(Imagine: Cele mai bune uscatoare de rufe - foto)
Comentarii (0)
Vizualizari (1.051)
(6 evaluare, 6 voturi)
8 noiembrie 2019
de CelMaiBun

Cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa de caldura: top 5

Ne-am propus astazi sa cream un clasament cu cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa de caldura. Pentru asta am analizat peste 50 de uscatoare propuse acum pe piata, le-am citit atent specificatiile, am vorbit cu specialistii in reparatii si nu am uitat de recenziile cumparatorilor. Totul pentru a intelege cat de bine se descurca fiecare uscator, dar si care sunt cele mai fiabile. Evident, am raportat cele aflate la preturile de achizitie, ca intr-un final sa obtinem clasamentul mult dorit.

Cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa: ce ne-a interesat

 • 1. Capacitatea maxima. Am inteles ca cea mai buna capacitate pentru un uscatori de rufe este 8 sau 9 kilograme.
 • 2. Structura programelor de uscare. Ne-a interesat numarul programelor, durata si capacitatea maxima pentru fiecare program.
 • 3. Cata caldura emite si cat de sifonate ies rufele.
 • 4. Consumul de curent pentru un program de uscare normal.
 • 5. Zgomotul produs la functionare.
 • 5. Fiabilitatea si costurile reparatiei in cazul unei defectiune. Pentru asta am avut nevoie de recenzii cumparatorilor si sfaturile specialistilor.

Cele mai bune uscatoare de rufe - LG

Cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa: top 5

1. Samsung DV80M5010QW/LE

Samsung DV80M5010QW/LE este cu siguranta unul din uscatoarele de rufe care merita luat in calcule, iar daca il gasiti la un pret ce nu depaseste prea tare pragul de 2000 de lei, nu stati prea mult pe ganduri. Iata de ce spunem acest lucru:

Plusuri:

 1. 1. Usuca foarte bine si nu sifoneaza rufele.
 2. 2. E unul dintre cele mai silentioase uscatoare de rufe.
 3. 3. Nu emana caldura in timpul funtionarii.
 4. 4. Consuma putin curent electric – 230 – 250 kWh pe an sau 1,1 kWh la un program de uscare standard – la jumatate de incarcatura
 5. 5. Are un pret corect pentru ce ofera. – Puteti verifica pretul aici.
 6. 6. E fiabil. Samsung DV80M5010QW/LE  e unul dintre cele mai fiabile/durabile uscatoare de rufe de pe piata. Acest lucru e demonstrat de recenziile lasate de cumparatori pe diferite platforme online, dar si de parerire specialistilor. In plus, producatorul ofera o garantie de 10 ani pentru motor.

Minusuri:

 1. 1. Aici chiar nu prea avem ce sa spunem. Am mentiona sa cititi cu atentie manualul de instructiuni inainte sa utilizati uscatorul.

Cele mai bune uscatoare de rufe - Samsung DV80M5010QW/LE

2. Samsung DV90M5010QX/LE

Acesta este intr-un fel fratele mai mare al uscatorului de pe prima pozitie. Aparatul are o capacitate maxima de 9 kilograme si e gri la culoare. Cam acestea sunt deosebirile.

Plusuri:

 1. 1. Aici lista se repeta. Modelul DV90M5010QX/LE usuca la fel de bine ca uscatorul anterior, nu sifoneaza, nu scoate caldura si are pret bun. Am putea sa trecem la urmatorul produs, dar avem ceva de mentionat.
 2. 2. Consumul de curent. La capitolul eficienta, DV90M5010QX/LE este intr-un fel mai performant decat fratele mai mic. Chiar daca capacitatea maxima este cu 1 kilogram mai mare, diferenta de consum este de doar 2% – 1,12 kWh pentru un program normal cu jumatate de incarcatura.

Minusuri:

 1. 1. Aici repetam – pentru a folosi corect uscatorul, cititi cu atentia manualul de instructiuni.

Cele mai bune uscatoare de rufe - Samsung DV90M5010QX LE

3. Star-Light DPV-815A++

Star-Light DPV-815A++ e cel mai ieftin produs din clasament si unul dintre cele mai accesibile uscatoare de rufe cu pompa de caldura de pe piata. Acesta are o capacitatea maxima de 8 kilograme si 15 programe de functionare. Paradoxal sau nu, dar pentru un uscator atat de ieftin, Star-Light DPV-815A++ este foarte bine echipat. Acesta are senzori de umiditate si caldura – adica procesul de uscare este oprit automat atunci cand rufele ajung la gradul de uscare dorit. A fost integrat si un sistem anti sifonare, cuva are propria sursa de lumina, in plus, se poate ajusta timpul si gradul de uscare.

Plusuri:

 1. 1. E ieftin.  Nu ar trebui sa coste mai mult de 1600 lei.
 2. 2. Aproape ca nu sifoneaza si nu scoate caldura.
 3. 3. Nu consuma mult curent electric. La un program standard cu jumatate de incarcatura, consumul nu ar trebui sa depaseasca 1,25 kWh.
 4. 4. Are multe programe si senzor de umiditate care opreste uscatorul cand rufele ating gradul de uscare dorit.
 5. 5. Usa e mare, deci rufele se incarca si descarca foarte usor.

Minusuri:

 1. Fiabilitatea. Nu spunem ca uscatorul nu e fiabil, dar Star-Light e un brand cu o raspandire limitata, deci nu putem fi absolut siguri de durabilitatea produsului.

Cele mai bune uscatoare de rufe - Star-Light DPV-815A++

4. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Electrolux PerfectCare800 EW8H458B e cu siguranta unul din cele mai bune uscatoare de pe piata. Uscator de rufe cu pompa de caldura, capacitate 8 kg, uscare foarte buna, 12 programe de functionare, clasa de eficienta energetica A++.

Plusuri:

 1. 1. Nu sifoaneaza. Rufele ies moi si netede – foarte placute la atingere
 2. 2. Consuma putin curent electric – aproximativ 1,07 kWh la un programe standard cu jumatate de incarcatura.
 3. 3. Si-a dovedit fiabilitatea. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B face parte din lista cu uscatoare de rufe a caror fiabilitate este dovedita in timp. Aparatul e prezent pe piata de peste doi ani, au fost vandute mii de unitati, iar problemele semnalate de cumparatori au nesemnificative din punct de vedere statistic.
 4. Are pereti anti-vibratii. Uscatorul e stabil si destul de silentios, dar uscatoarele Samsung de pe primele doua pozitii parca sunt mai silentioase.

Minusuri:

 1. 1. E destul de scump, dar uneori poate fi gasit la promotie, respectiv la un pret mai mic de 2500 lei.

Cele mai bune uscatoare de rufe - Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

5. LG RC90U2AV4Q

Singurul minus a lui LG RC90U2AV4Q e pretul, in rest avem doar cuvinte de lauda. Aparatul este unul de exceptie. E cel mai silentios din clasament si unul din cele mai silentioase uscatoare de rufe de pe piata, are eficienta energetica ridicata, usuca foarte bine si arata bestial. Recomandam cu toata increderea.

Plusuri:

 1. 1. Are design placut.
 2. 2. Functioneaza exceptional. Nu sifoneaza, usuca exemplar si are un program pentru reducerea alergenilor.
 3. 3. E foarte silentios.
 4. 4. Consumul de curent electric este ridicol de mic. LG RC90U2AV4Q consuma doar 0,88 kWh la un program de uscare standard cu jumatate de incarcatura.
 5. 5. Puteti controla uscatorul prin intrmediul smartphone-ului. Pentru asta a fost creata aplicatia SmartThinQ.
 6. 6. Interfata intuitiva – usor de folosit.

Minusuri:

 1. 1. Dupa cum spuneam si inainte, cel mai mare minus este pretul (poate fi verificat aici). LG RC90U2AV4Q este un produs nou, respectiv pretul se tine inca de valoarea sa maxima.

Cele mai bune uscatoare de rufe - LG RC90U2AV4Q

Cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Nici una
CONTRA
 • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 1.051)
(6 evaluare, 6 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne