumiti de programul ales, puteti opri procesul si face ajustarile dorite.

Cele mai bune masini de spalat rufe - locul 2 Hotpoint WMSD723B

Pe langa flexibilitatea in alegerea parametrilor de functionare, WMSD723B dispune de inca cateva calitati pentru care a fost numita cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul calitate pret. Vorbim aici de functionarea foarte silentioasa a masinii, eficienta energetica excelenta (clasa A+++), dar mai ales de eficienta curatarii rufelor. Astfel, unitatea Hotpoint este admisa si la spalarea hainelor cea au eticheta „numai spalare manuala”. Mai mult, este prevazuta si o tehnologie speciala pentru indepartarea petelor zilnice.

Oferta Emag pentru aceasta masina de spalat rufe poate fi consultata aici.

3. Whirlpool AWSX63213 este unitatea de pe locul 3 din clasamentul cu cele mai bune masini de spalat rufe.
Whirlpool AWSX63213 este o masina de spalat cu capacitatea maxima de 6 kg si o viteza maxima de centrifugare de 1200 rotatii pe minuta.

Cele 18 programe de functionare promit sa acopere toate necesitatile de spalare. Mai mult decat atat, aparatul are un program de spalare rapida ce dureaza doar 15 minute, respectiv are si un consum de curent foarte mic. O alta trasatura distincta este setul de programe 6th sense. Acesta ofera abordari separate pentru hainele colorate, actiunile masinii fiind setate in dependenta de nuantele rufelor: inchise, deschise si mixte.

Cele mai bune masini de spalat rufe - locul 3 Whirlpool AWSX63213

Whirlpool AWSX63213: parerile de pe forumuri

Cumparatorii se declara foarte multumiti de consumurile de apa si curent, dar mai ales de calitatea curatarii hainelor. Totusi, unii declara ca masina de spalat e un pic prea zgomotoasa, in rest insa, nemultumirile au caracter individual.

Oferta Emag pentru aceasta masina de spalat rufe poate fi consultata aici.

4. Indesit IWSNE 61252 C ECO – una din cele mai ieftine si compacte unitati din top-ul cu cele mai bune masini de spalat rufe. Aceasta, are o capacitate maxima de 6 kg, iar viteza maxima a uscatorului este de 1200 rpm.

Unitatea este oferita cu 16 programe de spalare si un buton pentru temporizator, astfel masina va incepe singura procesul de spalare la ora setata de posesor.

Nici calitatea curatarii nu da motive de reprosuri, insa eficienta energetica este ceva mai redusa decat la masinile de pe primele doua locuri, Indesit IWSNE 61252 C ECO incadrandu-se in clasa energetica A++. Sa stiti ca intre clasele energetice A++ si A+++ nu e o diferenta prea mare, poate chiar nesemnificativa. Deci daca nu utilizati masina de spalat foarte intens, aveti toate motivele sa nu atrageti atentia la acest lucru.

Cele mai bune masini de spalat rufe - locul 4 Indesit IWSNE 61252 C ECO

Indesit IWSNE 61252 C ECO: parerile de pe forumuri

Comentariile utilizatorilor cu referire aceasta masina de spalat sunt cat se poate de pozitive. Se remarca calitatea curatarii, dimensiunile mici si pretul corect. Se vorbeste si despre unele defecte, dar aceastea sunt foarte limitate ca numar.

Pretului lui Indesit IWSNE 61252 C ECO poate fi verificat aici. 

5. Arctic EF6100A+ – cea mai ieftina masina de spalat din clasament . Aceasta are o capacitate maxima de incarcare de 6 kg, iar uscatorul poate functiona la cel mult 1000 de rotatii pe minuta.

Masina este extrem de simpla in utilizare, pe panoul de control fiind prezente doar 3 butoane: un buton rotativ cu care puteti selecta una din cele 13 programe de functionare si 2 butoane simple: 1. start/stop si 2. setarea parametrilor de stoarcere.

Cele mai bune masini de spalat rufe - locul 5 Arctic EF6100A+

Arctic EF6100A+: parerile de pe forumuri

Cum era de asteptat, Arctic EF6100A+ a primit aprecieri in mare parte pozitive. Chiar daca masina de spalat nu detine specificatii foarte avansate, iar eficienta energetica se inadreaza in clasa A+, cumparatorii apreciaza produsul pentru simplitatea sa, functionarea aproape impecabila si pretul accesibil.

Pretul lui Arctic EF6100A+ propus de Emag poate fi aflat aici.
oferta Flanco poate fi consultata aici.

Cele mai bune masini de spalat rufe

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 2.658)
(2 evaluare, 2 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne