(Imagine: Combine frigorifice ieftine si bune - Whirlpool W5 811E OX H opinii)
Comentarii (0)
Vizualizari (981)
(3 evaluare, 3 voturi)
19 noiembrie 2019
de CelMaiBun

Combine frigorifice ieftine si bune: top 3 combine frigorifice accesibile

Discutam astazi despre 3 combine frigorifice ieftine, dar care sunt suficient de bune pentru a fi cumparate. O sa ne axam pe aspecte precum: volum total, compartimentare, calitatea materialelor, consumul de curent (raportat la volum), nivelul sonor, fiabilitatea, recenziile, dar cel mai important factor va fi pretul de achizitie. Mai avem un clasament destinat combinelor frigorifice, dar acolo pretul are o importanta egala cu ceilalti factori.

Combine frigorifice: ghid de cumparare

Volumul si compartimentarea combinei frigorifice

Prea mult volum nu exista, in schimb o combina frigorifica prea mica s-ar putea dovedi in unele momente inutila. Volumul optim pentru o combina frigorifica se incadreaza in segmentul 300 – 330 litri, din care aproximativ 110 litri sunt ocupati de congelator si restul de frigider. Nu recomandam achizitia unei combine cu volumul sub 300 litri. Asigurati-va frigiderul e dotat cu suporturi suplimentare pentru rafturi. Acestea permit schimbarea compartimentarii interioare, atunci cand este nevoie de mai mult spatiu pentru depozitatea vaselor inalte sau a sticlelor ce nu pot fi culcate.

Fiabilitate combinei frigorifice

Aici e un pic mai complicat. Nu aveti sa stiti exact cat de durabila este o combina frigorifica. E foarte greu sa aflati ce compresor este folosit sau ce placa se afla in spate capacului din plastic. Fraza e valabila in special pentru combinele frigorifice noi.

  1. 1. Ideal ar fi sa optati pentru o combina oferita de unul din producatorii consacrati. Avem aici in vedere LG, Samsung si Bosch. Nu e garantat ca evitati problemele, dar probabilitatea acestora e mai redusa.
  2. 2. Punctul doi nu exista daca combinele LG, Samsung si Bosch erau mai ieftine. Prin urmare, daca nu va puteti permite sa cheltuiti 2000 sau 2500 lei, nu aveti decat sa optati pentru un brand din segmentul mediu sau chiar low-end. Ne referim aici la Whirpool, Beko, Indesit, Arctic si mai nou Midea. Daca e sa vorbim strict despre fiabilitate, chiar si producatori precum Arctic, Whirpool sau Beko se prezinta destul de bine. Spre exemplu Whirpool lansase prin 2014 sau 2015 modelul BSNF 8101. Combina s-a bucurat de succes. Era incapatoare, avea sistemul No Frost si arata bine. Bucuria nu a durat prea mult, iar de vina era compresorul, care la inceput scotea zgomote stranii si intra in modul de avaria, ca apoi sa refuze sa mai functioneze. Ei bine, se pare ca problemele sunt de domeniul trecutului, iar noile combine frigorifice Whirpool se prezinta bine spre foarte bine.
  3. 3. Va recomandam sa cititi cu atentie recenziile cumparatorilor. In plus, ar trebui sa mergeti intr-un magazin sa vedeti in realitate combina frigorifica si chiar sa discutati cu un consultant. Sa-l intrebati in primul rand daca au avut multe retururi la modelul interesat.

Consumul de curent

Consumul de curent depinde in mare masura de doi factori: sistemul de racire si volumul combinei frigorifice. Aparatele cu sistem de racire No Frost consuma mai mult curent decat aparatele cu sistem de racire static si sunt un pic mai zgomotoase. Am explicat de ce in materialul despre frigiderele Side by Side .

Consumul de curent este legat si de volumul combinei frigorifice. Legatura este directa si aproape proportionala – aproximativ 0,9 kWh anual la 1 litri de volum net.

Care sunt cei mai buni producatori de combine frigorifice?

Structura pietii de combine frigorifice este destul de incurcata si e diferita de la un continent la altul. Spre exemplu in Europa, lista cu branduri premium e formata din Miele, Smeg, AEG (brand Electrolux) si probabil Hitachi. Ceva mai jos se afla producatori precum Samsung, LG si Bosch. Acestia nu sunt considerati premium, dar ofera aparate fiabile si cu performante tehnice avansate.

La mijloc se regasesc Whirpool, Hotpoint (brand Whirpool), Electrolux, Gorenje si altele.

Aproape de baza segmentului se afla Indesit (brand Whirpool in Europa), Candy (brand Haier), Arctic si Zanussi (brand Electrolux).

Promitem sa discutam mai amanuntit tema structurii pietii combinelor frigorifice intr-un articol dedicat.

Combine frigorifice ieftine si bune: top 3

Pe scurt, clasamentul arata in felul urmator:

  1. 1. Arctic AK60340+
  2. 2. Whirlpool W5 811E OX H
  3. 3. Indesit LR9 S1Q F X

1. Arctic AK60340+ – 8,53 din 10

Arctic AK60340+ este una dintre cele mai ieftine combine frigorifice printre unitatile bune si una din cele mai bune printre combinele frigorifice ieftine. Modelul are o capacitate de bruta de 340 litri, iar capacitatea neta masoara 322 litri. Combina s-a recomandat bine pana acum, nu fost raportate probleme de fiabilitate, iar recenziile cumparatorilor sunt in mare parte bune spre foarte bune. Produsul are multe avantaje, dar si cateva dezavantaje. Sa le luam pe rand.

Volumul – 322 litri, 9 din 10 puncte. 

Se considera ca volumul optim pentru o combina frigorifica ar trebui sa trebui sa se incadreza intre 300 si 330 litri. O combina mai mica ar putea sa insemne insuficienta de spatiu, una prea mare vine cu valori sporite in dreptul consumul de curent si cu un pret piperat.

Combine frigorifice ieftine si bune - Arctic AK60340+

Compartimentare – 8 din 10

Arctic AK60340+ are un congelator cu volumul de 113 litri, iar volumul frigiderului atinge 209 litri. In frigider o sa gasiti 4 rafturi si o lada pentru legume, iar intre primele doua rafturi de sus, producatorul a prevazut suporturi pentru unul din cele doua rafturi, astfel incat sa obtineti mai mult spatiu pentru sticle sau vase ce nu pot fi culcate. Posibilitatile de compartimentare nu sunt foarte mari, dar minimul necesar e asigurat.

Consumul de curent – 281 kWh pe an – 8,2 din 10

Cu 281 kWh pe an, Arctic AK60340+ poate fi considerata o combina frigorifica destul de eficienta. Pentru acest volum, orice valoare sub 300 kWh e considerata acceptabila.

Combine frigorifice ieftine si bune - Arctic AK60340+ pareri

Nivel sonor – zgomot – 42 dB – 8 din 10

Nivelul sonor de 42 de dB e considerat mediu pentru combine frigorifice.

Recenzii / fiabilitate – 9 din 10

Dupa cum spuneam si anterior, recenziile ce fac referire la Arctic AK60340+ sunt bune spre foarte bune. Raceste bine si uniform, nu au fost raportate probleme serioase de fiabilitate, iar calitate plasticului si a garniturilor e un pic peste medie.

Pret: 9 din 10

Arctic AK60340+ poate fi gasita la mai putin de 1300 lei, fiind astfel una din cele mai ieftine combine frigorifice de pe piata. Pretul exact poate fi consultat aici.

2. Indesit LR9 S1Q F X – 8,52 din 10 – combine frigorifice ieftine si bune

Indesit LR9 S1Q F X e un produs pe care il cunoastem de mult timp. Combina are mai mult de trei ani de cand a fost lansat, prin urmare stim toate partile bune, dar si cele mai rele. Unitatea e foarte incapatoare, silentioasa si ofera mai multe optiuni pentru schimbarea compartimentarii din frigider.

Combine frigorifice ieftine si bune - Indesit LR9 S1Q F X

Volumul – 368 litri, 10 din 10 puncte

Indesit LR9 S1Q F X e una dintre cele mai incapatoare combine frigorifice din segmentului de pret 1500 – 2000 lei. Cei 368 de litri au fost distribuiti in felul urmator: 111 litri pentru congelator si 257 litri pentru frigider. Vedem deci ca congelatorul a fost pastrat la dimesiuni standard, optandu-se pentru un frigider mare. Din cauza capacitatii sporite, inaltimea combinei atinge 2 metri.

Compartimentare – 8,5 din 10

Capacitatea marita a frigiderului a permis instalarea a 5 rafturi. Partea si mai buna e ca inginerii au dotat combina cu 4 seturi suplimentare de suporturi. Acestea se afla la mijlocul frigiderului si ofera posibilitati de reconfigurare mult mai mari decat in cazurile celorlalte combine frigorifice din clasament.

Consumul de curent – 321 kWh pe an – 6,1 din 10

Indesit LR9 S1Q F X e cea mai „pofticioasa” combina frigorifica din clasament. Producatorul declara un consum anual de 321 kWh sau aproape 0.88 kWh pe zi. E destul de mult, dar daca ne raportam si la volumul marit, parca se mai lumineaza un pic.

Combine frigorifice ieftine si bune - Indesit LR9 S1Q F X forum

Nivel sonor – zgomot – 38 dB – 10 din 10

Indesit LR9 S1Q F X e un aparat foarte silentios, chiar cel mai silentios din clasament. Combina este una cu sistem de racire static, prin urmare nivelul sonor redus e un lucru normal, dar si asa, 38 de dB e foarte putin. In caz ca nu cunoasteti cum functioneaza sistemul de racire static, puteti consulta articolul destinat aparatelor side by side.

Recenzii / fiabilitate – 8,7 din 10

Indesit LR9 S1Q F X e prezenta pe piata de vreo 3 ani, perioada in care pe forumurile de specialitate s-au adunat sute de recenzii. Marea majoritate a acestora sunt chiar foarte bune. Se remarca volumul, compartimentarea reusita si silentiozitatea. Problemele legate de fiabilitate sunt rare. Combina e dotata cu un compresor Jiaxipera, care s-a recomandat bine pana acum. Unii cumparatori au raportat defectiuni. Nu sunt multe si nu putem spune ca combina are un punct slab.

Pret: 7,8 din 10

Indesit LR9 S1Q F X s-a lansat cu un pret de 1800 lei. Pretul a variat destul de mult in acesti 3 ani, dar acum s-a stabilizat undeva la 1500 lei. Pretul exact poate fi consultat aici.

3. Whirlpool W5 811E OX H – 8,45 din 10 – combine frigorifice ieftine si bune

Whirlpool W5 811E OX H este una din cele mai noi combine frigorifice marca Whirpool. Aceasta are o capacacitate neta de 339 litri, eficienta energetica medie, design elegant si un pret cat se poate de corect pentru ce ofera combina.

Volumul – 339 litri, 9,2 din 10 puncte

Whirlpool W5 811E OX H e un aparat frigorific incapator, volumul sau net total depasind un pic media pietii. Capacitatea sporita se reflecta si asupra dimensiunilor, in special asupra inaltimii, care aproape ca atinge 1,9 metri.

Combine frigorifice ieftine si bune - Whirlpool W5 811E OX H

Compartimentare – 8 din 10

Congelatorul lui Whirlpool W5 811E OX H are o capacitate de 111 litri, iar frigiderul masoara 228 litri. Frigiderul are 4 rafturi si un sertar pentru legume. Intre rafturile 2 si 3, producatorul a prevazut suporti pentru repozitionarea unui raft, astfel incat sa se obtina mai mult spatiu pe raftul de jos sau pe cel din mijloc. Producatorul a decis sa monteze panoul de control in frigider, integrand in acelasi corp si becul de iluminare. Credem insa ca era mai indicata amplasarea panoului de control pe usa frigiderului, iar becul sa fie integrat in unul din pereti. Panoul de control in forma sa actual consuma niste spatiu util.

Consumul de curent – 309 kWh pe an – 7 din 10

Consumul de curent e in cel mai bun caz mediu pentru acest segment de combine frigorife. Se putea mai bine.

Nivel sonor – zgomot – 39 dB – 9,5 din 10

Whirlpool W5 811E OX H e foarte silentioasa, e chiar una din cele mai silentioase combine frigorifice cu sistem de racire static.

Combine frigorifice ieftine si bune - Whirlpool W5 811E OX H opinii

Recenzii / fiabilitate – 9 din 10

Putinile recenzii care pot fi gasite pe Internet sunt bune, chiar foarte bune. Se remarca silentiozitatea, calitatea materialelor si capacitatea sporita. Combina e prezenta pe piata de la inceputul anului curent si pana acum nu au fost semnalate probleme de fiabilitate.

Pret: 8 din 10

Pretul mediu a lui Whirlpool W5 811E OX H e undeva la 1550 lei, dar cu putin noroc, combina frigorifica poate fi gasita si la mai putin de 1500 lei. Pretul actualizat poate fi verificat aici.

Combine frigorifice ieftine

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 981)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne