(Imagine: Einhell GE-EC 2240 S pret, recenzie)
Comentarii (0)
Vizualizari (427)
(Nu există încă evaluări)
19 octombrie 2020
de CelMaiBun

Einhell GE-EC 2240 S recenzie – drujba electrica puternica si usor de manevrat

Einhell GE-EC 2240 S este un fierastrau electric cu lant care in teorie detine toate calitatile pentru a fi recomandat spre achizitie. Am avut sansa sa testez dispozitivul si iata cu ce impresii am ramas dupa cateva utilizari.

Einhell GE-EC 2240 S: specificatii tehnice

Drujba este dotata cu un motor electric de 2200W, o lama cu lungimea de 40 cm si lant Oregon. Producatorul a prevazut un rezervor cu capacitatea de 150 ml pentru ungerea lantului.
Fierastraul poate sa dezvolte o viteza maxima de 8000 rotatii pe minut, iar lama permite abordarea lucrarilor cu lungimea de taiere de 37,5 cm. Greutatea drujbei este de aproximativ 5,4 kilograme, deci nu ar trebuie sa existe probleme legate de manevrare. Pe hartie, specificatiile arata destul de bine, insa cu teoria nu tai nimic, prin urmare e mult mai important modul in care se prezinta drujba in practica.

Einhell GE-EC 2240 S pareri

Einhell GE-EC 2240 S: teste si rezultate

Am taita cu drujba tot felul de chestii. Busteni uscati, busteni mai umezi, mai mici, mai mari, trunchiuri de copaci si altele. Daca e sa compar fierastraul electric cu unul pe benzina, cel cu motor pe benzina castiga clar la aproape toate capitolele. Evident ca acest lucru se refera si la viteza de taiere. Si totusi, GE-EC 2240 S nu este o drujba lenta. Astfel, pentru un bustean de tarie medie si diametrul de 15-17 cm, viteza de taiere este de aproximativ un centimetru liniar pe secunda – destul de bine pentru un fierastrau din gama hobby. In plus, spre deosebire de drujbele pe benzina, cele electrice sunt mai silentioase si nu scot gaze de esapament. Un alt avantaj clar este faptul ca lantul fierastraului electric se opreste instantaneu in momentul indepartarii degetului de pe buton. Pe de alta parte insa, raza de acoperire a drujbelor electrice este limitata de lungimea cablului de alimentare, iar timpul de functionare de temperatura motorului. Daca decideti sa cumparati un fierastrau electric, sa stiti ca e recomandat sa faceti pauze la fiecare 20-25 de minute, pentru a nu „topi” motorul.

Einhell GE-EC 2240 S: concluzii

– Einhell GE-EC 2240 S este instrumentul ideal pentru lucrari ocazionale. Drujba se asambleaza repede si se manevreaza usor.

– Nivelul sonor este redus. Vibratiile sunt si ele scazute.

– Consumul de ulei pentru ungerea lantului este foarte mic. Fierastraul este dotat cu un rezervor de 150 ml, o cantitate suficienta pentru sute de taieri.

– Viteza de taiere este mai mult decat satisfacatoare.

– Consumul de curent electric este si el modest.

– Din motive de siguranta, drujba vine cu un cablu de alimentare foarte scurt (vreo 25 cm), deci o sa aveti nevoie de un prelungitor de calitate.

– Cititi cu atentie instructiunile de asamblare si utilizare, in special aspectele legate de intinderea lantului. Lantul prea intins se poate rupe si creeaza presiune suplimentara pe motor, iar lantul slab poate sari de pe lama. Printre altele, asta era sa mi se intample chiar la prima utilizare.

– Una peste alta, Einhell GE-EC 2240 S este o drujba electrica pe care o recomand cu toata increderea. 

Drujba electrica Einhell GE-EC 2240 S

Preturi

Modelul GE-EC 2240 S se gaseste la preturi cuprinse intre 450 si 500 lei, fiind astfel una dintre cele mai ieftine drujbe electrice cu motor de 2200W.

Oferta Emag poate fi consultata aici.

Citeste si:

Top 5 cele mai bune motorfierastraie

Top 5 ciocane rotopercutoare profesionale si hobby. 

Pareri Pro Si Contra

Pro
  • Nici una
CONTRA
  • Nici una

Verdictul CelMaiBunTop

Design -/-

Imagine -/-

Conectivitate -/-

Comentarii (0)
Vizualizari ( 427)
(Nu există încă evaluări)

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inregistreaza-te la newsletter

Stai conectat la cele mai tari articole!

Nu-ti face griji, nu facem spam!

Contacteaza-ne