(Imagine: Dezumidificator Woods MDK26)
Comentarii (0)
Vizualizari (641)
(3 evaluare, 3 voturi)
29 iulie 2019
de CelMaiBun

Dezumidificator Woods MDK26 sau cum scapi de umiditate repede si ieftin

Am testat un nou dezumidificator. Este vorba despre Woods MDK26, un aparat casnic destinat incaperilor de pana la 45 metri patrati si care are o capacitate de dezumidificare maxima de 25 litri pe zi – adica mult, foarte mult. Woods MDK26 e unul din cele mai puternice dezumidificatoare casnice de pe piata. Ar fi de mentionat insa doua lucruri. Primul, producatorul afirma ca aparatul se descurca chiar si cu incaperi de 120 mp. Imi vine greu sa-mi imaginez cum un dezumidificator casnic ar „usca” un spatiu atat de mare, prin urmare il recomand pentru spatii de 40-45 mp. Al doilea lucru tine de capacitatea de dezumidificare. Valoarea pe care o s-o gasiti in manual (25 litri/24 ore) e maximul la care e capabil aparatul. In mod normal insa, nu o sa reusiti sa scoateti dintr-o incapere asa multa apa. Dar daca va reuseste cumva sa atingeti capacitatea maxima, sa stiti ca aveti o problema mai mare, iar dezumidificatorul e doar o parte a solutiei.

Dezumidificator Woods MDK26: cum l-am testat

Cu MDK26 am incercat sa dezumidificam o incapere cu suprafata de aproximativ 22 mp si o inaltime a peretilor de 2,6 metri. Pentru a verifica capacitatea de dezumidificare, dar si nivelul sonor, aparatul a fost plasat undeva in zona centrala a incaperii si a fost lasat sa functioneze pe prima treapta timp de doua ore. La 4 zile distanta am repetat experimentul, doar ca dezumidificatorul a fost lasat sa lucreze in treapta a doua. Dupa asta, am comparat cantitatile de apa din recipient, dar si nivelele sonore.

Dezumidificator Woods MDK26 fata

Dezumidificator casnic Woods MDK26: specificatii

Greutate13,5 kg
Dimensiuni346x253x596 mm
Capacitate maxima dezumidificare25 litri/zi
Gaz refrigerantR290
Suprafata maxima incapere120 mp
Trepte viteza ventilator2+uscare haine
Debit de aer treapta 1134 m3/h
Debit de aer treapta 2174 m3/h
Nivel sonor treapta 1 (real)
48 dB
Nivel sonor treapta 2 (real)53 dB
Afisaj digitalDa, cu interfata tactila
Capacitate recipient apa4 litri
TemporizatorDa
Blocare taste copiiDa
Garantie36 luni
Pret1100 lei

 

Dezumidificator Woods MDK26 dezumidificare

 

Dezumidificator casnic Woods MDK26: avantaje

 1. 1. Capacitatea de dezumidificare. Woods MDK26 e unul din cele mai puternice dezumidificatoare casnice de pe piata. In experimentul nostru
 2. 2. Pretul. Pentru capacitatea sa, Woods MDK26 are un pret mai mult decat corect. E greu sa gasesti un dezumidificator la fel de bun si cu la pret care sa depaseasca doar un pic pragul de 1000 lei.
 3.  3. Design-ul. Woods MDK26 e un aparat la care e placut sa te uiti si sa-l folosesti. Totul e bine gandit. Nu gasesti elemente in plus sau butoane a caror destinatie nu e clara. Interfata are 7 butoane si nu ai nevoie de experienta pentru a intege destinatia fiecaruia.
 4. 4. Usor de folosit. Cum spuneam si la punctul 3, pentru a folosi echipamentul nu ai nevoie de pregatire. Il scoti din cutie, bagi stecherul in priza si gata, aparatul e pregatit de functionare. Inainte de pornire, recomand citirea instructiunilor din manualul de utilizare.
 5. 5. Materiale de calitate. Woods MDK26 este un dezumidificator solid. Plasticul carcasei este de o calitate medie spre buna, iar capacul panoului de comanda e fabricat dintr-un plastic destul de gros si lucios.
 6. 6. Garantia. Woods MDK26 este oferit cu o garantie standard de 36 luni, pe cand cea mai mare parte a rivalilor sai au garantii de 24 luni.
 7. 7. Manual. Instructiunile din manualul aparatului sunt traduse si in limba romana. Manualul poate fi gasit aici.  – in limba romana de la pagina 58.
 8. 8. Refrigerant. Woods MDK26 foloseste in calitate de refrigerant, gazul R290. Acesta se impaca bine cu mediul inconjurator, iar cu stratul de ozon e chiar prieten. Introducerea noului refrigerant e importanta si pentru ca din 2020, producatia echipamentelor cu agenti frigorifici poluanti va fi interzisa.

IMG_20190724_1Dezumidificator Woods MDK26 nivel sonor

Dezumidificator casnic Woods MDK26: dezavantaje

 1. 1. Amprentele. Capacul panoului de comanda este fabricat dintr-un plastic lucios, care pe de o parte face produsul mai elegant, insa pe de alta parte e un adevarat magnet de amprente.
 2. 2. Numarul de viteze. Parca era bine daca intre viteza unu si doi mai exista o treapta.
 3. 3. Silentiozitatea. Woods MDK26 e un pic mai zgomotos decat rivalii. Din fericire diferenta nu e mare, aproximativ 3-4 dB – aproape insesizabila. Nivelul sonor mai ridicat tine de particularitatile compresorului, ce functioneaza pe noul gaz eco-friendly – R290.

Concluzii

 1. 1. Woods MDK26 se descurca bine, chiar foarte bine in spatii de pana in 30 mp. Spre exemplu in cazul nostru, in primele doua ore de functionare la viteza 1, umiditatea s-a redus de la 56 la 45%, iar in recipient am gasit aproximativ un litru de apa. In a doua faza a experimentului, umiditatea s-a redus de la 57 la 44%, iar in recipeint s-au scurs aproape 1,2 litri de apa.
 2. 2. Aparatul are un design elegant si e construit din materiale de calitate.
 3. 3. E usor de pus in functiune si poate fi folosit de oricine (mai putin de copii).
 4. 4. E mai zgomotos decat unii rivali, dar diferenta nu e foarte mare. Spre exemplu in prima treapta, dispozivul produce 48 de dB, iar in a doua aproape 53 dB/
 5. 5. Garantia de 3 ani e unul din marile avantaje.
 6. 6. Woods MDK26 e un dispozitiv bine gandit. Ma refer aici si la constructia recipientului pentru apa. S-ar putea sa nu intelegeti deodata cum functioneaza acesta, dar nu incercati sa-i „imbunatatiti” constructia (ex. sa scoati capacul din plastic de pe recipient – fara el apa nu ajunge in recipient).
 7. 7. Merita? Cu siguranta. Daca aveti nevoie de un dezumidificator de capacitate marita, Woods MDK26 e probabil cea mai buna alegere.
 8. 8. Care e mai bun, Woods MDK26 sau Woods AD20? Ca dezumidificator „pursânge”, Woods MDK26 e mai bun. Are compresor mai puternic si un pret semnificativ mai mic. Cu alte cuvinte, pentru o dezumidificare rapida e recomandat modelul MDK26. Ca produs multi-purpose insa, AD20 nu prea are concurenta. Acesta e un dezumidificator bun si un purificator avansat, plus ca este elegant si silentios. Recenzia completa pentru Woods AD20 poate fi citita aici, iar pretul consultat aici.
 9. 9. Woods MDK26 isi va gasi un loc de frunte in clasamentul general al dezumidificatoarelor.

Dezumidificator Woods MDK26

Pret

Dezumidificatorul Woods MDK26 este propus in Romania la un pret cuprins intre 1100 lei si 1190 lei. Cel mai ieftin e pe site-ul reseller-ului oficial al brand-ului Woods in Romania – Soldec-shop.ro. Mai mult decat atat, desi ne-am obisnuit ca dispozitivele electrice sa fie mai scumpe in Romania decat in celelalte tari europene, cu Woods MDK26 e fix invers. Spre exemplu, in Franta, aparatul se vinde cu 330 euro, la fel in tarile baltice, iar in Spania pentru Woods MDK26 se cere aproape 400 euro.

Dezumidificator Woods MDK26 foto

Pareri Pro Si Contra

Pro
 • Foarte puternic
 • Usor de montat si folosit
 • Pret modest
 • Fabricat din materiale de calitate
 • Design elegant
 • Garantie de 3 ani
 • Gaz refrigerant nepoluant
CONTRA
 • Mai zgomotos decat alte dezumidificatoare
 • Doar 2 viteze

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 641)
(3 evaluare, 3 voturi)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne