Direct Drive – cum functioneaza si care sunt avantajele sistemului Direct Drive
Astazi vorbim despre sistemul Direct Drive de la masinile de spalat rufe LG. Vedem cum functioneaza, ce avantaje si dezavantaje are, ce mituri exista despre acest sistem, iar la sfarsit intentionam sa dam un verdict daca merita sau nu cumpararea unei masini de spalat cu sistem Direct Drive.
Ce este si cum functioneaza sistemul Direct Drive?
Am raspuns pe scurt la aceasta intrebare in clasamentul masinilor de spalat rufe , aici insa o facem mai detaliat.
La masinile de spalat rufe cu sisteme conventionale, motorul se afla sub cuva, iar conexiunea intre tambur si motor se face printr-o curea cu caneluri si doua fulii. La masinile de spalat cu Direct Drive, motorul, sau mai bine spus partea mobila a acestuia este conectata direct la tambur. Pentru asta este folosit un motor fara perii a carui rotor se nemijlocit la tambur. Viteza cu care functioneaza motorul este variabila si depinde de incarcatura din tambur. Constructia motorului nu e complicata si in linii mare este formata din 4-5 piese: carcasa, 2 rulmenti, rotorul si statorul. Sistemul Direct Drive are cateva avantaje si dezavantaje, dar exista si multe mituri. Unele dintre ele au fost create de cumparatori, iar cea mai mare parte a fost lansata chiar de producatorul din Coreea de Sud.
Direct Drive: mituri, avantaje si dezavantaje
1. Masinile de spalat cu Direct Drive au mai putine piese deci sunt mai fiabile. Adevar – 50%
Motoarele folosite la Direct Drive chiar sunt simple si foarte fiabile. Problemele insa se ascund la partea electronica. Conceptia prevede schimbarea rapida a directiei si vitezei de rotatie a tamburului, iar acest lucru este imposibil fara cativa senzori. Prin urmare, numarul de piese nu este neaparat mai mic, iar lipsa problemelor nu este garantata.
2. Masinile de spalat rufe Direct Drive sunt mai silentioase. Adevar – 100%
Lipsa periilor reduce foarte tare zgomotul produs de frecare, prin urmare masina de spalat este mai silentioasa.
3. Masinile de spalat rufe Direct Drive sunt mai stabile. Adevar – 20%.
Este foarte putin adevar in aceasta fraza. Instabilitatea masinii de spalat este cauzata de suprafata insuficient de tare, montarea incorecta si supraincarcarea cu rufe. Nu va ajuta cu nimic modul de conectare a motorului la tambur daca nu se respecta conditiile de utilizare.
4. Masinile de spalat cu Direct Drive sunt mai durabile. Adevar – 40%.
Specialistii in domeniu, dar si statististica spun ca si aceasta fraza nu contine foarte mult adevar. Daca se respecta conditiile de utilizare, masinile cu curea nu au nevoie de reparatii chiar si 10 ani.
5. Consumul de curent este mai mic. Adevar – 90%
Da, de cele mai multe ori masinile cu sistem Direct Drive sunt mai eficiente, diferenta in consumul de curent fata de masinile de spalat conventionale fiind de vreo 20%.
Concluzie – merita sau nu merita?
Pe scurt, mai degraba merita. Masinile de spalat rufe cu sistem Direct Drive au cateva avantaje in fata rivalilor cu curea, insa plusuri nu sunt chiar atat de consistente precum afirma LG. Consumul de curent este mai mic, nivelul de zgomot mai redus si gratie schimbarilor rapide a directie de rotatie a tamburului s-ar putea ca si calitatea spalarii sa fie un pic mai ridicata. Toate avantajele insa se reflecta in pretul de achizitie, iar de aici incolo, fiecare trebuie sa aleaga daca vrea sa plateasca in plus 200 sau 300 lei (in dependenta de capacitate), pentru o masina de spalat rufe mai avansata.
Se permite preluarea materialelor din articol cu indicarea sursei prin link.
Sursa foto: LG.com
Pareri Pro Si Contra
- Nici una
- Nici una
Lasă un răspuns